Van 16 boterhammen naar groene smoothies

Je gelooft het misschien niet, maar vroeger at ik 16 (!) boterhammen per dag en dat vond ik heel normaal. Inmiddels zijn mijn eetgewoonten sterk veranderd en ik voel me zo veel beter dan toen.

Bekijk deze video waarin ik geïnterviewd word door Amber Albarda en kom te weten:

 • Hoe mijn passie voor gezonde voeding is ontstaan
 • Wat ik tegenwoordig wel en niet meer eet
 • Wat ik mijn zoontje te eten geef

Tips die ik in de video noem zijn onder meer:

 • Focus niet op wat je niet (meer) ‘mag’ eten maar wat je juist wél allemaal kunt eten, er zijn zoveel smakelijke alternatieven voor bewerkte voeding! En vergeet niet, hoe meer goede dingen je eet hoe meer van de slechte dingen je vanzelf laat staan. Ben je op zoek naar eenvoudige kookboeken met gezonde recepten dan zijn mijn boeken Superfood Recepten en De Snelle Superfood Chef een echte aanrader.
 • Vermijd sojarijke voeding. Waarom ik die niet eet kun je lezen in mijn blogs Is sojamelk wel gezond?, Soja vleesvervangers gezond of vermijden? en Gezondheidsrisico’s van Genetisch Gemanipuleerde Soja (GMO).
 • Kijk uit met kant en klare vlees- en zuivelvervangers zoals veganistische kaas, deze bevatten vaak veel ongezonde toevoegingen. Meer over kant en klare vleesvervangers kun je lezen in mijn blog Zijn vleesvervangers gezond?
 • Drink liever bronwater, kruidenthee of een groene smoothie in plaats van frisdrank. Waarom frisdrank niet goed voor je is kun je lezen in mijn blog Wat gebeurt er in je lichaam als je frisdrank drinkt? (binnen 1 uur en daarna)
 • Geef je kinderen van jongs af aan alleen maar gezonde voeding, zodat hun smaakpapillen, die zich in de eerste levensjaren ontwikkelen, er vanzelf aan wennen en ze geen behoefte hebben aan suikerrijke voeding
 • Zijn je kinderen groter en geven ze aan bepaalde gezonde voeding niet te willen, kijk dan naar wat ze wél lekker vinden: bijvoorbeeld een groene smoothie met veel zoet fruit, en bouw de hoeveelheid fruit vervolgens langzaam af zodat ze langzaam vertrouwd raken met nieuwe gezonde smaken
 • Snacken mag af en toe best, maar let wel op wat je eet. Maak bijvoorbeeld zelf chocolaatjes van cacaopoeder, cacaoboter en kokosolie, dan weet je zeker dat je geen ongewenste suikers binnenkrijgt.
 • Wees niet te strikt, je mag best af en toe iets eten wat niet zo gezond is maar waar je gewoon enorme trek in hebt. Als een gezond voedingspatroon je basis is wil je op een gegeven moment ook geen ongezonde voeding meer, dat proces gaat vanzelf.

 

Share:

Geef een reactie