Wat stopt jou? + Angst om weer aan te komen overwinnen

Wat stopt jou? Wat houdt je tegen je doel te bereiken?

In de ruim 8 jaar dat ik mensen coach zie ik een primaire angst telkens weer een rol spelen, namelijk de angst om weer aan te komen, of de angst om te falen.

Onze meeste angsten zijn onbewust. We zien ze niet. Of we erkennen niet dat ze er zijn. Maar ze houden ons tegen.

In deze video stel ik je 1 belangrijke vraag. Bekijk ‘m nu!

Share:

11 comments

 1. Dag Jesse,

  Wanneer start je nieuwe programma waar je het in je 3 laatste video’s over had?

 2. hoi Jesse,

  Al diverse malen ben ik gestart met een gezondere levensstijl. Ik weet, ook door tips vanuit jouw filmpjes, hoe ik mijn eetpatroon en levensstijl gezonder zou kunnen maken.
  Ik begin dan erg gemotiveert, hou dagboek bij, beweeg meer, drink meer water, neem minder in en ik merk al na een paar dagen dat mijn bloedsuikerspiegel stabieler wordt, dat ik meer energie heb. Dat stimuleert me en ik zeg dan tegen mezelf dat ik nu echt nooit meer terug ga vallen op mijn oude levensstijl van grote porties, tarwe, suiker, en vreetbuien.
  Echter, er hoeft maar iets te gebeuren in mijn leven waardoor ik emotioneel uit balans raak -en dat gebeurt me snel- en ik verval in het oude bekende.
  De kilo’s die ik was afgevallen ben ik dan in no-time weer aangekomen.
  Mijn BMI is schrikbarend hoog, ik heb echt flink overgewicht en daar heb ik last van. Ik draag letterlijk een last met mij mee.
  Ik wil lief zijn voor mijn lichaam, ik wil gezond zijn, vitaal zijn en een voorbeeld zijn voor mijn dochters.
  Mijn grootste angst is mijn eigen emoties niet de baas te kunnen zijn, geen grip op mezelf kunnen houden met als gevolg dat ik mijn lichaam verwaarloos. Goed voor mezelf zorgen in ieder opzicht is mijn grootste angst.

 3. Ik zit elke dag wel een paar uur onder de tafel omdat ik bang ben dat ik aankom.

 4. Geen angsten. Ik ben einde 2011 begonnen met gezond eten, koolhydraten verminderen, geen fabriek zooi meer en ik voel me goed. Helaas ben ik vaak erg moe omdat mijn bloeddruk erg laag is (gemiddeld ca. 62 – 98). Maar dat los ik op door actief te blijven en te sporten zodat ie stijgt. Prima info. Je bent mijn favoriete informatie bron.

 5. Ik heb een behoorlijk goed voedingspatroon, eet heel gezond, drink geen alcohol en sport 4 x per week. Maar soms, met name ‘s avonds, heb ik zo’n enorme trek dat ik deze niet het hoofd kan bieden. Het is niet zo dat ik dan ongezond ga snacken, maar neem dan wel ongebrande noten, rijstwafels o.i.d. Mijn angst is dat ik door toe te geven aan dit soort momenten van trek ik toch teveel calorieën eet, waardoor ik geen gewicht kwijt raak. Want dat is wel mijn doel.

 6. Dank je wel voor de mooie info in de 3 filmpjes Jesse!:) ben ook benieuwd naar de 8 weekse curses , om een gezondere levensstijl te ontwikkelen!:)

  Gr Mitchel

 7. Hallo Jesse en team!

  Ik heb jullie advies even hard nodig!
  Ik sport al jarenlang intensief, ook met personal trainer een aantal jaren geleden, mijn metabolische leeftijd ging van 48 jaar naar 35 jaar! en mijn lijf veranderde totaal!
  Ik ben naar jullie seminar geweest in Wolfheze en heb al jullie boeken, ook van Marjolijn over de groene smoothies.
  Het ging zoals ik zei, jarenlang goed, ik trainde zelfstandig!
  Alleen een paar weken geleden belandde ik in een DIP en heb ik een aantal weken niet of nauwelijks gesport. Ineens kwam ik in gewicht aan en werd mijn lijf slapper en mijn buik flubberig. Ik vindt het echt zo erg en ben begrijp niet dat ik zo hard achteruit donder en dat het zo snel kan gaan. Ik sport nu wel weer 2-3 keer in de week, maar merk nog geen verschil. Kunnen jullie mij uitleggen wat er met me gebeurt is en hoe ik de draad weer op kan pakken naar hoe ik voorheen was?

  Met vriendelijke groetjes,

  Monique van de Burgt

 8. Hallo Jesse,

  Spijker op de kop! Angst (en faalangst) is de grote boosdoener.
  Angst voor het nieuwe eten…
  Angst, want stel het lukt, maar ook angst, stel het lukt (weer) niet.

  Motivatie; Energie, gezond en weer op mijn oude gewicht.

  Hefboom: HEL = de persoon tegen komen die je had kunnen zijn…

  Lieve groetjes…

 9. Hoi Jesse,

  Ja het verhaal spreekt me aan, niet zozeer om af te vallen (wat ik wel wil), maar omdat ik het gevoel heb uit balans te zijn, ondanks mijn behoorlijk gezonde eetstijl. Het gevolg is dan ook een slechte gezondheid.
  Mijn grootste angst is eenvoudig. Ik ben bang dat je de zoveelste veelbelovende hulpverlener bent, die zegt mij te kunnen helpen en dat ik na een tijd moet concluderen dat het me weer meer gekost heeft (en dan heb ik het niet over geld) dan het me heeft opgeleverd.

  Maar ik blijf je wel volgen, want ik heb vertrouwen in je manier van werken.

  Met vriendelijke groeten,

  Jolanda

 10. Beste Jesse,
  Ik heb al je boeken gelezen en in huis ,ook het smoothie boek van marjolein,en ben al dagelijks bezig ermee,maar wil me nog meer in verdiepen,
  Groeten joke.

 11. Ik vind de video’s heel interessant en leerzaam. Ze geven vooral veel inzicht. Wat ik mis zijn de tips. Niet zozeer de tips over een gezond voedings -en leefpatroon maar de tips over voeding. Wat eet je nu juist wel en wat juist niet. Welke alternatieven zijn er voor het ontbijt? Lunch? Helder dat je suiker moet mijden en ook ongezonde vetten.
  Ik heb een zittende stressvolle baan en dus weinig tijd om me met eten bezig te houden tussen de middag en ‘s ochtends. Heb je concrete voedingstips?

  Groet Mariette

Geef een reactie