4 meest voorkomende Goede Voornemens FOUTEN

Er zijn 4 fouten die mensen in Januari maken, waardoor ze het hele jaar hun gezondheidsdoelstellingen niet bereiken. Bekijk onderstaande video om de 4 fouten te ontdekken.

In deze video ontdek je:

 • Wat er mis is met goede voornemens en een veel krachtiger alternatief
 • 1 schokkende statistiek over goede voornemens die geldt voor de meeste mensen
 • Wat er ontbreekt aan ieder dieet
 • Waarom eten ook een middel is om ons anders te voelen (en om bepaalde emoties niet te hoeven voelen)
 • 1 concrete opdracht voor succes in 2015

Opdracht:
In plaats van goede voornemens te hebben, formuleer een concrete doelstelling.

Beantwoord deze twee vragen:

 • Wat zou ik willen bereiken?
 • Waarom wil ik dat? Wat zijn mijn redenen waarom ik dat wil?

Wil je jouw antwoord hieronder achterlaten? Onder alle reacties verloot ik 5x mijn boek “Gezondheidsboost”.

In de volgende video:
Geef ik je 2 strategieën om je veranderingen blijvend te maken, zodat je in 2015 niet alleen je doel kunt bereiken, maar vooral ook het resultaat kunt behouden.

Share:

107 comments

 1. Beste Jesse,
  Mijn doel is om komend jaar vijf kilo af te vallen, stoppen met roken en heel belangrijk om van mijn lage rugpijn af te komen.
  Ik hoop dit te bereiken.

  Groeten van Ellis

 2. Ik zou graag bereiken dat ik met kleding passen in de spiegel kan kijken zonder alleen mijn buik te zien. Zou er graag een paar kilo af willen maar belangrijker nog me fitter voelen. Zit nu regelmatig niet lekker in mijn vel net of er een griepje of verkoudheid zit te werken alleen zet het nooit echt helemaal door maar blijft zeuren.
  Dus weer een lekker fit gevoel krijgen.

 3. Hoi Jesse,

  Wat wil ik bereiken?
  -Ik zou graag een gezond lichaam van binnen willen. Minder lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en hoge bloeddruk.

  Waarom wil ik dit?
  -Iedere dag begin ik met het innemen van mijn medicijnen. Iedere dag word ik ermee geconfronteerd dat een aantal dingen in mijn lichaam niet goed/gezond zijn. Ik wil dus heel graag af van mijn medicijnen, een gezond bloeddruk krijgen en lekkerder in mijn vel zitten, maar wel lekker te kunnen blijven eten.
  -Een leven zonder medicijnen voor mijn bloeddruk, scheelt zorgkosten en jaarlijkse controles bij mijn huisarts.

  Een goede jaarwisseling toegewenst!

  Warme groet,

  Cynthia

 4. Jesse, heb mezelf weer gevuld ipv gevoed. Wil nu echt dmv groene smoothies en mindset kilo’s afvallen maar belangrijker nog: die kilo’s er ook afhouden!!! Want dit is het verhaal dat elk jaar weer speelt, afvallen maar daarna weer aankomen.

 5. Wat ik wil bereiken, dat ik het volhoud om de goede leef/eet gewoontes vast te houden.
  Met gewoon vers te kunnen koken! Dàt is waar het op stuk liep de vorige keer, dat ik enorm veel duurdere spullen moest aanschaffen die in de supermarkt niet te verkrijgen zijn…
  Bestellen wil ik niet, ik wil gewoon dagelijks keuzes kunnen maken met mijn gezin, wat gaan we eten…

  Dat wil ik graag, omdat ik daar de vorige keer enorm veel mee ben afgevallen! Dàt slankere lichaam wil ik graag terug!
  Ik heb er al een paar dvd s van, hoe t moet weet ik… Alleen hetvolhouden, de andere leefwijze heb ik niet vol kunnen houden…

 6. Ik wil beter in mijn vel komen te zitten door overtollige kilo’s vaarwel te zeggen.
  Zodat ik niet langer het gevoel heb slecht voor mezelf te zorgen en maar juist het beste uit mezelf kan halen.
  Daarmee afscheid te nemen van alle lichamelijke ongemakken die door deze ongezonde voeding worden veroorzaakt.

  Groeten van mij,
  Alma

 7. graag afmelding van jullie nieuwsbrief, wat moet ik doen

 8. Wat ik wil bereiken in 2015 is een gezond fit lichaam, in mijn zwangerschappen ben ik 50 kilo aangekomen niet door eten de dokters wisten niet waar het aan heeft gelegen. Nu 10 jaar later zit er nog 30 kilo aan heel frustrerend toch heb ik nu een soort acceptatie en vind ik mijn gezondheid belangrijker dan de kilo’s. En mochten de kilo’s er toch af gaan is het mooi meegenomen.

 9. Mijn doel is om 6 kilo af te vallen
  De reden is dat ik 3 jaar geleden 13 kilo ben afgevallen, Ik heb dit 2 jaar volgehouden, maar helaas zitten er nu 6 kilo weer bijop.

 10. Hoi jesse….

  Ik probeer het al jaren maar steeds als ik een tegenslag heb grijp ik naar de zoetigheid. Ik heb medicijnen die het afvallen ook niet makkelijk maken. Wat ik graag zou willen is gezond gaan leven en als ik daarvan kilo’s mee afval toppie… Ik zou weer tevreden met mezelf willen worden en zijn en niet als ik nu in de spiegel kijk niet blij worden van me buik maar denken ik mag er best zijn.
  Het zou top zijn als ik eindelijk iemand vind die me daarin echt kan begeleiden en steunen want zoals het nu gaat wil ik niet meer dus dat is mijn streven voor 2015.

  Goed uit einde ook gr bianca

 11. Ik wil graag betere conditie en beter uitzien. Hiervoor ga ik dit jaar 10 kg afvallen en dit volhouden. Ik ben gestopt met roken. Hierna aangekomen, weer afgevallen en dan nog een keer hetzelfde. Het is frustrerend dat het me niet lukt om op mijn oude gewicht te blijven. Ik hoop dit te bereiken.

 12. Ik ben nu 70 jaar,en worstel mijn halve leven al met mijn gewicht,en mijn doelstelling is om ,niet alleen voor dit jaar,maar een plan voor de rest van mijn leven,op redelijk gezond gewicht te komen, om zo hopelijk ouderdomsziekten te voorkomen en niet afhankelijk te worden van anderen.

 13. Mijn doel is om dit jaar geen operatie te hoeven ondergaan na zes jaar ieder jaar een operatie zodat mijn lijf kan herstellen en weer kan gaan bewegen. Groene smoothies helpen daar bij dus dat blijf ik in ieder geval doen. En hopelijk een kilo of 10 afvallen. Ben niet dik uiterlijk maar volgens bmi wel. Cholesterol is 2, 34 dus niet hoog! 1.53 en 68 kilo dus ja…..

 14. Een goede jaarwisseling. En een gelukkig nieuwjaar2015

 15. Hoi Jesse, mijn doelstelling voor 2015 is om 4kilo af te vallen. De llaatste loodjes willen maar niet lukken!

 16. Doel; overgewicht kwijt raken, een gezond gewicht bereiken én behouden, opdat ik straks gezond ouder kan worden, fit, zo veel en lang mogelijk zonder medicatie of beperkingen. (nu 52 jr.)

 17. Beste Jesse,

  Mijn doel is zoals in 2014 nog 5 kg te verliezen dit jaar!

  Mvg,
  Sandra

 18. Hallo Jesse,
  Allereerst bedankt voor de inspiratie die je iedere keer weer geeft.
  Ik probeer de batterij weer vol te krijgen, zit vanaf begin november al thuis en probeer weer gezond in balans te komen. Ondertussen alle griep en virussen, rugpijn al gehad. Energie moet weer komen, voornemen om meer te bewegen.

 19. Ik wil mijn kansen op welvaartsziekten verminderen en langer fit en gezond blijven. Dat houdt in dat ik een BMI binnen de gezonde norm wil middels een leefstijl die ik de rest van leven moeiteloos kan volhouden.

