Jesse van der Velde Visie op 2013 “Wat gaat er gebeuren”

2012, wat een jaar!

Het was een jaar waar we massaal meer begonnen te kiezen voor ons zelf, en onze eigen gezondheid. Niet meer "ik moet op dieet", maar "ik wil stapsgewijs een nieuwe gezonde levensstijl ontwikkelen, voor altijd". Het in ÞnÞn keer goed 'moeten' doen werd vervangen door kleine stapjes vooruit.

Ik wil graag iedereen bedanken voor alle reacties die we van jullie ontvingen. Voor alle succes verhalen en bedankjes die we te horen kregen. Ze waren telkens inspirerend, soms ontroerend en alles er tussen in. Iedereen bedankt daarvoor, dit is waar mijn team en ik het voor doen.

Voor iedereen die zelf ook maar de kleinste verbetering heeft gemaakt: bedankt dat je met ons een voorbeeld bent.

2013 en daarna gaat meer over 'wij' in plaats van 'ik'. Over samen gezonder leven, goede voeding, authentiek zijn, in lijn zijn met wie je bent. Maar ook over zelf verantwoordelijkheid nemen over je gezondheid, en het niet in handen van een ander leggen.

2013 en daarna gaat over transparantie. Zoals van de voedingsindustrie, over wat echt gezond is en wat niet. Wij als consument verwachten transparantie en eerlijke informatie over wat we eten, want zo hoort voeding te zijn. Vaak genoeg zijn er concessies gedaan 'voor het grote goed'. Transparantie is vanaf nu echter de norm.

Onze missie is om je vooruit te helpen. Je eerlijke informatie te geven en je te helpen groeien zonder afhankelijk te maken van wie of wat dan ook. We streven er naar om de waarheid over gezondheid, goede voeding en beweging boven water te krijgen en dit samen te doen. Want de groep samen is sterker dan de som van de losse delen.

Ik kan alleen maar uitkijken naar volgend jaar en de jaren daarna. En ik hoop dat je met me bent.

Wat heb je geleerd afgelopen jaar?

Doe je met ons mee?

Hoe zou je graag willen dat dit vorm krijgt, naast wat we nu al doen?

Ik ga graag de dialoog met je aan en kijk er naar uit van je te horen (kan hieronder deze blog).

Vanuit hier en namens mijn hele team wens ik je hele fijne feestdagen toe en het allerbeste voor 2013.

Namens:
Annemieke,
Martine,
Lera,
Lesley,
Christian,
Jesse.

Bedankt voor alles, en tot volgend jaar.

Share:

25 comments

 1. He Jesse,
  Wat zie je er moe uit.

 2. He Jesse
  Jij ook heel erg bedankt voor de steun en warmte die je mij hebt gegeven .
  De weg naar totaal gezond is nog niet eindig maar de wandeling er op heeft mij veel rust gegeven
  Dank hier voor Ellen van der Meulen

 3. Bedankt voor alle fijn advies in 2012.
  Een gezond en gelukkig 2013 toegewenst vanuit Vlaanderen.

  Joost Debrouwere

 4. Hallo Jesse en medewerkers,

  Al het materiaal wat ik van jullie ontvangen heb is opgeslagen in een map.
  Door omstandigheden ben ik er niet aan toe gekomen om alles door te nemen, wel spreekt mij de inhoud, aanpak en uitleg zeer aan; duidelijk en “to the point”

  Ik zal me er in het nieuwe jaar serieus inverdiepend.
  Voor nu wens ik allen goede feestdagen en een plezierig begin van 2013 toe………
  groet Elize…….;

 5. Ook voor jou en het team allerbeste wensen Jesse en…. doe zo verder want echt goed bezig! An

 6. Ik ben blij dat ik geleerd hebt om gezond te eten, bewust geworden wat gezond is.
  Er was een tijd dat ik zogenaamd gezond at maar dit afgelopen jaar ben ik in gaan zien dat ik dat niet goed deed omdat ik niet beter wist.

