Motivatie voor Afvallen / Fitness: Aangeboren kwaliteiten?

Sommige mensen lijken van nature plezier te beleven aan sport en gezond eten. Afvallen? 3x per week naar de fitness gaan? Voor hun geen enkel probleem! Hebben zij aangeboren kwaliteiten die jij niet hebt? Of schuilt er ergens een geheim dat zij wel weten maar jij nog niet? Laten we dit eens onder de loep nemen.

Eigenlijk is het lachwekkend wanneer mensen claimen dat ze van nature sportief zijn. Wat een onzin! Wij mensen zoeken van nature altijd naar de gemakkelijkste manier om te overleven. Het zit in onze aard om de simpelste weg om gezond te blijven te volgen. Zelfs wanneer dit op het randje van ongezond zijn is. Wanneer je jezelf dus afvraagt of je vanavond wel of niet moet gaan fitnessen, of wel of niet moet starten met afvallen, zou je van nature eigenlijk moeten antwoorden: “dat doe ik later wel”, in plaats van “laat ik mezelf vandaag eens goed kapot trainen”!

Het idee dat sommige mensen een natuurlijke drang hebben om te sporten is dus de grootste onzin. We zijn eerder gemaakt om als een lapzwans door het leven te gaan! Een hele geruststelling, nietwaar?

Maar hoe kan je er nou toch het beste van maken? Wij geven je drie tips voor extra motivatie.
1) Vraag je niet af wanneer je gaat starten, maar waarom je gaat starten met afvallen of fitness.
Redenen WAAROM je graag iets wilt vormen het belangrijkste fundament voor jouw motivatie. Hoe meer redenen je jezelf kunt geven, hoe beter.

2) Visualiseer niet alleen hoe het zou zijn om je doel te bereiken, maar vooral ook hoe het zou zijn als je jouw doel niet hebt bereikt.
De meeste mensen raken meer gemotiveerd door de gedachte van het VOORKOMEN van een slechtere situatie dan het vooruitzicht op een betere situatie. We zijn meer gedreven om een gevoel van pijn of verlies te vermijden, dan om naar een gevoel van plezier toe te werken. Geldt dat voor jou? Neem dan de tijd om te voelen hoe vreselijk het zou zijn om hetzelfde te blijven, of om zelfs in een slechtere situatie te belanden.

3) Plan de stappen die je gaat ondernemen.
Heb je al eens bedacht op welke dagen en EXACTE tijdstippen je gaat DOEN wat nodig is? Wanneer je hebt bepaald dat DIT het moment is om naar de fitness te gaan, of je voeding te gaan verbeteren zodat zult gaan afvallen maak je de kans dat je daadwerkelijk actie onderneemt vele malen groter! Hoe kan je ooit iets bereiken als je er geen tijd voor maakt?

Wat je ook wilt: het komt nooit vanzelf! Of eindig je liever als een lapzwans?

Share:

Geef een reactie