  Waarom wil ik dat? Ik zie met eigen ogen om me heen welke impact welvaartsziekten hebben op individuen en de maatschappij. Mijn moeder kampte al jaren met hypertensie, heeft een vaatoperatie gehad en kreeg twee jaar geleden een ernstig CVA dat haar geheel afhankelijk van hulp maakte, 24 uur per dag, en bovendien een belangrijk deel van haar persoonlijkheid uitwiste. Ze heeft de 70 niet gehaald. Ik wil, nu het nog kan, de allerbeste versie van mezelf worden, stralen, en een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen.

 20. ik wil graag van mijn medicatie af voor diabetes .
  en heb al vele af val pogingen gedaan een manier vinden om het vol te houden

 21. Ik heb nooit problemen met mijn figuur gehad. De laatste jaren nu ik ouder wordt is dat veranderd. Ik ben gestopt met roken in augustus en van de week paste ik moeilijk in mijn broek en had moeite om mijn schoenen gewoon aan te trekken. Schrikken natuurlijk. Ik ben op de weegschaal gaan staan en schrok vreselijk wat dat ding aangaf. Het blijkt dat ik in die maanden zo’n 8 kg ben aangekomen. Dat moet er allemaal af en meer eigenlijk. Ik wil er gewoon goed uitzien en vooral me goed voelen. Dus ik ga mijn levensstijl omgooien door anders te gaan eten. Snoepen doe ik al bijna niet maar ik ben dol op dubbel donkerbrood en 48+ kaas en op sausjes met mayonaise. Voorlopig niet meer zondigen totdat ik zie dat de kilo’s er af gaan en dan denk ik dat het niet zo erg is om af en toe eens een sausje met mayo te eten. Dus meer bewegen (krachttraining) lopen doe ik al met de hond en anders ontbijten, en avondeten met minder aardappels en meer groenten. Vet vlees lust ik toch al niet. Ook voorlopig maar geen pasta.

 22. Mijn doelstelling is om mijn algehele gezondheid weer binnen afzienbare tijd op en top te hebben.
  Daarbij wil ik graag 10 kg afvallen, mijn hormoonhuishouding in balans krijgen en mijn rug/herniaklachten onder controle krijgen.
  Ik heb er zin an ;-).
  Iedereen goede jaarwisseling en een super 2015!

 23. Wat zou ik willen bereiken?
  Ik wil graag 10 kilo er af hebben en meer conditie.

  Waarom wil ik dat? Wat zijn mijn redenen waarom ik dat wil?

  Om mijn oudere kleding weer te kunnen dragen.
  En dingen makelijker te kunnen doen

 24. mooie dagen gehad ik heb mij heel goed aan de regels gehouden en ben dan ook niets aan gekomen, bedankt een goede en mooie jaar wisseling toegewenst door Teun en Joke.

 25. ik wil meer energie en doorzettingsvermogen krijgen om van de suikers af te kunnen blijven.

 26. Vorig jaar was mijn doelstelling om af te vallen. Ik ben eind januari gestart en 30 kg afgevallen in 10 maanden tijd. Door puur, suikervrij en tarwevrij te eten. Dit is allemaal prima vol te houden.
  Dit jaar wil ik me richten op het strakker maken van mij buik en bellen. Na dertig kilo zijn die wat minder strak dat ik zou willen.
  Hiervoor wil ik niet naar een sportschool omdat ik dat niet haalbaar vind in de situatie waarin ik nu zit. ( kinderen werk en financiën)
  Mij doelstelling is om elke dag een aantal oefeningen te doen die mij helpen mijn doel te bereiken

 27. Ik wil graag 10 kilo afvallen.
  Door de overgang krijg ik een zwemband(je) en dat vind ik vreselijk. Het tekent onder kleding en ik voel me er niet goed bij. Langzaam aan wordt ik ook steeds zwaarder en ik wil dit stoppen en dus ook afvallen.
  Ook hoge bloeddruk en andere gezondheidsklachten
  Ik sport 4x per week en daar zeggen ze dat ik mijn eetpatroon moet veranderen om af te vallen. Alleen zeggen ze niet hoe dat te doen.

  HG, Diny

 28. Beste Jesse,

  Mijn doelstelling voor 2015 is 12 kilo afvallen.
  Zodat ik mij ondanks mijn chronische aandoening toch weer gezond en fit kan voelen.
  Maar ook om er goed uit te zien een strakkere buik en slanke benen.
  Dit keer wil ik het gewoon vol houden en ik hoop dat jij mij daar bij kan helpen 🙂

 29. Mijn doel is suikerinname verminderen en weet meer gaan bewegen. In april laat ik een borstcorrectie doen. Daarvoor zou ik zo’n 5 kilo minder willen wegen, gewoon omdat dat gezonder is.

 30. Jesse

  Graag wil ik gezond eten en bewust zijn van wat ik tot mij neem. Ik wil geen suikers meer die zorgen voor veroudering en graag wil ik mij door jouw adviezen middels jouw boek in kennis stellen met alle goede voedingstoffen. Bedankt.
  Groetjes Milou

 31. Wat zou ik willen?
  Een stabiele hormoon huishouding lijkt me heerlijk!

  Waarom?
  Omdat ik dan ook stabiel fit kan zijn en minder klachten fysiek en emotioneel zal hebben

  Gezonde jaarwisseling!

 32. Ik wil supergraag van mijn suikerverslaving af , maar het lukt niet zonder jouw …En ik wil graag afvallen maar door morfine lukt het niet zo gemakkelijk ik denk dat ik verkeerd en te weinig eet ….

 33. Wat ik wil is, als zo vele, enkele kilo’s afvallen zo tussen 5-10 kg. Maar nog liever de reden van die kilo’s op een andere manier dan met eten aan kunnen. Stress is voor mij een groot probleem en daarbij eenzaamheid en voedsel is een geduldige vriend en je voelt je er dan een stuk beter door.
  Zeker als slapen niet goed lukt.

  Sporten doe ik 4 tot 5 keer in de week, maar dan kan nog niet voldoende stress wegnemen.

  Dus hoe ik dit nu wel wil en kan doen, kan ik zeker wat hulp bij gebruiken.

 34. Beste Jesse,

  Mijn doel voor 2015 is leren houden van mezelf en vooral tevreden zijn. De afgelopen 2 jaar heb ik hier al heel hard aan gewerkt onder begeleiding van een psycholoog maar dit is niet voldoende omdat ik ook heel graag wil afvallen. Op aanraden van een vriendin kwam ik op je site terecht en ik ben er van overtuigd dat jou enthousiasme precies dat steuntje in de rug is.

  Mijn concrete doel is 13 kg afvallen zodat ik mezelf niet meer hoef te schamen en hierdoor dus geen dingen te ontwijken en me hierdoor nog ongelukkiger te voelen. Ook zou ik graag dat m’n huid er wat gezonder uit ziet vooral in mijn gezicht want hierin zie je goed de gevolgen van te weinig slaap. Ook hoop ik er meer energie van te krijgen om meer dingen te kunnen doen die andere meisjes/vrouwen van mijn leeftijd ook doen.

  Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om met jou programma: gezonde gewoontes te starten omdat ik weet dat de enige manier waardoor ik me gelukkiger ga voelen is als ik meer van mezelf ga houden en me beter voel doordat ik meer energie heb. Ik ben er echt van overtuigd dat het me gaat lukken!

