Waarom we “naar binnen” gaan

Op m’n 30ste was ik bijna burn-out.

Ik was eigenaar van 3 bedrijven en ik had alles wat ik wilde. Een prachtig gezin, een mooi huis, een Porsche en twee #1 bestseller boeken op m’n naam.

Maar ik had ook een leven opgebouwd vanuit wie ik dacht te moeten zijn.

Ik had 10 jaar lang geleefd vanuit “ik moet succesvol zijn”. Om me goed genoeg te voelen over mezelf. Om dat wat ik niet in mezelf kon voelen, van buitenaf op te vullen. In mijn geval door aan anderen laten zien hoe succesvol ik was. En toen het een tijd niet zo goed ging met mijn bedrijven, had ik het emotioneel zwaar. Heel zwaar.

M’n hele leven had ik onbewust opgebouwd vanuit het beeld dat ik wilde dat anderen van me zouden hebben. Ik zat gevangen in het persoon dat ik dacht te moeten zijn, maar die ik niet was. En op de vraag wie ik eigenlijk wel echt was, kon ik geen antwoord geven.

Ik zat gevangen in het persoon dat ik dacht te moeten zijn, maar die ik niet was. En op de vraag wie ik eigenlijk wel echt was, kon ik geen antwoord geven.

Ik voelde me leeg van binnen. Onrustig. Gespannen. Niet mezelf.

 • “Wie ben ik?”
 • “Wat wil ik?”
 • “Ben ik wel goed genoeg?”

Het waren vragen waar ik mee rond liep. Maar dat durfde ik absoluut niet aan de buitenwereld te laten zien. Zelfs niet aan m’n naaste omgeving.

“Gewoon kop op, en doorgaan”, was mijn motto.

Wat ik daarmee eigenlijk echt deed, was verdringen wat gaande was in mezelf. En daardoor kwam ik niet verder vooruit.

Wat ik eigenlijk echt deed, was verdringen wat gaande was in mezelf. En daardoor kwam ik niet verder vooruit.

Ik zat vast.

Wilde meer succes. Een groter bedrijf. Meer mensen helpen met hun gezondheid. Meer geld verdienen. Ik wist dat er veel meer in me zat. Maar in de realiteit focusde ik alleen maar op “meer en meer” zodat ik niet van binnen hoefde te gaan voelen wat er echt speelde. Het was een effectieve afleiding.

Want wat ik niet durfde, was “naar binnen gaan”.

Wat ik niet durfde, was aangaan wat ik van binnen voelde. Aangaan wat ik verdrong, wat ik niet durfde te erkennen aan mezelf. Dat wat ik niet durfde te zien en niet de ruimte durfde te geven.

Totdat ik letterlijk op een dag niet anders kon dan gaan voelen.

Ik besloot eerlijk te worden.

“Be a man. Get real”, dacht ik.

(Als vrouw mag je jezelf toestemming geven om je pure, vrouwelijke energie weer te laten stromen).

Ik dacht: “Stop met die bullshit”.

“Ga het aan”.

“Leef je waarheid”.

“Bewandel je pad”.

Er zijn in de geschiedenis van de mensen nog nooit grote successen geboekt zonder aan te gaan wat zwaar was. Het is wat ons bevrijdt. Wat ons helpt te verbinden met het diepste van ons hart en ziel.

Simpelweg omdat dat de mooiste plek is om vanuit te leven. Je hart en je ziel.

Je hart en je ziel zijn de mooiste plek om vanuit te leven. Dat is waarom we “naar binnen gaan”, en aangaan wat zwaar is.

En dat kan jij ook. Ik weet dat jij dat kunt. Je hebt de kracht in je. Die liefde in je. Dat kind in je dat straalt. Je hebt die boeddha in je die diep van binnen wijs is en weet. Je hebt die krijger in je die doorvecht. En die God of Godin in je die eerlijk is, kwetsbaar durft te zijn. Die zichzelf durft te laten zien. En durft te stralen.

Je hebt dat in je.

Adem maar eens diep in en uit. Sluit je ogen.

Verbind met dat deel in je.

Haal maar eens een paar keer diep adem en voel. Voel.

Observeer. Zoek niet naar iets te voelen. Probeer niets te creëren. Maar observeer. Voel de subtiliteit van energie. Adem diep in je buik, via je hart. Adem in je hart. Observeer.

