Dankzij Jesse nooit meer op dieet (verhaal Karin)

"Ik ben ervan overtuigd dat ik nooit meer op dieet zal gaan. Ik wil dat voeding iets toevoegt aan mijn gezondheid, doet dit het niet dan wil ik het niet eten. Het is een wereld van verschil." Hieronder mijn verhaal.

Hallo, ik ben Karin, 37 jaar en de afgelopen 17 jaar dieet in en uit geleefd van Sonja Bakker, het ziekenhuisdieet, Herbalife, Modifast, brooddieet, Atkins, Montignac tot sapkuren. Je kan het zo gek niet noemen of ik heb het gedaan. En ben ik er slanker van geworden? Nee, ronduit nee. Op mijn zwaarst 120 kilo. Maar meestal bleef ik ergens rond de 100 kilo.

Eind 2009 was ik er klaar mee en besloot een laatste dieet te proberen. Het Cohen dieet. Ik deed de onofficiële versie en zo koste het mij geen extra geld aan bloedonderzoeken e.d. Het dieet werkte voor mij en ik ging in 6 maanden tijd van 103 kilo naar de 68 kilo. Dit bleek wat te mager en ik kwam wat bij tot 75 kilo en dit bleek een mooi gewicht voor mij. Ik heb dit gewicht redelijk kunnen behouden, meestal woog ik ergens rond de 77 kilo.

Het Cohen dieet bestond uit globaal 200 gram yoghurt, 250 gram groente, 230 gram vlees/vis of kip, 6 rogge crackers en 2 stuks fruit per dag. Weinig vet, een theelepel kokosolie is waar ik in bakte. Maar at ik een weekend koolhydraten (de foute zoals chips, wit brood, snoep) dan kwam ik belachelijk veel aan, tot soms wel 4 kilo in een weekend. Dus om mijn slanke lijn te kunnen behouden moest ik, op de letter, het dieet blijven volgen.

Afgelopen april besloot ik ook nog te stoppen met roken en kwam 5 kilo aan. In eerste instantie viel ik met het Cohen dieet wel weer af maar op een gegeven moment stagneerde dit. Ik bedacht me dat, door het stoppen met roken, mijn lichaam uit balans zou kunnen zijn. In ieder geval mijn stofwisseling en ging rondneuzen op het internet.

Toen kwam ik in aanraking met de filmpjes en website van Jesse van der Velde. Daar werd ik getrakteerd op zoveel nieuwe informatie over voeding en met name over hormoonbalans. Het bevestigde in ieder geval mijn gevoel dat mijn lichaam uit balans was door alle jaren diëten en vetvrij eten. Ik besloot dat ik dit jaar ga besteden aan mijn lichaam in balans brengen. Niet zozeer gefocust op afvallen maar op gezond worden.

Ik ben gestart met toevoegen van 20ml vloeibare omega 3 visolie iedere dag. Daarnaast start ik elke ochtend met een groene smoothie van 2 stuks fruit met bladgroenten. Ik was al gewend om koolhydraat arm te eten dus dat was niet zo’n enorme wijziging voor mij. Ook bakte ik al in biologische kokosolie. De rogge cracker ruilde ik in voor rijstwafels, wat geen verkeerde ruil was!

Op een gegeven moment ben ik me ook meer gaan verdiepen in de superfoods, en heb rauwe cacao, bijenpollen, goji bessen toegevoegd aan mijn dagelijkse voeding. Ook ben ik fan geworden van de natuurwinkel waar ik heen ga voor mijn noten en zaden. Ook ontdekte ik, door Jesse, de chiazaadjes en ik vond ze lekker.

Melk en yoghurt eet ik niet meer want ik leerde dat melk voor kalfjes is. Jesse zijn filmpjes inspireerde mij enorm.

