Afvallen met een dietist

Op nu.nl las ik dat een derde van de mensen die onder begeleiding van een diëtist gaan afvallen daadwerkelijk hun streefgewicht behalen. Dit is onderzocht door onderzoeksinstituut Nivel.

Tegelijkertijd behaalde de helft van de mensen die onder begeleiding van een diëtist wilden afvallen hun streefgewicht voor driekwart.

33% van de mensen die met een diëtist wil afvallen behaald zijn/haar doelstelling.
50% van de mensen die met een diëtist wil afvallen behaald zijn/haar doelstelling voor driekwart.

Dat betekent dat 77% van de mensen zijn/haar doelstelling niet behaald? Hoe kan het dat slechts zo weinig mensen hun doel bereiken? Terwijl je zou verwachten dat als je onder begeleiding van een diëtist gaat afvallen je precies zou moeten weten hoe je het moet doen.

Blijkbaar is weten hoe je het afvallen moet aanpakken niet voldoende. Maar hoe moet je het dan wel doen? In onderstaande video geef ik mijn visie.

Share:

2 comments

  1. Absoluut waar, Jesse. De instelling waarmee je de uitdaging aangaat om gewicht te verliezen is al de halve wedstrijd gewonnen. Ga weg van je verhalen en smoesjes. Lees alle informatie die je nodig hebt. Neem de beste methode die voor jou werkt en ga er helemaal voor. Dat heb ik ook gedaan en ik ben in 1 jaar 120 kilo kwijt geraakt. Het kan dus wel!

    Succes aan iedereen die er voor gaat.
    Eric Verberne

  2. Afvallen werkt het beste als je het geleidelijk aan doet. Crash dieten hebben vaak een snel, maar kortstondig effect. Zelf ben ik al meer dan 8 kilo afgevallen door een paar kleine aanpassingen in mijn eetpatroon zoals geen suiker meer in de koffie, geen frisdrank meer maar water. Maar ik snoep nog best wel en neem gewoon koekje bij de koffie en zo. Dus Kleine aanpassingen die gemakkelijk vol te houden zijn. Om de trek in tussendoortjes te beheersen neem ik daarnaast `afslankpillen` van Biolean, zodat ik tussendoor minder eet en snoep. Werkt prima!

Geef een reactie