Reacties op Transformeer Je Lichaam Seminar Zaterdag 29 augustus

Afgelopen zaterdag heb ik in De Bilt (bij Utrecht) voor de eerste keer het Transformeer Je Lichaam seminar gegeven. In dit seminar heb ik een hele dag gesproken over o.a.:
* Hoe je kunt voorkomen dat je terugvalt in oude patronen en definitief (gezondere) gewoontes kunt aannemen
* Hoe je de echte oorzaak, jouw echte probleem, waardoor je nu ontevreden bent over je lichaam, kunt herkennen
* Welke voeding je lichaam gezonder en tegelijkertijd slanker maakt
* Wat de invloed van hormonen is op je lichaam, lichaamssamenstelling en de plaats waar je vet opslaat
* Hoe je kunt zorgen voor een optimale groeihormoon productie voor snellere vet verbranding en een gezonder lichaam
* Hoe je een gezondere levensstijl kunt ontwikkelen voor meer energie, minder vaak ziek zijn en een slanker lichaam
* Hoe je dit allemaal praktisch in je leven integreert zodat je het zult blijven doen

 

Dit waren enkele reacties van deelnemers (binnenkort meer op video):

Beste Jesse,

 


Ik wil je nog even bedanken voor een bijzonder leerzame en motiverende dag. Je hebt ons tijdens dit seminar het hele traject zelf in, voor onszelf, hapklare brokken laten verdelen en alle verantwoordelijkheid ook bij onszelf laten liggen. Ik ben erg blij met de kennis die ik opgedaan heb, maar vooral ook met het binnen handbereik brengen van de praktijk en mijn doel. Ik ben nog gemotiveerder om mijn doel te bereiken, maar heb ook kunnen voelen wat het verschil is om emotie te koppelen aan het doel, maar vooral ook om emotie te koppelen aan het scenario waar ik absoluut van weg wil. Dat was even slikken, maar zal denk ik heel nuttig zijn op de momenten waarop ik in verleiding kom om dingen toch net even anders te doen dan ik gepland had, of wanneer de emoties weer eens oplopen en emotie-eten op de loer ligt.

 

Kortom het was een erg boeiende dag en wat mij betreft een zeker voor herhaling vatbaar!

 

Groetjes Nienke Wijnberg

Dag Jesse,

 

Ik heb gisteren als een echte eye opener ervaren… zeg maar even een mentale tik voor je hoofd…

 

Ik sport met enige regelmaat en vaak zeer intensief (mountainbiken, spinning) met als doel om elke zomer weer een alpencol met gemak op te fietsen. Helaas wordt dat met de jaren steeds zwaarder en neemt de lol ervan steeds meer af. Tegelijkertijd heb ik mijn gewicht zien toenemen van 75 naar 84kg. Elke kilogram die je omhoog moet slepen is natuurlijk funest. Ik dacht altijd dat sporten in welke vorm dan ook tot gewichtsafname zou leidden, maar sinds gisteren snap ik waarom al mijn duur- en intervaltraining op wielrenfiets en mountainbike niet tot een afname hebben geleid, maar juist tot een toename!

 

Ik deed te weinig met mijn voeding. Zoals vele dacht ik ook dat ik goed met mijn eten bezig was. Ik had geen idee hoe ik mijn voedingspatroon aan moest passen om blijvend een lager vetpercentage te krijgen en hoe ik mezelf daartoe kon motiveren. Daarnaast ben ik de laatste tijd wel tot de conclusie gekomen dat er iets moest veranderen en dat ieder lichaam uniek is en er dus geen universeel goed dieet is.

 

Wat me gisteren ook vooral is bijgebleven is je opmerking over doelen halen.

 

Je verhaal over de emoties van plezier en pijn hebben mijn ogen gisteren ook geopend, want het vinden van motivatie is altijd gedurende mijn hele sportieve leven een probleem geweest. Ik kon weken zeer gemotiveerd zijn en daarna de draag totaal kwijt zijn. Wat me verder vooral bijgebleven is is je verhaal over de hormonen insuline en cortisol. Mijn probleem met lichaamsvet zit hem -zoals je zelf al conculdeerde- buikvet en de bekende zwembanden. Mijn zwembandjes zijn al een stuk minder geworden, maar het buikvet nam niet echt af. Ik begrijp nu beter waar het vandaan komt.

 

Dus dank je voor de mooie dag gisteren, ik heb veel geleerd en ik heb mijn actielijst op mijn koelkast geplakt met het vaste voornemen om de dingen daarop stap voor stap tot een gewoonte te maken.

 

Jesse, bedankt!

 

Groeten vanuit Deventer,

 

Edwin

Heb je seminar gemist? Volgend jaar organiseren we deze en andere (meerdaagse) seminars. Ik houd je per email op de hoogte.

Share:

2 comments

  1. Bedankt Jesse,
    je bent een schat, Ik ga proberen hieraan te werken.
    Ik dans voor lichaamsbeweging, maar dit is geen krachttraining, dus ik kan me beter bij een sportschool inschrijven.

    gr. Desiree

Geef een reactie