  Je lees een boek en van daaruit kom je er achter dat je verkeerd bezig bent maar weet niet wat het is dat je verkeerd doet omdat je de informatie niet hebt. Van het ene komt de ander en vandaag de dag met internet kan iedereen veel informatie opzoeken en dat deed ik ook en zo kwam ik terecht bij jou Jesse.

  Nu 10 maanden later zit ik lekker in me vel, ben goed afgevallen, mijn energie begint weer op pijl te komen en dat voor deze tijd van het jaar is echt niet slecht.

  Het is mijn bedoeling om op een gezonden manier oud te worden ik ben nu 60 en wil nog heel lang mee dus Jesse blijf de informatie door geven en ik hoop van harte dat veel mensen je horen, er wat mee doen en ouders het doorgeven aan hun kinderen op een ontspannende manier dat het geen stress oplevert maar dat het een gewoonte wordt.

  Bedankt Jesse ook voor informatie over andere zoals Albert Sonnevelt en Richard de Leth
  Het is niet alleen ons lichaam dat gezond moet worden maar ook onze geest.
  Hoe we in het leven staan, hoe we met situatie om gaan heeft er allemaal mee te maken.
  Het is wel heel mooi om te zien hoe men zijn/haar eigen aan pak heeft.
  Hier heb ik al drie verschillende mensen genoemd, ieder zijn manier van aanpak maar ze hebben allemaal met elkaar te maken.

  Ja mooi is dat als we het door hebben “we hebben allemaal een connectie met elkaar” al is het universum nog zo groot. We zijn nooit alleen maar dan moet je wel je ogen open doen om dat te kunnen zien.
  Geniet van de kleine dingen en voel de warmte van binnen en dan nog een gezond lichaam er bij, dat wens ik iedereen voor 2013

  Groetjes Mathy

 7. Hallo Jesse en medewerkers
  Bedankt voor al het nieuwe dat ik dit jaar van jou geleerd heb.
  Bedankt voor de positieve en deskundige aanpak.
  Transparante en eerlijke informatie is je fantastische streefdoel.
  Ook in 2013 zal ik je in de mate van het mogelijke blijven volgen.
  Dankjewel
  Veel geluk en liefde in 2013!

 8. Right-on! Jullie ook hele fijne dagen en bedankt!
  Mogelijk kunnen wij in het nieuwe jaar ook iets voor elkaar betekenen!

  Ik wens iedereen een eeuwigdurend beste moment ever!

 9. Hallo Jesse, en team,
  Hele fijne feestdagen en een heel supergezond 2013!!
  Geniet van het nieuwe jaar, gaan wij ook doen.
  Anny en de mannen

 10. Jesse, dank voor die mooie, positieve woorden. Inderdaad, die connectie met elkaar en met de natuur is wat we nu heel erg nodig hebben.
  En ja, nathalie heeft gelijk, je ziet er moe uit, of komt door die baard van een halve week? Rust in ieder geval maar lekker uit deze feestdagen.
  Voor jou en je team het allerbeste gewenst voor 2013!
  Jan

 11. Hallo Jesse,

  Een nieuwkomer hier, heb sinds gisteren ‘voor altijd jong’ in huis, de adviezen die ik al via het internet van je heb meegekregen spreken me erg aan, maar ik ben nog wat zoekende aangezien ik niet tot de mensen behoor die echt moeten afvallen, eerder het tegendeel… Wel hoop ik met de juiste voeding en training aan spierkracht en spieropbouw te kunnen winnen en hormonaal in balans te kunnen komen, ik hoop dat ik ook hiervoor bij jou dan toch in goede handen ben ?

