Interview Ralph Moorman – Het Hormoonbalans Dieet

Vanmiddag heb ik heel gezellig gekletst met Ralph Moorman, auteur van Het Hormoonbalans Dieet, en we hebben samen een video voor je opgenomen.

In deze video stel ik Ralph diverse vragen over voeding, hormoonhuishouding en gezondheid. Ralph beantwoord:

 • Hoe je een disbalans in je hormoonhuishouding aan je gezicht kunt aflezen
 • Welke 4 voedingsmiddelen je absoluut in de supermarkt moet laten staan
 • Welke voedingsmiddelen je juist zou moeten meenemen
 • Welke hormonen je in balans moet brengen om optimaal slank te zijn
 • Wat het antwoord is op de vraag welke en hoeveel vetten gezond zijn
 • Waarom je melkproducten en brood uit je voedingspatroon zou moeten schrappen
 • Waar je melk en brood mee zou kunnen vervangen
 • Wat een vertragende werking op je schildklier heeft
 • Wat de nummer 1 voedingsstof is om toe te voegen aan je voedingspatroon

Bekijk de video met de antwoorden van Ralph Moorman:

Wil je na het kijken je reactie onderaan deze blog achterlaten?

Ook namens Ralph: Bedankt!

Bestel op bol.com

Share:

26 comments

 1. Leuk en leerzaam interview jongens!! Top!!

 2. Jesse en Ralph…

  Vind het knap hoe jullie alles weten over voeding…zoveel dingen waar je rekening mee moet houden daarom hou ik het simpel en omdat ik veel eten niet echt nodig vindt kan ik goed leven merendeels op griekse salade en smoothie en water en ook dus gezonde vetten en vit E hoog en multi vit. maar 2x vis in de week vind vis vlees kip sowieso griezelig vies maar vis lukt nog wel een beetje… en denk doe het aardig goed.

  Want voel me eindelijk slanker maar bij mij zit het ook merendeels tussen de oren… B.v als ik iets wil maken van jullie gezonde lekkernijen dan voel ik me bijna 10 kilo dikker !!! al is het een banaantje extra op de dag is ook het zelfde verhaal weer… vindt deze kant ervan erg moeilijk gewoon om een omschakeling in je hoofd te maken… Ik ga morgen beginnen met de gezonde pannenkoeken … 1x op de dag…Dat je er niet van aankomt wil ik wel geloven omdat jullie het wel weten denk ik…

  Vindt het fijn dat jullie dit alles doen …Voelt als iets waar je op terug kan vallen…Verheug me echt op de pannekoeken kan ik eindelijk ook eten zonder dikke gevoel erbij… Als tractatie voor mezelf .En op andere tijden zit ik al goed gevuld met mijn griekse salade doe ik extra veel groenten erin met feta en olijfjes of nootjes zijn de enige dingen die ik extra voeg aan mijn eetpatroon…Vanavond heb ik maar bijna handvol salade op en that’s it zat al propvol…Ik ben niet zo’n eten liefhebber klinkt raar maar waar… Ik geloof in het ” je eet om te leven , leeft niet om te eten” En dan voel je je juist opgewekt en lekker…Ook ben ik grootgebracht met de strenge overtuiging dat je je maag nooit mag vullen tot het eten bijna eruit komt en het overbelasten. Vanwege mijn geloof ook…

  Maar weer de cultuur ding mensen om je heen die je wijs maken dat je mooier bent als je gevuld bent als vrouwzijnde…met VET! Dus jarenlang een heel getrek aan alle kanten en het was nooit goed. Maar voel me steeds weer dunner worden zoals ik het had en dus zit nu in de opwaartse weer…Voel me gewoon gelukkiger… Wil geen vet meer zien… Ik bof wel met het feit dat als ik paar kilos aankom dan kom ik verdeeld over hele lichaam aan dus valt het minder op maar voor mij valt het wel erg op. En ben gewoon van al die gedoe af als ik weer helemaal slank ben…Ben toch wel blij dat ik hier terecht ben gekomen…Is de eerste keer voor mij dat ik iets samen met anderen doe…Gelukkig maar !

  grappige beertje erg lief…(aleen omdat ie niet echt is)..

