Afvallen? Vind je kracht van binnen

Eerder deze week ontving ik van een klant deze email:

Hallo Jesse,

Het is eigenlijk dat de methode niet bij me past, omdat het veel energie en tijd vraagt.
Ik ben misschien te lui, maar het werkt niet bij mij. Ik moet meer dan 40 kilo afvallen en met deze methode kost het zoveel moeite.

Met vriendelijke groeten,
Peter
(naam gewijzigd i.v.m. privacy redenen)

Toelichting: Onthoud dat ‘veel energie en tijd vraagt’ altijd een kwestie van iemands persoonlijke perceptie is. Als je slecht eet en nooit sport en daardoor weinig energie hebt lijkt alles een opgave, terwijl dezelfde methode voor iemand anders easy going (gemakkelijk) is om uit te voeren.

Toelichting twee: Mensen die willen afvallen maar denken dat ze dit niet kunnen, die denken dat het zwaar gaat zijn, of andere beperkende overtuigingen over het verliezen van gewicht hebben, vertellen zichzelf altijd een verhaal. Ze vertellen zichzelf een verhaal waarom het ze nog niet is gelukt en geloven dit verhaal. Terwijl iedereen in de buitenwereld weet dat dit onzin is en dat ze zichzelf slechts een verhaal vertellen. Immers, wanneer ze eerlijk tegenover zichzelf zouden zijn dan kost dit (mentale) pijn. Onze hersenen doen alles om pijn te vermijden, zelfs als we daar een verhaal voor moeten bedenken wat onwaar is. Dit proces gebeurd meestal onbewust.

Mijn reactie:

Beste Peter,

Bedankt voor je reactie. Ik wil je heel graag helpen want ik weet dat je het kunt. Ik ga in deze email schrijven omdat ik denk dat je het nodig hebt. Begrijp goed dat ik dit schrijf met de achterliggende gedachte om JOU te helpen, omdat ik denk dat jij wat ik nu schrijf nodig hebt om resultaat te gaan behalen. Ik doe dit dus voor jou.

Dit is niet haalbaar voor jou?

BULLSHIT! De methode is voor IEDEREEN haalbaar!

Dit is slechts 1 van de vele excuzen die je in de afgelopen jaren hebt gehad!

DAAROM weeg je 40 kilo te veel!

Als DEZE methode niet haalbaar is, die zo stap voor stap, simpel, duidelijk, to the point en MET motivatie wordt uitgelegd, wat is dan wel haalbaar?

Mijn vraag aan jou is: WIL je wel afvallen?

Wil je wel echt deze 40 kilo kwijt?

Of wil je gewoon hetzelfde blijven?

Nog jarenlang met overgewicht rond lopen?

Steeds maar weer de frustratie voelen dat je te dik bent?

Hoe zou je je voelen als je over een jaar nog steeds hetzelfde bent?

Nog een jaar lang met dit lijf moet rondlopen?

Maar weet je Peter, er is een mogelijkheid tot verandering.

IEDEREEN kan veranderen.

Iedereen kan gewicht te verliezen, het is een kwestie van het maken van de KEUZE om gewicht te gaan verliezen.

Om het te gaan doen.

Om nu te zeggen:dat gewicht gaat er nu van af! Ik ZAL dit gaan doen en ik ZAL mijn doel gaan bereiken.

Want afvallen is voor niemand onmogelijk. Iedereen kan afvallen.

In welke situatie je nu ook zit.

Hoe moeilijk je het ook hebt.

Hoe veel je er ook tegen op ziet.

Er is een mogelijkheid om een verandering te maken.

Je zult alleen de keuze moeten maken.

Je zult de KEUZE moeten maken om beter te gaan eten en om te zeggen: NU zal ik DOORGAAN totdat ik mijn doel heb bereikt.

Ik zal niet stoppen voordat die 40 kilo er af is.

