Video: Eetgewoonten / voedingspatroon verbeteren voor een slanker lichaam

Regelmatig zie ik mensen om me heen afspraken met zichzelf maken over nieuwe eetgewoonten, of met andere woorden: een gezonder voedingspatroon, dat ze willen gaan aannemen.

Bijna even regelmatig zie ik dezelfde mensen die afspraken, die ze met zichzelf hebben gemaakt, toch weer ‘vergeten’, of in ieder geval niet meer nastreven!

Hoe komt het toch dat we zoveel moeite hebben om gewoontes te veranderen? Om een gezonder voedingspatroon te ontwikkelen dat ons helpt ons lichaam slanker en strakker te krijgen?

Hierover heb ik een video gemaakt die ik even met je wilde delen.

Ik hoor heel graag je reactie (onderaan dit artikel), alvast bedankt!

Share:

4 comments

 1. Dat is een goede tip..des al niet te min een lastige opgaaf. Gewoonten zijn vaak gewoonten geworden gedurende een lang leven. Het zijn acties die bovendien door het onbewuste, dus door onbewuste behoeften/ gevoelens, gevormd zijn. Gewoonten zijn als het ware ingesleten , als een spoor in een grammophoon plaat, waar de naald steeds weer ingetrokken wordt. Daarom voelen gewoonten normaler en veiliger aan dan nieuwe acties. Je zal als het ware het brein van nieuwe, gezondere “groeven’ moeten voorzien.
  Dit is niet onmogelijk..maar je moet niet verwachten dat dit snel gaat. Beste is iets kleins te vervangen en consequent vol te houden. Pas wanneer het een onbewust mechanisme geworden is, en dat kan wel jaren duren..(wellicht wat korter).. kan je weer een ander klein iets veranderen aan je gewoonten.
  Wanneer je al jaren gewend bent om voor de tv te eten, zal het onnatuurlijk en dus verontrustend zijn om aan tafel te gaan eten.
  Het lijkt mij dan ook belangrijk om te vermelden dat het in eerste instantie niet prettig zal voelen om een gewoonte te tackelen en er een nieuwe voor in de plaats te zetten. Beter en succesvoller is het niet te verwachten dat het snel resultaat zal geven op korte termijn..maar simpelweg accepteren dat het tijd kost. Heb je daar geen verwachtingen bij; des te verrassender zal het zijn wanneer je ineens ontdekt dat je , als vanzelf, je nieuwe gewoonte in iets vertrouwds hebt veranderd.

  Verder nog even een uiting van dank. Voor het visolie-raport. Ben er erg blij mee.
  Verder vind ik het heel goed waar je mee bezig bent en bovenal dat je het zo toegankelijk maakt! Complimenten.

 2. Jesse, dat is echt een top advies dat je echt kan helpen van je slechte gewoontes af te komen. Dankjewel.
  Ik ga het zeker gebruiken.

 3. super bedankt voor de tip ga het op de vakantie dan ook gebruiken en bij alle verjaardagen

 4. Hoi jesse,

  Dit is een principe wat ik al jaren toepas.
  Ik neem bv altijd wat mee als ik ergens heen ga, zodat ik iets verantwoords kan nemen als een ander koek of gebak eet.
  je hebt niet het gevoel dat je niks mag en zorgt goed voor jezelf.
  Dat is waar het om draait volgens mij.
  Alles draait om bewustzijn.

  Groetjes,
  Jeanette

Geef een reactie