7 minuten denktijd, 3 vragen en 1 groot inzicht over jezelf, mijzelf en 2017

Sta eens stil bij 2016. Wat is er gebeurt? Welke doelen had je, die je niet hebt bereikt? Waarom niet?

Kijk eens vooruit naar 2017. Wat wil je? Wat verlang je echt e wat zou je heel erg blij maken, als dat wordt gerealiseerd?

Laten we van 2017 ons beste jaar ooit maken. Jij voor jou, ik voor mij. En samen onze bijdrage om van deze aarde een betere plek te maken, te beginnen met onze eigen omgeving. Want de blijdschap die we uitstralen, thuis, op het werk en naar onze omgeving, geeft anderen toestemming om ook meer te verbinden met zichzelf.

En hoe waar dat (mogelijk) ook is: Terug naar het nu.

Wat wil je dit jaar?

Ik heb deze video voor je opgenomen. Neem 7 minuten denktijd (kan je doen tijdens het kijken) om van 2017 je beste jaar ooit te maken. En om het binnen mijn vakgebied te houden: Meer energie, meer tevredenheid over je lijf, beter in je vel zitten, een sterker immuunsysteem, minder veroudering, het lichaam dat je wenst.

Want het start met je lijf. Iedere doelstelling die je wilt bereiken start met het hebben van energie. Met fit zijn. Dit is je “core”, je basis. Zorg daar eerst voor. Altijd. En met alle potentie uit je lijf halen kan je alle potentie uit je leven halen. En dat is meer dan je denkt (daar moet ik mezelf ook dagelijks weer aan herinneren).

Dit behandelen we in deze video:

 • 4 minuten denktijd om de kern van 2016 te evalueren (en lessen er uit te halen). Tot 4:17 minuut.
 • Helder krijgen wat je wilt in 2017
 • De 2 belangrijkste emoties waaraan je een goede doelstelling kunt herkennen
 • Het verschil tussen een voornemen en een vastberaden besluit en waarom je dat laatste nodig hebt voor het bereiken van je doel
 • 1 grote fout die mensen maken als ze doelen stellen / voornemens hebben, waardoor ze “bevriezen” en vast komen te zitten (en hoe je dit oplost)

Bekijk hier de video

Pas dit concept toe in 2017: Denktijd
Denktijd is mijn favoriete tijd van de dag. Iedere dag zit ik minimaal een kwartier (liefst een half uur) stil met m’n notitieboek op schoot. Geen computer, geen telefoon. Rustgevende muziek op de achtergrond of gewoon stilte. Vaak doe ik dit ook buiten: om verbonden te zijn met de natuur. Ik pak één vraag en blijf die vraag steeds opnieuw stellen. Dat kan je ook doen met de vragen uit deze video. Wat is er gebeurt waardoor ik in 2016 niet m’n doel heb bereikt (of een variatie daarop). Wat gebeurde er echt, waarom gebeurde dat echt. Blijf nadenken. Want mijn ervaring is: Hoe langer we nadenken over één vraag, hoe hoger de kwaliteit van onze antwoorden.

Dit is belangrijk om te begrijpen over denktijd
Als je slechts kort nadenkt over een vraag dan krijg je het antwoord dat je altijd al kreeg. Het is het “oppervlakkige” antwoord. Het antwoord wat direct beschikbaar was in je brein. Maar als je dezelfde vraag blijft stellen, worden de antwoorden beter. Mijn ervaring is dat als je 30 minuten nadenkt over één vraag, door hem steeds opnieuw te blijven stellen, dat je antwoorden (en dus inzichten) steeds beter worden. En het beste inzicht krijg je na 31 minuten. Ja, dat lees je goed. Word niet overenthousiast van de goede antwoorden die je al kreeg, maar blijf de vraag stellen. Het concept van denktijd heeft mijn leven totaal veranderd (zonder gekheid). Het brengt me terug naar een staat van rust, naar innerlijke wijsheid, naar doordachte beslissingen, naar echte oplossingen. De dingen waar je niet over na denkt in het dagelijks leven, doordat we met zoveel dingen tegelijkertijd bezig zijn.

Doe dit in 2017 (en verander je leven)
Verbind weer met jezelf. Verbind meer met jezelf. Voel je lijf. Voel je hart. Wat zegt het? Wat verlang je? Besteed tijd aan denktijd. Heb een (groot) doel. En blijf doorgaan, wat er ook gebeurt. Whatever it takes, keep moving forward. That’s how winning is done. (uit 1 van m’n favoriete filmscenes, klik hier).