  Groetjes Monica

 35. Wat wil ik bereiken in 2015 ! Allereerst beste wensen voor jou Jesse en hopelijk blijf je via mail mij stimuleren na te denken waarom ik 139kg woog in 2014. Opnieuw gewoon in een maatpak kunnen en er te staan als persoon. Altijd dikkertje geweest en zit in family je kan er toch niks aan doen . Vooral dit thema voor eeuwig te weerleggen en zelf gewicht te bepalen.
  Waarom wil ik dit ?
  Met 1.72 m lengte en gewicht van 135kg gemiddeld heb je alleen maar lasten te dragen. Dikke voeten, ups en Down’s in bloeddruk, zweetgeur, futloos, kortademig en vooral sociaal aanvaard worden en betrokken worden bij dingen.
  En niet meer weggestoken worden daar anderen je niet moeten.
  ps: in 2014 van 136kg tot vandaag op gewicht van 93kg doch gevoelsmatig voel ik mij nog niet goed en begin gevecht tegen vreetbuien. Droom zelfs ik opnieuw 140kg weeg wat ook niet echt nachtrust bevorderd.
  Mvg , Schamp Guy

 36. Kerst was goed! ik hoop dat jij ook een fijne kerst gehad hebt.

 37. Dag Jesse

  Ik heb heerlijke, gezonde kerstdagen gehad. Waarschijnlijk omdat ik alleen de biologische gerechtjes heb gegeten en absoluut geen suiker en één biologische cappucino met rauwe melk per dag. Echt een genietmoment heb ik dan.
  Ben sinds precies 2 weken dmv jouw informatie en filmpjes bezig om mijn oestrogeendominantie weg te werken. Heb al heel lang harde stukken vet in mijn bovenbenen met veel deuken en bulten in de huid. Ik las jouw informatie en wat van Ralph Moorman en na veel zeurende pijn tot voor 2 weken terug ging ineens de knop om. Ik at al 3 jaar biologisch, enorm veel aan de boeken van Amber Albarda gehad ook. Ik begin nu de dag met een glas water met citroensap, dan een glas water met sole en een poosje later zelfgemaakte kefir, van rauwe biologische melk, met van alles daarin: goji bessen, chia zaad, pompoen- en zonnebloempitten, 3 eetlepels havermout, olijfolie, lijnzaadolie, kaneel, tarwegraspoeder, macapoeder. Erg voedzaam en lekker. Door de ophopingen in mijn benen is mijn doorbloeding niet goed. Vooral mijn rechterbeen en tenen tintelen soms. Met wat van jouw oefeningen en voedingstips (broccoli, bloemkool, enz.) heb ik geen last meer gehad. Pas weer aan spatader geopereerd, maar nu hoop ik dat ze wegblijven. Heb jij nog tips voor mij? Ik ben 1m67 en weeg niet veel, ‘s morgens 51 kilo. Dus aan mijn gewicht ligt het niet, lijkt me. Ik ben bijna 49 en zit al een aantal jaren in de overgang. Heel graag wil ik een reactie van jou. Alvast bedankt!
  Marieke

 38. Hoi

  ik zou heel graag antwoord willen krijgen op de vraag of ik 5 kilo af kan vallen en vooral of ik mijn zwangerschap buikje weer helemaal strak kan krijgen? .. ik moet altijd proberen met strakke legging s om deze over me buik te trekken zodat t strak word… ik word er zoo moedeloos van heb volgend jaar een bruiloft en ik wil tegen die tijd echt er van af zijn maar ik weet niet of dat kan met een buikje die overgebleven is van me zwangerschap. Het madelenne

 39. Hoi Madelenne. Natuurlijk kan je dit bereiken! Een reis van 1000 mijl begint met de eerste stap. Maar dit is geen reis van 1000 mijl. Blijf m’n tips volgen en die 5kg kan je er snel vanaf hebben.

 40. Hoi Marieke, wat ben je geweldig goed bezig! Extra tips: rode bieten, radijs, boerenkool en andere koolsoorten zijn ook erg goed. Vermijd voeding uit plastic verpakkingen en vermijd peulvruchten (ook alle soja producten, behalve gefermenteere soja saus zoals miso en tamari). En ik raad je dit supplement aan: http://www.superfood.nl/prl-estro-flavone Hartelijke groet, Jesse

 41. Beste Jesse,

  Ik zit momenteel in een burn-out en kan mij bijna niet voorstellen dat mijn oude energie niveau nog ooit terugkomt. Ik wil er alles aan doen om dit terug te krijgen en om beter in mijn vel te zitten en weer gelukkig te zijn met mijzelf.
  Hiervoor heb ik mij tot mijn verjaardag in mei, wanneer ik 55 jaar word, de tijd gegeven. Ik wil dan klaar zijn voor een nieuwe fase in mijn leven. Een fase waarin ik nu eens wel luister naar mijn hart en mijn fysieke gesteldheid en waarbij ik mij bij ieder ding afvraag, wil ik dit. Daarnaast wil ik de dingen die ik doe ook heel bewust doen, dus meer mindfulness in mijn leven toelaten. Enkele kilo’s verliezen is voor mij bijzaak, maar desalniettemin wel heel welkom (ook al ben ik volgens de BMI meting niet te dik). Dus je ziet, voldoende motivatie om een nieuwe weg in te slaan 🙂
  Ik wens jou en je dierbaren alvast een hele fijne jaarwisseling toe en hoop dat 2015 een mooi, gelukkig, inspirerend en gezond jaar mag worden!

 42. Ha Jesse, ik wil graag 7,5 kilo afvallen door regelmatiger te sporten en een gezonder eetpatroon. Mijn motivatie is om gezond oud te worden om mijn kleinkinderen straks te zien opgroeien en daarvan te kunnen genieten (en zij ook van mij!). Langzaam verander ik al mijn eetpatroon, bijvoorbeeld door vaak te ontbijten met groene smoothies en door zo min mogelijk te snoepen, maar dit levert nog niet genoeg op. Ik zal dit dus nog drastischer moeten aanpakken….

 43. Beste Jesse,

  Voor aankomend jaar heb ik twee grote doelen voor ogen:
  1. Ik stond afgelopen jaar zo vaak klaar voor anderen/geliefdes om mij heen, dat ik mijzelf te kort schoot (zowel geestelijk als lichamelijk). Mijn doel op dit vlak = Wat meer aan mijzelf denken en voor mijzelf zorgen en leren om beter voor mijzelf op te komen.
  2. Mijn andere doel is op een heel ander vlak: omdat ik in mijn 10-jaren geen enkele steun had tijdens mijn afvalperiode (woog namelijk toentertijd bijna 80 kg), en dus dit helemaal op eigen kracht moest doen, heb ik geleerd hoe enorm sterk je daarvoor moet zijn (zowel mentaal als lichamelijk). Dit jaar wil ik graag mijn kennis gebruiken om andere mensen te helpen die ongeveer in hetzelfde schuitje zitten. Dit is mijn doel en mede met behulp van de opleiding dat ik nu volg, wil ik dit gaan ondernemen.

 44. Ik hoef maar 3 kg af te vallen, maar vind het belangrijker om mijn vetpercentage te verlagen naar onder de 28%.
  Het is door de overgang moeilijker geworden, doe 3x per week aan krachttraining.

 45. Beste Jesse,

  Bedankt voor de bruikbare tips,ik heb er heel veel aan!
  Ik wens je een succesvol en gezond 2015 toe!

 46. Hallo Jesse, afgelopen jaar ben ik door mijn lichaam te ontzuren, min. ph neutraal te krijgen , dmv fruitsappen, groentes, onbewerkt voedsel en kruidentincturen van mijn Lyme afgekomen door de bacterie hiermee te verslaan. Ik ben als hoognodige bijkomstigheid tien kilo kwijtgeraakt aan vet, vocht en pseudo oestrogeen. Terwijl ik bezig was kreeg ik je nieuwsbrieven die steeds weer gingen over hetgeen waar ik mee bezig ben. Heel herkenbaar en blij een gelijkgestemde op mijn pad te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat verzuring de oorzaak is van bijna alle ziektes, aandoeningen en tekorten. Mijn doel voor 2015 is nog tien kilo kwijt te raken, genezen te blijven van de Lyme, vrij te blijven van de jarenlange pijnen door het afvoeren van de afvalstoffen en last but not least: MENSEN TE OVERTUIGEN VAN DE KRACHT DER GENEZING EN OPTIMAAL FUNCTIONEREN DOOR TE ONTZUREN.

 47. Dag Jesse,
  ik ben in de overgang en rond mijn maag is veel meer vet gekomen en dat zou ik er graag weer af willen hebben en dat ik weer meer plezier in gezond eten heb, dan volgt de rest (minder kilos) vanzelf, alsmede lichaamsbeweging.
  Een voorspoedig 2015 voor een ieder die dit leest!
  Hartelijke groet, Anja

 48. Hallo Jesse,
  Mijn doelstelling is om 8kilo af te vallen en dat ik mijn lichaam niet meer zo walgelijk vindt. Sinds ik in de overgang ben vliegen de kilo’s eraan. Ik dacht dat ik redelijk gezond at en ook redelijk wat beweeg maar het lukt gewoon niet.
  Op het moment weeg ik al bijna 70 kilo en wil zo graag weer naar mijn normale gewicht.

