Ben je een suikerverbrander of een vetverbrander?

Zou je veel, of een beetje, overtollig buikvet willen verliezen?

Zou je dagelijks meer energie willen hebben?

Ben je naarmate je ouder werd steeds iets zwaarder geworden?

Of vraag je je af hoe het kan waardoor afvallen/vet verlies soms zo moeilijk is?

En misschien vraag je je af waarom sommige mensen alles kunnen eten zonder dat ze aankomen, maar jij niet?

In deze video ontdek je:

 • Waarom sommige lichamen NIET meer in staat zijn om vetten als bron van energie te gebruiken, waardoor (buik)vet verlies en afvallen zo goed als onmogelijk worden
 • Schadelijke gevolgen voor onze gezondheid van een te hoge bloedsuikerspiegel
 • Waarom 2 mensen precies hetzelfde kunnen eten, terwijl het ene persoon er veel meer van aankomt dan de ander (en hoe je kunt herkennen of dit ook voor jou geldt)
 • Waar trek in zoet, concentratieverlies, trillerig worden en het gevoel van “ik moet eerst echt even iets eten” symptomen van zijn (en wat dit over jouw gezondheid zegt)
 • Cijfers die laten zien dat we tussen 1930 en 1990 in Nederland meer dan 3 keer zoveel suiker zijn gaan eten
 • Waardoor we zelf met wat we eten juist de vet verbranding in ons lichaam deactiveren (en we dus aankomen)
 • Een introductie tot hoe je jouw lichaam weer kunt leren een vet verbrander te worden
 • Waarom een lichaam dat gezond (in balans) is van binnen, altijd slank is ‘van buiten’

Ik raad je aan de video helemaal tot het eind te bekijken. Dit is een kleine – 8 minuten – investering in je gezondheid voor de lange termijn.

Bekijk de video

Wil je na het kijken je reactie onderaan deze blog achterlaten? Ik lees ‘m graag! En uiteraard waardeer ik het heel erg als je deze video op Facebook/Twitter wilt delen. Dankjewel.

Share:

48 comments

 1. Beste Jesse,

  Wat een interessante video en ik wil ook zeker aan de slag gaan met jouw tips. Wat ik mij alleen altijd afvraag is; In hoeveel dagen/weken/maanden moet ik denken als het gaat om het balans in je lichaam weer terug te krijgen? Ik snap dat het natuurlijk per persoon per lichaam verschillend is maar het ik vind het fijn om een indicatie te hebben van hoelang zo’n proces duurt. Bijvoorbeeld ook hoelang het duurt voordat buikvet verdwenen kan zijn?

  Groetjes Hester

 2. Hallo Jessica. ..ik wil ook zo graag afvallen en het lukt gewoon niet….mijn schildklier werkt niet meer.wat is jouw visie als je schildklier niet werkt val je ook niet af.

 3. Bedankt zie uit naar de volgende !

 4. Beste Jesse, wat een mooie video en duidelijke uitleg.. ook ik kamp met overgewicht al een tijdje.. en ik was tot mijn 35e redelijke zelfs slank. Nu ben ik 13 jaar ouder en wijt ik dit overgewicht aan verkeerd eetpatroon en ik dacht de leeftijd. Minder suikers of beter geen suikers is de oplossing, echter onze voeding daar zit bijna overal suikers in. Dus hoe kun je in een normale maaltijd dit vermijden. Al de vervangende middelen zijn stikduur , voor mensen met weinig inkomen ook niet echt een oplossing?

 5. Beste jesse bedanky voor je geweldige video. Maar ik heb de afgelopen 2 jaar heel slecht gegeten dat ik soms 3 dagen niet at en dan als ik pas als ik iemand zag eten ik ook wel een beetje trek kreeg maar dan ook sneller suikers pak dan gezond.

  Ik ben nu 19 jaar en weeg 76 kilo maar heb veel last van buikvet.

  Kan het zo zijn door het slechte eten dat mijn lichaam uit balans is en dat ik daardoor sneller suikers opsla.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet vergeet te eten en vaker trek krijg in gezonde dingen.

  Groetjes,

  Stephen

 6. Prima uitleg, dankjewel Jesse.

 7. Erg duidelijk verhaal en ook zeer herkenbaar :-((
  Welk boek raad je mij aan om te beginnen, en resultaat te krijgen?

 8. ja heel leuk hoor,maar is fijn als ze er bij vertellen wat je wel mag eten plaatst geen brood geen muslie en creusly wat moet ik dan wel eten creakers zeker

 9. Ben benieuwd naar de volgende video’s

 10. Jesse, je had het over suikers.. betreft dat ook suikers van fruit? Volgens mij als je veel fruit eet krijg je ook vezels binnen waarmee deze suikers niet je suikerspiegel omhoog gooit. Hoor graag van je.

