Gratis hoofdstuk uit “Voeding en fysieke degeneratie”

Vraag jij je ook wel eens af wat het geheim is van mensen die gezond en lang leven? De Amerikaanse tandarts, onderzoeker, kaakchirurg en visionair Weston Price licht daarover een tipje van de sluier op in zijn boek “Voeding en fysieke degeneratie”, een klassieker uit de dertiger jaren van de vorige eeuw die vorig jaar opnieuw uitgebracht is in de Nederlandse taal en nu opnieuw in de schijnwerpers staat.

Het geheim van een goede gezondheid

Weston A. Price was een zeer gerespecteerde Amerikaanse tandarts en tandheelkundig wetenschapper die in de dertiger jaren van de vorige eeuw actief was en geobsedeerd raakte door de vraag “hoe blijven mensen gezond?”. Om een antwoord te krijgen op die vraag verrichtte hij 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek en reisde naar honderden steden in 14 landen over de hele wereld, waaronder Zwitserland, Polynesië, de binnenlanden van Australië en enkele Afrikaanse landen. Zijn reisverslagen en onderzoeksresultaten beschreef hij vervolgens in het boek “Nutrition and Physical Degeneration”, dat in 1939 voor het eerst verscheen. Sindsdien zijn veel herdrukken van verschenen dit dikke onderzoeks– en reisverslag, dat honderden foto’s bevat.

(“voeding en fysieke degeneratie“)De reden dat dit toch al ruim 75 jaar oude boek nog steeds zoveel gelezen wordt is omdat het antwoord tracht te geven op de vraag die vrijwel iedereen in de wereld bezighoudt: hoe kun je gezond blijven? Voor zijn onderzoek bezocht Price een paar zeer afgelegen gebieden ter wereld en ontdekte dat de natuurvolkeren die hier woonden weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een stralende gezondheid hadden. De reden dat zij zo gezond waren kwam volgens Price omdat ze uitsluitend inheemse voeding aten, dus voeding die ze zelf verzameld of verbouwd hadden. Hij ontdekte ook dat als deze mensen in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en blikvoeding, zij al snel allerlei ziekten en aandoeningen kregen, zoals tandbederf, een misvormde kaakstructuur, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose. Zijn conclusie was duidelijk, eet wat de natuur ons geeft en geen bewerkte voeding, dan heb je een grotere kans om gezond oud te worden.

Gratis hoofdstuk downloaden

Kortom, in “Voeding en fysieke degeneratie” is op een hele bijzondere wijze vastgelegd hoe de gezondheid gewaarborgd wordt als natuurlijke voeding wordt gegeten en hoe snel het lichaam aftakelt als wordt overgestapt op bewerkt voedsel. De negatieve effecten van moderne voeding zijn zowel schokkend als indrukwekkend, daarom is het boek zelfs nu na 75 jaar nog steeds zeer actueel.

Wil jij ook weten wat Weston Price over het geheim van gezond leven heeft ontdekt? Dan kun je nu hier gratis hoofdstuk 15 van het boek “Voeding en fysieke degeneratie” downloaden, dat gaat over kenmerken van primitieve en moderne voedingspatronen.

Weston A. Price Brain Food Congres

Ben je geïnteresseerd geraakt in de visie van Weston A. Price en wil je weten welke invloed moderne voeding heeft op neurodegeneratieve hersenaandoeningen als MS, ALS, Parkinson en Alzheimer, bezoek dan het Weston A. Price Brain Food Congres dat zaterdag 30 januari 2016 a.s. wordt gehouden in Driebergen. Tijdens het congres, dat de hele dag duurt (Weston A. Price lunch, dranken en versnaperingen inbegrepen), komen diverse sprekers aan het woord, waaronder arts en schrijver Dr. Malcolm Kendrick (auteur van o.a. de bestseller “De Cholesterolhype”), de biologisch-energetische tandarts Fred Neelissen en voedingsspecialiste Tanja Stevens. Kaartjes voor het congres kun je bestellen via deze link.

 

 

Share:

4 comments

 1. Het probleem met Westons theorie is dat hij natuurvolkeren bestudeerd en dan zo de lijn doortrekt naar het Westen terwijl wij hier ene heel ander leven hebben. Natuurvolkeren zijn actiever dan ons hier en zijn zo goed als altijd in beweging in de buiten. Zo kunnen zij ook veel meer voedsel aan en zijn ook aangepast aan HUN omgeving terwijl wij hier ene andere omgeving hebben! Dat wordt door Westons aanhangers totaal over het hoofd gezien want zo dienen wij ook ons voedselpatroon aan te passen en niet een voedselpatroon van de natuurvolkeren en/of voorouders want dat geldt niet meer. Op het forum van Westons zijn ze dan ook totaal doorgeschoten! Als je dat volgt denk je je inderdaad tussen de zotten te zitten en het enige wat ze daar kennen is vet, vet en nog eens vet en groenten, fruit,… zijn boosdoeners want worden als giftig beschouwt. Zoiets moeten ze onmiddellijk bannen van het internet want van de ene kant denken ze de natuur te volgen ivm. het voedingspatroon van onze voorouders die zoal ene hele ander leven hadden en van de nadere kant wordt de natuur totaal genegeerd omdat ze iets hebben tegen fruit, bepaalde groenten, enz.. Totaal krankzinnig en als je dan ziet hoe ze eruit zien, dan zie je ze opgezwollen met overwicht rondlopen en zijt maar zeker dat daar ook ontstekingen in zitten maar dat lachen ze gewoon weg. Ik en zo ook vele die ik ken die eten groenten en fruit met alles erop en eraan en zijn zo slank als wat. Natuurlijk horen hier ook gezonde vetten bij maar om te beweren dat door vet te eten alleen wij alle mineralen en vitaminen binnenkrijgen is te zot om rond te lopen. Ben eens benieuwd hoe lang het daar duurt vooraleer er ernstige ongelukken gaan gebeuren want die MD is kranketuut!!!!

 2. En hoezo denk jij dat onze voorouders veel meer beweging hadden?
  Beweging heb je overigens zelf in de hand.
  Niet nee gekregen de laatste tijd in het nieuws dat een hoog cholesterol juist gezond is?
  Cholesterol uit vetten en niet uit koolhydraten.

 3. Helemaal met je eens Kevin!!! en velen met mij!!!
  Fijne dag :-))

  Marianne

 4. Wat een onzin zodra primitieve mensen in aanraking komen met westerse voeding begint de degeneratie. Raad je aan om het boek eens daadwerkelijk te lezen. Of om een lezing te kijken op youtube. (sally fallon)

Geef een reactie