Laat je begeleiden
Als je klaar bent om je te laten begeleiden door een expert, klik hier.

Ik hoor je graag
Wat is jouw antwoord op deze vragen? Ik hoor je graag, laat je antwoord hieronder achter!

Jesse

Share:

7 comments

 1. Ben het met je eens het is mij ook gelukt structuur in mijn dag patroon te brengen en eerst nadenken dan pas handelen durf ook nee te zeggen ook tegen jezelf ga naar een plek waar jij je goed voelt en laat je gedachten vloeien en mediteer veel succes

 2. Motiverende video. Bedankt. Ik hoop dat iedereen hoort dat je doelen moet stellen, maar je focus moet liggen op systemen om er te komen. Voor 2017 ga ik in ieder geval een denktijd inruimen om heldere antwoorden te krijgen op mijn vragen.

 3. Dag Jesse, jij ook een voorspoedig en gezond 2017. Ik wil je laten weten dat ik al 10 jaar een gezonde levensstijl er op na houdt maar door de overgang mij anders ben gaan voelen. Ook naarmate ik ouder werd ging ik steeds meer inplaats van minder doen. Ik ben dankzij jou meer gaan bewegen en de groene smoothies staan elke dag in een grote fles in mijn koelkast en geeft mij zoveel meer energie. In de kerstvakantie heb ik gedetoxed en voel mij na 4 dagen afzien stukken beter zonder koffie en zuivel. Verder heb ik in 2016 op mijn werk geregeld minder te gaan werken in 2017 om meer aan mijzelf toe te komen en mijn doelstelling voor 2017 is meer ontspanning, werken aan een strakker lichaam en beter mijn grenzen aangeven! Ik ben op de goede weg!

 4. Mijn doelstelling voor 2017 is om eindelijk onder de 100 kilo te komen. En alles wat daar verder uit voort komt. Me beter voelen in mijn lijf en meer energie/beter kunnen bewegen.
  Mijn persoonlijke plan ligt klaar en ik ga er volle bak tegen aan!
  De recepten zijn heerlijk en geven me een vol gevoel. Alvast bedankt hiervoor.
  De uitspraak …..eerst geloven en daarna zien….vind ik een hele mooie.
  ‘Gewoon” in jezelf geloven is heel belangrijk en daar helpen de motiverende filmpjes van Jesse en he contact met mijn persoonlijke coach me ook bij.
  Het word een jaar om niet te vergeten…..daar ga ikzelf voor zorgen.

 5. Mijn doelstelling is een energiek en fit lichaam en dito levensstijl. Rust en plezier en quality time met mijn gezin. Reizen en genieten.

  De rituelen en gewoonten stap voor stap in mijn leven creëren resoneert. Dat is exact de reden waarom ik deze stap gezet heb. En het werkt! Stap voor stap mijn leven opnieuw vormgeven. Te beginnen met mijn lichaam. Dit is de grootste les die ik in 2016 geleerd heb en meeneem 2017 in.

  Ik ben er klaar voor!

  Sigrid

 6. Thanks Jesse!

 7. Meer tijd voor mezelf krijgen, door de dialyse die in begin 2016 begonnen is 3 x per week 4 uur aan de machine om je bloed te zuiveren en afvalstoffen eruit te halen heb ik veel veranderingen meegemaakt en ik kan niet zo goed tegen veranderingen, raak er van slag van. hoop dat het dit jaar meer evenwicht in kom en dat ik gewicht kwijt raak. want als dit niet gebeurd dan kom ik ook niet in aanmerking voor een nieuwe nier en zal dit mijn leven lang zo door gaan. Maar doordat ik medicijnen heb waar ik van groei is het vechten tegen de bierkaai. Mijn conditie is ook niet zo goed. zeker het lopen gaat zeer moeizaam, dus sporten is ook moeilijk. probeer wel elke dag te fietsen en loop met de rollator en heb gelukkig nu een trippelstoel voor in de keuken zodat ik me wat beter in huis kan voort bewegen. Ik ga ervoor en wens een ieder succes met het programma. Jesse bedankt voor de filmpjes en natuurlijk ook je team wat mee werkt.

Geef een reactie