 49. Hallo Jesse

  Ik heb niet zoveel wensen met afvallen.
  Want ik eet al heel veel groente ,en haast geen koolhydraten ,suiker en dat bevalt mij heel goed
  en met kerst heb ik ook niks exstra’s gehad gezelligheid moet vanbinnen uiten komen
  En als al een beetje exstra’s was in de vorm zelf gemaaktjes ijs van fuit ,chocolademelk van rijstemelk
  Alleen ik zou graag nog 2 kilo eraf willen hebben weer op mijn oude gewicht 58? Door een tijdje ander baan hebben gehad (niet lopen) 10 kilo aan gekomen Haasteren weer af maar de laaste lootjes he
  Gr marleen

  9

 50. Hallo Jesse,

  Wat ik wil bereiken is fit blijven en van mijn lage rugpijn verlost worden na te hebben hardgelopen!

  Mijn streven is om de tip die je zult geven te volgen en vol te houden.

  Ik wens je alvast goede jasrwisseling en dat je ons in 2015 nog mag blijven motiveren om ons doel te bereiken!
  Veel geluk en gezondheid gewenst!

  Grt , Johan

 51. in juli 2014 woog ik 69 kg at altijd redelijk gezond , geen vlees, , nu een half jaar verder, weeg ik 75 kg , eet ik alles wat maar zoet en vet is en ongezond. Na het overlijden van mijn vader 2 maanden geleden is dat alleen maar erger geworden. ben 52 dus ook overgangs klachten zijn steeds meer aanwezig. weet even niet waar ik mee moet beginnen , om een soort doorbraak te maken naar weer gezond eten , en nog belangrijker , tevreden zijn met met mezelf. heb jaren geen suiker gegeten , en dat voelde prima ( het is mi echt een verslaving ) waar zal ik mee beginnen??? ik heb al diverse sites van Jesse gezien en boeken en de smoothies maar ik heb een tip nodig om bij het begin te beginnen . heeeeeeeel graag advies.

 52. nog even mijn doelstelling : balans vinden in voeding en me goed voelen in mijn lichaam . waarbij ik denk dat ik wel 6 kg moet afvallen

 53. Hallo Jesse,
  Ik zou graag plaatselijk af willen vallen, met name mijn billen en buik, los vel kwijtraken van buik en bovenarmen (kipfilets) meer energie krijgen en eindelijk na drie jaar van mijn lage rugpijn afkomen.

 54. hallo,

  Ik zou graag van een huidschimmel af geraken.
  M’n metabolisme op punt krijgen.
  De ‘krop’ in m’n keel zien weg gaan.
  En m’n bijnieren ondersteunen zodat ik weer op kracht kom.
  En een goei lief vinden :o)

  Bart.

 55. Kreeg twee jaar geleden van de ene op de andere dag huiduitslag aan mijn voeten en hele erge kloven. Kon op een gegeven moment niet meer lopen en slapen van de pijn. Allerlei crèmes gekregen van de huisarts en loop nu bij een dermatoloog die mij Neotigason voor heeft geschreven, maar daar krijg ik vreselijke bijwerkingen van. Ook heb ik last van artrose in mijn knieën en handen. Heb inmiddels 6 weken geleden een nieuwe knie gekregen, maar de pijn in mijn pink is niet prettig. Ook zijn mijn vingers vergroeid. Ik ben zo benieuwd of er met bepaalde voeding iets aan de klachten te doen is.

 56. Mijn doelstelling voor 2015 is om 10km achter elkaar te kunnen hardlopen en daarbij 10kg af te vallen. Dit om een gezonde en fitte mamma te zijn van mijn zoon, nu 6 weken oud.

 57. Ik wil gezonder leven, een gezonde uitstraling krijgen en meer energie! Ik hoef niet veel kilo’s af te vallen, maar wil wel strakker worden. Vooral zodat ik wat zekerder over mijzelf word, maar ook omdat ik als beginnend gymdocent een voorbeeldfunctie heb en aan de kinderen wat meer wil meegeven dan alleen dat het goed is om te sporten.
  Sportieve groet!

 58. Hallo Jesse,

  Vooral tijdens en na de overgang last gekregen van buikvet en daar ben ik allerminst blij mee. Ik heb al mijn hele leven een gezond eetpatroon gehad met veel groente en fruit. Ook heb ik nooit gerookt en ik drink ook geen alcohol.
  Verder beweeg ik veel en voel mij lichamelijk heel fit. Helaas heb ik door allerlei omstandigheden (die ik zelf niet in de hand heb) wel regelmatig periodes vol stress.
  Ik heb wel eens gehoord dat dat ook invloed kan hebben op je gewicht.
  Mijn vraag is dus of dit waar is?
  Verder wens ik iedereen veel gezondheid en wijsheid in 2015!

 59. Ik heb hele geweldige kerstdagen gehad, wij hadden gezonde voeding op t menu. Hartige taart vavan veel groentes en bladerdeeg als lunch en een pecannoten, dadel, cashewnoten, kokos, bananentaart. Geweldig
  Gezinde groetjes
  Jolanda

 60. beste Jesse ,
  eerst een oprechte dank je wel voor jouw leerrijke mails…
  ik ben reuma patiënt, en snoep om de pijn te vergeten ..maar ik merk dat suikers me nog meer ontstekingen geven…
  ik zou 20 kg moeten afvallen van de reumatoloog …sporten kan ik jammer genoeg niet meer ..wel wandelen en fietsen …
  in 2015 zou ik graag de eerste 10 Kg afvallen…
  ik gebruik nu een tijdje goede boter en olijfolie ,avocado en anderen gezonde groenten weinig vlees en géén charcuterie… meer
  toch doe ik nog iets fout ,want ik val niets af…
  ik wens jouen jouw familie een heel gezond 2015
  VRIENDELIJKE GROETJES

  SONJA

 61. Hallo Jesse,

  Ben bezig met jouw 12 weken programma en daarnaast pik ik ook hier en daar gezonde recepten en adviezen. Uiteraard wil ik kilootjes kwijt (ben nu aan zeven van de tien), maar ook op gewicht blijven en gezond eten, drinken, bewegen enz. Ik voelde me al niet al te slecht, maar nu nog fitter en zin in het leven, ondanks dat we midden in de winter zitten!
  Sportieve groet,
  Josée

 62. Beste Jesse,

  Ik dien 12 kilo af te vallen om diabetes te voorkomen.

  Aan iedereen een gelukkig en gezond 2015, 2016, ….
  Marc

 63. Hoi Jesse, dankzij het volgen van jouw programma’s jaren geleden, heb ik geen doelstellingen meer qua afvallen of een mooier lichaam te hebben. Ik ben jou nog altijd dankbaar dat door jouw programma’s en inzet het mij is gelukt mijn overtollige kilo’s kwijt te raken en mijn geweldige lichaam terug te krijgen door het volgen van jouw adviezen. Het is mijn nieuwe manier van leven geworden. Ook mijn dochter heeft al vele kilo’s verloren door jouw programma’s en inzichten. Kan jou en Marjolein alleen maar een geweldig, gezond 2015 wensen en dat je nog meer mensen kan helpen hun doel te bereiken!

 64. -Ik zou willen bereiken dat ik meer energie krijg.
  -ik wil dit bereiken omdat ik nu last heb van chronische vermoeidheid. Ik ben ervan overtuigd dat ik met gezonde voeding meer energie krijg, opgewekter ben en dat ik dan vanzelf de 5 kg kwijtraak die ik er graag af wil hebben.

