Forever Young: De complete gezondheidsgids met recepten

Health & Happiness Coach Martine Prenen werd in België bekend als omroepster en presentatrice, maar behaalde ook haar diploma als gezondheidsconsulent. Ze combineerde haar werk op televisie dan ook met het geven van gezondheidsadvies en scheef verschillende (bestseller) boeken. Forever Young is haar nieuwste en meest volledige gezondheidsgids over puur eten, powerful bewegen en passievol leven. In dit artikel vast een voorproefje!

In dit artikel:

 

Vijftig is het nieuwe veertig

Martine schreef deze gezondheidsgids om je te helpen nog meer te genieten van het leven en minder stress te hebben. Met gezonde, makkelijke en plantaardige recepten en supersimpele oefeningen om in shape te blijven. Het boek staat vol makkelijke tips om het leven fijner én gezonder te maken. Want, zo stelt Martine, vijftig is het nieuwe veertig! Omdat veel vrouwen huiveren van het cijfer 5 voor hun leeftijd… Vijftig worden lijkt synoniem met allerlei heftige veranderingen die een vrouw kan meemaken, maar niets is minder waar. Martine laat zien dat ouder worden ook fun kan zijn. Ze geeft je allerlei lijstjes mee met de beste tips, recepten en weetjes.

Het leven is niet altijd easy, maar mag wel fun zijn

Het inspireren en motiveren is iets waaraan Martine elke dag met veel plezier werkt. Geïnspireerd door de vrouwen en mannen die ze als coach ontmoet en gedreven om een zo praktisch en grappig mogelijke manier gezonde en haalbare tips en tricks te delen, want het leven is soms al zwaar genoeg. Zelf is Martine in de afgelopen jaren veganist geworden, al noemt ze het zelf liever plant based of plantaardig. Dat deed ze in de eerste plaats voor de dieren en de planeet. Ze kon zich niet meer vinden in het eten van producten die rechtstreeks dierenleed veroorzaken en een enorme impact hebben op ons milieu. Maar ze ging ook anders eten omdat haar lichaam (dat intussen de ‘menopower’ aan het ontdekken was) last had van gewrichtspijn. Haar lichaam reageerde zo positief op plantaardig dat ze al snel allerlei nieuw lekkers ontdekte dat ze verrassend goed kon integreren in de dagelijkse keuken van haar gezin. Fijn aan dit boek is dat het niet streng is, het boek helpt om je zo goed en zo lekker mogelijk in je vel te voelen. Het leven is niet altijd easy, maar het mag wel fun zijn!

Het hoeft niet perfect

Zo drinkt Martine zelf nog steeds heel graag een glaasje wijn en ruilt ze haar dagelijkse granenkoffie in het weekend zonder schuldgevoel in voor een echte Italiaanse espresso. En als ze knus onder haar dekentje ligt met een boek of filmpje en haar twee honden aan haar voeten, kan ze haar voorgenomen wandel- of hardlooprondje schouderophalend annuleren. Ook hier zonder schuldgevoel. Ze zegt: “Dat is misschien allemaal niet perfect, maar wel perfect voor mij! Trouwens, wat is perfect eigenlijk? We were born to be real, not to be perfect.” Kortom, Martine heeft een heerlijke verfrissende levenswijsheid.

Druk de pauzeknop even in

In het boek geeft ze bijvoorbeeld allerlei healthboosters: welke ingrediënten moet je in huis hebben? Hoe krik je jouw energielevel op? Hoe bestrijd je effectief die rimpeltjes? Welke recepten doen je blaken van gezondheid? Martine geeft de tools voor een lichaam en geest in balans en toont hoe je vitaler wordt dan ooit tevoren. Ook gaat ze uitgebreid in op misschien wel de grootste uitdaging in onze jachtige maatschappij: ontspannen, relaxen, ontladen, hoofd (en agenda) even leeg. Af en toe de pauzeknoppen indrukken zodat ons lichaam én ons brein tot rust kan komen. Want we moeten zoveel! Ook van onszelf. Martine: “Voor mij, Duracell-konijn, betekent ontspanning ‘bijtanken’ en al mijn zintuigen openzetten om energie op te zuigen. Het is een luxe die ik mezelf elke dag minstens een uur gun. Dat gaat voor mij het beste in de natuur. De natuur is rustgevend en haalt me even weg uit de ratrace waar we allemaal in meedraaien. Al dat MOETEN, wat mij betreft is het genoeg geweest. Het enige wat voor mij nog echt moet, is met een open geest en blijdschap in het leven staan.”

Dit is echt een zeer uitgebreide gezondheidsgids die je nog jaren kunt gebruiken als naslagwerk en ter inspiratie. De recepten zijn heerlijk en gemakkelijk te maken. Het boek straalt zoveel plezier uit dat het niet anders kan dan dat ook jij je blij voelt als je erin leest.

Share:

Geef een reactie