En in ieder geval zal ik nu STARTEN met het ondernemen van ACTIE.

Want ik weet dat als ik begin, dat als ik het ga doen en actie onderneem, dat ik resultaat ga zien.

En ik weet dat als ik resultaat zie dat ik daar MOTIVATIE uit zal halen.

Ik weet dat het zetten van de eerste stap het moeilijkst is, maar dat zodra ik deze heb gezet, de rest steeds gemakkelijker zal gaan en uiteindelijk zelfs VANZELF zou gaan.

Ik moet er alleen voor kiezen om dit te gaan doen. De MOED verzamelen om er voor te gaan.

Ik weet dat ik het kan.

En ik weet dat als ik het nu niet doe, ik het mogelijk nooit ga doen.

Daarom onderneem ik NU actie.

Ik onderneem NU actie om mijn eigen lot in mijn eigen handen te nemen.

Voordat het te laat is.

Ga er voor Peter, ik weet dat je het kunt.

Opmerking: Ik stuurde hem aan het eind van deze email de prive link naar de leden website van de methode die hij had gekocht.

Dit is de methode waar het over ging.

Share:

23 comments

 1. Jesse ,

  Je hebt helemaal gelijk. Stapje voor stapje kom je ook vooruit.
  De blokkade in je hoofd overwinnen is het moeilijkst.
  Rust roest.
  Met bewegen wordt in ieder geval je conditie verbetert.
  Verder kom je ook lekkkere in je vel te zitten door minder KH te eten.

  Groetjes Mariska

 2. Hi Jesse,
  Datgene dat je hem verteld heb is waar want je moet het zelf doen.
  Maar soms hebben mensen niet alleen woorden maar ook daden nodig zoals Peter.
  Hij heeft iemand nodig die ook in het zelfde schuitje zit of ‘niet’dus een buddy om hem te steunen in goede en slechte dagen.Het feit dat hij het probeerde zegt tocht iets.
  Je woorden zeggen veel maar zullen hem nooit bereiken hoe graag je het ook wilt.
  Hij zou een buurman zoals jou moeten hebben.

  Cynthia

 3. Ik vind het verhaal niet bij mij passen, ik ben wel erg gemotiveerd.
  Bij mij waren diverse vragen die ik graag beantwoordt wil hebben als dat mogelijk is Het waren diverse vragen, en omdat ik nu nog gehandicapt ben is het wat moeilijker maar ik doe mijn best.

 4. Ja, je hebt gelijk. Het is een keuze en resultaat zijn motiveert! Al na een paar dagen dieet, gezond voedsel en veel wandelen voelde ik me stukken beter in mijn lijf zitten. Het kost geen moeite zodra de blokkade in het hoofd is overwonnen.

 5. Afvallen is inderdaad altijd mogelijk Het probleem is het juiste gewicht te behouden. Dat vraagt een aangepaste levenshouding zonder toegevingen. Dus spreekt men niet van dieten, maar wel van een aangepaste voeding die voortdurend aangepast wordt volgens de lichamelijke toestand.

 6. Hoi Jesse,

  Ik vind die ‘Peter’ echt een ‘loser’. Hij koopt eerst die Super verbrandingsmethode, en dan stuurt hij jou een e-mail met de mededeling dat dit voor hem niet zal werken. Wat een watje.
  Hij heeft het waarschijnlijk nog niet eens geprobeerd.

  Je hebt het hem goed duidelijk gemaakt, hij moet zijn ‘mindset’ veranderen.
  Ik hoop dat het hem uiteindelijk wel zal lukken, met jouw toewijding om het resultaat te behalen.

  Veel succes,
  Met vriendelijke groet,
  Ada

 7. je hebt gelijk jesse.
  daarom ben jij ook zo goed, je bent eerlijk je zegt waar het op staat.
  echt top.