 65. Graag wil ik enkele kilo’s afvallen en me verder gezond houden om zo mijn man te stimuleren dit ook te doen. Hopelijk kunnen we dan samen zijn ziekte ( parkinson) aan.
  We zijn nu bezig met een homeopatisch medicijn, mucuna pruriens, en willen daar graag mee doorgaan. Hij moet zich dan wel fit en sterk kunnen voelen. Een goede eetgewoonte is daar heel belangrijk bij, ik denk voor ons beiden. Samen staan we sterk.
  Wensvolle groeten Henriëtte Linders

 66. Hoi Jesse,

  Ik zou graag vijf kilo kwijt raken in eerste instantie. Ik heb MS en dus niet al t veel energie om te gaan sporten. Zwemmen gaat wel goed.Ik ben sinds de overgang te zwaar,vind ik. Het heeft waarschijnlijk ook met stress te maken. Ben benieuwd of je wat voor me kan doen?! Groeten en een fijne jaarwisseling.

  Pien.
  {\rtf1\ansi\ansicpg1252
  {\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 .HelveticaNeueInterface-Regular;}
  {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red0\green0\blue0;}
  \deftab720
  \pard\pardeftab720\partightenfactor0

  \f0\fs34 \cf2 \expnd0\expndtw0\kerning0
  \outl0\strokewidth0 \strokec2 \
  }

 67. Hoi Jesse
  Ik zou graag de hoeveelheid gasvorming in mijn darmen willen verminderen.
  Heb jij hier tips voor zodat ik alle gezonde levensmiddelen gewoon kan blijven eten?
  Mijn stoelgang is goed door de vele vezels die ik eet en ik heb een normaal gewicht.
  Ik probeer dit zo voor altijd vol te houden om het jo jo effect met mijn gewicht te voorkomen.
  Bedankt voor de goede adviezen en ik gebruik ze steeds vaker in mijn dagelijkse eetpatroon.

 68. Hi Jesse,

  Wat een leuke actie!
  Allereerst een heel gelukkig, gezond en inspirerend nieuwjaar gewenst voor jou en je familie.

  Mijn doel voor volgend jaar is niet afvallen maar gezond worden. Het klinkt heel afgezaagd “iemand die gezond is heeft duizend wensen en iemand die ziek is heeft er maar 1, namelijk gezond worden” maar een kern van waarheid zit er wel in.

  Ik heb het al twee keer eerder gepresteerd om uit de rolstoel te komen, maar heb na allebei de keren een terugval gekregen, helaas. Ik pak alle handvaten aan om mijn gezondheid van binnenuit te ondersteuen, zodat het volgend jaar de laatste keer wordt dat ik uit mijn rolstoel opsta!

  Liefs Manuka

 69. Misschien niet voor te stellen maar ik zou zo graag op een gezonde manier weer kilo’s aankomen , minstens 10 kg, die ik het afgelopen jaar door verlies van een dierbare zus en de jarenlange strubbelingen met mijn partner kwijt ben geraakt. Stress vreet kilo’s bij mij. Ik hoop daardoor meer energie te krijgen voor de nieuwe start of fase in mijn leven en voor mijn kinderen weer de moeder te worden die ik was. Ik zou zo graag weer es letterlijk steviger in mijn schoenen willen staan … Benieuwd wat 2015 brengen zal en in hoeverre jij daar aan bij zou kunnen dragen . Alle goeds in ieder geval voor 2015.

 70. Eerst wil ik je bedanken voor je inspiratie, inmiddels binnen 7 maanden 22 kilo afgevallen en daarna 11 maanden op gewicht gebleven. Geen terugval gehad. Meer groenten via de groentesappen binnen gekregen, voorheen iemand die drie keer per dag brood at en heel af en toe groenten.
  Mijn voornemen voor aankomend jaar is een strakker lijf, dus minder buikvet, kipfiletjes etc.
  Waarom: Hoef ik niet meer na te denken wat ik aantrek! Shirts zonder mouwen, kipfilet, maar ook last van het vel bij bewegen. Bij het zitten maag buik, hou ik vaak in, maar dan nog. Benen schuren langs elkaar bij het dragen van een rok, vaak rode plekken (benen zijn flink t.o.v. de rest). Zo hoop ik ook beter in mijn vel, letterlijk maar ook figuurlijk te komen zitten.

  Een hele fijne jaarwisseling!

  Groetjes Natasja van Delft

 71. Beste Jesse,
  Voor het komende jaar heb ik andere doelen. Geen gewichts verlies in cijfers, mijn doel is gezonder en fitter worden; minder suiker, minder vet, meer slapen, tijd nemen om te lunchen en dagelijks sporten.

  Veel groeten en alvast een gezond nieuwjaar!

 72. Hoi Jesse,
  Mijn voornemen voor 2015 is doorgaan waar ik in maart mee ben begonnen, een gezondere levensstijl. De knop is bij mij omgegaan nadat ik in één van jouw artikelen las ,dat eten niet vullen is maar voeden! Ik ben me gaan verdiepen in alles wat met voeding te maken heeft. Naast jouw artikelen en boeken las ik ook de voedselzandloper en de boeken van Ralph Moorman. En eigenlijk is het allemaal zo logisch wat jullie schrijven ! Het mooie vind ik ook dat het werkt. Mijn hoge bloeddruk is verdwenen en ook mijn buikomvang is van 88 naar 83 cm,gegaan. En dat alleen maar door het eten van de juiste voedingsmiddelen en me heerlijk uitleven op de sportschool. Ik hoop dat ik zo rustig de overgang door kom en me ook in 2015 lekker fit voel.
  Ik wens jou en het hele team een voorspoedig 2015 toe en hoop dat jullie nog veel mensen kunnen helpen.

  groeten Cora

 73. Mijn goede voornemen is goed voor mezelf zorgen.
  Ik ben nu 50 en heb al een heel bewogen leven achter me liggen. (Scheiding, Borderline, na 30 jaar baan kwijt)
  Wat wel zijn sporen heeft achtergelaten, heel negatief zelfbeeld en volg nu 5 dagen per week psychotherapie 18 mnd lang. De laatste jaren heel slecht voor mezelf gezorgd, zeer slecht gegeten
  Door medicatie 18 kg aangekomen en ik wilde heel graag afvallen maar op de verkeerde manier door niet of nauwelijks te eten…
  Mijn leven is drastisch verandert sinds 9 december 2014. Dat is de dag dat ik te horen kreeg dat ik last had van bijnieruitputting. Daarom moest ik mijn levensstijl veranderen en dat doe ik nu onder begeleiding van Dietiste van Vitakinese. Dus mijn doel
  Is niet niet meer afvallen maar gezonder leven. Kerstdagen ging prima, zelfs afgevallen maar vooral genoten zonder het gevoel te hebben dat ik veel
  mistte. Denk dat er nog veel te leren valt op gebied van gezonde voeding dus daar ga ik me in verdiepen zonder druk van dingen moeten…..

 74. mijn doelstelling voor 2015 is -20 kg.
  het gezonde eten lukt al aardig; de groene smoothies vliegen erin, het minderen met foute vetten en suikers gaat de goede kant op. Nu nog die verrekte “zwemband” kwijt raken dan hoeft mijn dochter m niet steeds te gebruiken als: “springkussen!!”

 75. Hallo Jesse,

  Ik wil graag 10 kilo afvallen, dan weeg ik 85 kilo. Mijn streefgewicht is 80 kilo, ben 1.76 dus dat is een mooi gewicht. Maar ik slik veel medicatie waardoor ik vaak moe ben, heb een te laag vit. B12 en vit. D-gehalte. Ook hier krijg ik medicatie voor. De medicijnen die ik heb moet ik blijven gebruiken, helaas. En die maken het niet makkelijker om af te vallen. Van veel van die pillen kom ik juist aan. Maar ook mijn cholesterol is te hoog, heb ik ook medicatie voor. Ik wil graag ‘gezond’ oud worden en niet die altijd maar vermoeide moeder voor mijn kinderen zijn. Ik wil mijn energie terug, die ik al tig jaar kwijt ben. Naar de sportschool kan ik niet meer ivm de kosten. En ik wil geen diabetes- of hartpatiënt worden of kanker krijgen. Dat komt in de familie heel veel voor. En ik wil voor mijn ouders kunnen blijven zorgen, maar dat betekent dat ik dan ook goed voor mezelf moet zorgen. Gezond eten is altijd mijn streven, maar door omstandigheden schiet het er de laatste tijd nog weleens bij in en de kilo’s komen er weer aan, ook door veel stress ivm gezondheidsproblemen in de familie. Je ziet dat ik veel redenen heb om af te vallen, maar niet zo’n dikke portemonnee. Als ik nu net zo slank word als m’n portemonnee, ben ik meer dan tevree!

