YAM Desem – het perfecte alternatief voor brood met gluten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen brood en broodproducten meer te eten omdat deze gluten bevatten. Gluten zijn vooral bekend in relatie tot glutenintolerantie (Coeliakie) die tot ernstige gezondheidsklachten leidt. Echter, ook als je geen glutenintolerantie hebt zul je merken dat je lichaam je vaak heel dankbaar is als je geen gluten meer eet: je wordt energieker, hebt minder last van lichte spijsverteringsklachten zoals een opgeblazen buik en zelfs je huid en haar gaan er beter uitzien!

yam desemOndanks de vele voordelen van glutenvrij eten vinden toch veel mensen het moeilijk om brood en broodproducten te laten staan, omdat dit zo’n onmisbaar onderdeel vormt van het traditionele Nederlandse voedingspatroon. Gelukkig is daar nu iets op gevonden, want YAM Glutenvrij heeft in samenwerking met levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach Ralph Moorman een nieuw brood ontwikkeld: YAM Desem.

YAM Desem is niet zo maar een glutenvrij brood. In tegenstelling tot andere glutenvrije broden en broodproducten die je in de supermarkt kunt kopen is YAM Desem namelijk geheel biologisch. Daarnaast bevat het desembrood geen toegevoegde suikers en is het ook nog eens sojavrij, lactosevrij, koemelkvrij en eivrij. Maar het meest bijzondere aan YAM Desem is misschien toch wel dat het een heerlijke smaak en aroma heeft, en dat komt omdat het met de grootste zorg bereid wordt. YAM Desem heeft namelijk een lange bereidingstijd van maar liefst 48 uur.

YAM Desem heeft een gewicht van 700 gram en is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten voor € 4,25. Naast YAM Desem is YAM brood er ook in de soorten Bruin, Licht meerzaden, Donker meerzaden, Rozijn en Bolletjes. Yam Desem past binnen de levensstijl van Vullen of Voeden, een wegwijzer voor gezond en bewust eten.

Share:

3 comments

  1. exclusief verkrijgbaar? Het schijnt niet bij alle jumbo vestigingen te krijgen te zijn.
    En ook op dit moment nog nergens verkrijgbaar. Pas vanaf maandag 23/11 bij sommige jumbo vestigingen dus.

  2. Ook ik heb het niet helemaal goed verwoord hierboven. Dit is de stand van zaken:
    Verkrijgbaarheid
    Vanaf maandag 23 november zal dit brood z’n weg gaan vinden naar de Jumbo supermarkten. Of het ook daadwerkelijk direct bij alle vestigingen te verkrijgen is, is nog niet bekend. De eerste 6 maanden zal dit brood enkel bij de Jumbo te vinden zijn

  3. Jesse, leuk en goed dat je voor ons glutenintolerante mensen onderzoek doen naar glutenvrije producten Maar in dit brood zit een additief e466 een potentieel kankerverwekkend middel, heb je dat misschien over het hoofd gezien? graag jouw reactie

Geef een reactie