 8. iedereen zegt dat ge gelijk hebt.TUURLIJK hebt ge gelijk was da na;anders zou je ook geen coach zijn hhhh. Wel ik was ook zo een beetje als peter toen ik de methode heb gekocht,Maar toch heb ik de knop doorgehakt met elke keer in de spiegel te kijken en door doelen sneller te bereiken te beluisteren en deze mailtje heeft mij dus ook weer moed gegeven.Ik weet nu dat ik gewoon lui en zot was van suikers. Dus jesse bedankt
  ps:peter maak dat ge uit die luie zetel komt!

 9. Dag Jesse,

  Ik kan peter best begrijpen dat 40 kilo niet niks is. Ikzelf moet 20 kilo afvallen om op mijn gezonde gewicht te komen. Het getal 40 is zo groot dat dat al zo iets is van mmmmm zoveel, ik denk dat het beter is dat hij eerst zegt van eerst 10 kilo en daar een datum op plakken en zoverder. Voor mezelf doe ik dat ook 10 kilo tegen de zomer en dan gaan we verder. De reactie van jou Jesse vind ik inderdaad top zonder rond de pot de draaien , het klinkt misschien soms hard maar is wel waar en ik denk dat ik op een keerpunt kom of de klik in mijn hoofd heb gedraaid, misschien omdat ik binnenkort veertig wordt,en dank zij de goede inlichtingen van jou dat ik nu zeg van , ik ben het beu om al die overtollige kilo’s mee te sleuren. Ik heb vorig jaar in mei een borstverkleining moeten laten doen voor mijn gezondheid namelijk maar liefst vier cupmaten, maar nu komt dat buikje daaronder piepen en dat wil ik niet meer. Ik begrijp ook dat het in het begin veel is dat je moet veranderen , maar ik ben al begonnen met 1 fles water per dag zeker leeg te maken en dat voel ik al, en zo wil stap voor stap verder totdat uiteindelijk die dingen ook een gewoonte worden en je gemakkelijker op je gewicht blijft.

  Met vriendelijke groeten,
  Patricia

 10. Het inderdaad allemaal tussen de oren, ik heb ook jaren geworsteld en gaf ook elke keer op. Totdat ook mij werd geleerd de knop om te draaien.

 11. hoi jesse, ik had effe een zwakke moment u heeft gewoon gelijk ik moet gewoon rustig aan,stap voor stap ook zelf de moeite doen voor ieder transformatie ik heb heel ander beeld (verkeerde).maar nu neem ik de tijd voor en rustig aan, resultaten komen nog wel maar ik moet het zelf doen.
  de 3 dvd’s zijn binnen.
  thnx,
  vriendelijke groet jackieta.

 12. Hoi Jesse,

  Ik herken me totaal niet in “Peter”,al zou ik nog meer kwijt moeten om een ideaal gewicht te krijgen.
  Mijn ervaring is dat je het uit jezelf moet halen, je moet er geestelijk klaar voor zijn om resultaat tehalen, pas dan ga je er volledig voor.
  Een ander kan je een hart onder de riem steken en steunen, maar je moet het zelf doen.
  Je moet je eigen coach worden.
  Jij alleen kunt jezelf continu motiveren en stimuleren,24 uur per dag.
  Niemand zegt dat het altijd makkelijk is, maar als je je doelen voor ogen houd, kom je een heel eind.
  Zelf heb ik me dit ter dege gerealiseerd voor ik deelnam, maar had ook al eerdere positieve ervaringen met afvallen.
  Het is een heel proces waar je door heen gaat, afscheid nemen van oude gewoontes waar nieuwe voor in de plaats komen.
  Het lijkt bijna een rouwproces…
  Je moet je leven opnieuw vorm geven.