  Vivaldi

 3. ik heb een vraagje ik kan niet tegen aspartaam (hoofdpijn ,misselijk etc) en ik krijg het idee dat als ik bij iemand ben en ik kijk altijd op de verpakking dat ze hebben van ach het is maar een zoetstof kan toch wel hoe denk jij er over? (ik neem het helemaal niet ik ben echt antie light produkten en iedereen om mij heen neemt het maar omdat ze denken ooh er zitten geen calotien in dus nemen maar ,ik heb mij er in verdiept na dat ik ben gaan lijnen (raar woord) maar ik ben zonder al die troep wel 26 kilo afgevallen!!)

 4. Jesse,

  Kan voeding ook effect hebben op genetisch bepaalde stoornissen ??? (autisme en scyizotypische persoonlijkheidsstoornis? Klinkt misschien griezelig voor jullie maar ik leef er zelf mee vind het normaal !!!Wilde ik eigenlijk altijd al vragen maar het komt er nu eindelijk opeens eruit… Wel weet ik dat ik autisme nooit verminderen kan of kan genezen maar en mijn andere stoornis dan?

  Vivaldi

 5. Ik gebruik nooit geen medicijnen !!! Artsen willen het wel maar heb het nooit gedaan en zal het ook nooit willen…

  Vivaldi

 6. Interessante video. Veel info in relatief korte tijd. Ziet er relaxed uit.
  Spreekt mij meer aan dan de lange video’s waarin alle onderwerpen tot achter de komma worden uitgediept. Ik wordt liever geprikkeld op zoek te gaan naar meer info dan dat het voorgekauwd wordt, dan haak ik halverwege af heb ik gemerkt.

 7. Ik bewonder je doorzettingskracht om de mensen die het nodig hebben aan het nieuwe eetsysteem te brengen.Vroeger waren er ook niet zoveel dikke mensen als nu. Belgie bracht ons de patat, Duisland de worst en Amerika de hotdogs en dan het bier niet te vergeten.Maar nu we in de tijd van het spirituele en de Geest leven, kunnen we ons zelf ook ondersteunen door een afbeelding van een slank iemand, waar jij naar wil streven onder je bord te leggen en het dagelijks voor ogen te houden, met de wens zo te worden, als een steuntje in de rug.

  Laatst las ik dat iemend last had met de stoelgang (vele middelen helpen niet) Wat echter zeker help is glyserine met een spuitflesje anaal inbrengen, te verkrijgen bij de apotheek. Ga daarbij op de knieen zitten en breng je schouders zolaag mogelijk bij de grond en houd die houding zolang mogelijk aan, zo je kunt.

  Wat ik verder wilde vragen is: zijn pannenkoeken gezonder dan brood, omdat er geen gist inzit en geen allergie bevorderd?

  Tegen iedereen zou ik willen zeggen:doe veel aan beweging.Ik heb zo’n 60 jaar aan beweging gedaan, voor mijzelf,gewoon gymnastiek, armen, benen, buigen strekken draaien etc,sinds ik in de AOW zit loop ik ook iedere dag een 1/2 tot een heel uur en daarna neem ik de trap naar achthoog en niet de lift. en ik ben nu 80 en fit als een hoentje. Doe nu ook 3x in de week de kettlebelloefeningen en raak de paar kilo’s van de feestdagen mooi weer kwijt. Ga bijna nooit op de weegschaal staan maar werk met het meetlint, en je zult je iedere dag verblijden, mits je er ook wat aan doet.

  Ik hoop Jesse hiermee te ondersteunen in zijn inspanning om vele mensen met overgewicht te helpen afvallen.Jesse houdt vol want er hebben er zeker velen baad bij de voorstellen die jij doet om af te vallen.