Is dat geen zachte plek om in te zijn? Om te “zijn”?

Dit is een kleine oefening in verbinden, oftewel: naar binnen gaan.

Naar binnen gaan is een pad dat we bewandelen.

Een pad van heling, van groei. Van dat wat ons niet langer dient laten gaan. Eerlijk worden over wat echt is. Onze waarheid leven. En vanuit daar ons leven creëren.

Ons mooiste leven. Onze volle potentie. Onze grootsheid. Waarvoor we hier zijn.

Dit is het pad wat we bewandelen. En wanneer het voelt als jouw tijd, bewandel dan vanaf dit moment jouw pad ook. Ik laat je zien hoe.

– Jesse van der Velde

Share:

41 comments

 1. Hi Jesse,

  Heel begrijpelijk stuk heb je geschreven. Wat mij nieuwsgierig maakt is hoe is het met de drang om dat vele geld te verdienen, de dikke auto te rijden etc gaat?
  Leef je nu passie vanuit onbaatzuchtigheid of zit er nog een prijskaartje aan?
  Heel benieuwd wat jouw soulsearch met dit deze drang van het ego gedaan heeft.

 2. Wat mooi geschreven. Wat mooi je hiervoor ook Koos. Knap eigelijk hoe je ervoor je leven zo vol hield. Ik kon juist niet mee komen, met de stroom. Ik zocht juist naar die verbinding. Ben daar heel veel mee bezig. Ook om in de toekomst daar mensen mee verder te helpen. Eerst puur zuiver zelf staan. De verbinding met mijzelf laat mij leven vanuit mijn hart. Zodra ik de verbinding neig of kwijt raak voel ik mij niet zo lekker. Vaak openbaren zich dan dingen waar ik nog van leer. Naar binnen gaan, brengt je idd bij je hart ziel, de diepste kern van jou. Vanuit daar en de wijsheid zal je altijd meer kunnen creëren met echte voldoening tevredenheid met jou zijn. Succes creëeren en maken met alles om je heen, behalve het geen in jou. Zal als een muur zijn die je afsnijd. Muur waarmee je in je graf beland, of waarmee je keihard een moment in je leven instort. Ook kan het zijn je tegen die muur aanloopt op een moment. Dan zal je wel naar binnen moeten, want ieder mens wil verder kunnen lopen. Ook niet achteruit waar je vandaan kwam. Wat niet meer goed voelde. Hoe dan ook, naar binnen keren als je het niet gewend bent. Mag zijn tijd krijgen die nodig is. Het is niet als een huis kopen. Het is als een studie, het leren luisteren, het leren begrijpen het durven. Onzekerheden en het wat onbekende toelaten
  Hoewel onbekend, het was er altijd al. Maar het negeren leek beter!
  Hoe mooi is het om te mogen zijn <3

 3. Ik herken veel in het proces van Jesse! waar ik doorging na het op zeer jonge leeftijd overlijden van mijn lieve man en vader van onze kids. Ik heb daardoor ontdekt wie ik mag zijn en hoe mijn liefdevolle Vader in de hemel naar mij kijkt! Ik mag er zijn en worden zoals Hij me heeft bedoeld en ziet door Zijn kracht. Ik ben nu gelukkig! Ik kan daar een boek over volschrijven en misschien moet ik dat nog eens doen! Dat voert hier te ver!

 4. Beste Jesse, wat kan jij dat allemaal mooi en duidelijk schrijven. Dank u daarvoor. .naar binnen gaan. Dit poog ik elke dag opnieuw tijdens mijn meditaties. Steeds bots ik tegen een muur en kan ik niet verder.
  Ik ben jou boek nu aan het lezen. Dit zal mij op weg helpen, denk ik
  Wat minder hopen, maar doen. Dat is wat ik wil.
  Actie ondernemen in mijn leven. Dank dat jij mij daar bij helpt.
  Met liefde en vriendschap, Claudia

 5. Herkenbaar,
  Bedankt

 6. Herkenbaar doe deze oefening ook zelf

 7. Beste Jesse, ik zit ook op de spirituele snelweg sinds oktober vorig jaar. Geniet van alle soms ook wel verwarrende en mooie processen die je hierop tegenkomt zodat je weer verder groeit.

 8. Ik vind het mooi wat je geschreven hebt. Geluk zit al in je en je hebt er niks voor nodig in ieder geval geen materiele dingen. Wat mij helpt is dat ik steeds terug ga naar de basis en dat is alles wat ik nodig heb. There’s no wealth without health!!!

