1 Reden waarom je Blijft Eten – Leptine resistentie

Er is 1 hormoon dat er voor kan zorgen dat je altijd trek hebt. Dat je onverzadigbaar bent. Dit heeft een specifieke oorzaak, die ik je in deze video uitleg.

In deze video ontdek je:
* Waarom sommige mensen altijd trek hebben
* Hoe het kan dat hoe dikker je wordt, hoe meer trek je hebt
* Waar ‘onverzadigbaar zijn’ vandaan komt

Wil je van constante trek af? Gewicht verliezen? De oplossing is dit hormoon, samen met andere hormonen in balans te brengen.

Klik hier om te ontdekken hoe je deze hormonen weer in balans krijgt, met als doel overtollig gewicht te verliezen.

Share:

4 comments

 1. Ik ben sinds Februari gestopt met roken, en sinds maart veganistisch gaan eten. Ik ben 31 jaar, 1m 96, en weeg tussen 70 en 72 kilo.
  De laatste 2 maanden eet ik als ontbijt een liter groene smoothie (banaan, havermout, spinazie, peer, meloen, soms wat lijnzaad), als lunch 8 sneetjes brood, en dan nog eens 4 verspreid over de dag, met honing, hagelslag of jam, dat soort dingen. Als avondeten vaak iets met veel groente, rijst of ei-loze pasta en soms eet ik dan voor het slapen gaan nog een halve kilo gebakken aardappelpartjes. Het resultaat is een lichte wijziging van de weegschaal van een 500 gram. Ik kom niet aan, ik val niet af. Al jaren niet.
  Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb het vermoeden dat ik wat onverzadigbaar ben, maar het lijkt geen negatief effect te hebben op mijn lijf.
  Toch vind ik het best irritant dat ik de hele tijd trek lijk te hebben. Wat kan ik het beste doen denk je? Moet ik er iets aan doen? Of gewoon accepteren dat het zo is.

 2. Hallo Jesse,

  Ik vind je informatie heel interessant en heb dat ook al heel veel aangepast in mijn voeding patroon. Wel zit ik sinds kort aan een andere pil hierdoor merk ik dat ik veel meer zin heb in zoetigheid en er dan ook heel slecht nee tegen kan zeggen.

  Ook vind ik het nog moeilijk wat ik savonds nog kan eten.
  Heb je hier nog tips voor ?
  Warme melk beviel me vaak goed savonds. Of een stukje kaas, maar jij raad melk en kaasproducten af. Verder at ik wel eens savonds een appel maar ik merkte dat ik hiervan moeilijker in slaap kon komen.

  Verder vind ik het heel erg moeilijk als ik bij andere mensen eet. Doordat ik al vegetariër ben dus de gene waarbij ik eet moeten al anders voor mij koken wat ik heel lief vind. Maar dan wil ik verder niet te moeilijk doen over bijvoorbeeld stokbrood, soep met groente biljon maar dan wel met e621 en gist of een zoet toetje, en dan denk ik ah voor een keertje kan het wel. Niet te moeilijk doen.
  Maar de dagen hierna lig ik gelijk helemaal uit mijn ritme doordat ik dan veel meer verlang naar zoet en brood en dergelijke.
  Heb je hier nog tips voor ?

  Veel liefs

 3. Goed verhaal. Ik mis hier nog wel een heel belangrijke factor. Namelijk licht
  (en donker). Circadiaan ritme. Zie ook de recente nobel prijs daarvoor.

  Niet alleen is al het voedsel wat je eet afhankelijk van licht. Maar is licht ook enorm belangrijk wat betreft signalering in het lichaam (waaronder leptine) en de motor van het lichaam, de mitochondria (die uiteindelijk het voedsel omzet naar electronen, om met een bepaalde efficientie de protonen te kunnen pompen en zo het lichaam van energie te voorzien).

Geef een reactie