Opnames Webinar Maandag 15 augustus

Maandagavond 15 augustus (op m’n verjaardag notabene!) gaf ik een LIVE Webinar (uitzending), waarin ik alle onderstaande vragen (zie onderstaande reacties) heb beantwoord. Ik liep maarliefst 43 minuten uit, met een totale duur van 1 uur en 43 minuten, maar dit doe ik graag!

Hieronder kan je de opnames bekijken:

Enkele vragen die werden beantwoord:

 • Wat is je visie op gezondheid en vitaliteit?
 • Waarom doe je wat je doet?
 • Wat is je visie op rawfood (en veganisme) en wat voor tekorten zouden kunnen ontstaan?
 • Hoe moet ik gaan eten bij Diabetes type 1 en 2? Hoe ga ik om met medicijnen, insuline spuiten?
 • Hoe maak ik een groene smoothie? Hoe lang kan ik ze bewaren? Hoeveel mag ik er van drinken en is het een complete maaltijd, of moet ik er andere dingen bij eten?
 • Wat te doen bij hoog cholesterol? En hoe omgaan met medicijnen bij cholesterol, met statines?

Share:

83 comments

 1. ALVAST VAN HARTE MET JE VERJAARDAG! Tot 15 augustus! x Indra

 2. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

  Ik ben nu een aantal weken overgegaan op 100% rawfood, ik voel me er erg goed bij. Ik zou alleen nog willen weten wat een volwaardig schema van rawfood voeding per dag is en ook makkelijk mee te nemen is. Ik hoop dat je me advies kunt geven over rawfood of anders nog iemand weet die me de nodige tips en informatie kan geven. Op de site rawfoodsuperfood.com staan veel verschillende superfoods, is erg nog een basis selectie die je echt standaard in huis zou moeten hebben, vooral als je rawfood eet?

  Groetjes Rosemarijn

 3. Eerst en vooral een hele fijne verjaardag toegewenst!
  Mijn vraagje: mag je kokosmelk gebruiken om je quinoa en havermoutpapjes te maken? ‘t Is zo lekker zacht en romig.
  Groetjes,
  Ingrid

 4. Hallo Jesse
  Van Harte Gefeliciteerde en nog vele energie volle jaren toegewenst.
  Je hebt een keer verteld dat je smoothies wel een avond van tevoren kunt maken maar behoud je dan wel je vitamines?
  En wat adviseer je als ik straks op vakantie ben en geen blender of staafmixer heb om een smoothie te maken?
  En wat eet ik onderweg (in een hotel kan ik geen chiapudding maken).
  Groetjes, Yvon

 5. Hartelijk Gefeliciteerd met je Verjaardag,mijn vraag:wat voor slechte bijwerkingen geeft statine op langere termijn?Mijn LDL-Cholesterol was 2,9 en mijn Triglyceride was 2,5 een jaar verder met statine is mijn LDL 1,9 en de Trig.0,96 maar was de 2,9 echt teveel.Groetjes Brigitte

 6. Hoi Jesse, ik hoop dat je een leuke verjaardag heb en wil je bij deze dan ook feliciteren en hoop dat Marjolijn toch nog een paar chocolaatjes heb bewaard voor je hihihi.

  Ik heb geen vraag maar het lijkt me een mooi moment om op deze heugelijke dag jouw en Marjolijn te bedanken voor alle kennis die jullie tot nu toe hebben gegeven en om te zijn wie / waar ik nu ben en hoop jullie nog lang te mogen volgen op de site. Blijf vooral zodoor gaan .

  Veel liefs Tina

 7. Nogmaals van harte gefeliciteerd! Ik had toch nog een vraagje en wel over groene smoothies. Kun je echt van alles bij elkaar gooien of zijn er ook combinaties waardoor de ene ingredient de werking van de andere stimuleert? (Zo hoorde ik bv. dat de combinatie van broccoli en tomaten ervoor zorgt dat er een bepaalde voedingsstof/mineraal/voedingsstof sneller in je lichaam wordt opgenomen ofzo

 8. Hoi Jesse,

  Van harte gefeliciteerd. En wat leuk, ik was gisteren jarig.
  En wat heb ik de gasten voorgezet haha:
  Amarant balletjes
  Tahini snoepjes
  Rauwe groentes met je gouden dipsausje
  Gezonde bounties
  Noten
  Gevulde eieren
  En ik heb groente smoothie gemaakt voor de liefhebbers…….

  Dit alles omdat ik 20 kilo (van maat 52 naar 46) ben afgevallen en mijn familie eigenlijk best nieuwsgierig is hoe ik dat heb gefixt. Ik heb ze dus even laten “meeproeven”.

  Maar dan mijn vraag, gisteren ben ik 59 geworden. Mijn huid is dus niet zo elastisch meer. Best veel vet kwijt geraakt en heb nu eigenlijk teveel los vel om mij heen hangen.
  Heb je een tip, hoe ik ook daar vanaf kan komen?

