Ralph Moorman start met gezonde KOOC kant-en-klaarmaaltijden

Je kent het vast wel: je hebt het druk en zou het liefst een kant-en-klaarmaaltijd willen. Toch koop je die nooit omdat de meeste kant-en-klaarmaaltijden heel ongezond zijn; ze zitten vol conserveringsmiddelen, smaakversterkers en andere kunstmatige toevoegingen, en echt lekker zijn ze meestal ook niet. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd, want KOOC gaat als eerste in Nederland biologische kant-en-klaarmaaltijden bezorgen die zorgvuldig zijn uitgebalanceerd en voldoen aan de strenge gezondheidsrichtlijnen van levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach Ralph Moorman.

Waarom zijn kant-en-klaarmaaltijden zo ongezond?

Als je het druk hebt en weinig tijd hebt om zelf een maaltijd te bereiden had je tot nu toe maar weinig keuzemogelijkheden. Het was óf heel ongezond eten en een pizza of een frietje halen, óf voor je gevoel iets minder ongezond eten en een kant-en-klare maaltijd bij de supermarkt halen.

Ze lijken wel gezonder, die kant-en-klaarmaaltijden uit de winkel, maar meestal zijn ze dat niet. Vaak bevatten ze namelijk inferieure ingrediënten, het schadelijke conserveermiddel E210 (benzoëzuur) en smaakversterkers zoals E621 (mononatriumglutamaat). In het beste geval vullen die kant-en-klaarmaaltijden je maag, maar echt voeden doen ze je lichaam in ieder geval niet.

Zo kan het ook: gezonde kant-en-klaarmaaltijden

Levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach Ralph Moorman had al jaren de ambitie om iets te doen met kant-en-klaarmaaltijden die wél gezond zijn, en natuurlijk ook lekker en verzadigend. Zijn idee begon meer vorm te krijgen toen hij werd benaderd door Cor Jansen, een ‘foodcomponist’ en eigenaar van een productiekeuken in Dirksland. Cor bleek hetzelfde voor ogen te hebben als Ralph, daarom gingen zij onmiddellijk aan de slag met een nieuw concept en gaven het de naam KOOC (‘cook’ achterstevoren geschreven): echt koken, maar dan omgekeerd!

De koelverse maaltijden van KOOC voldoen uiteraard geheel aan de gezondheidscriteria van Ralph Moorman. Dit betekent dat ze vooral uit onbewerkte basisgrondstoffen bestaan en vrij zijn van gluten, lactose, caseïne, toegevoegde suikers en ongezonde toevoegingen (e-nummers). Daarnaast zijn de maaltijden uiteraard biologisch (met uitzondering van de vis, want die is wild).

Hoe kan ik de gezonde kant-en-klaarmaaltijden van KOOC bestellen?

Het assortiment van KOOC bestaat momenteel uit 6 verschillende éénpersoonsmaaltijden, te weten: Kipstoofpot met quinoa en broccoli, Lamscurry met bataat en groenten, Zwarte rijstnoedels met groenten, noten en kip, Kabeljauw met spinaziepesto, tomatenchutney en fussili, Wilde zalm met rode rijst en zeekraal en Runderstoofpot met pompoen en wilde rijst. Binnenkort zullen er nog een heleboel maaltijden bijkomen, waaronder mogelijk ook maaltijdsalades en soepen.

Je kunt de gezonde kant-en-klaarmaaltijden van KOOC rechtstreeks bestellen via hun website www.kooc.nl. De maaltijden worden woensdag en vrijdag bereid en in de avond bezorgd door Post.nl, waar in Nederland je dat wenst (bij jou thuis, op je kantoor, etc.). Bij drie maaltijden zijn de verzendkosten 5,99 euro, bij zes 2,99 euro en vanaf negen maaltijden zijn er geen verzendkosten. Hoe meer maaltijden je dus bestelt, hoe lager de verzendkosten. De maaltijden zijn na ontvangst 5 dagen houdbaar in de koelkast, maar sommige maaltijden kunnen ook in de vriezer en zijn dan nog langer houdbaar (kijk even op de website van KOOC om te zien welke maaltijden geschikt zijn om in te vriezen).

Share:

Geef een reactie