 8. Jesse

  Jullie hebben het erover dat melkproducten niet goed zijn, zeker als je reumatische klachten hebt, en die heb ik dus.
  Het enige zo ongeveer wat ik aan zuivel eet is een bakje yoghurt halverwege de middag met wat kaneel en noten of wat muesli.
  Wat kan ik dan eten om mijn calcium binnen te krijgen want ik heb geen zin in botontkalking met alle gevolgen van dien.
  Nog even een andere vraag. Ik weet dat kokosolie goed is en dat gebruik ik ook elke dag, maar wat weet je van kokosmeel. Dat schijnt ook heel goed te zijn en het bevat veel vezels.
  Alvast bedankt

  Anette

 9. Yep, ken het verhaal al. Staat compleet in zijn nieuwste boek beschreven.
  @Jesse: dus de lijnzaad schrappen uit je recepten!!

 10. Cacoa is super gezond, maar ik vind het niet te eten….
  Niet met iets erbij…, dat is wel jammer!

  Wat is het probleem als je zwarte kringen onder je ogen hebt? Is dat ook niet een beetje erfelijk? Of licht dat niet aan je huidskleur?

  Mmm ik heb lijnzaad bij de tuinen gehaald, maar dan in een zak…nu moet het weer in een capsule…

  Voor de rest super informatief!

 11. Hanneke en Claudia…

  Is echt een vraag…

  Ik had begrepen van Jesse dat je juist gezonde pannekoeken maakt van lijnzaad dus waarom schrappen ?snap het niet …

  En hoe moet een lijnzaad nou in capsule had dat niet zo begrepen of heb ik iets gemist want heb ook gewoon lijnzaad gekocht bij de biowinkel om morgen te maken…
  en heb vandaag de chocolaatjes gemaakt van cacao was nieuwsgierig ernaar smaakt erg lekker maar durf niet meer te eten dan 1tje… weet niet zo goed van de hoeveelheid die je maakt hoeveel je ervan mag eten op 1 dag…Weet iemand dat?

  En ik wil ook op mijn 80ste 8 verdiepingen lopen en zo fit zijn als een hoentje…WAT IS DAT???

  Vivaldi

 12. @Vivaldi:

  sorry hoor maar vind je echt vaak zoveel onzin uitkramen dat ik er geen aandacht aan besteed 🙂 Doe wat nuttigs met je leven zou ik je mee willen geven…

 13. @jesse;

  Je hebt me zojuist een heerlijke idee gegeven met de pannekoekenbeslag de helft heb ik gebakken en de helft in de groene smoothie geblenderd en de resultaat was ERG lekkere smoothie die zo vult en lekker smeeuig is…Had gewoon geen zin meer in bakken…hehehe…

  Vivaldi

 14. @Sjaak:

  Ik begin me ook een beetje te verbazen over de vreemde reakties van Vivaldi. Elk artikel dat Jesse hier plaatst kom je haar weer tegen met een of ander warrig verhaal. Ik lees het dan ook nog, misschien ook mijn fout maar krijg gaanderweg een beetje het idee dat ze zwaar anorectisch is. Er zit zoals wij dat thuis zeggen wel een flink steekje aan los. Dit bevestigd ze even later in een reaktie over haar geestes gesteldheid. Ik lees ook nooit een antwoord van Jesse aan haar terug. Of hij doet dit prive of hij schenkt er geen aandacht aan. Af ten toe zou je bijna denken dat Vivaldi verliefd is op Jesse. Prima, maar houd het dan voor jezelf, hij heeft tenslotte al een vriendin en ga wat nuttigs doen met je leven.

 15. Wat denken jullie toch veel te weten en waarom zijn jullie toch zo bezig met mij…

  ???

  Verliefd… dat ben ik ja……op MEZELF !!! En op iedereen die een beetje MENS is !!! Waar halen jullie het toch vandaan ben gewoon erg bezig met mijn doel en MEZELF…Is dat jullie ook niet opgevallen nu jullie je zo verdiepen in mij ??? En dan zijn jullie degenen die zeggen dat ik wat nuttigs moet doen…Sinds wanneer moet iedereen hetzelfde als jullie te zijn !!! En dit is geen vraag hoor !!!