  En ik ben er nog niet, ga rustig door met mijn nieuwe gezonde gewoontes en streef ernaar weer in maat 42 te kunnen rondlopen. En dat is op het moment een probleem, want ik blijf al weken hangen op dit gewicht (en kledingmaat). Om het te doorbreken heb ik een detoxweek gedaan, er ging weer 2 kilo af, maar daarna zonder te zondigen zat het er binnen enkele dagen ook weer bij. Vraag 2 dus, hoe kan ik verder?

  Voor de rest kan ik je alleen maar bedanken voor alle kennis die je tot nu toe hebt gegeven, ben er onwijs blij mee!!

  Lieve groetjes
  Marin

 9. Hoi Jesse,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Mijn vraag is: Ik heb nogal veel last van PMS, het beheerst zeker 10 tot 12 dagen van de maaand en ben het echt helemaal zat. Zijn er voedingsmiddelen of voedingssuplementen die mij hiervanaf kunnen helpen? Mijn huisarts adviseerde de pil te gaan slikken, maar ben daar nog niet van overtuigd, weer allemaal hormonen in je lijf. Ik hoop dat je wat tips voor mij hebt.
  Alvast bedankt, groetjes Tanja

 10. hoi jesse
  van harte gefeliceert
  ik blijf met me gewicht op de 85 hangen ik doe aan lopen en soms stukjes joge
  eet gezond dit doe ik ook voornamelijk voor mij darmen maar het lukt niet om me gewicht om laag tekrijgen
  baal hier soms echt wel van kom ik weer een kilo aan het dan blijf ik weer op het gewicht hangen
  hed jij atvies hoe ik me gewicht om laag kan krijgen op een gezondene manier en een manier waar op me darmen rustig blijfen
  hier boven op kan ik niet van me medicatie af
  groetjes tamara

 11. Gefeliciteerd Jesse!:d. Mij vraagje is: hoeveel brood moet je per dag eten om echt aftevallen. En s pindakaas vet? Als je elke dag 2 broodjes daar van eetxx alvast bedankt x

 12. Ik heb diabetes type 1. Ik volg je methode en ik schommel al iets minder met mijn bloedsuikers en heb minder diepe hypo’s (waar ik al heel blij mee ben) dank dus!
  Ik val alleen nauwelijks af (ik wil van 70 kg terug naar 65 kg). Heb je tips? Dank en groeten en natuurlijk van harte gefeliciteerd.

  Germaine

 13. Hallo Jesse,

  Allereerst ook van harte gefeliciteerd! Ik lees altijd met heel veel interesse al je artikelen over gezonde voeding. Ik heb nog een vraag naar aanleiding van het artikel over slaapproblemen. Je adviseert magnesium en Phosphatidyl Serine, maar dan wel van goede herkomst en samenstelling. Ik begrijp dat dit voor de magnesium betekent dat de werkzame stof moet eindigen op ‘aat’ en niet op oxide, maar wat is de goede vorm van Phosphatidyl Serine? Dit heb ik nog niet kunnen vinden.

  Vriendelijke groet,
  Anna van Noort

 14. van harte gefeliciteerd Jesse! met veel belangstelling volg ik je programma’s . leuk dat je het ook afwisseld/aanvult met gastsprekers etc.
  vraag : 2 flessen visolie zijn in de koelkast gaan schilveren na opslag van ca 2-3 maanden. moet ik ze wegdoen ? de schilvers lossen niet op na hevig schudden.

 15. Hallo Jesse

  Allereerst, van Harte gefeliciteerd!

  Dat je ons nog lang mag ondersteunen.

  Ikzelf ben 30 kilo afgevallen inmiddels.
  Mede door jouw geweldige adviezen.

  Wat ik wel moeilijk vind is, dat ik op verjaardagen
  (nu we het er toch over hebben 😉
  moeilijk durf te weigeren.
  Dan krijg ik al snel de opmerking:
  Dan ga je morgen maar door met lijnen,
  je bent al genoeg afgevallen.
  Zulke opmerkingen werken toch
  wat frustraties in de hand.
  Ik vind dat ik zelf uit mag maken
  hoe en wat ik doe, op eet gebied.
  De gastheer, vrouw of andere
  gasten menen zich hun mening op te
  moeten kunnen dringen.
  En…mensen voelen zich vaak afgewezen,
  omdat je hun etenswaar afwijst.
  Totaal niet terecht…majah!
  Zo werkt dat helaas.
  Ik wil nog 20 kilo eraf, hoe moet ik
  met zulke situaties om gaan??

  Vr, gr,
  Anne.

 16. Beste Jesse,

  Gefeliciteerd en wat leuk dat je trakteerd!!!

  Kwark?? In de superverbrander staat dat deze is toegestaan, onlangs hoorde ik je op een webinar of andere video zeggen dat dit in de eerste 14 dagen afgeraden word ivm de koolhydraten en omdat het een melkprodukt is.
  Hoeveel zou dit mijn vetverbrandingssporces werkelijk vertragen ik zweer bij mijn bakje van 250 gram per dag met wat noten en agave siroop dit is echt mijn toetje van de dag.
  Kaas?? Ik hb milner kaas en daar staat op de verpakking dat er 0 koolhydraten inzitten……wel e251 en e160b kan ik hiervan aannemen dat het weinig belemmeringen oplevert in de eerste 14 dagen??
  Feta kaas: wat denk je in de eerste 14 dagen aan te raden of af te raden ??

  tot slot agave siroop, zoals ik al noemde is dit mijn zoetstof in de eerste snelle fase, ik maak er ook mijn dressings mee, soms zoet ik er de groene smoothie wat mee kun je me adviseren in de dosering ik begrijp hoe minder hoe beter maar een maximale dosering geeft me wat houvast.

