Onderrug versterken bij lage rug klachten

Wanneer je een sterkere core wilt, of wilt beginnen met coretraining (het trainen van je buik- en rugregio) is het zeer belangrijk om ook een sterke onderrug te hebben. De vraag die ik echter regelmatig krijg is: “Jesse ik heb last van (onder) rugklachten, wat kan ik doen om m’n buikspieren te trainen en m’n rug te ontlasten?”.

In deze video geef ik je het antwoord op deze vraag en leg ik je precies uit hoe je jouw onderrug kunt versterken en van je lage rug klachten af kunt raken.

Bekijk hier deel 4 van de uitzending (Oefeningen voor lage onderste buikspieren)

Share:

4 comments

  1. Dag, heb interresse in de training van de onderrug. Zo ik heb een mooi verhaal moge beluisteren maar geen voorbeeld oefeningen.

    Ben benieuwd.

    M.v.G.

  2. Het is waar. Ik ben gerevalideerd bij de fysio vh Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Ik heb een hernia gehad, ben er aan geopereerd, was daarna 2,5 jaar pijnvrij en daarna begon de pijn weer. Een kramp in mijn onderrug en uitstraling naar linkerbeen. Maar het was geen hernia meer. Hele heftige pijnscheuten. Drie jaar lang. Met lichte buikspieroefeningen (navel licht intrekken, niet te heftig) en balansoefeningen ben ik erg snel van de scherpe pijn afgekomen. Nu kan ik rustig verder aan mijn spierkracht gaan werken. Heel belangrijk dat je niet tever doorgaat in je dagelijkse werkzaamheden. Luister naar je lichaam. Neem op tijd rust.

Geef een reactie