  Groeten,
  Jeanette

 13. Hoi Jesse,

  Iedereen die de stap wil zetten; moet nog even anders gaan denken.
  Men moet zeggen: “Ik zet die stap”. Het zit in de kracht van het “denken”. Zelf heb ik geluk dat mijn zus ook 10 kilo kwijt wil.
  Zij doet het op een andere manier dan ik; zij gaat drie keer in de week naar de sportschool en neemt van alles iets minder.
  Zelf volg ik jouw insteek; blijf ongeveer hetzelfde aan gewicht eten, maar probeer de (slechte) koolhydraten te beperken.
  Verder heb ik veel sardientjes en dergelijke soorten vis gegeten.Met salades.
  En ik neem “goede vetten.” Daarbij doe ik een paar krachttrainingen.
  Maar voor de rest doe ik niets extra.
  Wij zijn op 4 januari begonnen en op 12 februari had mijn zus er 3 kg af en ik 4 kg, terwijl ik er veel minder voor gedaan heb.
  ik vind jouw manier nog steeds geweldig Jesse.
  ps. Je mailtjes geven ook iedere keer weer een “push”in de goede richting.

 14. Toch kan ik wel een beetje begrip opbrengen voor Peter 40 kg. Waarschijnlijk net als ik velen pogingen … angst van het lukt niet.
  Maar eens Peter zal je net als ik, het roer om moeten gooien. Jouw gezondheid gaat meer en meer achteruit. Je familie bestelt zo een mooi kistje… geen probleem.
  Dit is een leefwijze, je hoeft je niet alles te ontzeggen. Beperk zo veel mogelijk de koolhydraten. Elk moment als ik even vrij ben trek ik effen de buik arm/been/spieren aan. IETSJES eerder opstaan oefeningetjes doen ontbijtje en de dag is geheel aan jou.
  Ik ben nu al van 4kg. verlost. in drie weken tijd.
  Renée

 15. Mooie reacties allemaal! Ik lees ze allemaal 1 voor 1 en iedereen voegt waarde toe. Leuk om jullie visie hierop te zien. Bedankt.

 16. Ik ben niet eens begonnen aan dit programma, maar ben wel afgevallen. Toevallig heb ik wel gedaan waar die Jesse over sprak.

  1. Niet meer snoepen, ik was ook troots-suiker-verslaafd
  2. Water drinken, héél véél water drinken!
  3. Beginnen met bewegen. Niets van: ik heb geen tijd! Ik ben fulltime student, maar moet toch bewegen om je gedachten ergens anders op te focussen. Tip: Doe iets wat je leuk vindt! Ik doe badminton, vind ik super: houd ik ook vol.
  4. Begin met iets kleins: niet te grote doelen stellen in het begin! Ik ga bijvoorbeeld wandelen elke zaterdagochtend en doe ‘s avonds buikspieroefeningen.
  5. Probeer het niet bij toeval te houden, maar ga bijvoorbeeld lopend naar je werk, of op de fiets.
  6. Eet anders! Ik zit op kamers en studeer dus de snelle kolhydraten, pasta’s en magnetronmaaltijden zijn erg voor de hand liggend. Zeg nee! En kook elke dag vers. (In het begin duurt het even, maar het gaat steeds sneller)
  7. Om diversiteit te behouden stel ik mezelf dat ik afwissel tussen een aantal maaltijden elke week. Dus zodat ik geen meesterwerken hoef te bereiden, maar gewoon simpel en toch gezond. (1 x vis, weinig pasta’s, veel groenten en als tussendoortjes fruit)

  Dat is tenminste wat ik heb gedaan. Ik heb er geen geld voor over om een programma te kopen, maar ik vind het wel heel fijn om dit forum te mogen lezen. En aan die Peter: Veel succes!