  Groetjes, Yvonne

 12. Jesse
  Ik wol uitgeschreven worden uit jouw bestand. en geen mails meer ontvangen
  i

 13. Jullie ook hele fijne feestdagen. Een gezellig, fit en gezond 2013 gewenst.
  Geniet ervan!

 14. Beste Bijzondere Jesse,
  Veel mensen verwachten met de feestdagen cadeaus en verrassingen

  Jij hebt ons het hele jaar door verrast met cadeaus die in onszelf verborgen lagen.
  Ik heb altijd al een passie voor goede, dier /milieuvriendelijke en echt voedsel gehad Na veel boeken, een voedingsstudie en een lange zoektocht om mijn niet te stille lust naar meer info te proberen te stillen, kwam ik jouw boek tegen Die de missing link bezat Alles wat ik altijd al vond en voelde viel als een blok op zijn plek en kan er nu echt mee aan het werk gaan voor mijn gezin en een grote kring daar buiten

  Dank je wel voor het geven van meer energie aan mijn gezin (mijn jongste zoon heeft door geen gebruik van suiker zoveel energie gekregen Bedankt voor de kennis om mijn middelste zoon makkelijker te laten herstellen van jaren chemotherapie en beenmerg-transfusie en het zo goed als wegnemen van de add symptomen bij mijn oudste zoon en voor mijn zelf het verminderen van mijn reuma-klachten

  De winter is vaak door de pijn een zware tijd en elk jaar verergerde de klachten
  Maar heb nu sinds vele jaren mede dankzij jouw helemaal zin in het nieuwe jaar

  Ik wens je een jaar met veel mooie nieuwe herinneringen
  Lieve groetjes Angelique Verwaal

 15. Hallo Jesse en team,
  Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor 2013.
  Geniet van alle mooie dagen.
  Jesse bedankt voor alle fijne support afgelopen jaar. Ik voel me super dankzij jou.
  Ik lees en leer nog iedere dag, en heb mooie contacten opgebouwd door mijn
  interesse in goede voeding. Ongelooflijk wat het mensen samenbrengt.
  Fantastisch! Ga zo door …. en ik ben dan nog vele malen op je site
  aanwezig voor info en heerlijke recepten….
  Groeten, Gonneke

 16. Hallo Jesse,
  Heel veel dank voor alles wat je me geleerd hebt dit afgelopen jaar! Ik ben er ontzettend gezond door geworden 😉 en ben allerlei klachten kwijtgeraakt.
  Jij en je team zijn ontzettend goed bezig en daarom wil ik jullie ook een heel gezond, geaard, geweldig, gelukkig 2013 toewensen!
  Liefs, Edith

 17. Hee Jesse!

  Ik dacht, ik begin het jaar goed met een investering; ik heb je boek gekocht! Ik ben er ontzettend blij mee en ik heb inmiddels mijn omgeving ook aangestoken, het hele huis eet inmiddels gezond met mij mee! D’r liggen drie zakken verse spinazie in de koelkast voor groene smoothies! Heerlijk!

  Groetjes en bedankt!
  Gerdien

 18. Hoi Jesse en team, Ik heb mijn doel bereikt! Na 13 weken het kettelbell workout programma met alle video’s iedere week en alle adviezen op te volgen, ben ik nu precies zoals ik me in de eerste week moest visualiseren. Ik voel me sterk en ben slank en vol energie. Wel heb ik af en toe geworsteld met sommige oefeningen (ben zelfs een keer van mijn stokje gegaan)en heb me verdiept in gezonde voeding. Dat laatste viel soms niet mee met mijn ziekte van Crohn (daarom ging ik meedoen omdat ik na een tijd ziek geweest te zijn met Prednison en andere troep, ik een gezondheidsoffentief wilde bewerkstelligen en dat is dus uiteindelijk gelukt) maar nu kan ik de teugels wat laten vieren en blijf vanzelf van ‘troep’ af, al moet ik nog steeds heftige medicijnen slikken zodat ik niet helemaal ‘schoon’ kan zijn. Bedankt voor je ondersteuning maar ik heb het zelf gedaan; en dat voelt goed! Fijne feestdagen gewenst voor iedereen vanuit Amsterdam.

