Afvallen Zonder Dieet Tips van Jesse bij RTL4 ‘Altijd Jong’

Afvallen zonder dieet

Wie het moedige besluit heeft genomen om af te vallen kan gemakkelijk in de verleiding komen om ‘even snel’ een crashdieet volgen, een afslankpillenkuurtje nemen of een weekje aan de afslankshakes te gaan. Wat eraan is gekomen kan er ook weer af, dat is absoluut waar, maar het nadeel van dit soort afslankmethodes is dat het effect meestal maar tijdelijk is. Er bestaan namelijk geen korte diëten, supplementen en pillen die je blijvend slank maken. De enige manier om voorgoed van je overgewicht af te komen is door middel van afvallen zonder dieet.

Waarom hebben de meeste diëten geen blijvend resultaat?

Tijdelijke diëten zijn erg geliefd, vooral omdat het resultaat zo snel te zien is. Helaas werken dit soort diëten ook echt alleen maar tijdelijk, en dat komt omdat deze ‘snelle’ afslankmethodes geen rekening houden met je eetpatroon en levensstijl. Het gevolg is dat je, als je na een succesvol crashdieet weer dezelfde eet- en leefgewoontes oppakt, alweer snel aan zult komen en misschien zelfs zwaarder zult worden dan voorheen, omdat je lichaam door het dieet een langzamere stofwisseling heeft gekregen en daardoor nog meer vet gaat opslaan. Tijdelijke diëten brengen je dus meestal uiteindelijk alleen maar verder van je doel. De enige methode om blijvend slank te worden is afvallen zonder dieet. Dit lijkt misschien onmogelijk, maar het kan écht, en het is ook eigenlijk heel eenvoudig.

Hoe werkt afvallen zonder dieet?

Bij afvallen zonder dieet ga je kijken naar je bestaande eet- en leefgewoontes en daar geleidelijk aanpassingen in maken. Je begint bijvoorbeeld met verse groenten toe te voegen aan je dagelijkse maaltijd, en vervolgens ga je stap voor stap ongezonde voeding schrappen en wat meer bewegen. Op die manier went je lichaam langzaam aan je nieuwe voedingspatroon en levensstijl en zul je veel beter in staat zijn je nieuwe gezonde gewoontes ook echt vol te houden, omdat ze een deel van jezelf worden. Zodra je gezonder gaat eten en meer gaat bewegen gaat afvallen vanzelf, daar hoef je dus verder helemaal niets aan te doen. Ook zul je geen last krijgen van honger, vermoeidheid en andere nadelige effecten die vaak gepaard gaan met tijdelijke diëten. Als je gaat afvallen zonder dieet zul je echter niet direct heel veel kilo’s tegelijk kwijtraken. Het gewichtsverlies zal wat langzamer gaan dan bij een tijdelijk dieet, maar het gezonde en slanke lichaam dat je daar uiteindelijk aan overhoudt is wel blijvend!

Waarom is afvallen zonder dieet uiteindelijk gezonder?

Afvallen zonder dieet is dus helemaal geen dieet, het is een verandering van levensstijl. Dat deze methode ook echt succes heeft wordt onder andere bevestigd in een artikel dat gepubliceerd is in het Amerikaanse medisch tijdschrift “Diabetes”, waarin expliciet wordt geadviseerd om je levensstijl te veranderen als je voorgoed van je overgewicht af wil komen. Afvallen zonder dieet heeft ook nog een ander belangrijk voordeel: je loopt minder kans om ziektes en aandoeningen te krijgen die gerelateerd zijn aan overgewicht, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Afvallen zonder dieet is dus niet de snelste maar wel gezondste weg naar een blijvend slank lichaam!

Share:

3 comments

  1. is toch al oude video. deze heb ik al gezien.

  2. Deze is oud Jesse!

  3. bedankt ik had in tegenstelling nog niet het filmpje gezien.

Geef een reactie