David Wolfe’s Top 3 Tips voor meer energie

Zou jij ook het liefst iedere dag superfit wakker willen worden? En de hele dag door stabiele energie hebben zonder naar koffie te hoeven grijpen? Futloosheid en terugkerende energiedips lijken voor velen bijna onvermijdelijk, maar toch kun je ze op een heel eenvoudige manier voorkomen. In dit artikel ontdek je de 3 beste tips voor meer energie, die ook nog eens heel eenvoudig zijn en meteen toe te passen, afkomstig van de beroemde Amerikaanse voedingsdeskundige David Wolfe.

Veel mensen hebben regelmatig last van energiedips gedurende de dag, maar sommigen worden zelfs volkomen uitgeput wakker ondanks dat ze voldoende hebben geslapen. De belangrijkste oorzaak van weinig energie en energiedips is de voeding die je eet. Veel voeding die je in de supermarkt wordt aangereikt heeft namelijk een groot tekort aan vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen, waardoor het lichaam andere bronnen in het lichaam gaat aanspreken om toch aan de benodigde energie te komen… en dat kost extra veel inspanning waar je erg moe van kunt worden!

David Wolfe, de bekende Amerikaanse voedingsdeskundige die onder andere erg bekend is geworden door zijn boeken ‘Eating for Beauty’ en ‘The Food and Medicine of the Future’, hanteert 3 belangrijke voedingsprincipes die je in staat stellen heerlijk fit en uitgerust wakker te worden en de gehele dag door doorlopend veel energie te hebben:

1. Eet levende voeding

Met levende voeding bedoelt David Wolfe rauwe voeding, en dan met name verse rauwe biologische groentes en fruit die niet gebakken, gekookt, gestoomd, gestoofd of gewokt zijn… helemaal rauw en puur natuur dus. Hij noemt deze voeding levend omdat ze boordevol levende enzymen zitten, die het lichaam dagelijks nodig heeft om voedingsstoffen af te breken en te absorberen en die het lichaam helpen bij de natuurlijke reiniging van toxische stoffen die doorlopend in ons lichaam terecht komen. Rauwe voeding is zeer rijk aan enzymen, maar zodra ze worden verhit gaan deze essentiële stoffen grotendeels verloren. Als je te weinig enzymen binnen krijgt zal je lichaam alle voedingsstoffen minder goed kunnen afbreken en opnemen, waardoor je lichaam minder energie uit je voeding kan halen. Daarnaast zullen toxische stoffen hierdoor minder goed kunnen worden afgevoerd, en een beschadiging door en ophoping van gifstoffen vreet letterlijk energie. Door voldoende enzymen in je lichaam te hebben krijg of behoud je bovendien een gezond gewicht, en de betere absorptie van voedingsstoffen in het lichaam zorgt er onder andere voor dat het verouderingsproces in je lichaam wordt vertraagd. Omdat enzymen zo belangrijk zijn voor een goede gezondheid adviseert David Wolfe dagelijks veel rauwe voeding te eten.

2. Drink meer en puur water

Ons lichaam bestaat voor zo’n 75% uit water, geen wonder dus dat water zo’n belangrijke rol speelt voor onze gezondheid. Door voldoende water te drinken houd je alle cellen, weefsels en organen voldoende gehydrateerd en stel je het lichaam in staat om afvalstoffen via een natuurlijke weg snel en efficiënt te laten afvoeren via de nieren (urine) en huid (transpiratie). Kraanwater uit Nederland staat bij de meesten bekend om de goede kwaliteit, maar ook hierin zitten nog steeds toxische stoffen die een goede gezondheid op zijn zachtst gezegd niet ondersteunen. Het beste kun je daarom kiezen voor puur bronwater, afkomstig van natuurlijke bronnen. Zuiver bronwater bevat ook allerlei mineralen die het lichaam nodig heeft om voeding beter te absorberen en zichzelf te beschermen tegen toxische stoffen. Door elke dag meer en puur water te drinken geef je jezelf een flinke energiestoot en zorg je dat energievretende toxische stoffen weer snel uit je lichaam worden verwijderd.

