Levend Bloed Analyse: waardevolle aanvulling op klassieke bloedanalyse

De afgelopen week ontstond er in een televisieprogramma een discussie over de diagnostische onderzoeksmethode ofwel observatiemethode Levend Bloed Analyse (LBA). Omdat wij zien en ervaren dat deze methode wel degelijk behulpzaam kan zijn wanneer mensen klachten ervaren en er via artsen niets wordt gevonden, wil ik in dit blog wat dieper ingaan op deze observatiemethode.

Hoe werkt het?
Bij deze onderzoeksmethode wordt, via een druppel bloed verkregen door een klein prikje, gekeken naar de kwaliteit van verschillende elementen in het bloed. Met een microscoop wordt gekeken naar de vorm en de activiteit van de bloedcellen: bewegelijkheid van witte bloedcellen, de vorm van rode bloedcellen en bloedplaatjes, de aanwezigheid van andere partikels, eiwitstoringen en vrije radicaalactiviteit. De afwijkingen in de vorm van bijvoorbeeld de witte bloedcellen kan een aanwijzing geven naar de oorzaak van de klacht. Net als de levendigheid van de cellen. Via deze methode is het mogelijk de verschillende bloedbestanddelen van elkaar te onderscheiden zoals rode en witte bloedcellen, fibrinedraden en afvalstoffen. Het geeft een mogelijk beeld van bepaalde aspecten zoals doorstroming, afvalstoffen, eventueel aanwezige virussen, schimmels of allergieën, verzuring, de mate van stress, tekorten, afweervermogen tegen ziekten en infecties en vrije radiacalenschade. Het is een methode om de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen. LBA geeft een andere kijk op het bloed en je kunt deze dan ook zien als een interessante aanvulling op de klassieke bloedanalyse.

Verstoring kunnen leiden tot klachten
Via deze methode kunnen verstoringen aan het licht komen die een standaard bloedonderzoek niet laat zien. Deze verstoringen kunnen leiden tot allerlei klachten, bijvoorbeeld vermoeidheid of darmproblemen. Via regulier bloedonderzoek tonen deze verschijnselen vaak weinig of geen kwantitatieve afwijkingen, en daardoor kan er niets aan gedaan worden. De Levend Bloed Analyse geeft informatie die nuttig kan zijn bij het opstellen van een behandelplan en bepalen van de juiste voedingsadviezen of supplementen als onderdeel van een volledige anamnese.

In de praktijk blijkt dat deze methode waardevol kan zijn bij de beoordeling van mensen die lijden aan chronische ziekten, bacteriële problemen, infectiegevoelige kinderen, schimmelproblematiek en toxische belasting. Vooral als je in de reguliere geneeskunde niet verder kunt komen en er geen oplossingen mogelijk zijn of juist om te voorkomen dat klachten door verstoringen verergeren. Naast de LBA wordt er een Vrije Radicalentest (VR-test) gedaan. Hierbij wordt het bloed pas bekeken als het is opgedroogd. Het geeft informatie over de aantasting van het systeem door vrije radicalen en over de aanwezigheid van het aantal anti-oxidanten dat nodig is om de vrije radicaalbelasting te neutraliseren. Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen of atomen. Het zijn giftige bijproducten van normale biochemische processen, die in te grote hoeveelheden worden geproduceerd onder invloed van o.a. (milieu)vervuiling, straling, alcohol en ongezonde voeding. De vrije radicalen veroorzaken schade in de cellen, weefsel en het hormonale systeem. Ze beïnvloeden ook verschillende processen zoals bloedstolling en spelen een rol bij het ontstaan van diverse auto-immuunziekten als reuma en allergieën. Tekorten aan vitaminen, aminozuren en mineralen kunnen aan het licht komen.

Blijf bij jezelf
Deze methode wordt onderwezen via een officieel geaccrediteerde opleiding, door vakverenigingen die vergoedingen via de zorgverzekering geven en wordt daardoor ook erkend in de westerse geneeskunde. Blijf daarnaast altijd alert en met beide benen op de grond, zowel in de reguliere geneeskunde als bij een natuurgeneeskundig arts. Wanneer je het gevoel hebt dat iemand je alleen maar dure pillen en poeders wil verkopen, of je hebt het gevoel dat iemand meer inspeelt op je angst dan op je kracht, is het zaak om naar een ander natuurkundig arts te gaan. Zoek iemand waarbij je een goed gevoel hebt. Zie deze methode als een waardevolle aanvulling die informatie kan geven om je verder te helpen naar een gezonder lichaam!

Share:

1 comment

  1. Beste Jesse,
    Na jaren klungelen denk ik aan een voedselintolerantie test.
    Bij u kost het 229,- bij Imo pro 100 169,-.
    Wat is het voordeel als ik het bij u doe?
    m.vr.gr.

Geef een reactie