 76. Beste Jesse,

  ik denk dat iedereen enigszins wil afvallen en ook stoppen mer roken .
  Al deze goede voornemens zijn meestal vage beloften…en ik durf te zeggen dat ik ook bij mij zo is.De wil is er wel, maar de kracht en moed ontbreekt.
  Vroeger geen probleem om wat kilo’s kwijt te spelen, maar naargelang de leeftijd vordert, alsmaar moeilijker.U heeft het geheim om toch te slagen in die voornemens in de hand en misschien mag ik daarvoor dan ook op uw hulp rekenen.Alvast mijn beste wensen voor een gezond 2015 !!!

 77. Beste Jesse,

  Mijn doelstelling is me zonder obsessie kunnen houden aan een gezond voedselplan dat we samen opstellen. Geen eetdwang meer maar een gezond leven met sport, ontspanning en een rustige geest.

 78. Hallo jesse

  Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in je adviezen en je hebt gelijk dat je er met goede voornemens er nog niet ben en je snel vervalt in oude gewoontes. Ik herken mijzelf in je verhaal gewoon behoefte te hebben aan suiker en iedere keer het verlangen naar suiker niet te kunnen weerstaan. Ik ben vijftig jaar altijd rond zestig kilo gewogen en nu boven de 70 kilo gekomen. Ik heb veel verdrongen verdriet en schaam mijzelf voor mijn buik. Ik voel mijzelf gefrustreerd en niet fit. Ik eet de groene smoothies probeer wel te bewegen maar zie geen resultaat. Het moet nu gebeuren dus ik zie dit als laatste kans om mijzelf weer fitter te voelen..trots te zijn op mijn lijf..geen buikvet meer te hebben en tien kilo te verliezen. Ik wil dat mijn partner kinderen weer trots zijn op mij maar vooral dat ik mijzelf weer wat gelukkiger kan voelen en het komende jaar weer kan leren ontontspannen en genieten van het leven.
  Hoop dat je mij hierbij kunt helpen?

  Groeten Sandra

 79. Wat zou ik willen bereiken?
  Ik zou willen bereiken dat ik de discipline heb om goede oefeningen te doen om weer strak in mijn vel te zitten. Dit in combinatie met gezonde voeding zodat ik me fit en energiek voel.
  Waarom wil ik dat?
  Ik wil een paar kilo afvallen (blijvend), dus wil ik dat ik bewuster word van wat een goed voedingspatroon in combinatie met lichaamsbeweging met me kan doen.
  Wat zijn mijn redenen waarom ik dat wil?
  Ik wil gezond en fit 2015 door.

 80. Mijn goede voornemen is om me net zo gezond en fit te voelen als in 2014!! Ik voel me door een ander eetpatroon niet alleen fysiek maar ook mentaal 100 x beter! Keep up the good work Jesse!

  Groetjes,

  Janine

 81. Mijn goede voor.nemen zijn
  Dat ik 33 killo afval en het er ook af blijft

  Omdat anders mijn operatie niet door kan gaan.
  En dat ik na mijn operatie ook fit wil zijn en goede eet gewoontes wil hebben

 82. Ik wil nog 12kilo afvallen,ben dit jaar 6,5kilo kwijt en heel veel centimeters overal,en dan een borstverkleining en een buikwandcorrectie om van mijn klachten af te komen die ik nu heb,nek,schouders,rug,voet problemen,ik ben het helemaal zat en hoop dat het gaat lukken,alleen nu heb ik een kleine onderbreking van 4 tot 6 weken dat ik niet mag sporten en bang ben om weer aan te komen,ik sporten elke dag en dan in een keer niks meer door een littekencorrectie die moest en niet mee kon wachten te veel last ervan op mijn buik,daar baal ik echt van,met een buikwandcorrectie kan ik dat voorstellen maar een kleinlittekentje, niet.

 83. Wat ik voor 2015 wens is een leven waar ik zelf weer kan beslissen dat ik sterk genoeg blijf om van de koolhydraten af te blijven mijn leeftijd is 58 jaar en veel last van handen, heupen en opvliegers. Een ding is zeker dat ik weet dat het komt van verkeerde voeding.

 84. Hallo Jesse,
  Ik ben 70 , met pensioen en uit een generatie die veel drinkt.
  Mijn doelstelling is dan ook alcoholcontrole. Door in de namiddag als ontspanning een paar en soms meerder glazen wijn te drinken ga ik meer snacken (droge mond) , geen zin meer om -gezond- te koken, met alle gevolgen van dien.
  Ik heb mij hiervoor op gegeven voor online support. Sinds twee dagen heb ik geen alcohol gedronken, voel me stukken beter en actiever. 6 u op, sporten, smoothie maken en super ontbijt en de dag straalt me tegemoet.
  Dank voor je aanhoudendheid om me steeds weer te motiveren.

 85. Nadat ik op mijn 15e bijna anorexia heb gehad heb ik een angst voor de Weegschaal ontwikkeld. Al die jaren daarna ben ik op en neer gegaan met mijn gewicht. Totdat ik jouw boek heb gekocht, van daar uit heb ik mijn eetgewoontes onder controle gekregen en een levensstijl ontwikkeld die goed bij me past. Ja, ik ben veel tijd kwijt in de keuken om alles vers te bereiden, maar het geefte rust en voldoening. Ik ben blij dat ik een goed voorbeeld kan zijn voor mijn kinderen en mijn omgeving. Dus mijn voornemen voor 2015 is verder gaan met waar ik 2 jaar geleden mee begonnen ben. Ik voel me fitter, zelfverzekerder, gelukkiger met mezelf en voel dat dit goed voor me is. Dank je dat je me de goede weg op hebt geholpen . Hopelijk kan ik in 2015 nog wat mensen inspireren om ook deze leefstijl aan te nemen. Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen!!

 86. Hoi Jesse,

  Ik moet erg nadenken over wat ik eigenlijk wil er gaan zoveel gedachten door mij heen,mijn hoofd zit vol met halve gedachten alles loopt een beetje door elkaar er
  zijn zoveel dingen, Maar ik ga toch proberen te omschrijven wat mijn doel is en inderdaad zijn deze er al jaren.
  Het allerbelangrijkste vindt ik toch wel dat ik een betere gezondheid krijg ik heb hoge bloeddruk en heb fybromiealgie ,ik wl graag met mijn man mee met de vrachtauto ,dat doe ik ook wel maar het wordt door mijn gewicht en n iet zulke soepele spieren erg moeilijk gemaakt. Ook het eten onderweg maakt afvallen een beetje moeilijk.
  Dam vindt ik het ook belangrijk om me gelukkig en tevreden te voelen met mezelf
  ook dat is waar ik al jaren mee kamp en het moeilijk maakt om een dieet te blijven volgen als het maar even tegenzit in mijn leven grijp ik naar de verkeerde dingen terwijl ik weet dat ze niet goed zijn,maar het is sterker dan ik, vreselijk gewoon,
  Ten derde wil ik er mooi uit zien en eindelijk de kleren weer aan kunnen die ik in de
  gewone winkels zie hangen i,¨p,v, in de grote maten winkel ,waar ik dan genoegen moet nemen met de kleren die ik minder leuk vind, Ik wil naar mezelf durven kijken
  in de spiegel zonder dat ik walg van dat afschuwelijke mens in de spiegel.Ik hoop met jou te bereiken wat me tot nu toe niet is gelukt.