 11. Jesse bedankt voor de goede uitleg. Ik kijk uit naar je volgende video.

 12. Dag Jesse,
  Ik was verbaasd te vernemen hoe ons lichaam in staat is om zichzelf aan te passen,ook aan een ongezonde levenswijze. Ikzelf heb niet zoveel last van vet,ik eet alles wat ik wil,kom geen gram bij,ik woog 64 kg toen ik op 21 jarige leeftijd trouwde ,ben nu bijna 57 ,en ben nog even slank. wat zorgt er dan voor in mijn lichaam dat ik op het zelfde gewicht blijf?
  Ik ben ruitenwasser en klim iedere dag 200 maal 7 tot 12 meter hoog .Kan het daaraan liggen?

  gr frans

 13. Dat heb ik al duizend maal gehoord ik eet super gezond maak alles zelf klaar gebruik weinig koolhydraten geen suikers en beperkt zout en vetten en toch val ik heel moeilijk af. De feestdagen en feestjes zijn voor mij een ramp ik kom zo vlug bij en het duurt dan enkele maanden eer dit er weer af is.

 14. Jesse, je hebt waarschijnlijk heel erg gelijk. Ik ben helaas suikerverslaafd. Wat een irritante verslaving!

 15. Heb je links naar de onderzoeken die je noemde? Dat we meer suiker eten en de andere dingen.
  En je zei een actief persoon en iemand die niet goed vetten kan omzetten, begrijp ik daaruit dat het een inactief persoon is? Je spreekt niet over de invloed van beweging

 16. jammer dat Jesse geen antwoord geeft op de vragen.

 17. Hoi Jesse,

  Duidelijke uitleg.
  Wij zijn nu een aantal maanden bezig om suiker te vermijden en meer goede vetten te eten. Verder veel verschillende groenten, noten en zelfs af en toe een groene smoothie. Zin in een tussendoortje heb ik niet vaak meer, en heel voorzichtig verliezen we gewicht. Heb al meerdere video’s van je bekeken en de sterkste uitspraak vind ik : gewicht verliezen moet niet je doel zijn , maar een gezonde levensstijl, en dan kom je vanzelf op een goed gewicht.
  Ik wens een ieder veel succes.

 18. Beste Jesse,

  ik ben zwaar diabetes ik spuit 4 x daags kan jij mij vertellen hoe ik mijn lichaam in een vetverbrander kan omzetten. alles werkt niet zo goed meer
  bedankt groet Silvia

 19. Beste Jesse,
  Bedankt voor je video, ik kijk uit naar de volgende. Ik ben met name benieuwd wat je het best kunt eten als je last hebt van zo’n ‘suikerdip’ . En wat je adviseert als ontbijt.
  Iedereen veel succes!
  Groeten

 20. Bedankt Jesse .

 21. Ik ben het er niet helemaal mee eens. Want wat dacht je van vrouwen in de overgang? De hormoonhuishouding die totaal uit balans raakt? Stress, slecht slapen? Die factoren spelen ook mee in het krijgen van love-handles en een buikje. En dan kun je nog zo weinig suiker eten, als je die factoren niet aanpakt, krijg je nog geen strakke buik…

 22. Hoi Jesse,

  Deze video geeft bevestiging van wat ik wist maar ik kijk zeker naar je toekomstige video’s.

  Energieke groeten

  Glenn

 23. Hallo Jesse,

  Bedankt voor je video. Ik weet dit eigenlijk al heel lang, maar bleef toch die voedingsmiddelen eten die ( voor even) zo lekker zijn. Nu ik last krijg van ontstekingen, is mij verteld dat de insuline resistentie ook daar mee te maken heeft en ik ben om, gewoon omdat ik 100 wil worden! Ik kijk uit naar je volgende video’s!

  Groeten van Arianne

 24. Hallo Jesse,

  Bedankt voor je laatste video, die mij weer een interessante informatie heeft gegeven, ik bevind me in deze situatie en hoop door deze en de volgende video’s positieve resultaten te krijgen. Ik heb alleen een vraag waarom heb ik als ik s’middags buitens huis eet, een hoofdschotel en of zonder dessert maar wel brood en een glaasje wijn ik nooit een behoefte heb in iets zoet te willen eten en s’avonds niet eens honger heb en als thuis gezond eet groente, vlees of vis, fruit en geen wijn en geen brood eet juist dan wel behoefte heb meteen na het eten in een koekje of chocolade.
  Zou jij mij kunnen zeggen wat ik nu fout doe.
  Bedankt alvast, en ik heb jouw site al aan anderen doorgegeven, mijn Hollandse vriendinnen die net als ik in Frankrijk wonen
  Groetjes Daphnis

 25. Hallo,

  Ik zou even willen reageren op Christel: (ik ben zelf ook in de overgang)
  Misschien is het helemaal niet zo normaal om allerlei en veel overgangsklachten te hebben? Misschien nemen de klachten wel af door de juiste dingen (voor jou) te eten? (En dan denk ik niet aan soja) Tenslotte worden we als het ware bepaald door onze hormonen!
  En voor allen: drink veeeeeel water (anderhalve liter per dag is niet genoeg, zeker niet als je koffie of gewone thee drinkt)
  Mensen verwarren hongergevoelens met dorst!

