Dieper geluk (zo verandert ALLES)

In deze video wil ik je graag laten zien hoe ik mijn dag leef, zeker omdat dit radicaal anders is dan een jaar geleden. Liet ik me toen nog meevoeren door de drukte en stress van de dag, nu heb ik veel meer rust. Hiermee is ALLES veranderd terwijl de dingen die ik doe, mijn werk, mijn partner, mijn kinderen natuurlijk niet zijn veranderd. En ik denk zelfs dat ik daarmee een burn-out heb voorkomen. Bekijk het in deze video.

In deze vlog ontdek je:

 • Hoe ik een burn-out heb voorkomen.
 • Hoe we kunnen stoppen met het leven vanuit ‘reactie’ op alles wat ons overkomt en daarmee de regie over ons eigen leven terugpakken en meer rust en geluk kunnen ervaren.
 • Hoe ALLES kan veranderen zonder dat je werk, je partner of de dingen die je in je leven doet hoeven te veranderen.
 • Hoe we minder in ons hoofd kunnen zijn en meer vanuit ons hart kunnen leven (zonder dat je daarvoor uren hoeft te mediteren).
 • Hoe ik mijn dag start en hoe daardoor de dag meer ‘in flow’ verloopt.
 • Hoe iedereen de dag kan starten met een rust- en stiltemoment, hoe druk je ook bent.
 • Waar je begint als je het leven wilt leven zoals je het echt wilt, met meer blijdschap.
 • Hoe ik een nieuwe verbinding met mezelf heb gevonden.

Opdracht: stel jezelf deze vragen

Hieronder de vragen die in deze video worden gesteld en die zijn bedoeld om je bewust te maken, om iets in beweging te brengen en om iets te kunnen veranderen in je leven. Laat de vragen na het bekijken van de video eens op je inwerken en kijk wat voor inzichten je daardoor krijgt. Observeer zonder oordeel, er is geen goed of fout, het gaat erom je bewust te worden van hoe het ook anders kan.

 • Hoe is dat wat ik vertel in de video van toepassing op jouw leven?
 • Ik nodig je uit om NU dat moment van rust en stilte zelf te pakken.
 • Wat geeft het je?
 • Hoe ervaar je het?
 • Hoe voel je je na afloop?
 • Hoe is dat anders als voordat je dit moment stilte nam?

Als we structureel dat innerlijk werk gaan doen, is dat het begin van transformatie en het leven creëren zoals jij werkelijk wilt. Jij hebt de keuze, de keuze om een ander pad te bewandelen.

De dag beginnen in stilte, hoe doe je dat?

De dag starten in stilte kan altijd, hoe je leven er ook uitziet. Je kunt altijd een stiltemoment vinden, misschien wel thuis als je de gelegenheid hebt om vroeg op te staan voordat de rest van je gezin wakker wordt. Of misschien wel in de trein, ook al is er veel lawaai om je heen. Je kunt dan bijvoorbeeld rustgevende muziek luisteren via je koptelefoon en je zo even afsluiten van de mensen om je heen.

Alles wat je nodig hebt voor zo’n rustmoment is je adem. Je start met uitblazen en trekt daarbij je navel in. En vervolgens wacht je tot de inademing vanzelf komt. Je ademt in door je neus of mond en wacht daarna weer tot je de behoefte hebt om uit te blazen. Zo ga je een paar minuten door en je zult zien dat je direct meer rust ervaart en je meer verbonden voelt met jezelf.

Cadeautje voor jou: download gratis het eerste hoofdstuk uit mijn nieuwe boek


Na twee #1 bestseller boeken over gezondheid schreef ik nu mijn eerste boek over mentaal/emotionele en spirituele gezondheid: Spirituele Detox. In dit boek neem ik je mee op reis. Een prachtige, confronterende, helende, vaak emotionele en uiteindelijk enorm verrijkende reis. Jij bewandelt, net als ik de afgelopen jaren gedaan heb, via dit boek jouw pad naar binnen aan de hand van opdrachten, wijsheden van de oude Sjamanen, inzichten van Meesters op mijn pad en metaforen in mijn leven.

Deze reis heeft mij al heel veel opgeleverd. Van een leven waarin ik controle wilde houden, succesvol van mezelf moest zijn en waarin het niet snel goed genoeg was, leef ik nu met veel meer innerlijke rust en blijdschap. Toen ik bijna een burn-out had veranderde in één nacht plotseling mijn hele kijk op het leven en begon een pad van ontdekken waar mijn hart écht ligt, wie ik ben, wat mijn waarheid is en wat ik droom voor mijn leven. Ik hoop je met mijn verhaal en via dit boek te inspireren om ook een innerlijke reis te maken voor meer geluk.

Via deze link kun je het eerste hoofdstuk van mijn boek Spirituele Detox gratis downloaden.

 

Ik hoor heel graag je reactie als je deze video hebt bekeken. Heb je wat inzichten gekregen vanuit de video? Misschien is je inzicht maar één zin of komt er één woord in je op. Of hoe is het van toepassing op jouw eigen leven? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat zodat ik erop kan reageren of zodat anderen weer iets hebben aan jouw inzicht. Zo inspireren we elkaar.

Share:

5 comments

 1. Jesse, daar sta je dan in je blote bast met op de achtergrond het ijs op de sloten.
  Verder kan je wel zien aan jouw torso dat je flink met krachttraining aan de gang bent geweest.
  Toppie ga zo door man!

 2. 👏👏👍👍🙏🙏🌹🌹🌹🌹

 3. Mooi gezegd en ben het helemaal met je eens. Hier begint het. Ik hoor aan je stem dat er meer rust is in jou zijn 😉

 4. mooi gezegd. ik weet dat zo mijn dag beginnen mij veel brengt maar mn reptielenbrein laat t mij ook vaak weer vergeten. maar herken in mijzelf behoefte aan meer innerlijke rust. zeker mooie inzichten opgedaan, dank daarvoor

 5. ‘Bewustwordingsproces’ Dat is wat als kernwoord mij binnen valt. Alles staat met elkaar in verbinding. Wanneer je beseft dat materiaal niet gelukkig maakt, mensen blijven teleurstellen omdat niemand perfect is. Ook ik niet. Dan is het besef dat je deel uit maakt van een groter geheel een component wat gelukkig maakt. Rust bied. Mijn eerste water/weiland moment was op mijn 8e. En… kan ik geen dag missen.
  Veel succes met jouw activiteiten en uitdagingen!
  Groet,
  Corina

Geef een reactie