Wat gebeurt er in je lichaam als je frisdrank drinkt? (binnen 1 uur en daarna)

Frisdrank lijkt een onschuldig drankje, zeker als je het vergelijkt met alcoholische dranken. Toch is frisdrank nauwelijks minder gevaarlijk dan alcohol en sommige negatieve effecten van frisdrank, zoals een flinke piek in de bloedsuikerspiegel, manifesteren zich al binnen een uur. Op de lange termijn heeft frisdrank nog veel meer schadelijke gevolgen, denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten, leer- en gedragsproblemen, nierschade en nog veel meer.

Bekijk onderstaande infogram en ontdek waarom je frisdrank in het vervolg beter kunt laten staan. Op zoek naar gezonde alternatieven voor frisdrank? Probeer dan eens een smoothie, een kop kruidenthee of gewoon een glas bronwater.

Wat gebeurt er in je lichaam als je frisdrank drinkt?
Wat gebeurt er in je lichaam als je frisdrank drinkt?
Share:

2 comments

 1. Eten als vroeger de beste optie

 2. Beste Jesse,

  De email die jij mij stuurde is door een foutje van mij van de computer af. Ik heb alles uitgeprint en wilde de bestelling van de cd”s en boek voor € 27.-doen, maar ik ontdekte op de laatste bladzijde dat ik het voeg toe aan winkelwagen had moeten bestellen.zal de leeftijd wel zijn ( 83 ). Ik hoor wel van je hoe ik ze kan bestellen.
  Fijn weekend.
  Vr.groeten,
  George Davis
  Kadoelerbos 95
  2715SC Zoetermeer

Geef een reactie