  Vivaldi

 16. Jesse en Ralph
  Bedankt voor deze video met informatie over gezonde voeding, zo komen we telkens een stapje dichterbij een betere gezondheid.
  Blijft voor mij wel de vraag of je lijnzaad bijvoorbeeld wel mag malen kort voor gebruik of helemaal geen lijnzaad gebruiken, dat zou jammer zijn van die lekkere pannekoekjes van Jesse.
  gr. ali

 17. ik wilde de visolie al bestellen maar las dat vloeibaar beter was ivm de opname (hoeveelheid die je binnenkrijgt) en toch de afbraak van al die capsules eigenlijk minder goed is. Maar na dit verhaal, vanwege reactie met zuurstof dus beter in capsules? Bij lijnzaad had ik al eens gehoord dat als je ze heel doorslikt, de olie niet vrijkomt, dus geen zin heeft. Dit moest je dus vlak voor het consumeren pletten. Want is het al gebroken dan is al veel verloren… Nu is het ook de reactie met zuurstof.
  Maar of je de visolie nu haalt uit een capsule of een dicht flesje maakt dat dan veel verschil? Daar doe je toch verder niks mee of dat het zoveel meer blootgesteld wordt aan de open lucht? Iedere keer het flesje open?

  Het is jammer dat er zoveel aan tegenstrijdigheden wordt verkondigd en verkocht.
  Dagelijks word je bijv. met de voordelen van brood, aardappelen en melk geconfronteerd.
  Als je de overheid al niet kunt geloven maakt het het wel erg lastig wat nu echt gezond is. Valt ook niet mee om alles maar zelf te onderzoeken. Dan nog zijn er verschillende meningen. Ik zou graag voor het gezonde gaan maar soms denk je goed te doen en blijkt het niet goed te zijn. En zit het inderdaad diep geworteld om brood of yoghurt te eten voor de verzadiging dan alleen wat ei of vlees en (rauwe) groenten.

 18. Goed filmpje weer. Denk dat ik zijn boek maar ga kopen. ben erg geïnterresseerd.

  Bedankt weer!

 19. mooie video,
  jullie hebben er echt verstand van.
  bedankt voor de info!!!

 20. Een leuke gesprek en tijd voor alle duidelijke uitleg, een dank aan jullie mr Jesse en mr Ralph.

 21. Via via ben ik op de hoogte gebracht over deze fantastische levenswijze. Ik ben nog maar pas begonnen met het aanpassen van mijn eet- en sportgewoonten, en het bevalt ontzettend goed! Boodschappen doen is een feestje, ik word vrolijk van alle mooie dingen in mijn mandje.

  Wat fijn dat jullie beiden zoveel weten over voedingsmiddelen en het effect daarvan op je lichaam. Jullie video’s zijn een grote ondersteuning, bedankt daarvoor!
  Ik kan niet wachten om er achter te komen hoe ik mij voel, en hoe ik er uit zie over een langere tijd. Volgens mij zit dat wel goed! 😉

 22. Begreep uit de video dat het belangrijk is visolie in capsules in te nemen? Ik heb vaak gelezen en gehoord (ook bij een cursus waarbij grotendeels het hormoondieet icm oerdieet werd verkondigd. Begreep juist dat je van de capsules erg veel in moest nemen om tot een bepaalde mate te komen die ook echt positieve gevolgen heeft voor je gezondheid? En dat de afbraak van de omhulsels ook minder goed is voor je lichaam?

 23. ik heb jaren heel hard gewerkt, mijn spieren zijn weg, ik kan zelfs niet meer rechtstaan.
  dokters noemen het dermatomyositis, maar ik noem het burn-up, na een half jaar klungelen heb ik je 2 boeken gekocht, een wereld gaat open, kan je mij in deze situatie een soort raad geven, veel eiwitten, of gewoon veel van alles en genoeg rust…

 24. pffff….geweldig om dit allemaal te horen.
  Super dat jullie zoveel vertellen.
  Ik ben veel te dik en eindelijk besloten er iets goeds aan te doen. in plaats van crasch dieeten…..dus ik ben al begonnen met het schrappen van brood en melk.
  Drink dagelijks een smoothy…zo langzamerhand kom ik er wel met jullie hulp.
  Dank daarvoor Mannen 😉

 25. you guys rock!!

Geef een reactie