 9. Beste Jesse,
  Hartelijk dank voor je verhaal.
  Het is mooi te lezen wat er voor zorgde dat je een andere voor ern andere weg koos.
  Ik ben op een ander spirituele weg gegaan. Ik noem het een spirituele universiteit. Een snelweg waarop groei een spurt maakt. Hierbij zing ik in moeilijke situaties HU, een liefdeslied van het hoogste spirituele wezen,God.
  Zo heeft ieder zijn weg.

 10. Behoorlijk interessant
  Lijkt me fijn om me zelf te kunnen en mogen zijn al heb ik daar voor nog ellende waar ik nu mee en tegen vecht heel goed om je gevoel te uiten maar hoe kan het als je niet precies weet hoe je je voeld en 1 wirwar aan emoties ben om dat je van boven aan de ladder weer na beneden word geschopt dat is mijn vraag eigelijk hoe kan je je zelf dan ontwikkelen na je eigen ik als de personen om je heen je telkens na beneden gooien als je denkt op de goede weg te zijn
  Groetjes natasja

 11. Jij hebt mij gevraagd om een reactie te geven en dat ga ik nu doen.

  Het is jouw ervaring en dat is goed. Dit werkt voor jou en daarom heb jij er wat aan. Met jou, wellicht nog heel veel anderen.
  Voor mij werkt dit niet, ik word daar boos van en loop ervoor weg. Ik noem dit ‘zweverig gedoe’ en voel me er absoluut niet goed bij.
  En ja, ik heb het wel geprobeerd, heel vaak zelfs, maar het staat te ver van me af en zoals ik al eerder schreef, ik word eerder boos dan rustig.

  Wat ik doe, is lekker bij mezelf blijven, bij wat voor mij goed voelt en waar ik me fijn bij voel. Veel van jouw (voedings)adviezen zijn voor mij inmiddels ‘a way of life’ en ik denk dat ik het daar bij houd.
  Sporten, in de vorm van Pilates en fitness doe ik ook en dat past allemaal goed bij me, hoewel ik liever fitness doe dan Pilates.

  Hoe dan ook, veel van wat je schrijft sla ik op en doe ik wat mee, als het werkt blijf ik er mee doorgaan en anders heb ik het in elk geval geprobeerd. Zodra het m.i. ‘zweverig’ gaat worden, laat ik het echt links liggen, want in boos worden heb ik geen zin.

  Groet
  Karen

 12. Heb je boek gekocht en heel veel is heel herkenbaar. Ben inmiddels bijna 4 jaar geleden uit de “ratrace” gestapt na 30 jaar bij multinationals gewerkt te hebben. Het leven is voor mij nu een mooie zoektocht naar binnen. Ben blij met zoveel herkenning – dat geeft moed en energie om door te gaan met deze zoektocht. Bedankt !

 13. “grappig” dit…het was van je gedrag “af te lezen”.En dit bedoel ik niet denigrerend.Ik ben blij voor je dat je zelf hebt mogen ontdekken waar het werkelijk om draait in het leven en ik gun het ieder ander ook dus erover schrijven is alleen maar goed!

 14. En je klok staat niet goed..

 15. Mooi geschreven en heel herkenbaar! Ik ben nieuwsgierig naar je boek!
  Ik zit zelf momenteel midden in een burn out en loop ook tegen dit soort (levens)vragen aan.Ook zie ik om me heen steeds meer mensen die het anders willen.
  Ik probeer ook terug naar de basis te gaan bijv. “waar wordt IK gelukkig van….i.p.v. waar worden andere blij van”. De laatste 2 jaar in een soort van overlevingstand geleefd. Gerend en gezorgd voor vele om me heen behalve voor mezelf! Bewuster leven klinkt mooi, en ik ben ervan overtuigd dat het dat ook is, maar is niet altijd een gemakkelijke weg. Maar het steunt me dat ik niet de enige ben.
  Vera

 16. Heel mooi,helemaal mee eens.
  Nu het zo gaan leven,heel graag.
  Ik ga er voor .

 17. Waarschijnlijk moet je alle fases in je leven doorlopen, misschien ook die van de ratrace of misschien krijg je soms ellendige gebeurtenissen op je levenspad waar je wat mee moet doen, ik weet uit ervaring dat het levenslessen zijn en ben er nu niet meer zo bang voor omdat ik door deze gebeurtenissen geleerd heb wat ik belangrijk vind en waar ik gelukkig van word.
  Meestal van het gelukkig maken van andere mensen, daar krijg ik de meeste energie van.

