Wilde Groene Smoothie Recept

Deze heerlijke groene smoothie bestaat vooral uit wilde (blad)groentes, die je zelf in de natuur kunt plukken! De ananas maakt ‘m geweldig zoet. In de verhouding waarin Marjolijn deze groene smoothie in onderstaande video maakt heb je een heerlijk smaakvol drankje. Ook je kinderen en partner zullen er van genieten!

Ingrediƫnten:

 • Brandnetels
 • Zevenblad
 • Boerenkool (optioneel)
 • Ananas
 • Water

Wanneer je brandnetels in een blender gooit hoef je niet bang te zijn dat ze zullen prikken. De eerste keer is dat misschien een beetje spannend, maar maak je geen zorgen šŸ™‚

Geniet er van!

Share:

4 comments

 1. ik heb een slechte doorbloeding in mijn onderste ledematen . Zou de acaibes mij daar vanaf kunnen helpen

 2. Dat ga ik proberen, ik ben er wel voor. dank je Marjolijn.

 3. jongen brandnetels hebben nog geen brandharen. dus voor iedereen die een beetje twijfelt. dit haalt misschien de twijfel weg.
  verder zijn brandnetels rijk aan carotenen, vitamine C en ijzer, ook zit er vitamine D in.
  je kan brandnetels ook zonder handschoenen plukken als je maar met de haren mee gaat. (dus van onder naar boven).
  overigens schijnt het te helpen tegen reuma. (maar ik weet niet of je het dan moet aanraken of drinken)

 4. Hallo marjolijn,
  Ondertussen maak ik alweer veel smoothies,maar soms denk ik dan….wat kan ik er allemaal in doen?
  Zo maak ik bijv een smoothie van;banaan,annanas,frambozen en een hand vol alfalfa en wat bee-pollen korrels en een schepje spiruella,deze mix ik met water en kokos melk+vlees(vers) en daarbij doe ik dan nog een flinke portie spinazie of andijvie.
  Is mijn vraag,doe ik teveel gedoe in mijn smoothie of kan dit allemaal geen kwaad?
  Of heet dit in jou ogen …een super smoothie?
  Ook gebruik ik nt andere groene groente(voor de variatie),maar doe dus wel altijd verschillende fruit met extra supervoods daarbij. Moet ik ook dit steeds variƫren of kan ik zo door gaan? Maw ik doe maar wat,wat ik in huis heb,zoals ik dan denk..dit is gezond en dat is gezond..stop t er maar in. Maar vaak heb ik wel een droge keel van al die smoothies waardoor dit wel weer over gaat met water drinken. Ik drink ongeveer 1 lr smoothie op een dag.
  Ben benieuwd wat je zal schrijven?
  grtjes monique.

Geef een reactie