De beste Personal Trainer van Amsterdam

Zomer 2017 maakte ik een beslissing. Namelijk om een fitnessdoel dat ik al lang had, maar waar ik nooit écht voor was gegaan, eindelijk te gaan nastreven. Ik klopte aan bij Michael Henskens, werkzaam bij UP Fitness Amsterdam, om mij te begeleiden.

In zo’n 3 maanden tijd bereikte ik meer dan ik de 10 jaar daarvoor had gedaan. Want in de periode tussen mijn 20ste en mijn 30ste, in 10 jaar tijd, was ik grofweg 10kg in spiermassa aangekomen. Toen ik met Michael ging trainen, kwam ik in 3 maanden tijd 4kg spiermassa aan.

Jarenlang was ik vrij mager. Ik deed veel aan hardlopen, speelde basketbal en had een lichaamsbouw van een duursporter. Een tengere bouw. Zeg maar gerust mager. Ik woog rond mijn 20ste zo’n 73kg, met een vetpercantege onder de 10%, bij een lengte van 1,93 meter.

Toen ik in de zomer met Michael begon te trainen woog ik een kleine 84kg. In de weken wist ik onder Michael z’n begeleiding te bereiken wat me daarvoor nog nooit was gelukt: in een korte tijd meerdere kilo’s spiermassa aankomen. Ik groeide naar 88kg, een toename van 4kg in spiermassa. Mijn vetpercentage bleef rond de 9%. Hieronder de foto’s.


Terwijl Michael het resultaat niet erg schokkend vond, zijn woorden: "Het had meer kunnen zijn", ben ik trots. Want niet alleen ben ik aangekomen in spiermassa, wat ik graag wilde, ik ben ook veel sterker. M’n lijf is fitter dan ooit, leniger dan ooit en qua spierkracht beter in balans dan ooit.

UP Fitness noemen zichzelf: “De beste lichaamstransformatie experts in de wereld”. En dat zijn ze. Michael is enkele jaren geleden met zijn collega Sander begonnen op die locatie (Keizersgracht in Amsterdam) onder de naam Evolve, en vorig jaar heeft UP Fitness ze overgenomen. Michael heeft mijn spierkracht, lijf, lenigheid en totale fysieke gestel in enkele maanden tijd naar een betere vorm gebracht dan ik de jaren daarvoor zelf heb kunnen doen. En dat terwijl ik Personal Trainer ben geweest.

Michael weet precies de zwakke punten in je lichaam te herkennen. Hij weet precies zo het accent op een oefening te leggen dat wordt getraind wat je lijf nodig heeft. Dat is lastig in woorden te omschrijven, dat moet je ervaren.

Neem van een voormalig Personal Trainer aan: als je een PT’er zoekt in Amsterdam, ga naar Michael bij UP Fitness. Ik heb letterlijk m’n beste lijf ooit en blijf met trots die koers bewandelen.

Share:

1 comment

  1. Goeie metamorfose Jesse!!! Respect 👌🏼

Geef een reactie