Gezond boodschappen doen met De Boodschappencoach

Wel of niet biologisch, met of zonder gluten, bewerkt of rauw… vind jij het ook zo moeilijk om te kiezen in de supermarkt, omdat je eigenlijk gewoon niet precies weet wat nu wel en niet gezond is? Dan is De Boodschappencoach perfect voor jou, want in dit handige gidsje staat heel overzichtelijk beschreven welke producten je beter niet in je winkelwagentje kunt stoppen en wat de gezondste alternatieven daarvoor zijn.

De Boodschappencoach – handig gidsje van zakformaat

De BoodschappencoachWe weten natuurlijk allemaal inmiddels wel dat je bepaalde voedingsmiddelen, zoals gefrituurde producten, gebak en snoep beter links kunt laten liggen als je in de supermarkt bent. Waar velen van ons zich echter veel minder van bewust zijn is dat de levensmiddelenindustrie er alles aan doet om je om de tuin te leiden, zodat je tóch hun producten koopt, ondanks dat ze helemaal niet zo gezond zijn als ze op het eerste gezicht lijken. Denk bijvoorbeeld aan vruchtendrank waar nauwelijks vruchten in zitten, ‘light producten’ waar je helemaal niet slank van wordt, producten in plastic verpakkingen die giftige chemicaliën afgeven en sauzen en kruidenmixen die barsten van de smaakversterkers, kleur- en geurstoffen, verborgen suikers en schadelijke vetten. Natuurlijk koop je die producten liever niet, maar dan moet je wel eerst weten dat ze ongezond zijn. Daarom is er nu De Boodschappencoach, een handzaam en rijk geïllustreerd gidsje dat geschreven is door levensmiddelentechnoloog Ir. Ralph Moorman. Als je in de supermarkt bent en twijfelt of een product wel goed voor je is hoef je vanaf nu alleen nog maar het boekje van handig zakformaat (past dus makkelijk in je tas!) open te slaan en je weet direct of je het betreffende product al dan niet in je karretje moet stoppen. Als het product wordt afgeraden wordt bovendien een gezond alternatief genoemd, zodat je niet met lege handen naar huis gaat en toch alle gerechten kunt bereiden die je in je hoofd had.

Aanraders en afraders

Natuurlijk wil je niet urenlang door je gidsje bladeren als je in de supermarkt bent, daarom is De Boodschappencoach zeer overzichtelijk ingedeeld in verschillende categorieën zoals groenten, fruit, noten en zaden, kip en gevogelte, vleesvervangers en ga zo maar door. Elke categorie is vervolgens onderverdeeld in Aanraders en Afraders, waarbij de producten voorzien zijn van een foto, kleurcode, symbolen, korte omschrijving en eventueel aanvullende waarschuwingen zodat je in één oogopslag alles over het product kunt lezen. Eindeloos zoeken in het gidsje is dus uitgesloten en voor het gemak is er achter in de gids ook nog een trefwoordenregister opgenomen zodat je elk product direct kunt vinden. Daarnaast bevat elke categorie allerlei tips en aanvullende informatie, zodat je precies weet wat de reden is waarom je een product beter wel of niet kunt kopen en wat de eventuele alternatieven zijn.

Onafhankelijk

De Boodschappencoach is een kritisch en onafhankelijk gidsje, wat wil zeggen dat de auteur Ralph Moorman geen enkele financiële band heeft met de supermarkten waar de in de gids geselecteerde producten vandaan komen. Je krijgt dus echt een eerlijk oordeel over alle producten, zodat je op basis daarvan zelf kunt besluiten of je een product wel of voortaan liever niet meer wil kopen.

Share:

Geef een reactie