 87. Ik wil afvallen omdat ik zo verschrikkelijk veel lichamelijke mankementen heb.
  Hoge bloeddruk, laag groeihormoon, trage schildklier, suikerziekte, beschadigde hypofyse door bestralingen, lipoedeem, enzovoort.
  Dus keiharde noodzaak om aan mijn voedselpatroon te werken

 88. Hallo Jesse,

  Mijn doelstelling voor 2015 is gezonder worden. Daarmee doel ik op mijn algehele gesteldheid. De laatste jaren ben ik in de overgang geraakt en daarmee zijn de kilo’s er ” aangevlogen”. Ondanks veel bewegen, gezond eten etc. lukt het me niet om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Je wilt niet weten welke dieten ik allemaal gevolgd heb, welke pillen ik geslikt heb, met het zeer bekende jojo’en als gevolg, dus nog meer erbij dan eraf ging. Dit ben ik zo zat! Zeker omdat ik ook een hoge bloeddruk heb, is het eigenlijk van levensbelang dat ik mezelf gewoon een gezond eetpatroon aanleer en dat ook vol kan houden, want dat is vaak het struikelblok. Mijn streven is eigenlijk om in de zomer van 2015 gewoon in een bikini naar het strand te kunnen. en last but not least, ik zou er ook veel zelfverzekerder door worden, hetgeen de relatie met mijn man sterk zou verbeteren. Reden genoeg dus!

 89. Graag zou ik:
  10 kg afvallen.
  Platte buik verwezenlijken
  Steviger bovenarm-spieren ontwikkelen
  Voedingsgewoonten verbeteren
  Voorlopig is dit voldoende 😉

 90. Doelstelling: gezond lichaam, minder stijf en stram. Me goed voelen in mijn vel. Ik ben te zwaar, dus ook gewichtsverlies staat op de lijst: 10 kilo voor het aankomende jaar eraf!
  Ik ben al begonnen met groene smoothies en doe 2 x per week de 320 workout. Voel me hierdoor al veel fitter en minder stram en stijf!
  Voor 2015 zeker dit volhouden en beter op mijn voeding letten (gezonder eten!) en suikers en (verkeerde) vetten minderen/stoppen!
  Veel dank voor je support!

 91. Hai Jesse,

  Ik zou heel graag wat gespierdere armen, dunnere benen, strakkere buikspieren
  en 5 a 6 kilo er af binnen drie maanden tijd.
  Ik hoop dat je me hierin een aantal tips kunt geven ?

  Groetjes Marieke

 92. Hoi Jesse,
  Ik wil graag 30 kilo afvallen en mij weer sexy voelen, weer echt vrouw! Door de nabehandelingen van borstkanker én de overgang ben ik vele kilo’s aangekomen. Ik voel me niet meer mezelf, vooral mijn heupen en bovenbenen zijn enorm. Tevens zal ik mij door gewicht verlies vele malen beter en energieker gaan voelen. Ik heb al een heel klein beginnetje gemaakt door mijn suiker inname te beperken. Maar heb nig heel veel hulp nodig!
  Groetjes Sylvia

 93. Mijn doelstelling is om vanaf nu/gisteren opnieuw te beginnen met groene smoothies en het nu wel iedere dag volhouden, en beter voor mezelf te zorgen, dus ook veel meer groente, eiwitten en vetten ga etenm, zodat ik me weer fitter en fijner ga voelen, en energie en moed krijg om de therapie die ik volg vol te houden. En wie weet ooit van mijn ontzettende rugpijn af te komen. Waardoor ik al jarenlang moet afzien. Dit wil ik bereiken door middel van jouw programma’s, en adviezen, waardoor ik meer gemotiveerd ben.

 94. Goedeavond
  Ik wil graag hetzelfde wegen als 25 jaar geleden, dat betekent dat ik 5 kilo moet afvallen.
  Dat ga ik proberen met sporten en voeding. Ik zou graag een platte buik willen hebben.
  Groetjes
  Karin

 95. Hallo ik reis en verdiep me al 30 jaar opweg naar goede voeding !! Omdat ik al 32 jaar met een zeer slechte gezondheid moet doen ,en met verschillende nieuwegewrichten wil ik graag blijven lopen en genieten !voor mijzelf kinderen en kleinkinderen!! Daarom reis ik door en kom steeds nieuwe dingen tegen,en graag zou ik op weg lotgenoten willen helpen entegenkomen! Want ook met 67 j is het de moeite waard om je goedte voelen en er goed uit te zien
  En lekker en goed te eten

 96. Mijn doel voor 2015 is om 5 kg af te vallen. Reden is dat ik dan meer energie krijg, lekkerder in mijn vel zit, mijn kleding beter past en minder last heb van hormoonschommelingen en eetbuien. De kilo’s zijn er de laatste paar jaar langzaam aangekomen. Nu ben ik het zat en ga ik ervoor. Ze gaan eraf!

 97. hallo Jesse,
  mijn doel voor 2015 is weer radicaal te stoppen met suikers, en tarwe omdat ik uit ervaring weet dat ik me hierdoor stukken beter voel. probleem is alleen dat ik steeds weer in mijn oude eetgewoonte verval. mijn doel is om het nu een jaar lang vol te houden.

 98. Beste Jesse,

  Door jouw boeken gaat het gezond eten al een stuk beter maar het kan natuurlijk altijd beter! Mijn gezin gaat heeeel langzaam over op gezond eten 🙂 (valt nog niet mee om ze zover te krijgen) maar het gaat steeds iets beter dus ik heb goede hoop dat ze volgend jaar ook om zijn. Alle jouw nieuwe tips en recepten zijn altijd erg welkom! Ik hoop trouwens ook op deze manier van mijn pijnlijke heupen af te komen als bonus 🙂

 99. Ik wil graag een gezondere levensstijl. Ik had weinig hoofdpijn toen ik een koolhydraatarm dieet volgde. Ik ben nu minder streng en daardoor minder energiek en vaker vermoeid.
  Ik wil gezonder leven zonder te diëten.

 100. ik wil graag minstens 10 kg afvallen en me weer gezond en energiek voelen.
  Ik wil graag weer plezier in mijn leven krijgen!!!!

 101. Ik ga dit jaar 5 kilo afvallen, omdat ik me dan prettiger in mijn vel voel en meer energie heb. Ik ben inmiddels al 2 jaar geleden begonnen met het veranderen van mijn voedingspatroon en dat gaat me al goed af. Ik hanteer de 80% regeling. Natuurlijk heb ik momenten dat ik “snoep momenten” heb, maar dat los ik nu op met in het weekend toe te staan wat lekkers te mogen. Dit jaar ga ik me verdiepen in “gezond snoepen/gezonde recepten voor zoetigheden”, zodat ik ook hiervoor betere alternatieven krijg.

 102. Beste Jesse,
  Ik zou graag 12 kg afvallen, fitter en energieker worden. Ik wil dit in de eerste plaats bereiken voor mijn paard en daarnaast natuurlijk voor mezelf. Hoe kan ik van haar prestaties verwachten als ik zelf niet topfit ben. Ik ben al begonnen maar heb nog een flinke weg te gaan. Ik ga ervoor in 2015!