Ook ging er een wereld voor mij open wat betreft workouts. Mijn workout bestond altijd uit 30 min krachttraining en 30 min of meer cardio. Nu doe ik voorlopig alleen even kracht, omdat ik wil verbranden. De kettlebell trainingen spreken mij zeer aan en dit wil ik in de toekomst ook zeker oppakken.

Via het forum van Jesse kreeg ik een tip over het boek van Amber Albarda (Jesse deed ook een keer een interview met haar). Dit boek leerde mij nog meer over de kracht van voeding. Hierdoor ben ik ook nog eens biologisch gaan eten en staat er in mijn keuken nu, naast mijn blender en sapcentrifuge, een waterfilterkan.

Ik heb sinds ik in aanraking gekomen ben met Jesse mijn voeding zo aangepast dat ik het gezond voed, met voldoende gezonde vetten. En ik voel me super goed!! Ik heb sindsdien geen snaaitrek meer gehad. Dus geen honger meer! Geen discussies meer in mijn hoofd over wel of niet eten van foute producten.

Ik wil dat voeding iets toevoegt aan mijn gezondheid, doet dit het niet dan wil ik het niet eten. Natuurlijk ben ik wat duurder uit door biologisch te gaan eten maar mijn slogan is dan ook:

"Ik ben het waard, mijn lijf is geen vuilnisbak!"

Ik ben ervan overtuigd dat ik nooit meer op dieet zal gaan. Ik ga mijn lijf niet meer uithongeren. Nee ik zorg nu voor mijn lichaam en geef het wat nodig is om optimaal te kunnen functioneren. Het is een wereld van verschil.

Een wereld met veel meer energie!! Met dank aan de inspirerende filmpjes van Jesse. Ik kan echt iedereen aanraden om zijn tips op te volgen. Je hoeft echt niet alles op de letter te volgen, maar kies wat voor jou past en werkt. Zorg voor jezelf en ga nooit meer op dieet!!

Groetjes,

Karin

Share:

19 comments

 1. hallo Karin,
  Ik heb nog een vraagje : .je hebt het over het Cohen dieet, dat wil ik ook graag gaan doen Blijkbaar heeft dat dieet je heel veel geholpen. en het bevat al veel van de goede richtlijnen die we van Jesse lezen. Is het zo dat je de richtlijnen van dit dieet nu nog steeds toepast, maar nu icm de adviezen van Jesse.? Want dan is het wel een levenswijze geworden, waarover ik ook denk dat deze goed voor mij zou zijn.
  ik lees graag jouw reactie hierop, je mag me ook emailen.
  gr bosje

 2. Hoi Bosje,

  Bedankt voor je reactie! Natuurlijk moet je gaan doen waarvan jij denkt dat dat het beste voor je is. Wel wil ik je graag nog deze tip geven:

  Probeer door de woorden te lezen wat Karin ECHT zegt. En dat is dat ze het hele idee van ‘dieten’ achter zich wil laten. Dat ze eindelijk er achter is gekomen dat ze haar lichaam niet meer met een dieet wil uithongeren, maar iets wil doen wat structureel werkt.

  Ze wil gaan van wat tijdelijk is, wat ‘even een snelle oplossing’ is, maar eigenlijk niet meer dan ‘symptomen bestrijden’, naar een structurele, permanente oplossing.

  Het is mentale ‘groei’ waarbij je je beseft dat een dieet volgen voort komt uit het idee dat je even snel een resultaat wilt, maar deze hele mindset op lange termijn zeer, zeer destructief is.

  Alleen door permanent verbeteringen te gaan maken, krijg je permanent een nieuw resultaat.

  De enige weg tot succes is het ontwikkelen van Gezonde Gewoontes die je hormoonhuishouding in balans brengen.

  Ik hoop dat dit je een inzicht geeft en je voor jezelf een goede beslissing kunt maken.

  Succes!