 18. Beste Jesse,

  Ik heb persoonlijk geen moeite om mezelf te kunnen zijn en heb maling aan wat anderen vinden van mijn manier van leven. Ik zeg altijd dat het hun probleem is wanneer zij moeite met mijn levensfilosofie hebben. Maar ik kan me wel heel goed invoelen in mensen zoals jij, waarschijnlijk omdat mijn eigen zoon ook enigszins is zoals jij. En ik weet dat heel veel mensen worstelen met zichzelf. Maar jij hebt op tijd ingezien dat het anders moest en hebt het roer omgegooid. Geweldig!! Ik hoop dat mijn zoon dit besef ook zal krijgen want dan leef je een stuk gelukkiger omdat je de stress overboord kunt gooien.
  Genieten zo lang het kan want voor je het weet is je leven voorbij!!
  Jouw nieuwe boek lijkt me heel interessant en ik hoop dat ik 1 van de gelukkige winnaars zal zijn.

 19. Fijn, dat je daarbinnen bent gegaan.
  Ik ben ook benieuwd of je afstand hebt genomen van je drang naar succes, bezit etc.
  Spiritualiteit is op dit moment bijna een hype….

 20. Helder geschreven,goed begrijpbaar,dank je wel.

 21. Mooi Jesse! Ik volg je al vanaf dag 1 dat je jouw kennis en wijsheden deelt. Dat was voor mij het moment dat bij mij dat herkenbare “bewust voelen” en het pad naar binnen al waren begonnen. Ik neem altijd de dingen die je schrijft mee die bij mij passen en ik heb ontzettend veel van je geleerd. Nu mag je zelf weer leren en ervaren en dat is het mooie van dit leven. Als je er voor open staat, dan kun je je blijven ontwikkelen en blijven groeien tot de beste versie van jezelf! Succes op je pad, ik blijf je volgen. PS: de 4 inzichten al gelezen? Dat is “mijn bijbel” die de brug maakt tussen mijn spirituele en mijn doodnuchtere aardse ik. Heerlijk thuiskomen in jezelf!

 22. Mooi dat je dit pad bent gaan bewandelen en veel meer uit je gevoel bent gaan leven. Inspireert me om ook nog veel meer vanuit mijn hart te leven.

 23. Mooi geschreven en erg herkenbaar! Ik dacht ook altijd maar: doorgaan keep going. Niet zwak zijn want dat hoort niet.
  Op een gegeven moment storte ik in en raakte ik overspannen. Dat is nu 2 x gebeurd. Ik ben nu echt wakker geworden en ben ook stap voor stap steeds meer naar mijn innerlijke IK gaan luisteren. Dit maakt een mens gelukkig. Het herkennen van grenzen is mijn leerpunt en dat gaat goed.

 24. Mooi geschreven stuk Jesse ik doe dit al jaren, wees je zelf, geloof in wat je doet, zie de dingen die je wilt doen, en ga ervoor dat is mijn motto,mijn lichaam word ouder maar de geest blijft jong.Lieve groet van Teun.

 25. Mooi geschreven Jesse,bedankt!!

 26. Dank je dat je dit zo naar buiten brengt.
  Het motiveert me.
  Het is zo moeilijk naar binnen te gaan zonder enig doel, leeg te zijn, niet doen.
  Eigenlijk kan ik dit alleen op de camino de Santiago, elk jaar weer.
  Thuis in al dat gedoe, een stuk moeilijker. Dank voor de aanmoediging.

 27. Bedankt Jesse. Ik had dat toen ik 18 jaar oud was. Vooral waarom ben ik hier, hield me bezig.
  Ik had een lange lijst met dingen die ik wilde doen. Nu zoveel jaar later, heb ik het allemaal gedaan en ben daar zeer dankbaar voor. Ik weet precies hoe je je voelt. Maar heus, wanhoop niet want het komt allemaal op zijn plaats terecht.
  Veel sterkte met alles

 28. Niet leuk om op zo’n jonge leeftijd bijna een burn out te krijgen, maar je bent er nu wel al achter welk “cadeau” jou dit gebracht heeft! Bevrijding! Bewustwording! Blij voor je! Door nu helemaal jezelf te kunnen ZIJN ben je gelukkig(er) en zullen veel zaken moeitelozer gaan. Wens jou en je gezin veel geluk!