 103. Hoi Jesse als eerste wens ik je ook een heel goed fit en gezond 2015 toe!
  Ik wil je ook graag bedanken voor al je emails met tips die ik +_ de laatste 2 jaar ontvang! Ik ben daar behoorlijk zuinig op en heb ze onder allerlei kopjes in mapjes opgeslagen! En toen ik ze / jaar geleden ineens kwijt was en sommige ineens in mijn iCloud zaten en na lang bezig te zijn geweest weer oké had heb ik ze voor de zekerheid ook maar uitgeprint dus alles keurig in mappen voor de zekerheid, omdat ik altijd dacht ja stel dat! En ja tot mijn grote vrees is dat vorige week dus gebeurd! Ik was jouw emails aan het lezen haalde de tips eruit stuurde die naar mezelf toe omdat ik ze dan niet steeds open hoefde te klikken en meten het onderwerp op mijn kopje zag! Begrijp het nog steeds niet maar al jouw pers emails dus weg! Ja met een iPad kan je niet alles opslaan natuurlijk dus helaas!!! Nu heb ik dus wel alles nog gelukkig uitgeprint! En zoek ook via you tube nog dingen op! Maar goed mijn motivatie is met name om gezond & fit en natuurlijk slank te zijn! Ik heb 2/ jaar een imuumtherapie gehad voor allerlei allergieen en hooikoorts maar voelde me daar steeds broerder door worden! Ja denk nu had ik er maar niet mee ingestemd maar al vanaf mijn jeugd last van jeuk ogen en erge hooikoorts werd steeds erger! Dus was laaste redmiddel! Had ook ineens smorgens wallen tot op mijn wangen niet toonbaar meer helaas! Toen ik jouw emails kreeg ben ik begonnen met e nr te schrappen en o steeds stapje bij stapje verder! dacht dat dat hielp voor mijn wallen maar helaas het is gewoon van de gifpuiten gekomen die ik ingespoten kreeg eerst wekelijks na /3 mnd 1x per maand! Maar ben op 3 mnd na3 jaar bezig geweest met geen resultaat heb gewoon nog steeds hooikoorts en soms wallen helaas! Bij huisarts zeggen ze dat er is niets tegen te doen is dus daar schiet ik niets mee op! dus ben ik na een natuurgeneeskundige geweest die zei dat er een manier is om van je allergieen af te komen en dat is om leverzuiverringen te doen! Volgens boek van Andrea moritz! Dus ook dat ben ik gaan doen en ben daar nu bijna 2jaar mee bezig maar je bent pas klaar als er niets meer uitkomt en dat is bij mij nog steeds niet het geval! Dus gaan we vrolijk door en hoop ik er ooit nog van af te komen!!uiteindelijk weet ik nu dat je lichaam heel complex in elkaar zit en dat alles word geregeld door hormonen en dat die in balans moeten zijn! Ik doe mijn best om zo gezond mogelijk te eten geen suiker enrs geen slechte vetten en regelmatig groente sappen en wat fruit geen brood soms qraqers en wel quinoa rijsttafel! Met humus of Heinz met wat groenten)avonds vaak wat gewokte groentenmet kip en quinoa!soms een groente omelet of een groente soep maar vaak het meeste is dan wel groenten!( Ik eet wel eieren!) ik sport wel bijna iedere dag waardoor ik nu last heb van mijn gewrichten en behoorlijke spierpijn! Die ook aanhoud als ik niet sport! heb gelezen dat dat met verzuring te maken kan hebben dus probeer daar nu meer op te letten, maar dat is lastig als het je levenspatroon is! Een ding heb ik nog steeds moeite mee en dat is dat ik niet helemaal zonder zuivel kan! Ik eet ieder dag bakje havermout gemaakt met karnemelk en wat kwark is dit nu heel erg? Ivm verzuring! Weet dat er ook amandelmelk is en dat gebruik ik ook mar dan als ik de havermout warm eet! Ik vind dat al ik het savonds maak en ik de koelkast laat weken niet lekker! Verder eet ik geen vlees wel af en toe kip soms wat vis wel 1 multievitamine of greens for life en een krilolie per dag en soms een superfoodsmoothie met maca RAW cacao en wei poeder na de krachttraining! Hoorde alleen dat dat binnen/ uur moest? Dat lukt mij nooit ivm douchen sauna enz?! Is dat erg? Ben alleen nog steeds benieuwd of ik nu goed bezig ben? Wil niet ziek worden over paar jaar omdat ik mischien iets fout doe? Of door tekorten omdat ik vegetariërs eet?! Het is inmiddels een heel lang verhaal geworden hoop dat ik het duidelijk heb opgeschreven! Hopelijk ga je zo door en kan ik nog veel van je tips leren om gezond te worden en dan vooral te blijven!!!ben benieuwd wat jij van de leverzuiverringen vind en of jij het ook kent?! Gr hartelijke groeten José

 104. Jesse,
  mijn doelstelling is een strakkere buik en billen, vetverbranding aanwakkeren, kracht opbouwen zodat ik meer energie en kracht heb om mijn job te combineren met de opvoeding van de kinderen, het runnen van het huishouden… En dit alles met een goed humeur!
  Gemotiveerde groetjes,
  Tamara

 105. Mijn doelstelling en persoonlijk thema van dit jaar is zuivering. Ik ben al 2 jaar vrij van geraffineerde suikers en ben sindsdien ook vegetarisch gaan eten. Ik voel me super en ik sleur nu 8 kg minder gewicht mee zonder ook maar 1 dag te diëten 🙂 Ik wil mijn lichaam nu echt zuiveren en een extra boost geven. Na jaren van suikerverslaving en eten uit pakjes en zakjes, wil ik de opgestapelde gifstoffen in mijn lichaam kwijt via voeding, superfoods en de kracht van kruiden zowel innerlijk als uiterlijk. Ook mentaal wil ik me zuiveren en de stress aanpakken, want ook al eet ik gezond en natuurlijk, ik voel dat de stress een weerslag heeft op mijn lichaam. Lichaam en geest zijn één hé. Kortom, ik zet mijn avontuurlijke en fantastische ontdekkingsreis verder, met respect voor mezelf en mijn lichaam.
  2 jaar geleden was op 2 januari mijn doelstelling : gezonder eten, een natuurlijke voeding, voedsel dat me voedt en niet belast. Ik heb dit zonder problemen al 2 jaar volgehouden en ik ga door. Een tip die ik aan iedereen wil meegeven : ik heb me nooit op het teveel aan kilo’s gefocust, want dan wordt het pas echt een strijd, met ups en downs. Mijn focus lag en ligt nog steeds op voeding uit de natuur en een gezonde voeding en mijn leven is hier helemaal door veranderd. Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan en ik heb me nog nooit zo energiek als nu gevoeld ! Al mijn gezondheidsklachten zijn verdwenen. En het gewichtsverlies is mooi meegenomen, een extra bonus voor mijn nieuwe levenswijze 🙂 Ik beschouw dit als een cadeau van mijn lichaam omdat ik het eindelijk op de juiste manier voedt en het de nodige aandacht en respect geef.

 106. Beste Jesse,

  Allereerst de beste wensen en gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

  Mijn doel is niet zoveel meer afvallen, ben inmiddels helemaal ‘going Jesse’ qua voeding met dagelijks groene smoothy etc etc., de 2 december kilo’s ben ik zo weer kwijt ! Maar ik voel dat extra beweging hard nodig is bij mij en dat de knop omzetten om dat te gaan doen niet te vinden is, steeds weer een excuus. Zit in een modus dat ik al moe word van de gedachte om te gaan sporten, want in essentie hou ik niet van sporten…help me te stimuleren!!

  Groet, Sabrina

 107. Beste Jesse,

  Ik ben 24 jaar en ik ben al van jongs af aan een dikkertje geweest. Toen ik 18 was heb ik de knop bij mezelf omgedraaid en ben ik gaan dieten en eten. Daardoor verloor ik veel overtollig gewicht en was ik 2 maten slanker. Omdat ik het heel drastisch heb aangepakt was het lastig vol te houden en ben ik daarna meer aangekomen dan dat ik afgevallen ben en nog erger, mijn lichaam is nu veel blubberiger dan eerst. Daarom heb ik in oktober 2014 besloten om zo min mogelijk koolhydraten te gaan eten, zo min mogelijk te snoepen en mijn maaltijden vooral te vullen met groenten en fruit. Ik heb me toen ook aangemeld op de sportschool waar ik nu een sportschema heb laten opstellen voor krachttraining en cardio. Ik wil het dit keer helemaal anders aanpakken en ik weet waar ik naartoe wil met mijn lichaam en welke afmetingen het best bij me passen. Daarom heb ik het doel in gewicht los gelaten. Mijn doel is dus een aanpassing van mijn levensstijl met als gevolg een gezonder, strakker en mooier lichaam.

  Waarom nu?
  Deze maand word ik 25 jaar, ik ben al 5 jaar gelukkig samen, we hebben een leuk huisje en allebei een mooie baan. Graag zouden wij aan kinderen willen beginnen. Maar zoals mijn partner en ik tot nu toe hebben gegeten en hoe we er fysiek aan toe zijn, wil ik nog niet aan kinderen beginnen. Ik wil dat ik een goed voorbeeld ben voor mijn kinderen en hen van het begin af aan opvoeden met een gezonde levensstijl. Ik zal me eigen levensstijl dus eerst moeten aanpassen, ik wil er zodanig aan wennen dat het geen opgave meer is, maar een gewoonte.

Geef een reactie