 19. Jesse, ga maar eens even lekker uitrusten man, dat heb je verdiend!!
  Wij redden ons verder wel met alle goede gezondheidstips die je ons hebt gegeven!!!

 20. Hallo Jesse, Marjolijn en team
  Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een supergezond 2013 toe.
  Ik hoop ook in het nieuwe jaar weer veel over gezonde dingen op je site te lezen.
  Met hartelijke groeten,
  Ada

 21. Jullie ook de allerbeste wensen voor 2013. Keep up the good work!

  Groetjes Claudy

 22. Wat een vermoeid koppie Jesse, neem een lange kerstvakantie.

 23. Jij ook bedankt voor je heel goed advies en steun die ik in alle informatie van jou gekregen heb. Daar door heb ik mijn leven, hoeveel lichamelijk zoveel psychisch kunnen veranderen. Maar dat is nog begin. Ik dan je en Mariolijn daarvoor en ik wen jullie een jaar vol met liefde, plezier en avontuur.

 24. Hoi Jesse voor jullie ook hele fijne dagen toegewenst ik ben zeker blij met jouw mails ik zat al sinds 7 jaar op de goede weg Meditatie,Biologisch eten leven in het nu maar ben nog steeds aan het leren ben daarom blij met jouw berichten dat houd me toch getrickerd dus ga daar in het nieuwe jaar weer zeker van genieten bedankt liefs Ria.

 25. Beste Jesse en team,

  Om eerlijk te zijn, ik had nog nooit van je gehoord (sorry) tot ik je ergens op tv zag. Ik dacht: die jongen is goed bezig. Heb je boek besteld en gelezen.

  Ook zag ik alle kritiek via TROS radar, en dat is de aanleiding van dit bericht.

  Zelf ben ik dit jaar ziek geworden, heb een colitus Ulcerosa, een lekkende darm (leaky gut), glutenintolerantie, lactose/ei intolerantie en de ziekte van Lyme.

  Het regulier, medische circuit heeft mij versteld doen staan! Prednison als lapmiddel voor darmontstekingen is alles wat er in een academisch ziekenhuis voorgeschreven wordt. Het bestaan van een lekkende darm en Lyme wordt gewoon ontkend (zit tussen de oren).

  Gelukkig heb ik een bredere kijk en heb een homeopaat, natuurdietist ingeschakeld. Ik heb mijn levensstijl/eetpatroon rigoreus aangepast, slik diverse supplementen en antioxidanten. Het resultaat is dat na ruim 15jr chronische diarree weer een normaal toilet patroon heb, dit na 5 maanden.

  Ik eet geen gluten, ei en drink geen koemelk. Een keer per week biologische kipfilet, drie maal vette vis, Roomboter en olijfolie. Geen voorbewerkt eten, veel biologische groenten, met name broccolie en chinese kool.

  Combinaties zijn daarbij erg belangrijk. Rijst en groenten, of vis/vlees groenten, nooit alles samen ivm vertering.

  Geloof me: ik ben verketterd bij huisarts en ziekenhuis. Ik zou me met kwakzalvers inlaten. Diverse discussies heb ik gevoerd, maar een arts is wetenschappelijk opgeleid en “evidence based” is leidend, evenals dure medicatie. edrijfsartsen zien voeding en homeopathie niet als behandelwijze en dus komt je salaris onder druk te staan,

  Wat ik met deze mail wil uitdragen is dat Nederland “dom” gehouden wordt onder druk van de machtige medische wereld die zwaar verdient aan een ziek iemand.

  Jesse, jouw voedingsadviezen zijn gewoon super goed! Trek je niets aan van de kritiek, De vereniging van anti-kwakzalverij zal je altijd achtervolgen en kapot proberen te maken. Deze lieden zijn vertegenwoordigd in de regering, in het bestuur van academische ziekenhuizen, bij huis- en bedrijfsartsen.

  We moeten terug naar de voeding van begin 1900, terug naar de natuur,

  Zet hem op!

  Groeten, Ellen

Geef een reactie