  Vriendelijke groet,
  Elisabeth

 26. Hallo Jesse
  heel duidelijke inzichten, dank hiervoor! Ik voel de drang aan suiker en denk dat ik het karakter mis om eraf te blijven! Ik kijk uit naar jouw volgende video en de raad! Als het te betalen is wil ik het volgen maar hoelang duurt het om resultaat te zien ?
  Julienne

 27. dank je voor je video jesse, k kijk uit naar de volgende . groet je . dirkje

 28. Bedankt voor je duidelijke uitleg…ik kijk al uit naar de volgende video’s!!

 29. Hoe lang gaat dat duren voordat je lichaam snapt dat het vet moet verbranden in plaats van suiker? Ik wil het wel graag veranderen maar zie daar ook tegenop. Als ik weet hoe lang het duurt dan motiveert dat mij wel.

 30. Weer een interessante video, ik kijk uit naar de volgende met tips om te leren afvallen.

 31. klinkt allemaal zo logisch, zie uit naar het volgende filmpje

 32. Beste Jesse,

  Wat weereen fantastische video en goede raad.Heel erg bedankt daarvoor.Ik zal er zeker naar streven om minder suiker te eten.

  Vriendelijke groet,
  Hillie

 33. Goede video, Jesse. Ik ben benieuwd naar de volgende twee.

 34. Hé Jesse, te gek joh deze video.
  Ik kijk uit naar de volgende!!!
  dank dank dank!!!

 35. Hoe kan ik de andere 2videos bekijken over ben ik een suikerverbrander of een vetverbrander?

 36. Thanks Jesse! Tot de volgende videos..

 37. Ik vind het altijd interresant om jou video te bekijken,ik sport sinds 4 maanden intensief,3 keer in de week bij de sportstudio fitexpress en andere dagen thuis,op de hometrainer en krachttraining met de betty belly,ik weet niet of je dat kent,ik ben al verschillende cm kwijt en nu naar 3maanden gaat pas het totale lichaamsvet omlaag omdat nu mijn conditie pas verbeterd is,gewicht blijft het zelfde dat vind ik minder,en daar wordt ook gezegd koolhydraten en suiker mindere, ik zeg dat ik jou video lees.

 38. Het klinkt erg interessant allemaal, je beschrijft de “oorzaak” erg duidelijk. Ik mis echter het antwoord, hoe je je lichaam weer leert het vet te verbranden.. Dit is jammer.

 39. Beste Jesse,

  Wat een goede uitleg, ga het zeker toepassen en zie uit naar de volgende video’s.

  Groeten Marianne

 40. Jesse, bedankt voor deze korte, maar overduidelijke video. Ik ben toen ik een aantal jaren geleden in de overgang kwam, bijna 10 kg aangekomen, ondanks dat ik een paar keer per week een uur aerobics deed en daarnaast ook yoga en pilates. Desondanks werd ik zienderogen dikker, vooral rondom de buik en de lovehandles, niet te spreken over de bovenarmen. Ik heb mijn gehele voedingsschema aangepast, nadat ik een week een Lentekuur heb gedaan, eet geen suikers meer en sinds kort ook zo veel mogelijk glutenvrij en ik ben bijna weer op mijn oude gewicht. Het vet rondom mijn buik is verdwenen, geen lovehandles meer te bekennen en mijn bovenarmen zijn weer slank, terwijl ik dacht dat ik nooit meer slank kon worden, omdat ik in de overgang was. En ik train nog maar de helft van wat ik deed. Bedankt voor alle tips die je geeft en ik ben benieuwd naar je volgende video 🙂

 41. hoi,

  heeft een omschakeling van een suiker naar vetverbranding tot gevolg dat jouw groei hormoonwaardes stijgen.
  bij mij waren ze nl gestegen ik denk omdat ik nu in een vetverbranding zit . al 16 kg vet kwijt

 42. Hallo ,

  ook ik wilde graag gewicht verliezen en de methode van Jesse volg ik al een tijdje. Ik ben suiker gaan mijden in mijn eetpatroon en bak mijn eigen koekjes en eet geweldig gezonde (het kan echt) chocola waar alleen maar kokospalmsuiker inzit. En wat het beste van alles is: ik heb nu helemaal geen zin meer in suikers. Gewone chocola is me veel te zoet en vind ik niet meer lekker. Dus: suikers afzweren kan echt en je hebt er na een tijdje ook geen behoefte meer aan. Een lekkere boekweitpannekoek met ahornsiroop mag bijvoorbeeld wel en smaakt heerlijk!

 43. Bedankt Jesse voor de heldere video.

 44. Helemaal helder. Ik kijk ook uit naar het vervolg. Wil graag dit omkeren. Bedankt voor de uitleg!!

 45. Hi jesse, net video 1 gezien van suiker of vetverbrander. Waar kan ik video 2 en 3 vinden?

  Groet Annemarieke

 46. Erg interessant!
  Wat ik slecht vind is dat je vraagt om reacties maar geen enkel bericht beantwoord. Dat vind ik erg ongeïnteresseerd overkomen en krijg hierdoor het gevoel dat de reacties niet gelezen worden…

 47. Wat een onzin. Je belooft tip te geven, en in de video komt geen enkele tip voor

Geef een reactie