 3. hallo,
  Ik lees alles met groeiende verbazing!
  Is het werkelijk nodig om zò anders te gaan eten? Zijn zoveel produkten dan zo slecht voor ons? Als je het heel zwart -wit bekijkt is het dus eigenlijk misdadig dat we door de voedselindustrie zò verkeerd zijn gaan eten . Het verbaast me dat zo veel dingen zo slecht voor ons zijn….dat blijkt wel uit de verhalen van Jesse en Karin.
  Ik zal dus anders moeten gaan eten….blijvend!
  Maar ik zie vreselijk op tegen deze `omslag`…..weet niet waar te beginnen. Vragen komen op….
  En als ik groene smoothie`s drink, kan ik dan ook nog wel de rode blijven drinken? Die vind ik zoveel smakelijker. En wat zijn normale portie`s?? Want daar twijfel ik nu ook aan…..eet ik dan tòch teveel?
  Is er een lijst op internet waar op staat wat je wel mag eten en wat niet, en de juiste hoeveelheden erbij voor een vrouw van mijn lengte en leeftijd??
  Dan heb ik een handvat om te starten..

  Graag hoor ik van U.
  Vriendelijke groeten, Marion

 4. Dat is waar dat melk voor de kalfjes zijn, ik drink ongeveer 8 glazen melk( biologisch ) 2 bekers sinaasappelsap , en stuk of 4 plak brood, verkeerd natuurlijk
  Dat is ALLES wat ik eet en ik maar denken ik eet zo weinig dat ik wel moet afvallen, ik blijf maar op op 120 kilo wegen !!!
  Ik at al geen bio vlees ben overgegaan op biologisch op alles,, maar ook eet ik geen vlees meer,..
  ,Ik volg Jesse sinds kort ,ik bewaar ook echt alles ik bekijk het ook omdat ik gezonder wou eten , het wordt ook duidelijk uitgelegd, waarom je de ene beter niet kunt gebruiken en de andere juist wel weer, ik lees nu en bekijk de filmpjes van Jesse alleen ik moet het meer in de praktijk brengen , toch maar maar weer opnieuw kijken en DOEN
  En ik ben bereid om veel gezonder en bewuster te gaan eten , ook ben ik geabonneerd van you tube van Jesse
  http://www.youtube.com/user/2getpersonaltraining
  🙂 ik wou altijd al een een
  personal trainer & gezondheidscoach

  Groetjes Twink

 5. Hoi Bosje

  Met het Cohen dieet val je heel snel dus veel af maar het is niet zo dat je daarna kan stoppen. Als je vervalt in wat je deed dan krijg je wat je had.. en dat is dus weer te dik zijn. Ik kan je echt nu adviseren: Ga alsjeblieft nooit meer op dieet maar geef je lijf het grootste geschenk wat je het kan geven: gezonde en juiste voeding. Alles in balans brengen teneinde je lijf echt het “oude vet” kan gaan loslaten omdat je het ook met voldoende gezonde vetten voed!! Echt Bosje, niet aan een dieet beginnen!! Als je gezond gaat eten zal het langzamer gaan maar wel veel blijvender!! En dat is wat je wilt.

  Hoi Marion,

  Ik snap heel goed dat je even schrikt van alles wat je leest. Maar je hoeft ook niet alles in een keer te veranderen, begin bijvoorbeeld met het drinken van groene smoothies. En ga het gewoon langzaam allemaal eens bekijken en zien wat bij jouw past en wat je kan aanpassen. Maar het is een feit dat veel van onze voeding helemaal niet gezond is voor ons mensen maar zo ingeburgerd in onze eetcultuur. Wat bedoel je met :”En als ik groene smoothie`s drink, kan ik dan ook nog wel de rode blijven drinken?” wat bedoel je dan met: kan ik wel de rode blijven drinken?? Juiste porties bestaan niet, je voed je lichaam met wat nodig is. Groenten kan je bijna niet te veel eten. Fruit houd je aan de 2 stuks fruit in de smoothie. Daarnaast zou je op het leden gedeelte van Jesse zijn site kunnen kijken, hier geef ik ook elke dag weer wat ik bijvoorbeeld eet. Maar vooral nu om te starten, neem je tijd probeert niet alles in een keer te wijzigen. Begin met geen brood meer eten en de groene smoothies maken! Maak je niet te druk over hoeveelheden groenten e.d. maar luister naar je lichaam. Ga de filmpjes bekijken van Jesse, ze geven je een hoop info om over na te denken en dat eruit te halen wat bij jou past! Succes!!

