Ik doe alles om af te vallen maar het werkt niet! Wat nu?

In deze video wil ik graag een reactie geven op een berichtje van een van onze cliënten in onze ledengroep op Facebook. Haar reactie is niet zo positief, want ze zegt: “het werkt helemaal niet”. Ze volgt het programma, is al 4 weken bezig maar is pas 1,5 kilo afgevallen. Daar baalt ze van, want het werkt niet en ze weet nu niet wat ze moet doen. Ik zal heel kort het berichtje even voorlezen en vervolgens mijn reactie erop geven.

“Ik ben nu 4 weken bezig met Rapid Fatloss en zit nu uiteindelijk op -1,5 kilo. Mijn beurs is veel meer geslonken dan mijn lichaam, en nee, ik merk ook niet dat mijn huid of lichaam beter wordt. Ik krijg meer last van eczeem, waar ik al 1,5 jaar geen last meer van had, door gezond eten. Ook de centimeters hebben niets gedaan voor mij. Ik baal ontzettend. Ik ben een hoop geld kwijt zonder resultaten, en informatie rijker die ik al voor 85% wist. Hopelijk hebben jullie wel de goede resultaten zodat het gemiddelde wel aangeprezen kan blijven worden op de vele kilo’s. Ik zal het af en toe nog lezen om een lekker recept te maken want vond het wel lekker eten. Ik denk niet dat dit bij mij of bij mijn lichaam past.”

Wat ik me heel goed kan voorstellen is dat als je zo fanatiek ergens aan begint en bepaalde verwachtingen hebt over een bepaald resultaat, dat je misschien ziet dat mensen 6, 7 of 8 kilo zijn afgevallen in 4 weken (wat heel regelmatig gebeurt), je teleurgesteld bent als dat dan bij jou niet gebeurt.

De vraag is dan echter, wat doe je dan. Want als iets gebeurt in ons leven wat we niet willen dan hebben we daarna een keuze. We hebben de keuze om te denken: dit is het einde, ik baal ervan, het werkt niet, ik stop ermee, ik kap ermee, dit is allemaal waardeloos. Of we kunnen denken: ok, dit is nu gebeurd, hoe kan dit me helpen om vervolgens betere keuzes te maken.

De mindset waar je nu in raakt bepaalt het resultaat wat je straks zult gaan krijgen. Dit is wat het betekent. Het is nu een feit dat je niet tevreden bent met het resultaat wat je hebt gekregen in de afgelopen 4 weken. Je had graag meer willen afvallen dan die 1,5 kilo. Maar als je nu gaat terugkijken en denkt: ik baal ervan, het lukt niet, dan raak je in een bepaalde mindset. In een mindset van frustratie, in een mindset van: het lukt niet voor mij, misschien kan afvallen wel niet bij mij. Je raakt in een mindset waarin je zegt: ik stop ermee. En misschien wel weer ergens daarna verzamel je weer de moed om overnieuw te gaan beginnen aan een ander programma wat hopelijk dan wel gaat helpen.

Het probleem zit hem echter in dat wanneer je Rapid Fatloss ziet als een programma, je het op de verkeerde manier bekijkt. Want belangrijker dan het volgen van een programma van 3 weken is het ontwikkelen van een levensstijl. Als je dit ziet als een programma dan is er een begin en een eind. Maar gezondheid heeft geen begin en een eind. Rapid Fatloss is geen programma maar een de intentie is om een levensstijl te gaan ontwikkelen die je daarna kan blijven volgen. En levensstijl is belangrijker dan hoe je het programma nu doet, en zelfs belangrijker dan het resultaat dat je nu krijgt van dit programma. Als je zegt “ik stop ermee”, dan zeg je eigenlijk “ik stop met een gezonde levensstijl”, dan zeg je eigenlijk “ik stop met mijn gezondheid”. Maar je kúnt niet stoppen met je gezondheid want je gezondheid is er altijd. Je kunt alleen maar kijken hoe je het stap voor stap beter kunt doen, want kleine verbeteringen consequent toegepast maken een groot verschil op de lange termijn.

