Goede voornemens voor 2010

Om te beginnen wil ik je graag een heel fit en gezond 2010 toewensen. Dat 2010 fysiek gezien (wat je gezondheid, gewicht, lichaamssamenstelling en alles wat je verder m.b.t. je lichaam wenst) je beste jaar ooit mag worden. En niet te vergeten natuurlijk ook in alle andere aspecten van je leven.

De vraag is: Hoe kan je van het leven genieten en tegelijkertijd afvallen en/of strakkere buikspieren krijgen? Wanneer we immers denken aan het verliezen van lichaamsvet denken we al snel aan diëten en speelt de gedachte dat we niet meer 'lekker kunnen eten' al direct op.

Maar is het realiteit dat lekker eten en gezond eten niet samen gaan? Of is dit slechts een idee?

Hoe kan het dat sommige mensen zonder moeite een gezond eetpatroon kunnen handhaven? "Leuk voor hun, maar mij niet gezien" denk je nu misschien. Maar hé, wil je vet kwijt of niet? En wil je dit tijdelijk even verliezen en daarna opnieuw balen omdat het er wéér aan zit? En daarna vervolgens weer op zoek naar een methode die "wel werkt"?

Of is de methode misschien niet het échte probleem? Waarschijnlijk geldt dit niet voor jou (ik kan me voorstellen dat jij anders bent) maar veel mensen geven de methode die ze hebben gebruikt om af te vallen de schuld als ze daarna weer bijkomen. "Ik heb alles al geprobeerd. Dit dieet werkt niet, dat voedingspatroon werkt niet en dàt? Ach, dat heb ik ook al geprobeerd. Werkt ook niet".

Nooit denken deze mensen (ik weet dat jij niet bij deze groep hoort!) één stap verder en zeggen ze: "aah, misschien was ik degene die niet heeft gewerkt!"

Want als je immers in de eerste instantie vet verloor van een bepaalde methode dan was er waarschijnlijk wel iets dat werkte.

Zou het een grote kracht zijn als we zouden durven zeggen: 'Ik ben degene die niet heeft gewerkt'? Zou het ons versterken omdat we de durf hebben het probleem te zien zoals het is? Omdat we eerlijk tegen onszelf durven te zijn?

Zou het ons kracht, energie en het vermogen geven om ons lichaam nu wél definitief te veranderen als we tegen onszelf durven te zeggen: "Misschien was ik degene die niet lang genoeg heeft volgehouden, terwijl ik weet dat ik zelf de kracht in me heb om mijn (eet)patroon te veranderen. Ik zal nu mijn doel bereiken en daarom ga ik nu de stap zetten om definitief het leven te leiden wat mij heeft lichaam geeft dat ik wil".

Dat klinkt heel anders als: "Dat dieet is het zoveelste dieet dat niet werkt…." nietwaar?

Zie, als we iets willen veranderen in ons leven dan moeten we eerst écht eerlijk tegenover onszelf zijn. En soms hebben we nou eenmaal iemand anders nodig die ons dat verteld.

Neem eens de tijd om in 'de eerlijke jij' te stappen en jezelf te bekijken van uit de '100% eerlijk bril'. Laat me weten wat je door deze bril ziet!

Klaar om je doel te gaan bereiken? Go for it!

Share:

3 comments

  1. Hallo Jesse,

    De allerbeste wensen voor 2010. Heb veel van je geleerd.
    Kan je afvallen/ sporten/ gezond leven en toch af en toe een uitspatting hebben bv een biertje, vette hap etc. Ik zou denken van wel maar mijn lichaam denkt er heel anders over. Afvallen lukt met veel inspanning, een frikandel en ik ben dikker geworden! Kun je hier nog iets meer over vertellen? Dit is toch niet normaal? ben ik dan gedoemd mijn hele leven sober te zijn?
    Gr, Ben

  2. It is perfect time to make ome lan for the futur nd t’s time to be happy. I’ rea this pο t andif I cοul I w nt tο uegsgt ou some inte esting th ngs ora vice. Perhaps you can ite n xt arti les eferring to this articl .I i e to ea more thing bout it! ake a look at my web blog

  3. Anche se la smentita ufficiale non c'è non credo che ci siano multinazionali interessate a comprare un centinaio di polletti a basso prezzo.Penso che quelle immagini siano vere ma che i polli siano destinati ad un mercato locale.CiaoLuigi >> Lu Vi WeblogLa mente è come un paracadute: funziona solo se si apre.

Geef een reactie