  Groetjes,

  Carlijn

 17. Hallo Jesse, ik heb vandaag de dvd’s ontvangen maar er nog niet naar kunnen kijken .
  Peter jammer dat je nog niet beseft dat je ieder jaar zwaarder wordt,Jammer dat je dan ook nog niet snapt dat je conditie nog verder achteruit gaat ,Jammer dat je nog niet snapt dat je gezondheid verder achteruit gaat,dat je nog verder dicht slipt, Jammer dat je nog niet snapt dat de gezondheidszorg door veel overgewicht nog meer gaat kosten (want hier zijn we toch ook met zijn alle verantwoordelijk voor)omdat je kwalen als diabetisch krijg en dit is gegarandeert Is die een fijn gevoel dat je er toch iets voor terug krijg omdat je nu het nog kan geen zin hebt om er ook maar iets aan te doen. Of heb je nog niet begrepen dat je de koelkast leeg moet maken en hoe pijn het ook doet geef je mensen met een kleine beurs de ingrediënten die je anders weg moet gooien Je weet vast wel iemand en DIE zal respect voor je hebben en je ook nog steunen Peter misschien kun je hier iets mee succes en Jesse jij kunt niet veel meer doen voor mij is de knop om nu al alvast bedankt vr gr Marijke

 18. Hallo,ook ik heb het moeilijk,het afvallen gaat vanzelf,als je maar oplet wat je eet,sporten,30min per dag intersief sporten lukt mij niet,ik heb reuma,en heb altijd stijve spieren,zelfs als ik heb gesport,of wandelen,maar ik doe wel mijn best..

 19. hallo,

  zelf heb ik ook al talloze dieeten geprobeerd en waarna het er vrolijk weer aan kwam….

  Jesse je was/bent mijn laatste redmiddel…
  eerst zei ik mijn laatste poging maar na het bekijken van je video’s zeg ik nu….niks poging die 15 kilo GAAT er af!

  ik ben nu 2 weken bezig en ben al 3 kilo kwijt…en het kost me geen moeite…van de week een verjaardag gehad…heb met een bord heerlijke chocoladetaart op schoot gezeten (voor mijn zoontje) en het deed me niks! mijn knop is gewoon eindelijk om….
  de oefeningen heb ik gisteren voor het eerst gedaan…viel niet mee maar voelde me daarna wel lekker…

  doordat je in de filmpjes zo goed uitlegt wat bijvoorbeeld suiker met je doet of bijvoorbeeld melk…denk ik er niet aan om het te nemen…
  en dat is het…ik denk er nu over na ipv dat het direct mijn mond in gaat…

  ik ben er nog lang niet maar ik zie de slanke toekomst met vertrouwen te gemoed, dus “peter” zet hem op!!!

 20. hoi Jesse
  je hebt helemaal gelijk. Zelf was ik op mijn 53e 35 kilo te zwaar.Zij altijd dat ik tevreden met me zelf was,maar dat is een houding.Heb de stap genomen en ben nar de spotschool gegaan,ben anders gaan eten,heb goed naar jou geluisterd en naar de trainers in de sportshool.ben ininmiddels 22 kilo kwijt en voel me beter dan ooit.Gebruik bijna geen suiker meer en allen nog maar goede vetten en goede koolhydraten.
  Nou de laatste 13 kilo nog en ik heb mijn oude figuur terug.Door de krachttrainig trekt het vel ook weer strak. Als ik het kan(heb nooit gesport in mijn leven) dan kan iedereen het.Bedankt voor je motiverende videos en verhalen. Zal naar je blijven luisteren

 21. het is is altijd moeilijk om Afvallen kijk eerst naar je wat je eet begin bij je dieet om af te vallen je kan zo 2a3 kilo afvallen als je op je
  dieet let

 22. Afvallen zit natuurlijk voornamelijk tussen je oren. Daarbij moet ik zeggen dat ik geen voostander van dieten ben, maar liever gewoon gezond leven promoot en veel bewegen. In mijn optiek een preventievere werking.

 23. Ik ben ongeveer 10 kilo kwijt geraakt door alleen maar water te drinken, fruit te eten, voldoende slaap en beweging te hanteren en erin te geloven dat je het kunt. Dan kan iedereen het!

Geef een reactie