Zo blijf je jong – artikel in Wendy magazine

Onlangs werd ik door Wendy magazine geïnterviewd over jong blijven. Ik adviseerde om regelmatig te vasten met tussenpozen.


Screen Shot 2015-12-01 at 14.38.29
“Een jonger lichaam krijg je niet alleen door gezonder te eten – regelmatig helemáál niet eten helpt ook, vertelt voedingsexpert Jesse van der Velde van het boek Voor altijd jong. ‘In de Verenigde Staten is dat al een trend. “Intermittent fasting” noemen ze het daar, oftewel: vasten met tussenpozen. Het idee is afgekeken van onze voorouders, die na het jagen veel aten, maar daarna ook lange tijd niets. Tegenwoordig eten we de hele dag door. Door je stofwisseling continu te laten werken, vindt er echter sneller slijtage plaats. Begin daarom met een dag waarop je alleen overdag eet tussen acht en zes en schroef dat op naar tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags. In het begin zul je je trillerig voelen, omdat je lichaam er niet aan gewend is niet de hele tijd koolhydraten en andere suikers binnen te krijgen. Niet erg, je hebt voldoende reserves om de dag door te komen. Door zo te eten verlies je gewicht en door de extra aanmaak van lichaamseigen antioxidanten zoals Q10 ga je er jonger uitzien.”

Wil je meer te weten komen over vasten met tussenpozen, lees dan mijn blog over intermittent fasting en bekijk dit video-interview met drs. Richard de Leth.

Klik hier om het hele artikel over jong blijven in Wendy magazine te downloaden.

Share:

Geef een reactie