  Groetjes Karin

 6. Ik ken Karin uit haar oude (ronde) periode
  En heb met verbazing gezien hoe ze is afgevallen met het aanpassen van haar eetpatroon en het starten van sport activiteiten…

  Brood is idd verbazend dikmakend, zelfs volkoren (bij mij althans)
  Eet ik n week geen brood dan ben ik de twee kilo teveel bijna weer kwijt die ik na n paar dagen brood eten op de heupen xtra krijg.
  Ik ben erg geïnteresseerd in het verkrijgen van meer levensenergie zoals Karin beschrijft dus zal de tips eens gaan lezen….

 7. @ karin en Jesse, :
  Zoals ik het begrijp is Karin wel eerst afgevallen met een dieet en toen pas via jesse’s adviezen gaan eten toch ?
  ik moet 25 kilo kwijt, dat los je niet even op met wat andere gezondere voedingsmiddelen, ook dat heb ik al geprobeerd.
  Ik wil eerst afvallen tot een acceptabel gewicht en dit dan onderhouden met bv de adviezen van Jesse ( en sporten natuurlijk niet te vergeten.) Andersom gebeurt er nix bij mij, geloof me.
  ik ben me al een beetje aan het inlezen op dit cohen dieet( dieet; andere levenswijze ook ) en het komt erg overeen met de adviezen van Jesse. vandaar mijn interesse.
  Karin als je nog tips hebt , of voedingsmiddelen die je niet moet eten over jouw cohen periode hoor ik t graag!

 8. Hoi Bosje,

  En toch zou ik het nu (met mijn ervaring) echt afraden. Door het Cohen dieet heb ik wel alles in mijn lijf in de war geschopt. En ja ik ben veel afgevallen maar als ik me ook maar even niet tot op de letter van het dieet mijzelf er aan hield dan kwam ik zo zo makkelijk weer aan. Dat is echt zo bizar. Het Cohen dieet en de voedingstips van Jesse lijken tot dusver op elkaar dat je geen koolhydraten eet uit brood, rijst, pasta maar uit je groenten. Bij Cohen houd je je strik aan voorgeschreven aantal hoeveel heden per dag. Je doet uiteindelijk je lichaam te kort. Waarom zou je nu al niet vast overstappen op koolhydraat beperkt (dus wel uit groenten) te eten. Ik kan je natuurlijk niet opleggen wat jij zou moeten doen maar ik zou je wel het advies willen gegeven om op een gezonde manier af te gaan vallen. Dus neem de tips van deze site ter harte en ga daar mee aan de slag en dan kan het bijna niet anders dat ook jij gaat afvallen. Maar wel met die verstande dat jij je lichaam niets te kort doet. Dat is de sleutel tot succes op langere termijn! Heel veel succes!!

 9. Hi Jesse,

  dank zei je advieze ongeveer 2 weken geleden ben ik inmiddels ondanks mijn hipothyroide in 10 dagen 3,6 kilo afgevallen, ik voel me super en heel erg blij. Ipv smoothies maak ik ook veel gazpacho, ik woon nl in Spanje, heerlijk, zonder brood uiteraard ! Je hebt me echt de goede boost gegeven, nogmaals superbedankt !

