Vet verminderen met cardiotraining: wel of niet?

Dagelijks krijg ik veel vragen over wat de beste methode is om vet te verminderen. Laten we voorop stellen dat een combinatie van een juiste voeding en training noodzakelijk is om je lichaam vet te laten verbranden, maar vooral over het tweede punt (training) bestaan een hele hoop onduidelijkheden.

Wat we vaak horen is dat cardiotraining (zoals fietsen/lopen) op een lage hartslag en voor een lange duur, de ideale training zou zijn om vet te verbranden.

Met deze video wil ik je op een begrijpbare manier uitleggen waarom cardiotraining juist niet de beste methode is voor vet verbranding.

Graag hoor ik je vragen die je omtrent deze video hebt door op dit bericht (hieronder) te reageren!

Share:

9 comments

 1. Bedankt, was weer een goeie video Jesse! Merk dat jou oefeningen écht resultaat geven en dat het voor het vetverbranden erg goed werkt. Én nog leuker ook dan een uur op de hometrainer 'te moeten'. Top!

 2. Ik ben ook niet te vinden voor het "urenlange" lopen/joggen om vet te verbranden. Er zullen wel genoeg mensen zijn die niet alle dagen de tijd hebben om uren cardio te doen. Ikzelf doe veel liever een kleine, korte en intense workout waar ik meer aan heb. Zoals jouw kettlebell workout. Minder is meer 😉 geld ook voor het aantal oefeningen eigenlijk. Minder oefeningen, maar meer full body gericht.

 3. Hoi Beste Jesse,

  Dank je wel voor je interessante mails!
  Vraagje: Ik doe ‘smorgens voor het ontbijt de 4 of 8 minuten workout. Verder volg ik je adviezen op. Echter ik naar mijn werk op …de fiets (1/2 uur) en smiddags dus weer terug. Is dat nu niet juist om die laatste 5 kilo (en geen strakke buik) kwijt te raken? Het is toch beter en ontspannender te fietsen dan in de auto te stappen?
  Of heb je tips, om toch naar mijn werk te blijven fietsen en niet de negatieve gevolgen (vetopslag en cortisol aanmaak) te hebben.
  Ben benieuwd naar je antwoord!
  Groetjes Ina

 4. Nav je weblog ben ik een tidjje geleden begonnen met krachttraing. Na 6 weken had ik kleding van een maand kleiner nodig, en ik heb mijn voeding niet eens aangepast! Boekentip: “Afvallen met krachttraining” van Robbert Wolters. Superboek met duidelijke uitleg waarom niet of minder eten niet werkt, voedingsadviezen en trainingsschema’s. Alle oefeningen staan duidelijk uitgelegd met foto’s erbij, ideaal voor een beginner.Alle oefeningen kun je thuis doen, met 2 halters en een swiss ball!

 5. HIJOS ETERNOS?… CUANDO NOS GANARON UN PARTIDO? POR PENALES… HACE MUCHO QUE NO NOS GANAN COMO CORRESPONDEN XXX… ESTA VEZ NO LLEGAN NI SIQUIERA A RACING PATETICOS

 6. I have the money for a 360 right now, but I can make more for a PS3. People tell me I should buy the ps3 and others 360. What should I buy thanks.

 7. We adore how they used natural elements in this home. All of the textures paired with the white is a great combination. The light seems to just pour into the space.Beautiful!Angela and Renee

Geef een reactie