Lekker Makkelijk – het eerste gezonde kookboek voor mannen!

Alhoewel het er nooit expliciet bij staat zijn de meeste kookboeken voor vrouwen bedoeld, vanwege het simpele feit dat zij in het huishouden nog steeds het vaakst achter de pannen staan. Toch vindt er geleidelijk een omslag plaats en willen steeds meer mannen een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten. En dan niet alleen vlees- en barbecuegerechten en pasta’s, maar ook gezonde en gevarieerde maaltijden, voor hunzelf, hun partner en/of het hele gezin. Voor mannen die naar gezonde kookinspiratie zoeken is er daarom nu “Lekker Makkelijk – Het Kookboek Voor Mannen”, geschreven door Annemieke de Kroon (bekend van “Superfood Recepten” en “De Snelle Superfood Chef, welke ze samen met Jesse van der Velde heeft geschreven) en Alice van Nieuwenhuizen.

Of het nu een stereotypering is of niet, feit is dat de meeste mannen van lekker en goed eten houden dat makkelijk te maken is. Echter, net zoals veel vrouwen leggen ook veel mannen tegenwoordig hun focus op een gezonde leefstijl, waarbij gezonde en gevarieerde voeding en beweging centraal staan. Annemieke de Kroon en Alice van Nieuwenhuizen spelen handig in op deze trend en hebben “Lekker Makkelijk – Het Kookboek Voor Mannen” samengesteld, dat doorgaans eenvoudige recepten bevat waarbij uitsluitend natuurlijke, onbewerkte ingrediënten worden gebruikt. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken met titels die veel mannen zullen aanspreken, zoals “Eiwitrijke ontbijtjes”, “Goedgevulde salades”, “Mannendiners”, “Meeneemsmoothies” en zelfs “Datemenu’s”. En voor mannen die niet zonder hun favorieten kunnen zijn er ook hoofdstukken als “BBQ-recepten” en “Vleesgerechten”.

Wat vooral opvalt in “Lekker Makkelijk – Het Kookboek Voor Mannen” is dat alle gerechten er op de foto’s zo watertandend uitzien, je zou nooit vermoeden dat de meeste recepten zo makkelijk zijn! Neem bijvoorbeeld de salade met gebakken biefstukpuntjes, de brownierepen of stamppot 2.0, het zou niemand verbazen als vrouwen dit kookboek ook stiekem gaan gebruiken! Daarnaast bewijst “Lekker Makkelijk” dat een snelle hap ook een gezonde hap kan zijn en maakt het kookboek korte metten met het idee dat gezond eten enkel uit wat sla en/of een hoop gedoe bestaat.

Share:

Geef een reactie