  Groetjes,
  Patricia

 10. Hoi Bosje, als je 25 kilo kwijt moet moet je gezonder gaan leven, je lost het inderdaad niet op “met wat andere gezondere voedingsmiddelen”! Wat Jesse biedt een een nieuwe leefstijl, dat is ook wat mijn naamgenote probeert duidelijk te maken. Het is verschrikkelijk knap wat ze heeft bereikt met Cohen, maar om een gezonder gewicht te behalen heeft ze onbewust en onbedoeld ook risico’s genomen met haar gezondheid. Cohen is uiteindelijk een crashdieet.
  De enige manier om die 25 kilo kwijt te raken is je eet- en beweeggedrag aan te pakken. Het klinkt misschien flauw en is zeker niet gemakkelijk, maar jij bent zelf de sleutel tot je succes, de oplossing zit in jou. Kleine stapjes maken en steeds iets anders aanpakken. Zoals Karin ook al zegt: begin met die smoothie en minder koolhydraten; je zult je er zeker prettiger door gaan voelen en dat stimuleert vanzelf om door te gaan.

  Groetjes, Karin.

 11. Het is de overtuiging die bepaald welke stappen je maakt.
  Ook ik weet inmiddels dat de gezonde gewoontes van Jesse leiden tot een blijvend resultaat door je lichaam te geven wat het echt nodig heeft. Daardoor kan het lichaam los laten wat er in de weg zit. De vetten die opgeslagen zijn door tekorten.
  Een optimaal gevoed lichaam laat los wat het niet meer nodig heeft. Als je daar van overtuigd raakt heb je de sleutel tot succes.
  Zie het succesverhaal van Karin.

 12. Hi allemaal – en Karin&Jesse in het bijzonder,
  Wat ik nergens kan vinden op de site en waar ik toch wel benieuwd naar ben: als je op een gegeven moment op gewicht bent, kan je dan wel weer (biologisch en volkoren) brood met kaas eten, of rijst met pasta, allemaal (ook bio&volkoren) of kom je daar dan direct van aan? De indruk wordt hier gewekt dat het helemaal niet om een dieet gaat, en dat je dingen tijdelijk moet laten staan – wat ik geen bezwaar vind, alles om de lovehandles weg te werken – maar het wordt wel een ander verhaal als je lichaam zodra het weer een meer of minder gezonde koolhydraat binnen krijgt, dat direct weer op de heupen plakt.
  Hoor het graag!
  Groetjes,
  Kate

 13. Karin bedankt voor je verhaal, erg leuk om te lezen.

  Met de superverbrander (heb geen gezonde gewoontes, dus weet niet precies wat het verschil is) is het zeker mogelijk om veel af tevallen op een gezonde manier. Ik ben in eerste instantie 20kg afgevallen door eerst 14 dagen koolhydraatvrij te eten en op dag 15 een cheatmeal en daarna elke 5de dag een cheatmeal. Het werkt echt. Alleen heb ik er op een gegeven moment weer 10kg aangevreten, doordat ik het een beetje opgaf. Ik had nog teveel in mijn hoofd dat dit een dieet was. Waardoor ik erg ging uit zien naar dingen die ik niet mocht.

  Ondertussen heb ik door Jesse ingezien dat dit geen dieet is maar een reis naar een gezonder lichaam. Ik merk dat het nu veel makkelijker en natuurlijker is om gezonde keuzes te maken. Het gaat bijna van zelf. Ik ben zelfs een week op vakantie geweest met elke avond uit eten, zonder te zondigen. Je voelt je zoveel beter door alle gezonde dingen en je krijgt alleen maar meer trek in gezonde voeding.

  En wat ik uit de filmpjes van Jesse haal en ook uit ervaringen van iemand op het forum is dat als je het lichaam hebt wat je wilde bereiken, dat je dan gaat kijken hoeveel koolhydraten daarbij passen. Waarschijnlijk kun je dan 1-2 maaltijden per dag eten met gezonde koolhydraten. Die vrouw op het forum doet volgens mij nu 4 dagen met 1-2 koolhydraatmaaltijden en 1 dag zonder koolhydraten. Maar het is denk ik voor iedereen een leuke uitdaging om te vinden wat bij jou past.