  TIP: je adviseert geen groene smoothie’s in eerste fase ivm suiker in fruit maar, ze vullen enorm en een groene smoothie echt helemaal groen houden is ook lekker:
  Met bv zoete tomaten, spinazie peper zout knoflook en wat agave siroop zo heb je wel de vezels en het voedzame en niet het fruit.

  Ik voel me goed, fit, energiek de kilo’s gaan niet zo snel waarschijnlijk door alle msilukte pogingen en vertsoorde stofwisseling maar de cm verdwijnen wel snel ik ben positief en heb eindelijk het gevoel dat dit de sleutel is, de vakantie was een prima leerproces zo voel je het verschil en uiteindelijk is dat de reden waarom je de draad weer oppakt je moet het ervaren en jouw video omschrijven dat en door het te herkennen in de praktijk is het niet moeilijk weer op het goede spoor te komen, dankjewel en keep up motivating!

  groeten angela

  ps ik ben erbij eind januari dat voel ik gewoon.

 17. Jesse van harte gefeliciteerd,

  Ben ong. 4 weken terug helemaal begonnen met je voorschriften, maar helaas mijn bloedsuiker wil niet, steeds veel te hoog,zet `s morgens in met 20 in de loop van de dag ook steeds + 10, spuit 4x dgs insuline, jammer genoeg kom ik niet in hypo`s maar in hypers , het lijkt net of de groente en eiwit omgezet worden in glucose, wat nu? hoe verder? val niks af.

 18. Hoi Jesse,

  Natuurlijk allereerst van harte met je verjaardag!

  ik heb een vraag voor je; na een paar maanden elke dag met veel genoegen een groene smoothie te hebben gedronken ben ik een paar weken geleden ineens begonnen met kokhalsen tijdens het drinken.

  ik krijg het niet meer weg en ga dus ook ‘vergeten” dat ik een pot mee heb. wat doe ik verkeerd?

  groetjes
  Wendy

 19. Van harte gefeliciteerd en bedankt voor je traktaties. Mijn vraag is: Ik heb diabetes 2 en moet 3x p.dag 1 tablet Metformine nemen die aanmaak insuline stimuleert. Begrijp ik goed dat de insuline juist ervoor zorgt dat het vet niet afgebroken wordt. Ik ben nu 3 weken bezig en nog niet afgevallen. Beweeg wel te weinig (69jaar met artrose). Raad jij mij nu aan om het medicijn alleen te nemen als ik 2x per dag mijn koolhydraten neem of zie ik dat verkeerd?

 20. ha Jesse, van Harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik was gisteren ook jarig, leuk.
  Maar nu mijn vraag, ik ben op vakantie geweest 6 weken, en heb mijn oefeningen niet gedaan, ik wil weer gaan starten, moet ik nu weer van vooraf aan beginnen, of verder gaan met de oefeningen op de 3 dvd,s gewoonte ?????
  Ben trouwens wel afgevallen in de vakantie.
  het gaat bij mij vooral om mijn bui en maag wat slanker te laten worden nog.
  Ik wacht op antwoord en ga zeker je webinair volgen.
  Fijne verjaardag nog.
  Groetjes ellen.

 21. Hoi Jesse, niet schrikken, maar ik ben een MAN, (dus zwaar in de minderheid;-).

  Allereerst van harte!

  Even een inleiding: ik heb je ontdekt via een filmpje dat op Mastercareshop stond omdat ik daar wel s wat groene poeder e.d. bestel. Wat ik hoorde en zag sloot erg aan bij zoals ik over voedsel denk (dus zoveel mogelijk onbewerkt voedsel.., ofwel: alles wat je op een verpakking niet als voedsel kunt voorstellen moet je niet kopen!.. dat logo ”gezonde keuze” vind ik ook schandalig). enfin, toen ik meer over en van je ben gaan lezen werd ik erg enthousiast. Eindelijk ‘s iemand die de dingen duidelijk vertelt zonder dat je het idee krijgt dat die het alleen maar om verkooppraatjes doet. Je doet het echt super, soms lijkt het alsof je je verslikt in je eigen woorden door je aanstekelijke enthousiasme om de dingen te vertellen, Ik ben door jouw adviezen wat voedings- en trainingspatronen anders gaan doen. Ik ben 49, weeg 76,5 kilo, dus ben gewoon slank,ook al heb ik een bescheiden buikvetrandje, dat probeer ik er wel af te krijgen. Ik sport al jaren 2-3x in de week in de sportschool, maar dat zet eigenlijk niet al veel zoden aan de dijk (althans niet zoals ik zou willen). Maar nu ik de cardiotraining heb laten schieten (althans, dat is volgens mij jouw advies) ben ik maximaal 1 uur 15min bezig met krachttraining ipv 2 uur cardio+krachttraining. Nu hou ik meer tijd over, normaal zag ik tegen op om 2 uur in de sportschool door te brengen, zeker na een dag werken. Ik pas nu ook wat oefeningen (met de kettlebell) toe zoals je die uitlegt, en ook neem ik minder pauze tussen de sets, dat voelt wat intensiever.