Wanneer je nu in een negatieve mindset zit dan maak je andere keuzes dan wanneer je in een positieve mindset zit. Ik wil niet de positieve denkgoeroe met je uithangen want dat is niet waar het over gaat, het gaat over de realiteit. Als je in een mindset zit van “ik baal ervan, het lukt niet” en frustraties, dat je denkt “ik stop ermee”, dan maak je andere keuzes dan wanneer je zegt “ok, dank je wel voor de 1,5 kilo die ik wel ben afgevallen, dank je wel voor wat het me wél heeft gegeven, welke stappen kan ik dan nu vandaag zetten om nóg meer af te vallen. Ik ben al 1,5 kilo afgevallen maar wil graag nóg meer afvallen, en welke stappen leiden daartoe”.

Ik zal je nu een nieuw perspectief gaan geven van wat het je wél heeft gegeven als je Rapid Fatloss 3 weken hebt gedaan. Slechts 29% van alle Nederlanders eet volgens het CBS dagelijks voldoende groente en fruit. Als je dit programma hebt gevolgd dan heb je alle voedingsstoffen binnengekregen die je lichaam nodig heeft. En je lichaam functioneert op voedingsstoffen. De meeste mensen hebben een voedingspatroon dat op de langere termijn tot steeds meer tekorten leidt. Ziekten ontstaan nooit van de ene op de andere dag. Overgewicht en de kilo’s die je eraf wilt zijn ook niet van de ene op de andere dag ontstaan. Tegelijkertijd willen we dat het er allemaal in één keer afgaat. Dat is niet hoe het werkt.

Als je niet de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt dan ben je niet van de ene op de andere dag ziek of te zwaar, dan heb je niet opeens een hormonale disbalans of andere problemen, maar op de lange termijn wel. Alle organen, alle hormonen, je immuunsysteem hebben voedingsstoffen om te functioneren. Je bloedsuikerspiegel heeft insuline nodig, en voor het aanmaken daarvan is chroom nodig. Testosteron heeft zink nodig. Voor het aanmaken van schildklierhormoon is jodium nodig. En zo heb je voedingsstoffen nodig voor alle elementen in je gezondheid. Je lever kan zelf detoxen van toxische stoffen waaraan je wordt blootgesteld, maar je hebt vitamines nodig, waaronder vitamine C, vitamine E, ijzer, magnesium en andere vitamines en mineralen om dat te kunnen afbreken, dus om te kunnen detoxen. Echter, de meeste mensen krijgen daar niet voldoende van binnen en leven met een suboptimale gezondheid.

Wat jij de afgelopen 3 weken aan het doen bent geweest is een hele nieuwe fundering aanleggen, waaronder zorgen voor een goede balans in je darmflora, en zorgen voor goede voedingsstoffen geven aan je immuunsysteem, je hormonale balans en je totale gezondheid, je bent je lichaam aan het voeden geweest. Daarmee leg je een heel nieuw fundament voor de komende weken en maanden daarna. En nogmaals, belangrijker zijn de verbeteringen in de levensstijl die je aan het maken bent geweest.

Vraag niet hoe doe je dit programma perfect kunt doen de komende 3 weken, vraag hoe, welke dingen je kunt blijven doen. Welke dingen passen bij jou die je kan blijven doen, want wat je blijft doen bepaalt het resultaat. Je zult verantwoordelijkheid moeten nemen voor je gezondheid en zeggen “Ik kan dit doen. Iemand anders kan me helpen maar het gaat er niet om wat ik weet, het gaat erom of ik doe wat ik weet”. De meeste mensen doen niet consequent wat ze weten, daar zit het grote probleem. Je kunt jezelf nu de vraag stellen: wat weet ik van die 85% die ik noemde, maar doe ik het ook consequent en zou ik het nóg beter kunnen gaan toepassen? Dat is een krachtige vraag, en ga het vervolgens dan ook doen.