  Iedereen nog een goede “reis”

  Groetjes Jessica

 14. hallo jesse
  ik heb even een vraag!
  ik heb een eetlijstje dit is mijn eetlijst?

  ontbijt groene smootie met 2 of soms 3 stuk fruit
  lunche 2 rijstwafels(bio) met salade
  avondmaal tofu of thempe bio groenten of Qunoa

  als ontbijt neem ik ook wel eens havermout met kaneel het recept van inge van haselen

  als tussendoortje doe ik meestal ook een handje nootjes en groene smootie
  of fruit

  kan ik zo ook een strak lichaan krijgen ik wil gezond eten is dit redelijk gezond?

  ik hoop dat u me nog wat tips kan geven??
  die zijn dan van harte welkcom

  gezond groetjes melody

 15. ik snap eigenlijk niet waarom er nergen een antwoord van jesse onder de berichten sta. ik ben soms best benieuwd naar antwoorden van Jesse op alle vragen.

 16. Het verhaal van Jesse klopt helemaal. Ik ben 67 en woog gemiddeld107 kg ondanks de inderdaad waardeloze diëten was mijn streven om onder de 100 kg te komen , mislukt. Mijn energie was zover gedaald dat ik nauwelijks mijn armen op kon tillen en hebben we het nog niet over m’n humeur gehad, want als mijn bourgondische maag knort werd ik heel onaangenaam voor de omgeving. Krijg je jaren geleden al te horen dat je suiker hebt een fase verder dan ben je obeet en niet meer vooruit te branden, krijg pillen tegen hoge bloeddruk en cholesterol nou ,geweldig , daar heb je het allemaal voor gedaan ! Ben uiteindelijk door het putje gespoeld en toen ik weer boven kwam zag ik het licht, dit wil ik NOOIT meer. Het werd tijd voor een totale leefstijl verandering en ben gaan zoeken op het net en heb me suf gelezen aan wetenschappelijke artikelen enz. En ik werd aangetrokken door de site van natuurdieetisten. Hierin heb ik dagen zitten lezen en uiteindelijk ben ik begonnen met zelf tarwegras te gaan kweken en in onze tuin een flink stuk gras omgespit en tot moestuin verbouwd, een mens moet een hobby hebben, toch? We barsten nu van de groene groenten en tomaten en al wat gezond is. We beginnen met een groene smoothie van groenten en tarwegrassap en wat fruit, heerlijk, lunchen met heerlijke salades of maaltijdsoepen en ’s avondspits een lichte warme maaltijd waarbij we de stukken vlees voor het weekend bewaren. In tijd van twee maanden verloor ik 6 kg en de 100 kwam in zicht, yes! Ben ook bijna dagelijks een uurtje met m’n nordicwalking stokjes aan het wandelen, want hardlopen is voor mijn gewicht waanzin, en daar komt bij dat we een half uur van het dorp wonen dus als we wat nodig hebben pak ik de rugzak en loop lekker de heuvel op naar Florenville, daar wonen we sinds we uitgewerkt zijn en alles ademt nu gezondheid, fitheid en GEEN hongergevoel, ben een ander mens geworden, de diabetes 2 is vertrokken naar een ander slachtoffer en heeft gelijk een deel van mijn hoge bloeddruk mee genomen nu nog de simvastatine kwijt zien te raken en we zijn op,koers. Ben nu een maand of 10 bezig en weeg nu 88 kg en voel me weer super.er is geen sprake van mezelf tekort doen of zo, als we vrienden krijgen ef daar naar toe
  gaan, drink ik lekker m’n wijntje en eet ik wat er op tafel komt want dat is wel gezellig met z’n alle, kom dan ook 2/3 kg aan maasballen we weer alleen zijn is het een kwestie van n week en het is weer af . Neem nu als ontbijt een bord havermout met sojamelk en wat lijnzaad en rauwe cacaopoeder soms goibessen erdoor en wat kaneel, heerlijk, kan er een emmer vol van op alleen ik doe het niet meer want ik ben zo blij dat het er af is en nu op naar de 80 kg. En dan vind ikmhetnwel mooi geweest. Het enthousiasme van Jesse is geweldig en ik ben er van overtuigd dat iedereen hier wat van kan opsteken zonder in het extreme te vallen maar je moet het wel ZELF WILLEN anders wordtnhet niks en dat is jammer. Weetje hoe leuk het is om naar mensen te kijken die net zo rond waren als ik en dan denken ” het is zo makkelijk, moet je mij zien, haha”.

 17. I do suggest getting an SDHC. They come with specialist backings
  to reflect the solar heat rays back into the original position.
  The venetian blinds has an easy to use it should be accessible year round.

  Blinds need regular cleaning. Thus some of the best options that are roller blinds
  out there to suit everyone.

 18. Ik wil toch ook men duit in het zakje doen.
  Ik heb pas deze website ontdekt, maar wat ik zelf al doe, lijkt redelijk op wat Jesse allemaal zegt.
  Ik ben nog maar 26, maar sukkel toch ook al 10jaar met gewicht dat steeds maar toeneemt. Ik ben nooit moddervet geweest, maar altijd in het stadium van “er mag toch wel wat af”. Op 7jaar tijd ben ik ook 7kilo bijgekomen, langzaam maar zeker dus.

  Ik heb een zeer traag (lees: goed-voor-in-de-ijstijd) metabolisme. Ik ben ooit op men streefgewicht geraakt van 68 kilo door 1200kcal per dag te eten (veel te weinig) en 6x(!) per week intensief te gaan sporten. Ik moet niemand vertellen dat dit niet vol te houden is voor de meeste mensen. Ik had altijd het gevoel dat ik-weet-niet-wat voor zotte toeren moest doen om toch maar gewicht te verliezen.

  Ik heb dus ook al jaren achter de rug van dieeten, en maar proberen om toch gewicht te verliezen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat elk lichaam anders is, en dat dus niet iedereen op hetzelfde evengoed zal reageren. Hieronder deel ik graag wat voor mij werkt.

  Ondertussen eet ik al enkele maanden volgens Pascal Naessens haar gerechten (komt ook overeen met Jesse : beperk koolhydraten een beetje, eet vlees/vis met veel groenten en fruit). Ik ben vanzelf ook steeds kleinere porties gaan eten. Probeer echt te stoppen met eten wanneer je genoeg hebt, en niet wanneer je “vol” zit. Stap ook echt af van het traditionele aardappel-groenten-vlees bord, want wanneer de aardappel dan wegvalt gaat je bord er soms triestig uitzien. Wees creatief en zoek recepten: er zijn zoveel écht lekkere gerechten, soms zelfs met enkel groenten.

  Qua eten doe ik eigenlijk een combinatie tussen Paleo (eet enkel dingen die onze voorouders in de natuur zouden vinden) in combinatie met het combinatie-dieet in beperkte vorm (dwz: eet vlees+groenten, of eet koolhydraten+groenten).

  Ik tel géén calorieën! Weight Watchers is volgens mij geen goed plan. Het is waar dat om af te vallen je meer moet verbruiken dan er binnenkomt, akkoord. MAAR de ene kcal is echt de andere niet. Zo zijn er voedingsmiddelen die heel snel en makkelijk worden omgezet en opgeslagen in vet (de typische koolhydraten). Terwijl er andere zaken zijn die veel kcal bevatten maar die het lichaam vanzelf aanwendt voor energie, en veel minder snel opslaat in vet. Een goed voorbeeld hiervan is kokos. Er zijn meerdere studies al gedaan (google maar wat rond) dat kokosroom/melk/olie/vet niet wordt opgeslagen in vet + het metabolisme versnelt; dit helpt dan weer om af te vallen.