  Qua voeding ben ik gestopt met brood en ook zuivel laat ik zoveel mogelijk staan. Mijn ontbijt is nu (ipv de jarenlange yoghurt met muesli) Quinoa, met blauwe bessen, pompoenpitten, een paar gehakte noten en een paar cranberries. Dat bevalt uitstekend want ik had echt de laatste tijd last van mijn darmen, vaak al bij de eerste hap, maar sinds ik quinoa eet niet meer. Over de dag verspreid eet ik 4 rijstewafels, met kokosolie, kipfilet (met mayonnaise) en rosbief, als tussendoortje een handje noten, een gekookt ei (het eiwit) en een stukje pure (85%) chocola. Ik was toch altijd al karig met suiker, maar ik heb nu door het quinoa ontbijt en die belegde rijstewafels veel minder snel last van een ‘dip’; normaal zat ik om 9.00 uur alweer aan de boterham. ‘s Avonds eet ik een groene salade met avocado/kipfilet, of een omelet met groenten.

  Nu is mijn vraag (eindelijk..een vraag!), ben ik goed bezig zo? zijn er nog dingen die anders zouden kunnen (ik wil tzt ook aan de groene smoothies beginnen) wat betreft voeding of training?

  Goed, de vraag was korter dan het hele verhaal eraan voorafgaand. Omdat je nogal een behoorlijke hoeveelheid aan info hebt, is het soms een beetje lastig waar en hoe te beginnen, dus pik ik er maar uit waarvan ik denk dat ik er wat mee kan.

  Alvast bedankt, ik hoor wel of je aan mijn vraag toekomt. Heel veel succes in ieder geval.

  Groeten,
  Gerard (Delft)

 22. Hallo Jesse, als eerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag en bedankt voor je traktaties :-).
  Ik volg je pas sinds een paar dagen en ben eigenlijk op zoek naar jouw informatie over koffie. Ik merk dat ik behoorlijk gevoelig ben voor cafeine, maar kan dat ene kopje zwart in de ochtend moeilijk laten. In het begin valt het uitstekend, maar na een paar uur begin ik me toch opgefokt te voelen, zenuwachtig en gestresst en zelfs trillhanden als ik niet iets te eten neem (koolhydraat). Mijn concrete vraag is: Stimuleert koffie de vetverbranding, als je deze kort voor de ochtend workout neemt? Is het een extra impuls aan verbranding boven op de workout? Wat doet het precies op hormonaal niveau? Adviseer je toch te proberen dat ene kopje ook te laten staan? Hoe ben ik dan vooruit te branden de eerste paar uur??
  Alvast bedankt en een fijne dag
  Sasha

 23. Hoi Jesse,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat fijn dat je dit met ons wilt delen. Je gaf in een online seminar een formule voor de hoeveelheid water die je per dag moet drinken. lichaamsgewicht x 0,44 /10. Ik weeg nu 144kg. Betekent dit dan dat ik 6,3Liter water per dag moet drinken, want dat lijkt me erg veel. Ik drink nu zo’n 2L water per dag. Ik ben heel erg blij met je informatie en vele tips. Ik ben in het afgelopen jaar al 20kg afgevallen en heb nog een lange weg te gaan, maar jij inspireert me enorm om door te gaan. Dank je wel!!
  Tot vanavond, Sonja

 24. Proficiat Jesse en ik wens je heel veel succes.
  Hélaas zal ik je vanavond niet kunnen volgen !
  Ik volg je wel al een tijdje samen met mijn dochter dus tot de volgende keer !

 25. Hoi Jesse,

  Ik drink nu al 3 weken groene smoothies. Helaas geen verbetering in het stoelgang. 1x per week ;o( Heb je daar tip??

  mvg.
  Helena

 26. Mijn vraag zijn twee vragen die ik eerder stelde en waar ik helaas geen antwoord op kreeg:
  Hotels: Ik zit voor mijn werk vaak een aantal dagen achtereen in een hotel in het buitenland. Eenvoudige hotels met eenvoudige kost. Vaak geen supermarkt in de buurt en zelden (als er al een is) een uitgebreide versafdeling. Ik heb echt tips en trucs nodig om die dagen te overbruggen, zonder te verhongeren of teniet te doen, wat ik thuis met heel veel moeite weer opbouw qua hormoonbalans
  Geld: Ik lijk een rijke meid, dat ik vaak in het buitenland in hotels verblijf, maar als ZZP-er die free lance opdrachten uitvoert zit ik financieel vaak zeer krap. Veel voedingsmiddelen die je aanbeveelt zijn eigenlijk te duur voor mij. Nu is het het goede seizoen en toch is groente en fruit nog steeds heel erg duur. Om over noten nog maar niet te spreken. Dat frustreert me zo! En ik ben bang, dat ik, omdat ik altijd voor de goedkoopste groente’s en fruitsoorten ga te eenzijdige voeding binnen krijg. Dus: Help!!

 27. Beste Jesse,

  Natuurlijk van harte gefeliciteerd! Ik vind het ontzettend mooi dat je op je verjaardag iets gratis wil doen om de mensen om ons heen te bekrachtigen in hun leven.

  Mijn vraag aan jou is: Wat is jouw visie op een leven vol vitaliteit of gezondheid en waarom is het voor jou belangrijk om je leven zo in te vullen.

  Met warme groet,
  Raphael

 28. Ik wil graag weten hoe het nu zit met koolhydraten. Ik begin morgen met de groene smooties en doe al elke dag een work out. Ook veel info van bodyrock.tv qua oefeningen buiten die jij geeft, dus ben al goed op weg voor mijn laatste paar kg die ik wil kwijtraken buiten de 12,5 kg die ik al kwijt ben. Maar wat mag je nu aan koolhydraten eten, brood, pasta’s, aardappelen of maar heel af en toe? Daar wil ik graag wat info over. Dank je wel

 29. @Helena: misschien is het eten van kokosvezels (Amanprana, verkrijgbaar bij de natuurwinkel) een tip voor een goeie stoelgang?..oplossen in water of bij je smoothie..bij mij werkt dat prima!

 30. Joehoe Jesse is jarig! Van Harte .

  Iedere dag gewoon een theelepeltje kaneel nemen is dat ook goed? En mogen de kinderen dat ook? Als vegetarieers toch beter opletten vind ik. we doen meer met eieren en zeewier. Ben bang dat de kinderen tekorten opdoen.
  Maar ik kom zoveel te weten. Komt goed. BEDANKT!

  Vitale gezonde groet,
  Ingrid

 31. Hallo Jesse,
  Hartelijk gefeliciteerd en nog een
  fijne dag.
  Dank voor je cadeaux.

  Met vriendelijke groeten,

  M@rcel.

 32. Proficiat Jesse met jou verjaardag – hoeveel lentes tel je nu wel ?
  Doe vooral zo verder met al waar je nu mee bezig bent en ontdek verder alles dat leidt tot een gezonder lichaam voor iedereen.
  Jou collega uit België
  Luc

 33. Hoi Jesse! Gelukkige verjaardag! Ik heb nog 4 andere vrienden die vandaag jarig zijn… raar toeval, hé ! Ik heb dus veel leeuwen-vrienden ! (=leuke, loyale mensen)

  Vraagje : sedert één jaar heb ik last van inslapende handen (dit gebeurt in bed, in de ochtend als ik ontwaak…) De arts zegt dat het om het “Carpaal Tunnel Syndroom” gaat… maar het zou te wijten kunnen zijn aan een zekere vorm van “reuma”… (ik beoefen fitness, gewichten heffen… moet ik dit vermijden ? )

  Heb je suggesties wat voeding (of iets anders) betreft ? (het is wel al verbeterd sedert ik minder brood eet en ook geen gewone koe-kaas meer…)

  Hartelijk dank en tot kijk !

 34. Hallo Jesse,

  Bedankt voor je positieve ondersteuning tot nu toe!
  Ik heb nog een vraag over vlaszaad (lijnzaad) en visolie. De dagelijkse hoeveelheid visolie is mij duidelijk, maar kan ik dit ook dagelijks combineren met vlaszaad en zo ja in welke hoeveelheid?

  Groetjes,
  Ilse

 35. Hallo Jesse,

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

  Mijn dochter van 24 is ‘gezegend’ met borsten die haar proporties te buiten gaan. In de vrouwelijke lijn van mijn overgrootmoeder tot haar worden ze steeds groter en voor haar zijn ze te zwaar (70H). Ze heeft het over een operatieve verkleining. Heb jij een advies om op een natuurlijke weg op die plaats vet te verliezen? Zelf verloor ik bij het kwijtraken van kilo’s daar ook flink wat omvang, maar zij heeft geen overgewicht.

  Hartelijke groet,
  Maite

 36. Is glutevrije musli of havermout goed als ontbijt?

 37. Hoi Jesse,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik kan helaas vanavond niet live kijken, ben oefenen met m’n band voor ons optreden voor aanstaande zaterdag.

  Ik maak heerlijke soepjes van veg. bouillonblokjes, allerlei groenten die ik lekker vind en kelp noodles.
  Ben pas sinds een dag of tien bezig en volg zo nu en dan jouw site, blog e.d.
  Daardoor ben ik er nog niet precies achter of alles ‘raw’ moet vlgs jou en Marjolijn haar principes. Ik ben juist erg tevreden van de combi 70% rauw en 30 % warm voedsel, zoals mijn heerlijke gezonde soepjes en gewokte of gestoomde groenten.
  De kelp noodles zijn zalig in een soepje, maar ik vind ze niet lekker om rauw te eten, ook niet als ik er van alles aan vis e.d. aan toevoeg, ze zijn me te hard en smaken naar niets.

  Wat vindt jij van het feit dat ik ze in mijn soepjes verwarm ?

  mvrgr
  Helma Uijterwaal

  P.S. : ben vanmorgen met je oefeningen begonnen, pfff viel niet mee na 18 jaar, maar het begin is er !

 38. Van harte gefeliciteerd Jesse en nog vele jaren in goede gezondheid (nou dat zit wel snor denk ik).

  Zou je vanavond in de webinar je visie willen geven op het gebruik van Keltisch zeezout (2 maal daags 1 theelepel sole =zoutoplossing in 1 glas water)

  Ik ben erg benieuwd,
  Emha

 39. hi Jesse!

  Die heerlijke chocolaatjes smaken goed! het is wel olie / vet…
  hoeveel mag je er maximaal per dag?

 40. Hoi Jesse,

  Gefeliciteerd met je verjaardag, hoe jong ben je geworden 🙂

  Mijn vragen zijn:

  – Wat zijn makkelijke belegsoorten voor op de rijstwafel? ik eet nu vaak kipfilet maar dat komt ook een beetje mn neus uit, zalm lust ik niet. Ook zag ik dat er zelfs E nummers bij kipfilet wordt toegevoegd, maakt dat uit als je dat elke dag eet?

  -Kan ik er ook houmous op de doen die je gewoon bij de AH kan kopen of is dat ook weer slecht?

  – in je gratis 4 recepten staat een recept voor het maken van kokosmelk en dan staat er dat je het kan eten met musli maar musli is toch helemaal niet goed voor je?

  – ik maak al een paar weken elke dag groentesappen ipv groene smoothies. Zijn groentesappen nu beter dan groene smoothies? omdat je alleen het sap krijgt en niet de pulp? of maakt dat niet uit?

  Dat was het voor zover.

  Groetjes Nathalie

 41. Hoi Jesse,

  Ten eerste gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk hou je na je webinar nog tijd over voor een feestje 😉 Ik vind het leuk om je mails te lezen en ben er voorzichtig mijn weg in aan het zoeken. Het is niet mijn bedoeling om af te vallen, maar meer om mijn buik wat platter te krijgen en daar zit meteen ook mijn “angst” voor jouw programma. Ik heb ziekte van Crohn en mis het laatste deel van mijn dunne darm, hierdoor neem ik voedingsstoffen minder makkelijk op. De reguliere geneeskunde houdt sterk vast aan de informatie die je terug kunt vinden op het voedingscentrum (als het gaat om voedingsstoffen die je binnen moet krijgen) en er wordt me op het hart gedrukt dat ik producten uit de schijf van 5 moet eten. Als ik vragen heb over “alternatieve” voeding, dan kan ik daar vaak geen antwoorden op krijgen.
  Voor mijn gevoel komt mijn lichaam op bepaalde momenten voedingsstoffen tekort maar dit is slechts een gevoel (moeilijk uit te leggen), is er een manier waarop ik kan controleren of mijn lichaam alle voedingsstoffen binnen krijgt die ik binnen moet krijgen?? Zodat ik ook weet welke voedingsstoffen ik extra in moet nemen en ik met een gerust hart adviezen die je geeft op kan volgen? Ik hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden….

  Groetjes Suzanne

 42. Ik heb sins lange tijd hoofdpijn, drink genoeg? Komt dit vaak voor en heb je een tip?

  Ingrid

 43. Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! En veel gezonde en gelukkige jaren toegewenst.

  Vandaag las ik over je kettlebel-workout.

  Mijn vraag is: met welk aantal kg kettlebel moet je beginnen met trainen als je verder niet aan krachttraining hebt gedaan?

  En nog een smoothievraagje. Vandaag heb ik alle ingrediënten voor een groene smoothie in huis gehaald. Is het verantwoord om mijn kinderen (eentje van 15 maanden en eentje van bijna 3 jaar) dit ‘s ochtends ook als ontbijt te geven? Zo ja, in welke hoeveelheid?

  Succes met je webinar…ik ga het zeker volgen!

  Groeten uit het hoge noorden (Friesland)!

  Gea

 44. Beste jesse alvast eerst van harte, ceep up the good work.

  IK wil heel graag droog worden ja een six pack door middel van je oefeningen.
  mijn vetpercentage is nu 14 maar door allemall dit soort oefeningen te doen raak ik spiermassa kwijt en mijn lichaam gaat er niet mooier uitzien.
  kan ik dit compenseren door alleen eiwitrijk voedsel te eten of moet ik toch het over een andere boeg gooien. hopp dat je me kan helpen thanks jesse.

  marco den arend

 45. Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Omdat ik af wil vallen eet ik geen koolhydraten.
  Jij gaf me op het forum een keer een recept met quinoa.
  Maar dat mag ik dan toch ook niet, als ik geen koolhydraten eet?

  Alvast bedankt!

 46. Ik lees net dat tanja zon beetje net als ik de halve maand last heeft van PMS mss zou ze is kunnen kijken op oestrogeen dominantie, daar blijken heel veel vrouwen last van te hebben zonder dat ze het weten, ik zelf dus ook met een bijnier uitputting, daar nog enige tips over? En van harte gefeliciteerd !!

 47. Hoi Jesse,

  Gefeliciteerd!

  Ik heb een vraag aan je, want heb soms zwakke momenten waarop ik soms in oude patronen en stress beland en dan dingen doe die ik liever niet wil.
  Heb jij een korte zin, een mantra of hoe je het ook noemt die ik een paar keer per dag tegen mezelf kan zeggen om me even snel te herinneren om door te gaan met gezond leven?

  Alvast bedankt

  Miemske

 48. Hoi Jesse,
  heb je nog extra do’s en dont’s voor iemand die menopausaal is en geen hormonensupplementen neemt ?

 49. gefeliciteerd Jesse,

  mijn vraag is ik begin mijn dag altijd rustig met een lauw glas water met kokosolie.
  sinds kort meng ik dit met tarwegraspoeder.

  Is dit een goede combinatie of moet ik deze twee gescheiden innemen.
  Hierna neem ik een eetlepel visolie

  Is deze volgorde de juiste of is er een betere volgorde

  Alvast bedankt

 50. Beste Jesse,

  Volgens mij ben ik verslaaft aan koolhydraten. Na een zak chips voel ik me enorm schuldig en neem me voor dat ik vanaf ‘morgen’ geen rotzooi meer eet. Maar rond 16:00 en ‘s avonds rond 21:30 krijg ik verschrikkelijke trek in vet of zoet.

  Hoe kom ik hier van af????

  Groet & gefeliciteerd,
  Mark

 51. he jese ik wilde bij mijn mail nog even melden mijn gewicht 69 kg
  1.80 hoog sorry hoor bij mijn vraag vetpercentage,
  mijn naam marco den arend

 52. hey jesse

  als je s’morgens een groene smoothie drink , is het dan de bedoeling dat je daar nog iets anders bij eet ?

  alvast bedankt

 53. Hallo Jesse,

  Gefeliciteerd!

  Ik heb een vraagje:
  Ben nu 5 weken ‘bezig’ met de gezonde voorschriften.
  Ik ben 25 jaar en diabeet, spuit 4 á 5x insuline per dag.
  Helaas stijgen mijn bloedsuikers erg van de voorschriften.
  Ben langzaam begonnen dus heb stapjes gemaakt van 1 maaltijd per dag aanpassen. Toch blijft mijn bloedsuiker gestaag stijgen. Nuchter 18 á 20.
  Meer insuline spuiten wil ik echt niet. Ik ben bang dat ik daar nóg zwaarder van ga worden (ben nu 25 kg te zwaar).
  Heb je nog tips?

  Alvast bedankt!

  Groetjes
  Kiekie van Haren

 54. Hoi Jesse,

  hoe denk je over olijven?

  groetjes
  Wendy

 55. Hey Jesse, stoer hoor, gewoon een webinar op je verjaardag!

  Wat ik me af vraag: hoe kan het dat ik brandend maagzuur krijg als ik producten eet waar suiker in zit of bijvoorbeeld pasta.

  Het enige wat helpt is Maalox of melk drinken (waarom, geen idee!)

  Gelukkig praktisch geen last meer van, door m’n nieuwe voedingsgewoontes. Maar toch benieuwd hoe dat nou toch zit!

  Thanks,

  Sander

 56. Nog even een aanvulling op mijn vorige berichtje:

  *Ik ben helaas nog niets afgevallen (zelfs geen grammetje!).
  *Ik sport zeer frequent.

  Wat doe ik fout?

 57. Ik moet extra magnesium slikken. Welke raadt je aan?
  En welke multivitamine raadt je aan?

  Bedankt!

 58. Hai Jesse,
  Allereerst bedankt voor alles wat je met ons deelt en je enthousiasme waarmee je dat doet. Ook ik ben ‘jouw’ weg ingeslagen en voel me veeeeeeeel beter.

  Nu wordt er beweerd dat het beter zou zijn om een smoothie te maken in een slow juicer dan in de blender. Hoe denk jij erover??

  alvast bedankt

 59. Jesse,
  wat is de oorzaak van gewichts schommelingen van week tot week?

  wat doet alcohol precies in je lichaam, mag je dit helemaal niet hebben? Kun je wijn gebruiken in eten als de alcohol verdampt is?

  groetjes lydia

 60. gefeliciteerd!
  Waarom is ijsbergsla in sommige combi’s niet gewenst? En welke combi’s zijn dan echt fout?
  Kun je deze vragenseminars nog een keertje online zetten net als albert gedaan heeft?

  groeten
  Atsje

 61. Beste Jesse,

  Ik ben al 14 maanden op een gezonde eetpatroon. Tot nu toe ben ik in totaal 55 kilo’s kwijt. Ik wil nog in aankomende 4 maande nog 10-15 kilo’s kwijt. Ik ga 4 per per week naar de sportschool en ik doe aan kracht training. Bij mij sportschool kan ik 1 keer per maand wegen en een vet percentage meten. Hoewel mijn vetpercentage elke keer om laag gaan als ik het reken verlies ik toch spieren elke maand.

  Ik eet nu wel genoeg >155 gram eiwit ( ik weet nu 128 kilo) 30 gram per maaltijd maar ik verlies toch spieren. Wat kan ik er doen om geen spiermassa kwijtraken?

  Is er verschil tussen plantaardig eiwit of dierlijke eiwit? hoeveel gram (percentage) moet dierlijk of plantaardig zijn?

  Zoals altijd heel veel bedankt voor jouw informatie.

  groeten Edric

 62. Dag Jesse,

  Wat kun je doen aan een te hoog cholestorel?

  Groet,
  Ine

 63. hey jesse

  ik neem geen verborgen suikers wel fruit en magere melk nu als ik veel getraind heb en echt nood heb aan suikers mag ik dan af en toe beetje gedroogde abrikozen nemen dat voelt super aan in mijn lichaam mag dit?

 64. Hoi Jesse,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je nog vele gezonde, vitale en gelukkige jaren toe! Daarnaast wil ik je bedanken voor je kennis, je enthousiaste manier van het delen van je kennis en je cadeautjes! Jij en Marjolein motiveren mij ontzettend. Ga zo door ;o)!!

  Groetjes Mirelle

 65. hoi jesse,

  ik ben onlangs begonnen met het veranderen van mijn eetpatroon. Ik drink nu water, geen melk of (light)frisdrank. Ik eet veel groente, geen/weinig koolhydraten en suikers. Nu ben ik zo’n 6killo afgevallen, maar nu wil ik niet meer afvallen (snik). Is dit erg of moet ik me maar geen zorgen maken?

  groeten,
  edinara

 66. Hoi Jesse,

  ik doe veel volgens jou principes, groene smoothies, salades als lunch, tijd lang s avonds geen carbs. Maar dat breekt me toch op, ik kan goed koken en wil toch af en toe carbs (spaghetti (spelt/mais?) zilvervlies rijst quinoa alles bio) hoe kan ik dit toch combineren? om de laatste kilo’s kwijt te raken??. Ik slik ook omega 3 (vis) ik merk wel dat overdag minder honger heb, ook ee ik en handje noten of goji bessen!

  ook ga ik soms (uh vaak) de mist in in het weekend: hapjes, kant en klaar (pizza frans kaasje) of wat zelf gemaakt..ik eet dan toch te veel, tips?

  Dankje jesse, ik leer veel van je!

 67. Hallo Jesse ,Ik eet elke dag verse groenten en fruit en snoep zelde,eet 2a 4 plak brood en weinig boter ,drink geen fris maar water en koffie en thee en gebruik knoflooktabletten allimax en val nog steeds niet af? drink smoothies wat doe ik verkeerd nog dan

 68. Hallo Jesse,
  Allereerst mijn felicitaties!
  Ik pas sinds mei met enthousiasme jouw voedingsprincipes toe. Ik heb sindsdien een heel onrustige huid; veel puistjes en mee-eters. Dit komt volgens mij doordat ik mijn lichaam aan het reinigen ben. Maar na 4 maanden ziet mijn huid er nog steeds heel onrustig uit. Hoe zou dit kunnen komen en wat zou ik eraan kunnen doen? Dank je wel, Cherylle.

 69. Hi Jesse, HAPPY BIRTHDAY!!
  Mijn vraag is, mag je een hele avocado per dag?

 70. Hoi,

  Ik heb 2 vormen van reuma, fybromyalgie en bindweefsel reuma maar ik wil graag trainen om af te vallen, strakker en gezonder te zijn. Kan ik dan wel gewichttraining doen als kettlebell? Want ik wil voorkoemn dat de ontstekingen verergeren..

  gr Yas

 71. Er staan verschillende adviesbewaartijden van smoothies in de diverse sites, maar in het groene smoothieboek staat, dat het een paar dagen bewaard kan worden in de koeling in glas. Wat is nu waar?

 72. Ga nu maar lekker je verjaardag vieren!
  Bedankt voor alles.

 73. ben sinds lange tijd weer gaan sporten.
  heb overgewicht door medicatie hoe kan je het beste afvallen als medicatie ook aanzet ga wel drie keer per week sporten.

 74. Hi Jesse,

  sorry voor mn vage vraag, even beter:

  Wat kan ik doen om niet de mist in te gaan in het weekend? wat voor hapjes kan ik eten?
  en wat mag ik qua koolhyd eten? hoe vaak per week? om toch te blijven afvallen?>

  fijne avond nog!

 75. BEDANKT VOOR ALLE ANTWOORDEN! Nog een hele fijne avond gewenst! Hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad. Nog vele jaren in alle gezondheid. x

 76. Hey Jesse,
  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en super bedankt voor deze webinar en de tractaties! Knap dat je op je verjaardag ook gaat sporten 🙂 bedankt voor alle tips!!!

 77. Bedankt voor het kijken allemaal! Fijne avond!

 78. applaus voor jesse
  was hee; leuk om allemaal te horen
  en nog van harte gefeliciteerd met jou verjaardg
  groetjes irene

 79. Hoi ! Heb de seminar gisteren 15 aug. gemist ! Waar is hij opgeslagen ? Ik vind hem niet…

  Groeten

 80. ik heb mij gister aangemeld én betaald.

Geef een reactie