4 stappen tot een balans in je hormoonhuishouding

Wanneer we gewicht willen verliezen, of vet willen verbranden, dan zijn we geneigd minder te gaan eten. We focussen op hoeveel we eten.
Waar en hoeveel vet je opslaat wordt echter niet bepaald door hoeveel je eet, maar door wat je eet.

Op welke plaats je vet opslaat en hoeveel dat is wordt 'van binnenuit' bepaald. Het wordt bepaald door je hormoonhuishouding.

Er zijn 6 hormonen die invloed hebben op plaatselijke vetopslag- en vetverbranding. Een disbalans in één van deze hormonen (te veel of te weinig) leidt tot toename van lichaamsvet op een specifieke plaats op je lichaam.

Als je dus een bepaalde sport/trainingsmethode of een dieet/voedingsprogramma gaat volgen, dat niet focust op een beter balans in je hormoonhuishouding, dan zul je nooit slagen.

Bekijk deze video om te ontdekken hoe je sneller en met minder moeite vet en/of gewicht kunt verliezen middels de 4 stappen tot een balans in je hormoonhuishouding.

Leer een balans in je hormoonhuishouding te creëeren voor om blijvend, duurzaam je doelstelling te bereiken

Share:

16 comments

 1. Welke voedingsmiddelen maken isuline aan? Mag je ook bladgroentes nemen uit de diepvriesvak van de supermarkt? Want op de vers afdeling ligt alleen maar sla.

 2. Hoi Jesse, ik heb zojuist je video hierboven bekeken, maar hij stopt bij 5.59 min! Niet erg, want ik ben intussen al goed thuis in het verhaal, dat ik nu volg sinds Juli 2010. ik heb deze Kerstdagen erg lekker en behoorlijk veel gegeten, hoofdzakelijk recepten uit het 12 feestrecepten e-book van Marjolijn. Ik woog 1e Kerstdag precies 55 kg. en nu de z.g. derde kerstdag 55.3 kg. dat is heel prima omdat 55 kg mijn minimum is. Vandaag eet ik nog lekkere restjes ervan. Maar de 9 brownies, die ik nog over heb bewaar ik tot mijn vriend er is (woensdag). Ik ben er zeker van dat hij ze ook erg lekker vindt.
  Groetjes, ook aan Marjolijn, met dank voor de heerlijke recepten en de beste wensen voor het Nieuwe Jaar 2011! Elske.

 3. Beste Erik,

  Heb een paar keer geprobeerd je book te downlaoden maar ik krijg telkens een ‘error’waarschuwing. Jammer. Is het boek te bestellen en tegen welke kosten?

  groeten,
  Sylvia Stam

 4. ik krijg een foutmelding bij dit filmpje,jammer
  groetjes alex

 5. Hey Jesse,
  ik kan niet sporten wegens een slechte rug,wandelen probeer ik elke dag een half uur tot een uur…heb bradycardie en sinds 10 jaar een pacemaker.volg sinds 6 jaar weight watchers,maar de laatste 3 jaar kom ik een paar kilo aan …
  nu heb ik sinds een week omega 3 geslikt en merk al resultaat(vooral bij de stoelgang-problemen die ik had 🙂 )
  heb ook een blender besteld om groene smoothies te maken ,want ik denk dat mijn hormonen in de war zijn wegens de aankomende menopauze!
  bedankt voor de video’s en tips!
  groetjes

 6. Wederom bedankt voor de info, het is inderdaad een combinatie van factoren die vetverbranding stimuleren. Net zoals dat bijvoorbeeld vet op de buik en bovenbenen o.a. door het hormoon oestrogeen veroorzaakt kunnen worden. Ik ben erg benieuwd hoe jij wilt regelen dat je hormoonhuishouding optimaal gaat werken…

 7. Hey Jesse,

  Alle eerst thanks voor al jou video’s op de Internet.

  Nu over deze video.
  Waar je zeg dat buik vet door bepaalde hormonen gestimuleerd zou zijn..

  Ik herkent dit, maar weet er geen raad mee.
  Ik sport thuis op mijn home training 70 min per dag, 5 a 6 dagen per week.
  verbrand gemiddel 1000 calorieen per keer, en doet s’ avonds buikspier oefeningen.
  neem 3 keer per dag eetlepen kokos olie, en drink tussen 2,5 to 3 liters water perdag
  maar als nog zie ik mijn buik vet niet echt verdijnen.

  Hoe kan ik nou herkenen dat bepaalde hormonen de oorzak van mijn buik vet zou zijn ?

  mtvg,

  john.

 8. Dag Jesse

  Hartelijk dank voor de video, we hebben weer heel wat bijgeleerd.
  Is het misschien de bedoeling om enkel voeding te eten met een laag GI gehalte, want zo bestaan er veel diëten en ook deze werken niet (ik spreek uit ervaring).
  Zou je ook voedingsmiddelen kunnen doorgeven voor vegetariërs? Zelfs wij kunnen een teveel aan lichaamsvetten hebben :-).