 29. Bedankt Jesse.Voor jou verhaal,en de moeite die jij mensen wil helpen.
  Ben je dankbaar wat ik heb geleerd van je boeken.
  Nu bied je een boek aan spirituele Detox daar kan ik mij niet in vinden,
  Heb een andere weg,die ik ga,de rust en de veiligheid bij God en de kracht die alle verstand te boven gaat. dat is Jezus Christus die je leven geeft, en alles volbracht heeft.wat een mens nodig heeft, dat is hoogte weg, Bij hem word je gelukkig.Met Hem kan je alles over winnen.Als je de Bijbel leest.
  Hoop dat met je en je gezin , en bedrijven goed gaat,dat wens ik je toe.

 30. Pfff, commentaar geven op…. eigenlijk nix voor mij. Maar toch wil ik hier ook iets achterlaten… voor wie er iets aan heeft/mee doet…….
  Mag wel zeggen dat ik een bepaalde afstand hou als het om spiritueel gaat. Zeg altijd “zwart/wit” hier tegen. Is’t eigenlijk een soort weg…ga ik rechtsom (wit) of ga ik linksom (zwart)…..
  Geef mij maar grijs…… na alles wat ik al in mijn leven heb meegemaakt (eindelijk, na meer dan 30 jaar, durven kiezen voor de man die álles voor me betekent om hem vervolgens weer te verliezen aan die vreselijke ziekte) is het grijze pad voor mij rustiger/veiliger…..dan kan het immers nog twee kanten op in je leven.
  Ben een échte weegschaal en kiezen tussen zwart of wit vind ik dan ook erg moeilijk.
  Die weegschaal heeft ook nog 2 andere kanten…..je hart (gevoel) aan de ene kant en je hersenen (denken/weten) aan de andere kant.
  Ook ík zit, net als zóveel mensen, in een dip……
  Ga ik verder met mijn vriend (die nu een muur om zich heen heeft gebouwd en waar ik mijn spaarzame energie aan zou moeten geven) of kies ik toch voor een leven met alleen mijn kinderen (maar ik voel me niet compleet zonder partner)???
  Dacht eerst “bij jezelf naar binnen gaan; hoe doe je dat”, maar nu ik deze reactie schrijf weet ik dát ik al binnen ben. Ieder mens doet dat op haar/zijn manier!
  Tóch heb je me…..ben geïnteresseerd in jouw verhaal/ervaring, dus blijf ik je volgen.
  En me opgeven/aanmelden voor een gratis boek van jou?
  Waarom zou juist ík dat winnen…….

 31. Mooi geschreven. Het is inderdaad belangrijk dat je luistert naar jezelf. Het is belangrijk dat je van binnen rijk bent. Rijkdom in geld helpt je niet om gelukkig te zijn. Het gaat om de liefde vanuit je hart. Werken vanuit je hart en vanuit je gevoel.Datgene doen waar je gelukkig van wordt. Zien hoe andere mensen ook vrolijker en gelukkiger worden. Als ik voor mensen gezond kook of bak, voel ik me goed. Dat is mijn grote passie. Mensen leren hoe ze gezond iets kunnen maken. Hier wil ik in de toekomst mee verder gaan. Ik ga een gezonde high tea organiseren in een kruidenkwekerij te Susteren. Dit is mijn weg.

 32. Bijna 70 en bijna Burn-out. 2 jaar met heel veel liefde dag en nacht, samen met andere, klaar gestaan voor onze LIEVE MOEDER !!! Geen dag spijt gehad, en zou het zo weer doen. Mijn heimwee gevoel wordt niet minder, maar dat hoeft ook niet. Ze zit voor altijd in ons hart !!! Wel ga ik nu zorgen, dat ik met gezonde voeding, weer snel er boven op komt !!!! Ik weet hoe dat gaat lukken Jesse !!!

 33. Goedemorgen Jesse,
  Inspirerend verhaal en heel herkenbaar. Ik merk ook aan me zelf dat ik heel erg geneigd bent om te kijken wat een ander er van vind en de bevestiging ervan. Maar ook het geven i.p.v. ontvangen. Probeer daar nu meer bewust van te zijn. En meer tijd te nemen voor me zelf.
  Vind het fijn om andere ervaringen te lezen, wordt daar zeker wijzer van..

