Toen ik 29 jaar oud was zat ik lichtelijk tegen een burn-out aan. Ik had geen burn-out, want ik herkende als Healthcoach de symptomen en wist wat ik moest doen om te voorkomen dat ik nog verder terug zou vallen. Maar een 29-jarige Healthcoach met een halve burn-out is verre van hoe het hoort te zijn, en vooral van wat ik wilde.

Sinds mijn 20ste was ik Personal Trainer geweest en ondertussen was ik auteur van 7 boeken (waarvan 2 nummer 1 bestsellers) en online coach van meer dan 3000 cliënten die ons persoonlijke (Bioprofiel) traject volgden en 500.000 maandelijkse lezers op m’n blog. Ik was trots op die cijfers, maar kon er nauwelijks echt van genieten. Ik gunde mezelf niet de tijd om er bij te stil te staan en er van te genieten. Want m’n hele bedrijf (met 6 andere gezondheidscoaches) had ik opgebouwd vanuit een hoop wilskracht. Vanuit de overtuiging “ik moet mensen helpen”. En terwijl we dat wel degelijk deden: iedere dag kwamen (en komen) succesverhalen binnen, soms met complete transformaties, was ik zelf moe. Ik begon te lijken op mijn 3e type groep cliënten.

Mijn (type) cliënten

(1) Sommige van m’n cliënten hadden (letterlijk) 12 jaar lang alles geprobeerd om af te vallen en wisten daarna uiteindelijk met onze methode te slagen. Door eindelijk niet alleen te focussen op hun gewicht, maar hun gezondheid op de eerste plaats, en vanuit daar permanent dat gewicht te verliezen.
(2) Andere cliënten waren moeders tegen de 40 die jarenlang voor alles en iedereen hadden gezorgd behalve voor zichzelf. Zij wilden hun lijf en energie terug. Weer slank zijn, hun libido terug. En goed voor hun lijf zorgen met een aankomende menopauze binnen een aantal jaren.
(3) En als laatste mannen die een succesvol bedrijf hadden opgebouwd en goed leiding konden geven, behalve aan hun eigen gezondheid (en te zwaar waren). Daar begon ik op te lijken.

Ik was weliswaar niet te zwaar, maar ik was moe. Dacht dat ik had gefaald. Zat niet goed in m’n vel. Durfde mezelf niet voorop te zetten. Durfde mezelf geen toestemming te geven om écht aan m’n gezondheid te werken.

Practice what you preach

Begrijp me niet verkeerd: Ik heb altijd “practice what you preach” gehanteerd. Ik sportte gewoon 3 keer in de week (maar had er geen plezier in). Had nog steeds een sixpack en een vetpercentage van 6%. Ik volgde wel degelijk m’n eigen voedingsprincipes, dronk groene smoothies, zorgde dat qua voeding ik goed zorgde voor m’n darmflora, hormonen, en hield m’n gezondheid met diverse laboratoriumtesten in de gaten. Al die dingen hielden me op de been in een mentaal moeilijke tijd. Maar het moment was gekomen dat ik écht voor dat ene gedeelte ook moest gaan zorgen, in mijn geval m’n mindset.

Het zijn in ons leven nooit de gebieden waar we goed in zijn die tot problemen leiden.

Het zijn altijd de gebieden die we spannend vinden waar de problemen ontstaan. De gebieden waar we bang zijn om de confrontatie aan te gaan. De gebieden die we spannend vinden om te erkennen. Spannend vinden om te durven voelen. Of om onze aandacht te geven. Het zijn altijd de gebieden die we negeren of vermijden, waar de meeste problemen ontstaan.

Hebben ook jouw gezondheid, en je lijf, te weinig je aandacht gehad?

Veel mensen, zeker veel van mijn cliënten, of het nou mannen of vrouwen zijn, zijn heel succesvol in hun leven. Vaak een goede baan of een succesvol bedrijf. Een mooi gezin en een mooi leven. Maar hun gezondheid heeft te weinig aandacht gehad. Ze hebben jarenlang voor alles en iedereen klaar gestaan behalve voor zichzelf.

Ze hebben altijd goede redenen gehad om niet te sporten of om niet optimaal te eten. Maar ze zijn op het punt gekomen dat ze beseffen dat die redenen eigenlijk excuses zijn om het niet te (hoeven) doen. Ze zien nu dat het tijd is om hun lijf en gezondheid niet langer te negeren. Want als je dat doet, gaat het steeds harder achteruit.

Ik had een coach nodig om in te zien waar ik vast zit. “Je kunt jezelf niet aan je eigen haren uit het moeras trekken”, zei één van m’n mentoren ooit tegen me. Ik had goede mentoren om me heen, maar geen persoonlijke coach die mij confronteerde en begeleidde om uit “dat moeras” te komen.

Je hoeft niet in “het moeras” te zitten om te werken aan je gezondheid. Je hoeft het niet zover te laten komen. Als je het gevoel hebt dat je daar wel zit, stel het niet langer uit. Ik ben er om je te helpen. In de tien jaar dat ik dit doe heb ik veel situaties gezien. En met m’n team van 7 gezondheidscoaches, allemaal orthomoleculair therapeut en enkelen ook universiteit opgeleid (om onze methodiek wetenschappelijk te houden), kunnen we je helpen.

De nieuwe jij

Ik wil je helpen te stappen in de reis naar je beste lijf en beste gezondheid ooit. De realiteit is dat het aan jou is hoe goed je voor je lijf zorgt. We hebben de keuze om ons lijf te negeren totdat ons lijf ons dwingt om het anders te gaan doen, of om nu zelf verantwoordelijkheid te nemen. Als je klaar bent verantwoordelijkheid te nemen over je gezondheid, dan kan ik je helpen.

Als je er klaar voor bent, start dan met deze online (gratis) Gezondheidscheck

Voer (gratis) onze mini-Gezondheidscheck uit en kom direct te weten welke disbalansen over langere periode in jouw lijf zijn ontstaan – en ontvang advies over wat nu te doen. Klik hier.

Hoe het (met mij) afliep

Hoe het verhaal afloopt kan je vast wel raden. Via bloedtesten heb ik (aan mezelf) bewezen dat het mogelijk is om in 2 jaar tijd eigenlijk niet te verouderen. Dat is misschien niet je ambitie, maar ik kan je laten zien hoe je nu jouw beste lijf en beste gezondheid ooit kunt bereiken. Want gezondheid is uiteindelijk de basis van alles in ons leven (al vergeten de meeste mensen dat). Kies 1 van bovenstaande opties om nu te starten.