De kern hier is, stel jezelf de vraag: wat wil ik. Want je bent nu 1,5 kilo afgevallen en je had graag meer willen afvallen. Dat impliceert dat je graag nog meer wil afvallen. Wat wil je nu? Stel je wilde 6 kilo afvallen en je bent nu 1,5 kilo kwijt en wil nog 4,5 kilo afvallen. Dat is dus je doel, je wil er nog 4,5 kilo vanaf. Dat is waar het over gaat. Wat wil je nu? En waarom wil je dat? En daarna: wat is de juiste mindset om dat te gaan bereiken? Als jij die 4,5 er nog af wil dan is het niet de juiste mindset om te gaan zeggen “het werkt niet, niks lukt, ik stop ermee”. De juiste mindset is: “dank je wel voor het resultaat dat er nu is, wat gaat goed, wat kan ik nog verbeteren, ik wil mijn doel bereiken, waarom wil ik dat zo graag”. En zeg tegen jezelf: “ik kan dit, ik zal dit doen, want met 1 extra training per week, een paar aanpassingen in mijn voedingspatroon, trainingen nog iets beter gaan doen, af en toe een moment nemen voor rust, voor mezelf, kan ik mijn doel bereiken”. Kleine verbeteringen consequent toegepast maken een groot verschil.

Mijn opdracht voor jou is nu: stuur ons een email. Schrijf op wat je eet. Ga kijken hoe je levensstijl eruit ziet, schrijf het aan ons en wij zullen je advies geven en helpen je verder. Dat is 1. En 2, jij moet verantwoordelijkheid nemen. Want al weet je wel, pas je het wel consequent toe? Hoe kan je de trainingen beter doen. Kan je niet intensiever gaan sporten? Zou je niet wat minder moeten gaan eten van bepaalde voeding? Keer terug naar het handboek bij de Rapid Fatloss methode, want er staan allerlei adviezen over wat te doen als je niet afvalt, er zijn nog veel meer technieken die je kunt gaan toepassen. Onthoud dat dit een transitiefase is, je lichaam is gezonder aan het worden en vetverbranding wordt daarna ook steeds gemakkelijker. Dat is puur de realiteit: hoe gezonder je bent, hoe gemakkelijker het is om je kilo’s ook te gaan verliezen.

Ik ga stoppen, want ik kan nog wel uren doorgaan en doe dat uit passie, ik doe dat uit mijn hart om je te helpen. De basis is: wat wil je. En wat is de juiste mindset om dat te gaan bereiken. De mindset van frustratie is niet de juiste. Stap terug in de mindset, focus op wat je wél hebt, focus op welke dankbaarheid je wél hebt, waar ben je dankbaar voor, wat wil je, waarom wil je dat, en ga vanuit positiviteit weer door naar het bereiken van je doelstelling. Bedankt voor het kijken, hopelijk tot snel. Doei doei!

Share:

2 comments

  1. Veel te snel afvallen… dat is pas ongezond want je krijgt dan alle toxinen die in het vetweefsel opgeslagen zitten in veel te korte tijd terug vrij in je lichaam en dat is wat je juist niet wil. Ben je te dik en wil je afvallen neem er rustig (zonder stress want daarvan wordt je ook dik) de tijd voor en binnen 9 maanden tot een jaar is een realistisch doel en niet een paar weken tot een paar maand. Zo werkt dit immer niet. Gezonde beweging met de juiste gezonde, vooral onbewerkte voedingsmiddelen, vliegen ze er binnen 9 maand er zo vanaf. En volg EL of EM. Exercise less, eat less of exercise more en eat more maar doe nooit eat less, exercise more of eat more en exercise less want dat werkt ook niet 🙂

Geef een reactie