  Bedankt!
  Jesse ik wens jou een fijne dag toe.

 34. Beste Jesse, ik voel precies het zelfde al een jaar…ik voel me leeg van binnen..heb altijd geleeft na de wensen van anderen terwijl ik dacht dat het mijn keuzes waren..een stukje bewustwording..een ding wat ik wel weet is dat ik mensen en vooral de kinderen een gezond leven wil geven…bedankt liefs Gulsum

 35. Ben nu 59 jaar oud en heb ook al deze fases wel doorlopen. Door mijn geloof in Jezus weet ik dat je mag zijn wie je bent en zijn voorbeeld maakt mij een beter mens. Nu onze kinderen al een tijd uit huis zijn , doe ik gewoon wat ik belangrijk vind en dat is voor mij alleen op reis gaan of met andere mensen die je nog niet kent. Ben getrouwd en ga ook graag samen met mijn man, maar ook alleen. Tip doe de dingen waar je energie van krijgt.

 36. Mijn naam Is Loek
  Geboren in 1929, groeide op in de straat, de befaamde jordaan. Overleefde WO II metals gevolg een PTSS, ben 3 x behandeld.telkens 5 jaar, Hielp nieyt Heb nooirt een jeugd gehand. Studeerde aan het A’dams Conservatorium en later in Wenen, speelde in het Residentie Orkest. Stopte en begon met sportonderricht aa verstandelijk gehandicapten. Bereikte de hoogste postitie
  Secretaris Generaal Internationaal Sports Association for the Mentally Handicapped, ontving 7 onderscheidingen. Verloor mjn gezin, was 4 x getrouwd, zit nu diep ongelukkig eenzaam in ee flatje. Amen Jesse

 37. Heel herkenbaar Jesse die pijn vanbinnen makkelijk te ontlopen door meer en meer werk wegduwen tot op zekere dag dat je voelt dat er iets moet veranderen anders richting burn out prachtig en bedankt voor die tips met diep ademhalen die reis naar binnnen een heel andere richting

 38. hoi Jesse,
  Fijn dat je nu ook met hart en ziel LEEFT
  zelf doe ik dat al sinds mijn kindheid en stootte ik tegen de muur v/d patronen van anderen! maar ik bleef mijn eigen weg volgen. en pas op 45 jarige leeftijd kwam ik erachter dat ik een HSP-er was ( Hoog Sensitief Person ) .Ik leef met gevoel , ziel en hart en voor mij is dat de enige weg Ik wens jou ook een heerlijk leven toe.
  groetjes x Janet

 39. Hallo Jesse, ik ben blij dat ik de Heer ken en hij van mij houdt en dat ik pas bevrijding heb gehad en daardoor een stuk makkelijk leef en er meer voor mezelf ben terwijl ik ook nog heel veel voor andere doe. Ik weet dat Hij erbij is en ervan weet en dat is nu voor mij goed. Ga 3 x per week naar de nierdialyse en anders ben ik er niet meer. Dit kost heel veel energie en gelukkig kan ik er ook nog voor anderen zijn. Gelukkig ben ik niet materialistisch en ben blij met de kleine dingen. Wie veel geeft krijgt ook veel zegeningen terug. Jesse het ga je goed. Corrie V

 40. Hoi hoi Jesse. Goed van je dat je je gevoelens naar buiten durft te brengen. En nog in een boek ook. Ik heb mij zelf pas afgevraagd ” wat wil ik?” Ik ben al blij dat ik positief denk en heel dankbaar met de kleine dingen en dat ik leef. En leuke mensen om me heen heb. En verder maak ik van alles wel iets leuks. En het materiële is reuze handig maar heb je het echt nodig? Is vrienden hebben meer waardevoller? Ik denk wel. Ik ben nu 72 jaar en ik hoef niet meer zo nodig. Er vallen veel mensen weg van alle leeftijden. En wat wil ik dan? Ik probeer veel fijne dingen te halen uit een dag. Dat ik tevreden ben na het einde van een dag. En als ik dan aan geld verdienen heel veel denk (wat op zich niet verkeerd is) heb ik dan nog wel die leuke contacten? In elkgeval Jesse, het ga je goed en je gezinnetje . Dag hoor. Groet van Elly

Geef een reactie