Nieuw boek: Power Food van Rens Kroes

Rens Kroes Power Food
Het boek Power Food staat vol met pure recepten van voedingscoach Rens Kroes. Het zijn haar eigen favoriete recepten die allemaal even lekker, gezond en makkelijk te maken zijn. Gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging en ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven, dat is haar boodschap. Niet door een crashdieet, maar wel door lekker en gezond te eten, goed voor jezelf te zorgen en vooral… te genieten!

Dit is het eerste boek van Rens Kroes waarin ze haar eigen favoriete gezonde recepten deelt. Van ontbijtmuffins tot smoothies-to-go en van salade tot snack. Daarnaast geeft ze praktische schema’s met ingrediënten en hun specifieke werking. Waarom is een ingrediënt gezond, of wat moet je eten als je graag een stralende huid of sterkere nagels wilt. Natuurlijk kost gezond koken wat meer tijd dan een kant-en-klare maaltijd in de magnetron schuiven. Maar juist omdat je met zoveel aandacht je eten bereidt, ga je het nog meer waarderen, aldus Rens in het boek. Houd er gewoon rekening mee dat het even duurt voor je aan je nieuwe levensstijl gewend bent. Als je het doet uit liefde voor jezelf en voor je lijf, merk je na een tijdje vanzelf dat het goed voelt.

Rens Kroes Power Food

Vergeet niet om te genieten

Gun jezelf de tijd om in de juiste flow te komen en schiet niet in de stress als het eens een dag niet lukt. Ga uit van een maand of drie. Vergeet niet te genieten, dat is Rens haar motto. Het is echt prima om af en toe te genieten van de dingen die iets minder gezond voor je zijn. Je merkt al snel genoeg wat het effect op je lichaam is en wilt waarschijnlijk gauw weer terug naar je gezondere lifestyle. Om dit boek samen te stellen heeft Rens uren in de keuken doorgebracht, om te proeven, te variëren en te testen. Ook vertelt ze in het boek over het effect van verschillende groenten, superfoods en andere ingrediënten op je lijf.

“Food lovers are life lovers”

Over Rens

Rens Kroes is opgegroeid in Friesland, met biologische en eerlijke voeding. Haar pake was de eerste biologische boer en haar beppe was kruidenvrouw. Haar moeder is voedingsdeskundige.
Op haar negentiende verruilde ze Friesland voor New York, een walhalla op het gebied van gezonde voeding en deze stad inspireert haar nog steeds. Terug in Nederland ging ze in een obesitaskliniek werken en daar kwam ze in aanraking met de psychische kant van eten. Toen wist ze dat ze mensen wilde begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon.
Ze is voorstander van biologische voeding, omdat het onbespoten en onbewerkt is. Niet alleen de smaak is puur en lekkerder, je lichaam hoeft zo ook niet onnodig gifstoffen te lozen. Naast goed eten en bewegen is ze ervan overtuigd dat relaxen essentieel is. Lief zijn voor je lijf, maar jezelf ook fijne avonden gunnen met vrienden, een film of diner.

Rens Kroes Power Food

3 tips uit het boek

In het boek staan recepten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook snacks, sweets, spreads en drinks. Daarnaast ook veel informatie en tips, waarvan hier een tipje van de sluier.
1. Zoete aardappelen magie
Deze aardappelen zijn van origine geen familie van de aardappel, ze zijn wel erg gezond. Ze hebben een zoete smaak en zitten bomvol vitamine A en C, calcium, magnesium en kalium. Ook hebben ze maar liefst 1,5 keer meer antioxidanten dan bijvoorbeeld blauwe bessen. Ze vullen enorm en je kunt ze gebruiken in soepen, salades of om friet van te maken.
2. Reinig de darmen
Je kunt bepaalde voeding ook zien en gebruiken als medicijn, om klachten te voorkomen of verminderen. Een aantal recepten in dit boek zijn gericht op gezonde darmen, zoals de Crunchy Crackers met pitten en zaden die de stoelgang bevorderen. De Mean Green Smoothie en Regenboogsalade bevatten veel bladgroenten met chlorofyl en dat reinigt de darmen.
3. Gezonde haren
Gezond haar krijg je niet alleen door het te wassen met een goede shampoo, je moet het ook van binnenuit verzorgen. Voor glanzend en sterk haar heb je vitamine A, B, C, omega-3 en eiwitten nodig. Eiwitten maken je haar mooier, zorg dat je die voldoende neemt. Daarnaast kun je af en toe kokosolie op je hoofdhuid smeren en zo een nachtje slapen. Spoel de olie de volgende ochtend uit onder de douche en glanzend haar is het resultaat.

Naast alle smaakvolle recepten staat het boek vol met stijlvolle foto’s en inspirerende quotes.

Powerfood, Pure recepten van Rens Kroes voor een happy en healthy lifestyle
Uitgeverij Spectrum, € 19,99

Share:

Geef een reactie