  Alvast heel erg bedankt!!
  Vriendelijke groetjes
  Greet

 9. dag jesse
  ik wilde graag vragen als je al het vet in je heupen benen en billen hebt zitten welke hormoonhuishouding is dan verstoord en wat kan ik daar het beste aan doen want van boven ben ik slank tot normaal.Al het vet hoopt zich bij mij op mijn heupen en billen

  alvst bedankt

 10. Jesse,

  Doe mijn best met je tips heb gewoon niet meegefeest of zo heb niks met feesten of gezamenlijke bijeenkomsten fouteboel voor mij… Dus gewoon aan de smoothie en eiwit en de rest geweest… Wil nog wel de recepten bestellen maar soms lijkt het wel iets griezeligs in mijn ogen om het te eten omdat ik zo graag helemaal slank wil zijn terwijl jij zegt dat het gaat om wat je eet en niet hoeveel. Ik eet ook wat je mag eten en toch vind het moeilijk om meer te eten dan ik al doe, moet gewoon een omschakeling maken in mijn hoofd. En dat gaat niet van de ene op de andere dag maar moet wel zie wel ik ga het wel doen ECHT. Moet me gewoon erop programeren zo voelt het meer…Wil het bestellen maar ook echt eten als wanneer ik iets slanker ben dan nu…

  Doe de kettlebell heel trouw. Heb ook het idee dat ik iets doe met mijn lichaam die ik zeer en zeer slank wil hebben en ga door totdat ik het krijg en dan ben ik eigenlijk meer wie ik wil zijn… Meer in mijn hoofd dan denk ik…Al met al soms denk ik veel te veel informatie wat zorgt ervoor dat alles in je hoofd gewoon rondvliegt maar ben toch blij met dit programma en je duidelijke videos en uitleggen. Heb het ECHT zo druk en druk meer in je hoofd om alles een plek te geven maar gewoon druk bezig met alles wat ook te maken heeft met afslanken en echt heel ver afslanken meer voor MIJ…

  En dan verdien ik wel die feestmaaltijden wel en is het ook niet zo erg meer om het te eten.
  Kan ik het ook gelijk verbranden met die kettlebell maar nu moet ik eerst mijn eigen vetresten nog van de lichaam wegwerken…

  liefs,
  vivaldi

 11. hoi Jesse,
  heb vandaag je video gezien over de eiwitten en dit sprak me erg aan. Ik ben al een tijdje fan van de smooties en oik van de citroensap met cayennepeper. Ik zou graag 15 kilo eraf willen, ben nu 90 en wil naar de 75. Ben 1.76 lang en het valt niet echt op dat ik te zwaar ben met kleren aan maar ik zie het wel. Ben 2 dagen in de week in de sportschool en doe cardio op mijn hartslag en 8 oefeningen in de zaal maar ik val niet af. Nu ga ik eens kijken of het me lukt met de eiwitten. Vandaag heb ik me er aangehouden samen met een grote kan smootie van spinazie, kiwi, banaan en gember. Is kaas ook aan te raden voor tussendoortje??

  groetjes

 12. Hallo Jesse,
  Lekker duidelijk verhaal weer!
  Tijdens de kerstdagen heerlijk gegeten van de maaltijden uit je feestreeks. 100 gram aangekomen, waarschijnlijk door een slechte trainingsweek. 1 x getraint i.p.v. 3 x.
  Het gaat goed hier. Jij en Marjolijn een goede jaarwisseling en tot 22 januari in Amstelveen. Heb er nu al zin in.

 13. Hallo Jesse

  Ik krijgwaar helaas een foutmelding bij dit filmpje.Jammer maar waar.Degroeten.

 14. Hallo,

  Ik las zonet dat kokosvet innemen zou helpen bij afvallen of heb ik dat fout begrepen? Geldt dit ook voor olijfolie? Het zijn gezonde vetten maar het blijven toch vetten niet? Ik beperk me tot +/- 1 soeplepel / dag.

  Kan je ook laten weten welke vorm van ‘suiker’ ik kan gebruiken voor in thee? Ik lust het echt niet zonder zoetstoffen (die dan weer ongezond zijn). Ik dacht aan honing, melasse (vol mineralen) of sucanat (oersuiker)…. of schiet de insuline dan weer de hoogte in? Groetjes, Ilse

 15. Hoi Ilse

  Gebruik Steevia, een natuurlijke suiker, te koop bij reformzaken.

  Gr. Ria

 16. ik wil de video bekijken en het doet niets… heb nogal last van mn hormonen, dus dacht, wie weet heeft Jesse de oplossing!!!! ook zou ik meer willen weten over groene smoothies… kan ik ook verschillende soorten sla gebruiken? het lijkt mij nl geweldig om meer groene smoothies te maken, maak al veel verse fruitsapjes en smoothies, maar groene lijkt mij ook heerlijk!!! kan je mij meer vertellen over hormoonbalans?

  vriendelijke groeten Rianne

Geef een reactie