3. Eet rauwe cacao

Rauwe cacao is pure cacao van de ongebrande cacaoboon. Dit type cacao is ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat zoals bij de meeste soorten chocolade het geval is. Rauwe cacao is niet zomaar een lekkere traktatie, het is een echt superfood dat rijk is aan vitamines (o.a. vitamine C), mineralen (o.a. magnesium, ijzer, chroom, mangaan en zink), vezels en essentiële vetzuren. Alle voedingsstoffen die in rauwe cacao zitten geven je langdurig een verzadigd gevoel en veel energie. Daarnaast bevat rauwe cacao ook bepaalde stofjes zoals PEA en serotonine, die je stemming en concentratie verbeteren. Rauwe cacao is bovendien erg veelzijdig, je kunt het dus op een heleboel verschillende manieren gebruiken: bijvoorbeeld als ingrediënt in ontbijtgerechten, smoothies, sappen en notenmelk of als basis voor allerlei overheerlijke rauwe taarten, repen, cakes en andere traktaties. Een beetje rauwe cacao in je ontbijtje geeft je heel veel energie en houdt je gegarandeerd langer fit en alert dan een kopje koffie!

David Wolfe komt naar Nederland

Ben jij benieuwd naar David Wolfe en wil je meer te weten komen over zijn visie op rauwe voeding, enzymen en nog veel meer? Kom dan zondag 4 november naar het enige seminar dat David Wolfe voorlopig in Nederland zal geven.  Het seminar duurt een hele middag en zal plaatsvinden in Park Plaza Amsterdam in Lijnden. Klik hier voor meer informatie over en aanmelding voor het seminar van David Wolfe.

 

Share:

12 comments

 1. Beste jesse.
  Het verhaal over kraanwater vervangen door bronwater is echt niet slim. Nederlandswater verschilt niet van bronwater (recente onderzoeken) en is 1000 maal goedkoper dan bronwater. Dit moet je niet meer vertellen. Groet Marianne

 2. Beste Jesse,

  Ik neem aan dat rauwe cacao geen Droste cacaopoeder is?
  Waar is het verkrijgbaar?
  Groet,
  Alice

 3. @Marianne
  Je hebt wel een punt, hoewel ik mij laatste tijd toch zorgen aan het maken ben over de hoeveelheden vrouwelijke hormonen in het drinkwater, afgescheiden door urine/anticonceptiepil. Daar wordt m.i. te weinig naar gekeken door de overheid en deskundigen. Maar goed das offtopic

 4. Jesse, lekker makkelijk he stelen van andere! op superfoodleven.nl stond namelijk precies hetzelfde en dat stond zondag al online..?

 5. Natalie, dit zal wel een reclametekst zijn die David Wolfe aan alle sites die over dit onderwerp schrijven heeft gestuurd.

 6. Beste Jesse,
  Waar kan ik deze rauwe cacao bestellen en wilt u me dan ook precies zeggen welk soort want er zijn zoveel verschillende soorten en dan weet ik weer niet wat ik het beste kan bestellen. Is er ook een boekje waar dan allerlei recepten in staan die je
  van rauwe cacao maakt? Of kan ik het bij u bestellen zodat ik verzekerd ben dat het
  goed is? Bij voorbaat dank .
  Groeten, Jose Groeneveld

 7. Jose, ik heb rauwe cacaopoeder en cacao-nibs bij de biologische winkel gehaald

 8. Maar ook in onbewerkte, dus rauwe cacao zit helaas nog steeds OXAALZUUR (dat o.a. ook zit in in koffie, rabarber en chocolade) hetgeen zeer ongunstig is voor mensen met aanleg voor psoriasis. Voor diezelfde groep mensen is overigens ook de nu door Jesse geprezen (was aanvankelijk nog in Nederland verboden) zoetmaker STEVIA zeer schadelijk (heb dit alles helaas zelf ook eerst moeten ondervinden!). Met het aanbevelen van dit soort voedingsmiddelen toch maar beter erg oppassen dus!!!
  Kraanwater kan je overigens beter vervangen door (zelf) gedestilleerd water; dat is namelijk niet zuur of basisch meer maar volmaakt zuiver en reinigend, alle (niet an-organische maar ORGANISCHE) mineralen die je nodig hebt kan je maar beter uit groenten, noten en andere natuurlijke voeding binnen krijgen.

 9. Was nog even vergeten Spinazie, dat in een smoothie-recept van Jesse voorkomt, dit bevat ook OXAALZUUR, ook niet zomaar goed voor iedereen dus.

 10. inderdaad gestolen van superfood.nl
  bronnen moeten worden vermeld jesse!!!!!!!
  copyright

 11. Wat maakt het in godsnaam nou uit waar de informatie vandaan komt!? Iedereen die op deze sites komt heeft toch hetzelfde doel voor ogen: gezondheid en voeding!?

  Houd voortaan aub je commentaar voor je en als je het er niet mee eens bent, ga dan lekker op een andere site je informatie weghalen.

 12. Whahaa idd wat kunnen mensen zich soms toch druk om maken haaa alles behalve gezond🤣 Neem een kopje humor met rauwe cacao…word je 123! 🙏🏽

Geef een reactie