Relatie tips – 3 eenvoudige focus punten voor een toprelatie

Gastblog door David de Kock

We vertellen jullie graag over toprelaties. Want immers iedereen verdient een toprelatie, toch?

Helaas blijkt dat heel veel mensen helemaal niet zo tevreden zijn met hun relatie of er überhaupt geen hebben. Echt contact, liefdevolle verbinding en groei blijken meer dan eens te ontbreken. Heel belangrijk binnen ECHTE toprelaties is ECHTE aandacht. Met dit artikel willen we jou een eenvoudig, maar krachtig handvat geven waarmee je jouw relatie naar een veel hoger niveau brengt. En het is nog leuk om te doen ook! 😉

Het is lang niet vanzelfsprekend om te doen. Veel vrouwen (en zeker óók mannen) die meer uit hun relatie willen halen, weten niet goed waar te beginnen als het op het hebben van een toprelatie aankomt. Ze gaan iedere dag naar hun werk en dragen zorg voor de dagelijkse dingen. De tijd vliegt voorbij. Daarom een paar specifieke focuspunten die snel heel veel voordelen opleveren.

In de eerste plaats doe je het voor jezelf. Focuspunten in je relatie geven helderheid, energie en genereren werkelijke aandacht. Je weet plotseling precies waar je op kunt en wilt letten in je relatie, en dus ook waarop NIET. Je weet wat het gaat opleveren voor jullie beiden, en hoe je je relatie daar op kunt afstemmen.

En je doet het natuurlijk ook voor je partner. Je partner zal zich gewaardeerd en belangrijk voelen als je duidelijke focuspunten hebt gekozen en samen naleeft. En zeg nou zelf, iedereen vindt het belangrijk om geweldig gevonden te worden? Het is de snelste weg naar succes.

Er zijn 3 redenen waarom het hebben van focuspunten essentieel zijn:

 • Focus creëert verbinding. Samen werk je naar die toprelatie toe, die jij en je partner beiden willen.
 • Focus zorgt voor echte aandacht en alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ook jullie toprelatie! Jij en je partner richten je op dat wat jullie belangrijk vinden en kunnen alle andere ruis uitsluiten. Door een paar focuspunten te kiezen hoef je niet alles meteen perfect te doen. Beter 10 minuten echte aandacht dan 1 uur half.
 • Focus maakt je relatie tastbaar. Je kunt het resultaat haast ‘meten’ aan de hand van de focuspunten en dus het succes van jullie relatie.

Focus geeft helderheid. En heeft een direct effect op het plezier dat jij en je partner beleven. Welke focuspunten kies je dan? Hierbij 3 eenvoudige voorbeelden waar je direct mee kunt beginnen. Uiteraard zijn er veel meer punten waar je op kunt focussen, toch raden we je aan met deze te beginnen:

 • Organiseer 1 avond per week iets tofs voor jou en je partner (anders dan tv of seks), waardoor je met aandacht samen nieuwe ervaringen creëert en beleeft. Denk maar eens terug aan het begin van jullie relatie. Waarschijnlijk deed je dit toen veel vaker en was het als vanzelfsprekend. Natuurlijk ben je nu veel verder, maar iedereen houdt van verrassingen.

  VALKUIL: Als je geen energie voelt om dit te ondernemen, of je partner wil niet meewerken aan dit initiatief. Heroverweeg dan je relatie in z’n geheel. Het heeft geen zin om te investeren in iets dat niet van twee kanten komt. Geef niet te snel op. Je partner heeft misschien tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen.

  TIP: Begin met kleine dingen. Je hoeft helemaal niet meteen duur naar een 5 sterren locatie. Een spontaan wijntje op het strand op een kleedje is een prima start.

 • Schrijf iedere maand jouw 3 leukste en fijnste momenten op. Wanneer je dit doet beleven je hersenen de momenten opnieuw en voed je je relatie positief.

  VALKUIL: Het kan zijn dat er nooit magische momenten van jullie samen op je lijstje staan. Kijk dan of je aandachtspunt 1 nog belangrijker kunt maken.

  TIP: Het delen van jullie magische momenten zorgt dat je elkaar beter gaat begrijpen en kunt genieten van elkaars succes!

 • Denk GROOT over je partner. M.a.w. maak complimenten en vind dat je partner de allerbeste, -liefste, – mooiste kok, ondernemer, vader, moeder etc is. Zo stimuleer je je partner het beste uit zichzelf te halen en maak je elkaar steeds GROTER.

  VALKUIL: Omgekeerd werkt precies hetzelfde met het tegengestelde resultaat. Maar al te vaak komen we relaties tegen die klein over (en tegen) de ander spreken.

  TIP: Overdrijf gerust een beetje over je partner. Als het vaak genoeg gehoord wordt, wordt het vanzelf geloofd.

Breng alle focuspunten positief! Bijvoorbeeld i.p.v. “op zondagavond kijken we geen televisie” verleid je je partner met “aanstaande zondag heb ik een verrassing voor ons bedacht. Wil je voor of na Studio Sport vertrekken?” Verleiding geeft energie!

Wil je meer leren over hoe je toprelaties creëert? In het programma '1+1=11 hét liefdesseminar' van David de Kock leer je er alles over.

Ontdek in 1 dag jouw persoonlijke succesformule voor een geweldige relatie waardoor je een enorme stap gaat maken in je liefdesleven. Ook als je zelf geen relatie hebt.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Share:

2 comments

 1. Leuk stuk, is het goed als we hiernaar verwijzen?

 2. Super bedankt voor deze tips!

Geef een reactie