  Ook belangrijk is dat je jezelf nog wel iets gunt. Ik drink graag men glas wijn. En dit wil ik ook niet opgegeven. Ik heb dit wel beperkt in hoeveelheid, en probeer bijvoorbeeld enkel in het weekend te drinken. Alcohol was mijn enigste slechte gewoonte, maar als je er meerdere hebt zoals snoepen én alcohol én frisdrank, kies er dan 1 uit die je echt niet kan laten en gun je af en toe iets.

  Honger mag je NIET hebben. Je gaat wel moeten leren om een bevredigende en gemakkelijke hap als een koek te vervangen door iets dat meer moeite kost en misschien minder lekker.

  Ook kleine aanpassingen kunnen helpen. Ik drink geen melk meer. Dit is niet omdat ik denk dat je van melk dik wordt, maar ik heb persoonlijk het gevoel dat ik mijn buik opzwelt van melk. Voor smoothies gebruik ik amandelmelk, en voor room kokosroom. Ik lustte nooit pure chocolade maar heb me nu toch omgeschakeld. Ipv een hele lat melkchocolade, eet ik nu klein stukjes pure (75% cacao) chocola (van het cote d’or, goedkopere merken zijn dikwijls minder lekker vind ik).

  Dus een samenvatting :
  – gebruik olijfolie of nog beter kokosolie
  – fruitontbijt met kokosroom of smoothie met amandelolie
  – pure chocolade
  – beperk de slechte gewoontes
  – eet veel groentengerechten! af en toe ook vegetarisch (weeral beter voor het milieu)
  – ik sport 1u per week (squash)
  – ik probéér 2x/week wat verstevigende spieroef te doen (maar dit lukt meestal niet)
  – ook al ben ik geen super koffie-fan, 1tas per dag zou helpen om het metabolisme wat te versnellen

  OPMERKING : wel heel belangrijk voor iemand die toevallig in exact mijn situatie zit : al het bovenstaande is bij mij pas beginnen werken nadat ik met de pil gestopt ben (overgestapt op het spiraal). Buiten alle andere positieve gevolgen van die beslissing, was dat zeker een voordeel. Ik deed alles wat ik beschreven heb al een halfjaar, terwijl er niks gebeurde. Ik stop met de pil en BAM de kilo’s beginnen te droppen. Ik weet dat de meeste dokters/internetfora zeggen dat dit niet kan, en dat dit gewicht slechts vocht is etc. Ik ben ook geen dokter dus kan niks met zekerheid beweren, maar dat is wat er bij mij gebeurde.

  En last but not least, verwacht geen onmiddellijke snelle resultaten. Je lichaam heeft tijd nodig om aan te passen; en we weten allemaal dat snelle resultaten niet blijvend zijn. Ik ben tot nu toe 3kilo kwijt op 3maand, en ik vind dat een prima, gezond tempo. Uiteindelijk zijn de kilo’s er ook niet op een week bijgekomen hé.

 19. Hallo

  Ik vind de recepten van Jesse echt lijken op een dieet. Nl kolydraatarm. Dit dieet zorgt bij mij meteen voor een sombere stemming.
  momenteel ben ik 6 kg afgevallen in 7 weken. En dit heb ik gedaan door gezond te eten en te bewegen. Ik eet 6 x p dag. 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Ik heb echt totaal geen honger meer. Mijn ontbijt en lunch bestaat uit speltbrood met roggebrood en tussendoortjes zijn. S’ochtends magere joghurt met fruit( aardbeien of zwarte bessen) om 15.00 een stuk fruit en in de avond handje jaspanse mix. Of fruit. Verder sta ik 5x per week 30 min op de crosstrainer.oh ik drink wel min 1,5 litr water p/dag
  Ik voel me veel beter en het zit hem vooral in het vaker eten. Dus continu de kachel laten branden.
  Dit is geen dieet, maar een gezonde levenswijze. En makkelijk vol te houden. En je kunt gewoon blijven genieten van een frietje , pasta en rijst, maar met mate en wel volkorenpasta en zilvervliesrijst.

Geef een reactie