De meeste mensen die ziek worden vertrouwen erop dat artsen er alles aan doen om iemand zo snel mogelijk te genezen. Dat dit niet altijd het geval is ondervond Julia Schopick, auteur van het boek ‘Eerlijke geneeskunde’.
Het verhaal van Julia Schopick
Toen de man van Julia Schopick een hersentumor kreeg en diverse operaties had gehad, wilden zijn wonden maar niet helen. Zij ontdekte zelf een speciaal verband waarmee de wonden van haar man binnen korte tijd genazen, maar ondanks dat wilden de artsen deze behandelmethode niet onderzoeken of zelfs ook maar geloven dat de wonden waren genezen door dit speciale verband.
Getriggerd door wat er gebeurd was met haar man ging Julia verder op onderzoek uit en kwam erachter dat er voor diverse chronische en levensbedreigende ziekten, zoals leveraandoeningen, MS, epileptische aanvallen, lupus en artritis, talloze behandelwijzen waren die veel goedkoper en effectiever waren dan de standaard behandelingen in ziekenhuizen. Toch zagen artsen in ziekenhuizen geen reden om deze behandelwijzen de adopteren. Julia vroeg zich of of dit te maken had met financiële belangen die niets met gezondheid te maken hebben en ging in gesprek met zowel patiënten als artsen, specialisten en experts.
4 goedkope behandelmethoden die zeer effectief werken tegen chronische en levensbedreigende ziekten
Het boek ‘Eerlijke geneeskunde’ beschrijft vier behandelmethoden die zeer effectief werken tegen bepaalde chronische en levensbedreigende ziekten, maar die niet door artsen worden toegepast en vaak zelfs niet bij hen bekend zijn. Zo lees je over een behandeling voor levensbedreigende leveraandoeningen die vaak ook ingezet kan worden om alvleesklierkanker met succes te genezen. Daarnaast kom je alles te weten over een veilig en goedkoop medicijn dat al ruim dertig jaar op de markt is en gebruikt wordt ter behandeling van drugs- en alcoholverslaving, maar dat in een zeer lage dosering auto-immuunziekten, infectieziekten, neurodegeneratieve ziekten en sommige vormen van kanker kan stoppen of vertragen. Weer een ander verhaal gaat over een vetrijk dieet dat moeilijk behandelbare epilepsie bij kinderen kan genezen, en ook kun je lezen over een vrouw met MS die enorme baat had bij een goedkoop medicijn, waarvan het gebruik werd ontmoedigd door artsen, zelfs toen duidelijk was dat het medicijn voor haar zeer effectief was.
Julia’s missie: zelf een bewuste keuze kunnen maken
Julia Schopick is al ruim twintig jaar auteur en pr-adviseur. Haar artikelen en columns over eerlijke geneeskunde zijn onder andere verschenen in het gerenommeerde bladen als American Medical News, het British Medical Journal, in Modern Maturity en in de Chicago Sun-Times. Met haar boek ‘Eerlijke geneeskunde’ wil Schopick absoluut niet de boodschap over brengen dat reguliere medische behandelingen niet effectief zijn, want vaak zijn zij dat namelijk wel (ondanks dat winstbejag soms voorop staat in ziekenhuizen). Ook wil zij er niet voor pleiten dat alternatieve behandelwijzen altijd beter zijn. Haar missie is mensen goed te informeren over alle mogelijkheden, zodat zij zelf op onderzoek kunnen gaan, kritisch kunnen oordelen en een bewuste keuze kunnen maken als zij ziek zijn en naar een behandeling zoeken die voor hun werkt. Ook wil zij de lezer ervan bewust maken dat als een dokter zegt dat zij uitbehandeld zijn, dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn.