Van pijn naar zijn (een kwetsbare brief over een 30-jarige reis)

Bijna 20 jaar lang ben ik alleen geweest. In ieder geval heb ik me zo gevoeld. Ik had en heb ouders die van me houden en die het niet beter hadden kunnen doen. Maar ik werd gepest, was een outsider, werd uitgemaakt voor homo en werd geslagen. Ik had soms vrienden, één of twee, die er herhaaldelijk door anderen van werden overtuigd dat vriendschap met mij niet zo’n goed idee was. En dat was het dan, weer.

Achteraf gezien heb ik jarenlang die pijn diep weg gestopt. Zocht ik succesvol worden als middel om me goed genoeg te voelen en wel gezien te worden.

Maar ik was bang om mezelf echt te laten zien.

Eerst was ik bang mijn “gebreken” te laten zien. En daarna was ik bang m’n grootsheid te laten zien.

Totdat ik écht besefte, niet alleen uit een boekje, dat als je aan anderen laat zien wie je bent, waar je hart zit, waar je voor staat, je hun ook toestemming geeft hetzelfde te doen. Hun eigen grootsheid te vinden.

Veel is er voor mij veranderd. Vooral in de laatste 7 maanden.

Ik heb geleerd weer met m’n hart te verbinden

Ik heb geleerd m’n hart te laten spreken. Het te voelen. Het te horen. Maar vooral ook er naar te luisteren en er naar te handelen.

Want echt naar je hart luisteren is ook spannend. Het is confronterend. Confronterend dat je dat (luisteren) misschien lang niet hebt gedaan. Je wensen hebt die je niet durft uit te spreken aan jezelf en anderen, voor wat voor reden dan ook. Dat je ook zult moeten doen, en daar misschien niet aan toe bent.

En terwijl er altijd een balans is tussen enerzijds te respecteren dat alles zijn tijd heeft (en er misschien wel een groter plan voor je is), is er anderzijds alleen maar het “nu”. Stellen we vaak uit onder het mom van één of ander verhaal. Dat het nog niet het moment is, dat er eerst iets anders moet gebeuren, of wat dan ook. De waarheid is: luister naar je hart en zet een (kleine) stap in de richting die je verlangt.

De eerste 20 jaar van m’n leven gingen over niet gezien worden. Er niet bij horen.

De jaren tussen m’n 20ste en 30ste gingen over het nodig hebben om gezien te worden.

En de jaren vanaf nu gaan over mezelf echt laten zien. In m’n kracht staan.

Wat ik nooit heb durven zeggen (en wat mijn missie echt is)

Voedingsadvies geven is veilig. Dat heb ik 12 jaar gedaan. Het is voor mij een veilige schaduw geweest om in te staan.

Mijn echte missie is genezing. Mensen helpen genezen van de klachten die nu zijn. Van de vermoeidheid die nu is. Van de patronen die tot deze klachten, vermoeidheid of overgewicht hebben geleid. Niet alleen in Nederland. Wereldwijd. En niet alleen fysiek, maar ook mentaal/emotioneel/spiritueel. Tot wereldvrede aan toe. Zo groot voelt het. Niet dat ik dat moet hebben gedaan, het gaat voor mij over er een bijdrage aan te hebben geleverd. Want dat doen we allemaal, iedere dag, bewust of onbewust. Met de intenties die we hebben, hoe we ons leven dagelijks leiden, spreiden we vrede (of juist boosheid) uit. We doen dit samen. En voor genezing, vrede en weer zorgen voor onze Moeder Aarde, voor die 3 dingen, is het hoog, hoog tijd.

Voor (onze eigen) genezing, vrede en weer zorgen voor onze Moeder Aarde, voor die 3 dingen, is het hoog, hoog tijd.

Je mag nu zeggen dat ik gek ben. Voor mij gaat het over beginnen in het klein. Vanaf waar ik nu sta. En ik hoop dat je mee doet door vanuit je hart te leven, blijdschap uit te stralen, voor je lichaam te zorgen, voor anderen om je heen en met een intentie voor een nog mooiere wereld.

Waarom?

Deze missie is iets wat “is”. Ik hoef er niets voor te doen. Ik word er iedere dag mee wakker. Het is mijn diepste, diepste wens om mensen te helpen optimaal gezond te zijn en emotioneel vrij te zijn. Misschien wel omdat ik 20 jaar lang heb gevoeld wat het is om dat niet te zijn. Misschien wel omdat ik de wereld gewoon een heel klein beetje beter wil achterlaten. Ik wil de aarde mooier zien. Dat is wat ik wil.

En het begint bij onszelf. Fysiek, emotioneel, spiritueel.

Je kunt je lichaam genezen

Dat betekent niet dat het vanzelf gaat of dat het van de ene op de andere dag zal gebeuren. Maar het betekent wel dat je vrij kunt leven van ziekte, iedere dag geweldige energie kunt hebben en een lichaam waar je van houdt. En blij kunt zijn, iedere dag. Wat de omstandigheden dan ook zijn.

Wat de fysieke kant betreft: er zullen medische uitzonderingen zijn, die professioneel medisch advies nodig hebben. Dat vervang ik niet en vervangen wij met Bioprofiel niet. Tegelijkertijd zijn er ontelbare gezondheidsadviezen die relevant en waardevol zijn voor iedereen. Die je sprongen vooruit helpen, wanneer ze consequent worden toegepast. En hoe langer ik dit werk doe, hoe meer ik voel hoe waar het is dat we massaal de dingen (ziekte) op verkeerde manier aan het benaderen zijn. Vooral de ziekten die worden veroorzaakt door levensstijl (structureel verkeerde voeding, te weinig beweging en teveel stress). Diabetes type 2, burnout, (veel van de) darmaandoeningen, en diverse andere, worden veroorzaakt door levensstijl. Maar we behandelen ze daar niet mee. We geven (in het geval van diabetes type 2) de mededeling dat je je hele leven aan de medicijnen moet.

Maar genezing richt zich niet alleen op de mensen die volgens onze Westerse kijk op gezondheid, “ziek” zijn.

Het richt zich ook op (emotioneel) los komen van wat oud is en wat je niet meer dient. Wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit in je leven. Wanneer iets in je er uit wil, of het anders wil, maar je niet weet hoe daar mee om te gaan. Als er pijn zit uit het verleden: verdriet, boosheid, frustratie, eenzaamheid, schuld. Als dat door je wordt weg gestopt. Ik kan je uit ervaring vertellen dat niets meer bevrijdend is dan de genezing daarvan.

Optimale gezondheid is op zichzelf een reis
Gezondheid komt niet alleen voort uit een geweldig voedingspatroon, beweging en eventueel suppletie. Zelfs niet als je daar stress management of mindfulness aan toevoegt. Ze zijn allemaal belangrijk, ze vormen een sterke basis.

Maar optimale gezondheid komt voort uit emotionele vrijheid en spirituele groei, daar aan toegevoegd.

Omdat dat zeer abstract is en je niet alles tegelijkertijd kunt doen, en omdat voor iedereen “de volgende stap” verschillend is, is gezondheid in z’n essentie een reis.

Het is een reis van groei.

Weer leren van je lichaam te houden.

Weer leren juist te eten, voor jouw lichaam.

Weer leren te “zijn” en niet constant te “doen’.

Weer leren te “disconnecten” of “unpluggen” van de digitale wereld en zelfs de wereld om je heen. En weer te verbinden met jezelf. Met je hart. Het laten spreken. En jezelf toestemming geven om daar (nu wel) naar te luisteren.

Echte gezondheid is diep van jezelf houden en vanuit daar doen wat juist is voor jou. Je leven leven. Doen waar je van houdt. En natuurlijk gezond eten, bewegen (in welke vorm dan ook).

Dit allemaal is een reis.

Die reis kan vandaag beginnen. En ik hoop dat je met me mee doet.

Optimale gezondheid komt voort uit emotionele vrijheid en spirituele groei, toegevoegd aan gezond eten, beweging en levensstijl. En dat van zichzelf, is een reis.

Reacties welkom.

Met liefde,

Jesse

Share:

143 comments

 1. Mooi Jesse, dank je wel!

 2. Heel mooi geschreven en ik hoop mensen ook te helpen op deze reis met de inspiratie op ons blog.

  Ook heel moedig om dit zo uit te schrijven. Mijn complimenten!

  En ik wens je veel succes met deze nieuwe ingeslagen weg!

 3. Wat mooi. Dank voor het delen
  Ik wens je heel veel succes en heb er alle vertrouwen in. Zal je volgen op je pad!

 4. Mooi Jesse dat je je eigen persoonlijke proces zo deelt en gaat staan voor wat voelbaar is in je hart..Ik ben het met je eens dat gezondheid mede voortkomt uit andere lagen dan alleen het fysieke. Ik volg je blog al een paar jaar en zie jouw groei ook duidelijk terug in wat je aanbiedt, ervaart en deelt. Dit zelf doorleven zal zeker een voorbeeld zijn voor anderen..
  Dank daarvoor..
  hartegroet,
  Linda

 5. Heel goed Jesse, en helemaal niet gek, maar juist en moedig.

 6. Kwetsbaar en krachtig geschreven!! Het raakt en inspireert om die weg zelf ook steeds meer te bewandelen. “Every journey, begins with one little step!” Dankjewel voor het delen!

 7. Dank je wel Jesse.
  Geeft kracht.Ik ben goed bezig en ben afgelopen jaar 18 kilo afgevallen moet nog 3 kilo en misschien nog meer om mijn buikvet kwijt te raken.
  Je moet het verleden vergeten komt allemaal goed en je hebt een leuk kindje. Heel erg bedankt voor al je tips.
  Veel liefs van Jeannette.

 8. Beste jesse, ik herken mezelf als geen ander in jou verhaal, prachtig mooi, hartverwarmend, ook geen toeval dat ik je volg……liefs sandra

 9. Heel mooi ! Complimente ! Veel succes mee !
  Alvast bedankt voor het delen !
  Groetjes, Veronica.

 10. Mooi! Dank je wel….

 11. Het fysieke is bij mij ok, nu nog het emotionele en het spirituele verbeteren. Ik probeer ook mensen rondom mij hiertoe te inspireren. ik voelde mij ook een buitenstaander als kind en werd ook gepest om mijn dikke lippen en neus. Ik ga mee op reis.

 12. dag Jesse, dank voor uw artikel…Boeiend om te lezen dat jij ook de gezondheid als een reis ziet, die vanuit verschillende invalshoeken mag belicht worden om te optimaliseren : juiste voeding, beweging, zicht op het hele aards gebeuren vanuit onze visie op spiritualiteit, storende zenders afsluiten, emotionele vrijheid en spirutuele groei, enz… heel mooi verwoord. In mijn dagboek heb ik begin dit jaar geschreven : 2017, een jaar van herstel naar lichaam, ziel en geest…Die reis mag nu ( eindelijk) beginnen na de diagnose van jarenlange bijnieruitputting…ik ben benieuwd.
  graag blijf ik op die manier met je in contact, alvast een mooi 2017 toegewenst…
  johan

 13. schitterend geschreven krijg er tranen van in mijn ogen

 14. Wat een krachtig en ontroerend verhaal van je leven. Hieruit blijkt weer dat veel mensen niet verder kijken dan wat ze zien. Echt kijken naar iemand en de moeite nemen om te luisteren en een ander te zien, zonder jezelf te verliezen en jezelf te blijven, komt zelden voor. Dit gaat verder dan empatisch zijn. Dank je wel voor het delen, Jesse. Je bent een gezegend mensenkind.

 15. Mooi! En nu dit nog in de praktijk brengen….. 🙂

 16. Heel mooi geschreven en heel herkenbaar voor mij. Ook ik ben mijn eigen bedrijf begonnen om te laten zien dat ik wel degelijk mee tel. Dat heeft me een tijd gediend, maar nu past het niet meer. En mag ik het in liefde loslaten. Wat best nig lastig is. Om daarna mijn passie te gaan leven. Welke ook dienend aan de aarde is en al wat daarop leeft. Mooi dat jij mensen in dit proces bewust maakt, want dat is nodig nu.

 17. Dank je wel dat je zo openhartig bent over jezelf. En mijn complimenten daarvoor en voor je geschreven stuk.

  Warme groet,
  Marja

 18. Dankjewel om uw verhaal te willen delen, het is inderdaad een hele reis, zelfs een grote uitdaging en het is echt stap voor stap. Heel moedig en zo mooi geschreven. Dankjewel. Katrien

 19. Hoi Jesse,

  Je bent pas sterk en moedig als je,je minder sterke punten kunt delen met anderen.
  Daardoor gaan ze beseffen dat veel van die mensen ook opgesloten zitten in een keurslijf die ze onbewust ter bescherming van zichzelf tegen ontactvolle kritiek hebben gevormd.
  Mensen voelen als je vanuit je diepste gevoelens spreekt, en of je om hen geeft.
  Geef het niet op.
  Na een dal komt er een helling naar de top. En achter de donkerste wolken schijnt de zon ook.

  Gr frans

 20. Mooi Jesse!👍🌹🌟

 21. Bedankt voor je openheid, wat heb je al veel ontwikkeling doorgemaakt en je missie vind ik heel mooi. Jouw artikel is voor mij heel inspirerend, bedankt!Hoop ook m’n kleine steentje te mogen bijdragen voor een betere wereld. Alle goeds toegewenst voor jou en je mooie gezin en in je werk! Bedankt voor je ” met liefde”! Ik weet dat het gemeend is! Liefs Anneke

 22. Jesse, wat een verhaal! Bedankt om je journey met ons te delen. Prachtig geschreven, vanuit de buik… ik begrijp je volkomen en wil graag meegaan in je reis. Bedankt voor uw eerlijkheid en spontaniteit. Ik voel me verbonden met jou en je verhaal. We lijken wel zielsverwanten. Heerlijk.
  Blij dat ik jou ken. Er is een heel nieuwe wereld voor mij open gegaan.
  Ik steun jou in je journey en probeer ook mijn journey te maken.
  Doe zo verder. Veel liefs, Claudia

 23. Heel goed Jesse..Goed te ontdekken..te vertellen en los te laten..en goed ook te weten dat er geen perfectionisme bestaat..goed genoeg is goed genoeg…Dank je wel voor wat je allemaal doet..
  Groetjes Maaike

 24. Dank je wel Jesse. En je schrijft dit op een dag dat ik het zo nodig heb. Niets is toevallig. De eenzaamheid en bang zijn voor je eigen grootheid en talenten is zo herkenbaar. Dit geeft mij na mijn tranen weer nieuwe kracht. Veel liefs, Monique, een zestiger.

 25. Good for you!

 26. levensdoel in actie……kracht in kwetsbaarheid….mooi <3
  Én het mooiste dat er is 🙂
  Mooie reis vanaf nu! liefs Margriet

 27. Heel mooi dat je dit deelt en juist helemaal niet gek. Was iedereen zich er maar zo bewust van… Maar laten we met liefde naar dat onvermogen kijken ; iedereen loopt zijn eigen pad waar levenslessen worden gepresenteerd. Fijn dat je nu nog bewuster in het leven staat en ook je kind vanuit dat bewustzijn kunt opvoeden. Helaas lijkt dat in het onderwijs nog niet door te dringen..
  Hartelijks, Irma

 28. Dankjewel Jesse voor het delen!!!
  Heel veel dingen komen mij bekent voor, ik ben hooggevoelig, wat ik nog niet zo lang weet,daarom valt alles beter op zijn plek.!!! Ik help ook graag mensen..
  Maar nu nog ermee om leren gaan!!! Misschien heb jij nog ooit tips hoe ik dit in kan zetten?
  Ik blijf je volgen.
  Bedankt..

  gr. Willemien

 29. Kippenvel Jesse! Wat fijn dat je dit deelt met ons. Heel herkenbaar deze ‘reis’ en het vraagt heel veel moed om het aan te gaan. Gogogo, van onbewust naar bewust-zijn. Ben heel benieuwd hoe je verdere reis gaat verlopen, ik ‘volg’ 🙂
  Liefs. Esther

 30. WAUW “Eerst was ik bang mijn “gebreken” te laten zien. En daarna was ik bang m’n grootsheid te laten zien.” Deze zin doet mijn hart openen! Jij beschrijft wat ik zelf van binnen ook voel!! Alleen was (tot een paar minuten geleden) ik mij daar nog niet zo bewust van, al wist ik het ergens diep in mij wel. Zo bijzonder om dan te zien dat iemand anders dit zo mooi in woorden weet te vatten en ik dit vervolgens lees!

  De holistische manier hoe jij naar de mens kijkt kan ik mij helemaal in vinden. Zelf ben ik gediagnostiseerd met iets en heb ik niet het gevoel dat dit niet alleen komt door “pech, genen of toeval”.

  Ruimte geven voor het geen wat je de wereld te bieden hebt, waar je geen moeite voor hoeft te doen maar gewoon zo “is” (een soort innerlijke drive), zoals jij dat nu doet, ik hoop dat steeds meer mensen “wakker” worden, zodat ze kunnen luisteren naar hun hart en hier uiting aan kunnen geven. Leuk dat je dit verhaal deelt! Ik kan alleen maar zeggen, wauw, inspirerend en ga zo door :))

 31. Goed gezegd, ik ben het niet alleen met je eens, ik denk zeer zeker dat het waar is.. je zou een ‘het Genesis dieet’ en ‘Gezond leven, gezond geloven’ vooral het tweede boek ik ernorm vergelijkbaar met jou verhaal. Heel veel succes en blijf dit doen, ondanks kritiek, want die zal er zijn. Maar ik zeg, jij snapt het 😉

  Groetjes Melissa.

 32. Je bent een bron van inspiratie, juist door je verleden en je heden. Vooral blijven bloggen 😉

 33. Tussen de regels door was je verhaal en intentie altijd al duidelijk. 😉
  Herkenbaar ook.
  Dit is precies de reden dat jouw naam al geruime tijd op mijn “mensen waarmee ik zou willen werken” lijstje staat. (Geen idee nog hoe of wat, Hahaha, dus dat…)
  Ik zou graag mensen om me heen verzamelen met dezelfde mindset. Ik zie veel reacties voorbij komen van mensen die hetzelfde in het leven staan. Super fijn!
  Blijf gewoon lekker doorgaan met waar je blij van wordt.
  Good 4 U!
  Thumbs up.
  Jedidjah Kuijten

 34. Mooi en erg waar dachten er maar meer mensen zoals jij Gr Fred

 35. Mooi geschreven Jesse! Groetjes, Claudia (van Bas ;-))

 36. Inspirerend. Zal je blog blijven volgen.
  Barbara

 37. 💖💞💖💗

  Liefs Lian

 38. Wauw, hoe herkenbaar en zo waar. Ik doe met je mee! Door m’n hart te volgen, ben ik ‘als vanzelf ‘ op de juiste tijd op de juiste plek. Mezelf daarbij echt durven laten zien, is het stukje waar ik aan werk. Jouw brief komt op het juiste moment en geeft me hiervoor weer nieuwe energie. Dank je wel!

 39. Beste Jesse

  Dank je, dat je dit met ons hebt gedeeld .
  Iets om nog een keer te lezen en op je in laten werken, dat is wat ik heb gedaan.
  Wat heb jij moeilijke Jaren gehad dit zal ongetwijfeld zijn sporen hebben nagelaten maar fijn dat je dit nu omzet in het posivieve en gaat handelen vanuit je hart.
  Ik wens je alle succes.
  Groetjes
  Diny

 40. Ontroerend, mooi en inmiddels vol liefde voor de mens die je werkelijk bent. Met deze openheid ben je een spiegel voor velen en daarmee een genezer van oude emotionele pijnen.
  Heel veel dank voor het in liefde delen van jouw pijn om ons te helpen helen. Mooi mens!

  Liefde en licht, Hanny.

 41. top…eerlijk naar jezelf zijn en je zelf in waarde leren schatten is de mooiste geschenk die jij jezelf en anderen kan geven. dankjewel voor jou bijdrage RESPECT!

  Consuelo

 42. Welkom “thuis” Jesse. Biedt wat wordt gevraagd en zich laat zien. Groet.
  Pim

 43. Mooi en inspirerend verhaal

 44. Ik dank je van harte voor het delen van je verhaal, heel herkenbaar voor mij.
  Love you!
  Christel

 45. Heel herkenbaar! Zoveel herkenning. Ik geloof zeker dat onze ziel en geest invloed hebben op ons lichaam. God’s Woord zegt in Mattheus 11:28 …”Kom bij Mij allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal je rust geven!” God is de schepper van hemel en aarde en Hij heeft ons gemaakt en ons bedoelt om in relatie met Hem te leven! Wij zijn van God los en ontkennen dat er een vijand is. Satan de leugenaar en mensenmoordenaar. Zijn tactieken om mensen te verblinden en gevangen te houden en te beleugenen lijken aardig te lukken. Er is maar een veilige weg naar de geestelijke en boven natuurlijke wereld en dat is door JEZUS de Zoon van God! Hij maakt werkelijk VRIJ!. Hij vergeeft. .Hij geneest (ook je innerlijke pijn) en…..Hij geeft eeuwig leven als je Hem gelooft en aanvaard als jouw Redder en Verlosser! Hij heeft alles volbracht door te sterven als een onschuldige om ons weer in die relatie met God onze hemelse Vader te brengen! En Hij heeft echt het goede met ons voor!

 46. Jesse, wat ben jij sterk!!! Moedig om dat allemaal met ons te delen en kijk eens waar je na die lange reis bent gekomen……… Geweldig! Diep respect.
  Groetjes, Tineke.

 47. Lieve Jesse,
  Wat dapper, wat lief, dank voor je eerlijkheid.
  Alle goeds voor jou en je gezin, je vrouw die je door dik en steunt, dat is duidelijk en er denk ik mede voor gezorgd heeft dat je nu zo ver bent. Klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Je droomdoelen te stellen.
  Een nieuw leven in de wereld te zetten waardoor jullie de wereld weer een stukje mooiere maken.
  Liefs,
  Aloysia

 48. Jesse ik volg je nu al een tijd en kan alleen maar zeggen dat je me blijft inspireren .Ook op het emotionele vlak is wat gezondheid betreft nog zo veel te winnen. Daar zal ik zeker aan blijven werken. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen om me heen . Door opgedane kennis en inzichten te blijven delen met elkaar verbeteren we de wereld een beetje en vele beetjes bij elkaar kunnen iets groots te weeg brengen. Daar ben ik van overtuigd.
  Bedankt Jesse en ga zo door.

 49. Helemaal niet gek natuurlijk, Jesse. Fijn over jouw les te lezen en de keuzes die je maakt komen bij mij in ieder geval overduidelijk door. Het straalt in alles uit. En er is wat mij betreft niets mooier dan heling en helderheid brengen, allemaal op onze eigen unieke manier. Fijn om jou hier op de planeet te hebben.

  Liefs,
  Ingrid

 50. Hoi Jesse, niet over jouw les, hoewel je die ongetwijfeld hebt gehad, maar over jouw reis te lezen…

  xo Ingrid

 51. Mooi Jesse, ik ken het pad waar je je op begeeft. Als je iets wilt doen met hooguit 4 personen en met overnachting, ik heb een prachtige B&B.

 52. Jesse, je overvalt me. Ik dacht, daar komt weer iets wat ik niet mag eten of zou moeten veranderen. Je verhaal is heel open en het spreekt mij erg aan.
  Meestal komen mensen daar pas achter na hun 40ste of 50ste. Maar jij hebt het ‘vroeg’ herkent. Ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Overigens ben ik zelf ook nog hard aan het zoeken naar de juiste balans. Bepaalde gewoontes loslaten en spiritualiteit heb ik altijd achteraan het rijtje geplaatst, waardoor de melk op een gegeven moment overkookt. Je loopt als het ware steeds achter de feiten aan en bergen lijken steeds hoger te worden. Als je iets een tijd lang volhoudt wat goed voelt en doet, dan houd je het ergens toch niet vol. De vraag is Waarom? Waarom gunnen zoveel mensen zichzelf niet een optimaal energierijk leven? Dat kan alleen voor een groot deel aan hun zelfbeeld liggen. Door wat voor oorzaak dan ook.
  Ik blijf je graag volgen en bedankt!
  Frank

 53. Wat een openhartig verhaal Jesse. Ik herken veel; niet wat mijzelf betreft, maar in het leven van mijn zoon. Een kind van de jaren ’80, ook veel gepest op school (wat is dat toch?) en zijn leven tot nu toe niet bepaald probleemloos verlopen. Zijn helende reis moet nog beginnen. Als moeder hoop ik, dat die net zo goed zal verlopen als die van jou. Hartelijke groet en bedankt voor het delen!

 54. Beste Jesse, op mijn 30e begon ik al mijn gevoelens aan mijn schilderijen toe te vertrouwen, en zo maak jij je nu sterk op jouw manier! Door je kwetsbaarheid te laten zien, toon je je kracht !!! Alle goeds op je verdere levenspad! Ans Markus

 55. Herkenbaar Jesse, je niet goed genoeg voelen. En je daardoor niet durven te laten zien. Heb je boodschap goed begrepen. Bedankt om het te delen.

 56. Bedankt Jesse voor je openheid en je kwetsbaarheid, heb er veel aan, kom er zelf na 60 jaar steeds meer achter dat er vroeger heel geheimzinnig over dingen werd gedaan en er werd steeds gezegd zorg goed voor jezelf maar er werd nooit bijgezegd hoe. Begin steeds meer te begrijpen dat het inderdaad een grote reis is. Maar we mogen blijven leren tot onze dood toe. Probeer mezelf te zijn en het verleden een plaats te geven. Dit gaat met vallen en opstaan.

 57. Beste jesse,
  Ik vind het ontzettend moedig van je om dit te delen. Ik kreeg er echt waar de tranen van
  In mijn ogen. Wat jammer voor je dat je dit hebt moeten meemaken. Je zal je hierdoor
  Uiteraard wel eenzaam hebben gevoeld. Ik heb in mijn tienerjaren zware levenslessen
  Moeten meemaken. Ik voel mij soms nog elke dag eenzaam, boos, verdrietig.
  Ik vind het ook knap van je dat ondanks wat je hebt meegemaakt je zo liefdevol naar mensen toe
  Bent. En dat je terug je hart hebt kunnen openstellen naar mensen. Je bent precies mijn
  Spirituele gids. Ik ben dankbaar dat ik je op mijn weg ben tegengekomen. Ik hoop je ooit
  Te mogen ontmoeten en nog veel succes met alles!

 58. Mooi en heel herkenbaar ook. Ik heb nog een hoop stappen te zetten in het luisteren naar mijn hart. Heb in ieder geval onlangs gemerkt dat gezond eten maar 1 ding is van het hele plaatje, want kreeg de diagnose DCIS II, ik die zo gezond at….maar stress is een grote valkuil voor mij, luisteren naar mijn hart en doen wat ik wil misschien nog wel een veel grotere. Ook ik heb me vaak alleen gevoeld van jongs af aan, en nog steeds sta ik niet in mijn kracht, hoe ik rekening met alles en iedereen om me heen, behalve met mezelf. In vergelijking met jaren geleden is hier al wel een positieve verandering in opgetreden, maar mijn hoofd zit mijn gevoel nog te vaak in de weg. Mijn gevoel neem ik nog steeds niet serieus. Dus ja, ik ga graag mee op reis 🙂 En bedankt dat je zo open en eerlijk je verhaal vertelt!

 59. Wat zal dit je een kracht geven dat je dit hebt geschreven. Al die leerzame,mooie maar ook moeilijke en blije momenten maken de persoon tot wie je nu bent. En met die wijsheid kan je nu anders helpen. Hoe mooi is dat! Het ombuigen tot iets positiefs en vandaaruit nog meer groeien je raakt nooit uitgeleerd. Dit is iets heel kostbaars waar je zuinig op moet zijn.
  Ik doe graag met je mee. Alles vind ik leuk of interessant om me te ontwikkelen tot een beter en gezond mens maar in mijn eigen tempo. En dat is de mooiste reismijn eigen wereldreis;) Maar ik doe mee❤

 60. Wauw, smelt en kippenvel all over omdat het me raakt dit is echt zo from the heart geschreven. Ik was afgelopen tijd ff afgehaakt.
  , Ben nu weer aangehaakt ik hoop voor jou en je volgers dat je nog meer van dit soort pure uitingen mag hebben en deze deelt want dat is puur ! Goed dat Je het deelt sharing is caring 😘

 61. Beste Jesse, mooi om te lezen dat je nu je eigen ervaring als kracht 🌀kunt gebruiken in je werk en omgang met anderen. Ik ervaar vaak hetzelfde met mijn cliënten in mijn praktijk. Heel veel succes! 👍

 62. Dag Jesse, dit is het mooiste wat ik tot nu van je gelezen heb !
  Het heeft me diep geraakt. Doe zo verder en ik doe mee. Liefs !

 63. Jesse… de mooiste regel in deze blog: “echte gezondheid is diep van jezelf houden'”

 64. Wat mooi geschreven en heel herkenbaar. Je hebt het verdient dat het nu zo goed met je gaat.
  Ik blijf je volgen met je nieuwsbrieven. Die zijn ook altijd zo mooi duidelijk geschreven. Mijn dank daarvoor. Heel veel succes.

 65. Jesse ga zo door. Mooi hoe je jezelf laat zien.Op naar een betere wereld!

 66. Dank je wel `jesse voor je openheid.
  Het zou ook mijn verhaal kunnen zijn.
  Ik volg je, heel veel succes.
  liefs Mariska

 67. Inspiring! ThanX bro! Mission possible!

 68. Ben blij, dat je zo veranderd bent, want eigenlijk deed ik jouw mailtjes altijd weg, zonder ze te lezen maar op de een of andere manier gaf ik je toch de tijd om te veranderen, ik dacht ik schrijf me niet uit van zijn nieuwsbrief je weet maar nooit.Et voila! Happy Birth- day to you, welkom in de wereld van Zielen, die echt aan zichzelf werken.

 69. Als 75-jarige kom ik uit een gesloten wereld, waar ik nog steeds gevolgen van draag.
  Wat kan de digitale wereld ook heel positief zijn. Om te weten en te voelen hoe we allen dezelfde tocht maken, zij het langs verschillende wegen.
  Je wijst ons de juiste richting aan: de weg van hoop, van bewust en liefdevol leven.
  Dank je,
  Maria

 70. Mooiiiii.
  Uit je hart geschreven..thxs, daar leren we van.

 71. Hallo Jesse, dank voor jouw berichtjes deze laatste weken, ze kwamen op het juiste moment en je hebt me hiermee heel veel geschonken, dank je!!!!!!!!

 72. Als je na zwak geweest te zijn sterk mag worden is het -bittere- nu “zoet” geworden .. maar hoe eng is het om je eerste stap(je) te doen om je -grootsheid- te laten zien 😉
  Heel veel kracht en wijsheid toegewenst !

  Warme groet 🐜

 73. Wat goed en moedig van je om je voor velen zo kwetsbaar op te stellen en je levensverhaal te delen. Ik heb diepe bewondering voor hoe jij je levensreis vanuit je negatieve verleden hebt weten om te buigen naar een hoopvolle positieve toekomst. Mijn verleden en heden zit vol frustratie, verdriet, stress en heel laag zelfbeeld. Wat ik nodig heb is moed om te durven hopen en verwachten dat ook ik nog een mooie toekomst mag hebben. Ik heb een mooie zilveren hanger met de tekst: “God grant me SERENITY to accept the things I cannot change, COURAGE to change the things I can, and WISDOM to know the difference. Mijn missie is om vanuit deze tekst mijn levensreis te vervolgen.

 74. Heel mooi geschreven! Volg ook al jaren maar lees niet iedere mail uit tijdgebrek maar dit sprak me aan. Echt van jezelf houden zie ik als een les in het leven. En zoals ying yang wie het slechte niet kent weet niet wat goed is en visa versa en verder..groei en leer. Je bent de basis en schrijver van je eigen leven die liefde en inspiratie weer door kan geven. Mensen die openstaan bewust maken.. En hoop dat deze.. Golf..de positieve flow freqentie trillingen en bewustzijn van liefde en licht gaat groeien. Echte eigenliefde gaat zo veel dieper.. Dan zou niemand elkaar nog pijn te hoeven doen. Terug naar de aarde zoals bedoeld. Ik wil mee doen

 75. Prachtig geschreven Jesse! Je hebt me geraakt en ik lees altijd met veel plezier en interesse je artikelen op je site. Take much care, liefs Sharon

 76. Goedemorgen, dankjewel voor je openheid beste Jesse .. ‘iets’ trok me aan tijdens het luisteren, kijken (lezen) naar jouw verhalen. Je pijnlijk verleden heeft je gevormd tot een mooi oprecht en sterk mens. Wens je heel veel succes met de zoektocht in jezelf en het waarmaken van je mooie dromen! 🍀 ..

 77. Met bewondering heb ik altijd van een afstandje naar je gekeken. Bohh die is goed! Wat een volgers heeft hij en wat is hij makkelijk te vinden op internet, echt een vakman! Niet wetende dat dit ook achter jouw schuilde, dat verwacht je niet, als je mensen ziet zoals jij, je denkt altijd dat zijn de geboren winnaars. Dat zijn mensen die hebben het gewoon en hoeven er niks voor te doen. Het is lef hebben om je zo kwetsbaar op te stellen. Ontzettend mooi om te lezen hoe iets wat zo zwaar was ook je kracht is geweest en deze kracht je zover heeft gebracht. Nou jij hebt je wel bewezen en ik hoop dat al die etters van toen dat ook zien. Ik herken het enorm. Ook ik was een buitenstaander en de Hollandse koekenbakker in een klein limburgs dorpje waar we kwamen wonen en waar ik elke dag gepest werd, echt een hel. Ook nog hooggevoelig ben ik. Het geluk dat ik had was dat ik op mijn 15de de liefde van mijn leven heb ontmoet en langzaam kon mijn genezing beginnen. Op mijn 26 door mijn huilbaby in 1997 werd ik in het vak van voeding gedrukt, ontdekkend dat we zo slecht bezig zijn en ziekte vrijwel altijd met voeding in relatie staat. Ik was toen ook 1 van de eerste op natuurvoedingsgebied en men zag men als dat lastige geitenwollen sokken type waar ik ook sterk in moest zijn om bij mezelf te blijven en die kracht had ik. Nu al bijna 20 jaar ben ik met voeding bezig en niet alleen voedingsadvies, ook ik heb de enorme dwang om mensen beter te maken. Voeding als medicijn. Dat heb ik ook gewoon gedaan, en altijd wat verder gegaan als alleen voedingsadvies. Mijn 10 boeken volgde en een succesvol praktijk. Zo zie je maar weer soms kan de pijn van toen een stimulans zijn voor nu. Bedankt dat je dit met ons hebt willen delen. Nu kijk ik met nog meer bewondering naar je . Liefs Irene lelieveld

 78. Het verleden laat een litteken achter.
  Omgaan met het verleden door te accepteren.
  Van onbewust naar bewust zijn.
  Ieder heeft zijn eigen gave om te kunnen kwalificeren.
  En vaak met vallen en opstaan.
  Mentaal en fysiek moeten in balans zien te krijgen om in deze harde maatschappij te kunnen overleven.
  🙏😌

 79. Dankjewel Jesse , het heeft in mijn hart geraakt, liefde is de word die je beter kan voelen dan beschrijven, liefde maakt ons een krachtige en een prachtige mens dat straalt als zonneschijn.

 80. Yeah! Voor jouw zijn en het alles wat zich via jouw hart (aan)dient.
  Wendeline

 81. Beste Jesse,

  Heel fijn dat je dit zo voelt en schrijft!! Echte vrijheid zul je alleen nooit ervaren, dat kan alleen als je je leven aan Jezus geeft en volledig op hem vertrouwd. Dan zul je werkelijk vrij zijn en voluit kunnen leven. Dat wens ik je samen met vrouw en kinderen van harte toe.

  Groeten Andrea

 82. Ik denk dat ik heel erg de test nodig heb , om bloed af te nemen en onderzocht te worden.
  helaas kan ik het allemaal niet betalen , en dus vanaf 2010 Nooit iets met de spullen van Jesse v/d Velde kunnen doen. helaas ken ik geen mensen die mij er mee willen helpen???

 83. Ben je dankbaar dat je de worsteling die je had en het werk wat je hebt verzet om tot hier te komen deelt.

  Hugs on distance

 84. Mijn verleden was mijn pijn 45 Jr lang … gepest in mn jeugd…ouders altijd slaande ruzie en verwaarloosd aleen omdat ik blauwe ogen heb ….nu leef ik in een onzekere wereld omdat alles anders kan en mag ik ben 40 kilo afgevallen met gezond eten paleo ik volg alles wat met voeding te maken heeft ik wandel voor ik werk een uur en s avond s een uur maar toch heb ik een leeg gevoel soms… bloed is goed hart is goed maar dit verhaal van jou jesse de kijk op de wereld vind ik zo mooi omdat ik dat ook vind en de manier waarop, bijzonder dat mensen hetzelfde kunnen meemaken en voelen….dat geeft je toch het gevoel niet alleen te staan ….thnks 😉

 85. Mooi dat je dit voor jezelf hebt ontdekt. Ik ben zelf ook bezig met het vinden van het volgende stuk van mijn pad en heb het inzicht gekregen dat ik beter veel hogere doelen kan stellen (en dan niet alleen dromen maar er echt voor gaan). Het is spannend, maar ik zet mijn eerste voorzichtige stappen. Willen we niet allemaal een mooiere wereld? Ik weet zeker dat we daar allemaal een stuk aan kunnen bijdragen als we durven. Iedere dag kun je een nieuw leven beginnen: ga ervoor!

 86. We zijn allemaal op reis in deze wereld en God wil ons begeleiden hierbij. Tegen jou Jesse maar ook aan allen die hebben gereageerd, wil ik zeggen God houdt intens veel van jullie en wil een ieder gebruiken om een stuk liefde, herstel, gezondheid, rust en schoonheid te delen aan de mensen in onze omgeving. Allemaal op onze eigen unieke manier. De pijn, frustratie en moeite die we hebben gekend hebben ons ook gevormd, sterk gemaakt en ons gebracht waar we nu zijn. Ga er niet aan onderdoor maar gebruik het ten goede. God zal al het goede wat je deelt tot zegen laten zijn voor jezelf en je omgeving. Wees niet bang om een wereldverbeteraar te zijn, God is altijd bij je. Heel moedig wat je schrijft en wat geweldig dat je dit duidelijk is geworden! Ga ervoor!

 87. Mooi Jesse, bedankt voor je openheid en eigenheid. Een herkenbaar proces! Mooi om te omarmen……
  Leren van het leven en luisteren naar het hart😍,
  Warme groet, Helga

 88. Herkenning haalt je uit een isolement waar je niet wilt zijn.
  Door jouw blog wil ik nog liever aan het lezen van jouw boek beginnen, voor mij het eerste dat ik aandurf na jaren van werken…met weinig resultaat.
  Ik ga ervan uit dat dit mij zal steunen en helpen op de goede weg te blijven.
  Dankjewel voor jouw hartelijke adviezen, zo inspirerend en vooral liefdevol.
  Veel liefs, Irene

 89. Lieve Jesse,

  RESPECT !! VOOR JOU !! … voor de manier waarop je in het leven staat ; je levensweg tot nu toe hebt geëvalueerd en met ons gedeeld ! BEDANKT voor je mooie, inspirerende, krachtgevende, bemoedigende, onderwijzende, troostende, stimulerende, begrijpelijke, lieve … woorden en daden waarmee je ieder van ons, hoe verschillend ook, een hart onder de riem steekt ! Je laat zien dat iedereen EEN onuitputtelijke KRACHT in zich heeft die ons helpt om van alles aan te kunnen… we moeten hem alleen soms zoeken en de kans geven ons te helpen om ons zo goed ( gezond) te voelen dat we KUNNEN GENIETEN van allerlei dagelijkse dingen om ons heen en andere mensen kunnen ‘ aansteken’ met dit (geluks-) gevoel !! x Joyce.

 90. Hoi Jesse,

  wat mooi dat je deze stappen hebt kunnen zetten! Goede dingen doen, dingen die je belangrijk vind; andere mensen helpen om gezond en gelukkig te worden. Dat kan inderdaad een heel diep verlangen zijn! Ik vind het fijn om te lezen! Soms ben je anders dan anderen en voel je je daardoor eenzaam. Maar het is fijn om te weten dat er mensen zijn zoals jij; intelligent, moedig, iemand die durft te werken aan zijn idealen en op de beste manier probeert te zijn zoals hij is.

  Ik wens je heel veel succes!

  Mariska

 91. Hoi Jesse,

  Dank voor het delen. Kwetsbaarheid en kracht liggen zo dicht bij elkaar! Wat een tocht. Erg veel herkenbare elementen. Mooi dat je in je kracht bent geklommen. Ik ben nog bezig, al lang, en hoop daar ook te komen.
  Alle goeds en groetjes,
  Lieske

 92. Hi Jesse,

  Mooi om je zo kwetsbaar op te stellen. En we hebben allemaal een reis te maken in ons eigen tempo met onze eigen ingredienten en barricades, fijn om daar hulp en steun bij te mogen ervaren!

 93. Hi Jesse, hier een fan van je uit het mooie Andorra! Was al een tijdje onder de indruk van de programma’s en de manier van communicatie (zou daar graag van jou en je team leren). Maar na dit openhartige relaat nu echt fan van jou! FANTASTISCH VERWOORD! Dankjewel Jesse

 94. Dank je wel voor het delen

 95. Dank je wel lieve Jesse voor je eerlijke, ontroerende en inspirerende relaas!
  Heel veel succes, plezier en geluk met het volgen van jouw hart/dromen en het realiseren van jouw prachtige (!!) levens-missie! <3

 96. Raak beschreven, dankjewel voor je openhartige woorden. Ik zou graag eens met je praten over het bioprofiel programma in de context van timing, overzicht, weerstand, confrontatie, persoonlijke benadering, het grote publiek en overgave. Dat ik nu in 1 zin kan vatten betekent misschien wel dat het tijd is voor een volgende stap.

  Hartelijke groet en heel veel mooie vervolgstappen toegewenst!
  Debby

 97. Prachtig Jesse!
  De tijd is gekomen om af te stemmen op een hoger frequentie.
  Ik doe mee!

 98. Hoi Jesse,

  Wat een mooi en herkenbaar verhaal heb je geschreven! En wat ben je open! Sterk hoor. Je bent met een hele mooie missie bezig. Iets waar de huidige samenleving steeds meer behoefte aan heeft. We tellen in dit land veel chronisch zieke mensen, mensen met overgewicht, diabetes type 2, ADHD, depressie etc. Veel van die mensen worden aan de medicijnen gezet, zonder dat ze echt herstellen. En daar blijft het vaak niet bij, medicijnen geven ook nare bijwerkingen. Met de pijlers waar jij vanuit gaat, is genezing vaak zeker mogelijk. Keep on going!!! Warme groet Gilbèrt!

 99. Jesse,

  Voor mij ben jij op dit moment de ‘Spiritueel en inhoudelijke deskundige leider ‘ die het totaalplaatje overziet van de daadwerkelijke oorzaak van problemen op gebied van overgewicht en goede gezondheid. Jouw reis herken ik geheel en emotionele en spirituele vrijheid en zelfliefde is inderdaad de sleutel tot een betere wereld. Je hebt mij al enorm geholpen door mijn raadsel op te lossen waarom ik niet af kon vallen. Dankjewel en in liefde, Namasté, Tenna

 100. Wat een mooi en herkenbaar emotioneel verhaal lieve Jesse ! Hart en hoofd een voortdurende strijd om de juiste balans te vinden .mijn ervaring leert door dicht bij je hart je gevoel te blijven uiteindelijk de beste keuzes worden grmaakt ik ga je volgen

 101. Hallo Jesse, wat een mooi verhaal. Mijn jeugd was fijn, maar mijn huwelijk daarna niet. Met een aan alcohol verslaafde man, seksueel misbruik en emotioneel misbruik ben ik heel erg diep weggezakt. Ik was weduwe op mijn 39ste door zijn alcohol verslaving. Nu ben ik samen met mijn fantasie vriend aan de weg omhoog bezig. Dit gaat erg langzaam maar samen gaan we er komen. Jou verhalen van me vast ook helpen. Dank je wel daarvoor..
  Ingrid

 102. Een mooi verhaal, dank voor het delen!
  Groetjes Alie

 103. Beste Jesse,
  Jij begrijpt nu dus heel goed dat je nooit iets doet voor een ander maar altijd alles voor je zelf.
  Alle goede daden komen
  direct of indirect op positieve wijze bij je zelf terug. Door dit steeds meer in de praktijk te brengen gaat men jou sympathiek vinden stapelen de positieve gevoelens zich op.
  Veel succes! 👍❤

 104. Lieve Jesse,
  Bedankt voor je verhaal. Ik ben op reis. Best wel eng af en toe…Ik wandel door omdat ik niet meer angst maar liefde mijn leven wil laten leiden. Jij veel liefde gewenst op jou reis. Ik volg je graag.
  Gepke

 105. Hai Jesse, wat goed dat je dit over jezelf hebt durven te vertellen. Hier help je weer een aantal mensen mee. Super dat je jezelf weer hebt terug gevonden na van zo diep te zijn gekomen. Ik herken het proces, zit er nog midden in. Ik wens je nog veel succes met alles wat er nog op je pad mag komen.

 106. Lieve Jesse
  Goed verhaal en mooi dat je nu al zover gekomen bent met je reis
  Ben het helemaal met je eens zo ben ik met een zelfde reis bezig
  en dat bevalt me uitstekend zou het iedereen aan bevelen
  Heel veel succes toegewenst
  en geloof ook in het helen van je lichaam mede door voeding

 107. Hallo Jesse,
  Ik herken zoveel in je verhaal en ben druk bezig mijn eigen pad nu te volgen. Al blijkt dat moeilijker dan gedacht.
  Jouw verhaal maakt me stil, ontroert, zet me op aan, intrigeert en verwondert me. Zou eens persoonlijk willen delen…zitten op dezelfde lijn
  Ik lees ook je kracht….prachtig

 108. Mooi geschreven Jesse. En herkenbaar. Maar het is niet zo dat de weg van je hart altijd makkelijk begaanbaar is. Vaak is het een weg die niet altijd tot succes leidt. En vaak is het een weg vol obstakels, die je een andere weg tonen.

 109. Dank je wel, Jesse. Ik ben het helemaal eens met je visie. En gelukkig ben ik ook niet de enige! 😍

 110. Mooi geschreven

 111. Wat mooi Jesse! Jebent een geweldig voorbeeld van vele! Ik blijf je volgen!

 112. Weten dat er zóveel mensen zijn die dit lezen van jou en je dan zo te durven opstellen en dit te schrijven: chapeau!
  Over NLP: het heeft mij juist (naast jouw voedingsadviezen en producten) geholpen in mijn leven. “Als je anders naar de dingen kijkt, veranderen de dingen”. Dit nog even als toevoeging.
  Ik wens je een mooie toekomst verder,

 113. Dag Jesse,
  dank van harte voor het delen van je – mooi verwoorde – ervaringen.
  Geeft mij een gevoel van V E R B I N D I N G 😊.
  De missie in je werk voelt heel echt en dat komt ook in je video’s goed over .
  Dank voor dat wat je doorgeeft !
  Alle goeds voor je ,

  Lieve groet , Karin

 114. Beste Jesse,

  Je hebt je blog erg mooi beschreven en sommige stukken herken mezelf hierin. Voor mezelf vind ik lastig om goed gezond te eten. Allerlei dieeten gevolgd v Atkins, sapjes tot helemaal niet eten. Ze zijn allemaal niet goed. Ik val af maar wanneer het emotioneel down Hill gaat tja hoppa chocola chips etc. Voor mij is het nog steeds een labyrint hoe ik goed moet ontbijten, lunchen en avondeten. Mijn man en ik gingen naar een bruiloft en ja hoor mijn jurk ging niet dicht. Ik hoop dmv jou recepten dat het mij kan helpen om weer goed te voelen zoals het toen was. Veel liefs Raishrie Jharap-Binda

 115. Geweldig! Heel inspirerend! Prachtige baby🍼Groet, Maletix

 116. Echt prachtig geschreven! Ik voelde het recht in mijn hart aankomen. Ik herken mezelf hier ook zo in.. En het is een lange zoek tocht geweest wat ik nu precies wilde gaan doen. Natuurgeneeswijze heeft altijd mijn hart sneller doen kloppen. Nu tot een paar weken terug weet ik dat het ook met voeding wil gaan doen! Zoveel mogelijk plantaardige voeding, goed voor de aarde, goed voor de mens op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Nu ik jou ook aan het volgen ben weet ik het zeker. Je bent enorm inspirerend!! Dankjewel liefs Céline

 117. Ik herken me daar 100 procent in en ben bezig stap voor stap mijn hart te volgen. Is verdorie niet makkelijk.

 118. Jessie Een mooi verhaal maar ook heftig

 119. ZIJN is het enige zekere wat iemand heeft. Dus zorg er goed voor en laat het ZIJN wat het is en koester het. Zodra je bent, kunt je delen en ontvangen.

 120. Hallo Jesse, ik ben juist voor mijn 36 jaar beginnen te veranderen. Ik voelde mij niet goed in mijn vel, ik was dik geworden door alles wat ik meegemaakt heb in mijn leven. Ik heb ook een ongelukkige jeugd gehad en heb allerhande zaken meegemaakt. Nu ik ben helemaal alleen wel met wat steun van mijn vrouw 50 kg afgevallen. Van 120kg naar 70kg. Eerst was ik te dik maar daar durfde niemand iets van zeggen en daarna was ik te mager geworden en daar kreeg ik voortdurend commentaar over. Nu gezondheid is belangrijk dat heb ik in mijn reis van afvallen ondervonden. Ik probeer ook mensen te helpen maar mijn aanpak is niet goed want ik kom een beetje freaky over denk ik. Nu ik ben jou nog maar pas aan het volgen via YouTube maar ik vind jou tips wel geweldig en pas al enkele tips toe in mijn leven. Jij bent een hand die verder zal helpen in mijn reis naar een gezond leven.
  Dank je wel Jesse.

 121. Ik heb me gisteren aangemeld en weet na het lezen van deze openhartige brief waarvoor en dat ik bij de juiste persoon ben beland! Dank je wel om te delen!

 122. Prachtig Jesse! Zo mooi geschreven, ik kan je woorden alleen maar onderstrepen. Waar een zware rugzak allemaal niet goed voor is…..
  Ik heb een gelijke missie. Een missie die je zo mooi hebt verwoord. Ik heb m ook mogen ontdekken door weer in contact te komen met mezelf, mezelf weer terug te vinden. Een emotionele en moeizame weg. Maar het maakt de reis het zo waard! Het brengt zoveel moois!
  Jesse, heel veel succes, maar vooral ook plezier met het vervolgen van je reis naar gezondheid en je missie in dit leven. Voor mijn gevoel de mooiste missie die er is…..

 123. Dank je jesse…
  Eigelijk is jou verhaal in veel opzichten herkenbaar voor mij 20 jaar vanmijn leven probeerde ik te voldoen aan normen van anderen….om er bij te horen.
  Als kind was ik best op me zelf, misschien zelfs wel anders.
  En alleen.tijdens mijnburnout, voelde ik heel sterk verdriet en eenzaamheid,en wist niet te plaatsen waar dit vandaan kwam.vreselijk machteloos, terwijl ik een lieve echtgenoot,en lieve dochters heb.
  Inmiddels heb ik gediagnosticeerd gekregen dat ikadd, (autisme spectrum mogelijk) heb, en dus hsp ,anders denken doen en voellen,alles kost meer energie.
  Ik ben geestelijk en qua bewustworden op de goede weg.
  Ik was in totaal 60 kilo kwijt,welke door burnout zon 30 er weer bij,met gronische pijn aan mijnrug de arts noemt het sentisisatie…wat in houd dat ik soms na lang zitten of intense activiteit bijna niet kan lopen.
  Ik moet nu weer meer bewegen,waar ik mij bewust van ben en gezond gewoon eten,..
  Ookditalles kost weer energie,
  Achter de site van t voedingscentrum uitvogelen wat wel wat niet.en bewegen idem.
  Het is nog zo aftasten inspanning rust activiteit afspraak erg lastig.
  Wel weet ik dat dit bij mij als persoon hoord, en dat mijnlevenstijl anders moet om beter te kunnen functioneren.
  Jesse bedankt voor deze eye opener. Ik zit nog te denken,zou best aan je proefpersoon programma mee willen doen als t nog kan die twee honderd euro wat opzich niet gek is, maar voor mij nog best veel geld daar zit ik nog even aan te hikken.
  Ik denk er nog even over na.
  Groet petra zijlstra monsma

 124. Dank je wel voor jouw kwetsbaarheid én het delen!
  Heel herkenbaar!
  Steeds opnieuw zegt mijn lichaam me om terug te keren naar mezelf, naar mijn hart.
  Liefs, Ans.

 125. Prachtige reis broeder! Bedankt voor je zo open en kwetsbaar op te stellen. Daar zit KRACHT in!

  Ik ben een gelijke missie en bewandel hetzelfde pad en zal je nog wel ontmoeten.

  Warme groet

  Glenn

 126. Dank voor het delen, Jesse! Wat moet je je eenzaam hebben gevoeld, vroeger! Maar heel mooi, dat je je verleden als springplank gebruikt en niet als hangmat. Ik ervaar zelf ook, dat de weg naar het hart misschien wel de langste weg is, die er bestaat. Maar wel de belangrijkste! Ik ben blij, dat ik jou ben tegen gekomen op mijn pad! In jouw boodschap ervaar ik veel kracht, maar ook zachtheid en dat raakt mij. Ik ben vaak streng voor mezelf en wil alles graag goed doen, dus jouw boodschap is heilzaam voor mij! Dank je wel daarvoor!

 127. Prachtig om te lezen dat jij jezelf zo openstelt. Ik ben je al een poosje aan het volgen en hoop dat ik hier volledig achter ga staan want de tijd is daar, er moet echt iets veranderen en dan kun je het beste bij jezelf beginnen toch? Dankjewel voor het delen

 128. Zo zie je maar, ieder mens heeft zijn lief en leed wat op z’n pad komt, bij de één heftiger dan bij de ander. We kunnen groeien van onze levenslessen. Mooi om te lezen hoe hoe deze groei bij jou tot iets positiefs heeft geleid! Veel liefs en alle goeds!

 129. Dank je Jesse. Voor je openheid en kwetsbaarheid. En een mooie missie en een fantastische reis. Kan ik me helemaal in vinden. Lieve groet, Germaine.

 130. Beste Jesse, beste lezer,

  Veel plezier met deze reis van gezond ouder worden en alle facetten die hierbij mee spelen.

  Hartegroet,
  Marcella

 131. Bijzonder kwetsbaar eerlijk en herkenbaar. ❤️

 132. Je bent een mooi mens!

 133. De kracht van jouw brief zit em voor mij in het uitkomen voor je zielemissie: genezing van onszelf, vrede en zorgen voor de aarde. Dat resoneert in mijn hart. Ik weet alleen nog niet op welke manier ik daar zelf vorm aan kan geven. Mijn verleden heb ik voldoende doorgeploegd om te weten wat mijn drijfveren waren en nog zijn. Nu ga ik met het fysieke deel aan de slag en hoop op een gezonde geest in een gezond lichaam.
  Bedankt Jesse.

 134. Kwetsbaar durven zijn, je kwetsbaarheid laten zien, wat een overwinning, geeft zeker vrijheid, KRACHT en spirituele groei ! FANTASTISCH.. en dan te weten, de reis naar binnen stopt niet meer, Jesse ik reis graag met je mee !

 135. Prachtig Jesse wat je schrijft. Ik deel je missie helemaal. Wat is het soms moeilijk hè om te zien hoe mensen er aan toe zijn en hoe “geneeskunde” soms juist helemaal niet geneest . Wat afschuwelijk dat je zo hebt moeten lijden vroeger en wat geweldig dat je er zo krachtig bent uitgekomen. En by the way…je body is ook krachtig, mag ik graag zien. Bedankt Jesse!!

 136. Mooi Jesse en zo waar! Zelf heb ik ook een missie en dat is om mensen emotionele vrijheid te geven om vandaar uit (nieuwe) keuzes te maken. Mijn praktijk start ik in het najaar en zie er naar uit om veel mensen te helpen:-) Zo zijn we radars van het grote geheel!

 137. Dank je wel, Jesse.
  Jouw visie sluit precies aan bij wat ik dagelijks probeer door te geven binnen mijn eigen praktijk.
  Ook voor mijzelf is het nog steeds een dagelijks proces, een dagelijks pad van verrijking.
  Renée

 138. Het voelt zo juist wat je vertelt ! Dat is ook wat ik echt wil, in harmonie komen met mezelf, lichamelijk, geesteljjk, spiritueel . Eerlijk en moedig om je verhaal te delen, dank je wel daarvoor. Alleen dat al geeft mij de goesting (mooi vlaams woord) om er vol voor te gaan en de weg van liefde (ook voor mezelf) en vrede te bewandelen. Spannend maar boeiend, ben benieuwdc naar die reis . Dank je, Jesse om die mee te begeleiden Martine

 139. Het voelt zo juist wat je vertelt ! Dat is ook wat ik echt wil, in harmonie komen met mezelf, lichamelijk, geestelijk, spiritueel . Eerlijk en moedig om je verhaal te delen, dank je wel daarvoor. Alleen dat al geeft mij de goesting (mooi vlaams woord) om er vol voor te gaan en de weg van liefde (ook voor mezelf) en vrede te bewandelen. Spannend maar boeiend, ben benieuwd naar die reis . Dank je, Jesse om die mee te begeleiden Martine

 140. Heel herkenbaar Jesse en dank je wel voor je openheid en kwetsbaarheid.
  Heel erg bedankt voor wat je doorgeeft aan iedereen.
  Groetjes Fatima

 141. Zitten zoveel waarheden in.
  Ben zelf haast ten gronde gegaan aan hormoondisbalans, weggekropte gevoelens, stress, verslavende middelen (alcohol,roken,etc ) en verkeerde voeding.
  Maar gelukkig net op tijd het licht gezien, en ben mijn leven aan het omgooien om hiervan te herstellen.
  Maar nu ik mijn ogen geopend heb en om me heen kijk zie ik nog zoveel meer ellende veroorzaakt door de huidige maatschappij. (Veel door voeding)
  Eerst wil ik mezelf eindelijk ECHT op het juiste pad krijgen, en daarna wil ik graag met je meestrijden om ook mijn bijdrage te doen om de wereld een klein beetje te verbeteren!

  Dit kwetsbare verhaal maakt je trouwens tot een nog mooier persoon!
  Ondanks dat ik je niet heel goed ken heb je er een vriend bij!

  Respect man!

 142. kippenvel.
  lees mijn eigen leven.
  dank je voor het inzicht😊

 143. Prachtig en mooi verwoord! Ik probeer deze boodschap ook steeds aan mijn dierbaren en andere mensen door te geven, heb zelf ook al een enorme reis “rond de wereld” gemaakt en nog, het is inderdaad niet alleen gezonde voeding en beweging maar veel meer dan dat! .. Bedankt dat we jou kunnen volgen!

Geef een reactie