Inspirerend boek: 70 groene smoothies

70_groene_smoothies
Marjolijn van der Velde geeft je in dit boek inspiratie en motivatie om groene smoothies in je leven te integreren. Zo krijg je in een handomdraai je dagelijkse portie groente en fruit binnen. Je krijgt in dit boek alle ‘tips en trucs’ om op een goede manier zo snel mogelijk je eigen gezondheidsdoelstelling(en) te bereiken.

Ieder heeft weer eigen redenen om groene smoothies te gaan drinken. Misschien krijg je het maar niet voor elkaar om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen, of ben je die paar extra kilo’s nu echt meer dan zat. Misschien wil je een mooiere huid of meer energie. Of je wil je kinderen graag stimuleren om gezonder te gaan eten. Wat jouw persoonlijke reden ook mag zijn, het drinken van groene smoothies komt de gezondheid van ieder mens ten goede. De aanpak, keuze van ingrediënten en de hoeveelheid verschilt wel per persoon en per doelstelling, en daarover lees je alles in het boek. In dit groene smoothie-boek leer je welke basismaterialen je nodig hebt om een heerlijke groene smoothie te maken en welke bladgroentes en kruiden je hiervoor het beste kunt gebruiken. Je leert op welk moment je je groene smoothies het beste kunt drinken en hoe je de smoothie kunt aanpassen bij bepaalde fysieke klachten zoals overgewicht, diabetes of een overgroei aan candida. Marjolijn legt uit hoe het gaat met het drinken van groene smoothies als je op vakantie bent, of als het koud is in de winter. Ze leert je hoe je je smoothies nog voedzamer kunt maken met behulp van superfoods.

De gezondheidsvoordelen van groene smoothies
Ooit gedacht dat spinazie drinken lekker zou zijn en dit tegelijkertijd je gezondheid verbetert?
Slechts 1 groene smoothie per dag kan je op weg helpen naar:

 • Meer energie
 • Gewichtsverlies
 • Een stralende huid
 • Minder trek in zoetigheid
 • Een stabiele bloedsuikerspiegel
 • Een verbeterde weerstand

Naast alle inspiratie vind je ook veel handige weetjes in het boek. Wist je bijvoorbeeld dat Paksoi een van de meest voedingsrijke bladgroentes is die al eeuwen in de Chinese geneeskunst worden gebruikt? Zo bevat het ontzettend veel vitamine A, essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem, vitamine C, een krachtig antioxidant en veel kalium dat belangrijk is voor een goede spier- en zenuwfunctie.

70 Groene Smoothies _ Marjolijn

Het verhaal van Marjolijn
Hoe is het bij Marjolijn zelf begonnen?
“Op een dag had ik wat spinazie en mango in huis en zocht op internet naar een recept om deze ingrediënten samen te kunnen gebruiken. Door mijn zoektocht raakte ik geïnspireerd om groente en fruit te combineren in een blender. Ik maakte mijn eerste smoothie en was enorm verrast door de heerlijke zoete smaak van mango, gecombineerd met spinazie. Ik werd helemaal enthousiast bij de gedachte dat ik door deze lekkere smoothie zomaar mijn dagelijkse portie groente en fruit binnen had gekregen.

Ik studeerde diergeneeskunde in Antwerpen en kreeg uren les over de werking van het lichaam, zelfs meer dan 80 uur over voeding. Nu is de voeding van huisdieren natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar met de voeding van de mens, maar je zult er versteld van staan hoeveel ons lichaam lijkt op dat van onze huisdieren als het gaat om de biochemische werking ervan. Zowel de opname en verwerking van voedingsstoffen als de manier waarop ziektes ontstaan door tekorten en toxiciteit.

Al snel maakte ik verschillende recepten en leerde gaandeweg veel over groene smoothies en hun uitwerking op het lichaam. In combinatie met de medische lessen die ik op dat moment kreeg, kon ik de werking ervan op mijn lichaam goed verklaren. Het bijzondere van het drinken van groene smoothies vond ik dat mijn totale behoefte aan voeding veranderde. Ik nam vaker een salade als lunch, groene smoothies als tussendoortje, ik had minder behoefte aan zoetigheid, kreeg een slanker en strakker lichaam en mijn huid werd egaler. Ook mijn energieniveau ging enorm omhoog, iets wat me goed van pas kwam met mijn overvolle agenda. Door de jaren heen heb ik heerlijke en – laten we eerlijk zijn – ook minder heerlijke recepten gecreëerd in mijn keuken. De flaters zal ik niet benoemen maar al het goede van groene smoothies deel ik graag met je in dit boek, in de hoop dat jij er net zo van zult genieten als ik.”

Kijk voor meer informatie op groenesmoothies.nl/boek

Share:

1 comment

 1. Ik denk erover na om een boek te kopen om te ochtenden te beginnen met smoothies, wellicht ook de lunch.
  Echter heb ik een
  Gluten allergie
  Lactose allergie
  Soja allergie
  Haver allergie
  Ik kan niet tegen spinazie.

  Nu zou ik graag willen weten. Is er ook een boek waarin smoothies staan omschreven waarbij ik bovenstaande ingrediënten kan vermijden. En smoothies die genoeg vullen voor ontbijt / lunch. En genoeg variatie waardoor ik niet elke dag de zelfde smoothie klaar maak? Maar wel het brood kan vervangen door smoothies, langdurig.

  Zo ja hoe heet dit boek en wat kost dit exemplaar ? Kun je een link in de reactie plaatsen

  Graag zou ik nog een vraag per mail stellen, is dit mogelijk ?

  Groetjes liset

Geef een reactie