Een strakke buik in vier weken

Strakke buik in 4 weken: training

Als vervolg op het blog Een strakke buik in 4 weken: voeding, wil ik in dit blog trainingstips delen uit mijn nieuwste handzame praktische boek ‘Een strakke buik in 4 weken: voeding & training’. De trainingsschema’s in het boek kosten je maar een half uur per dag. In vier weken zul je, als je ook de voedingstips opvolgt, een zichtbaar strakkere buik hebben. Buikvet is hardnekkig, maar met voedingstips en een trainingsschema kun je overtollig buikvet verbranden. Daarnaast zul je meer energie hebben, een stralende huid en minder overtollig lichaamsvet.

Het doel van dit boek is om je lichaam van binnen gezond te maken, het is dus geen ‘crash dieet’. Het doel is om je lijf de juiste voedingsstoffen te geven zodat hormonen die bij jou door de jaren uit balans zijn geraakt (als gevolg van slechte voeding, het ontbreken van goede voedingsstoffen, te veel stress of te weinig beweging), weer in balans te krijgen. Een gezond lichaam van binnen, is slank van buiten. Gezondheid van binnen komt altijd eerst, want zodra je je daarop focust, ondersteun je jouw lijf in zijn lichaamseigen processen en zul je als gevolg daarvan overtollig vet verliezen.

Trainingstips
De belangrijkste reden waarom je wilt gaan trainen, is omdat je jouw lichaam dan pas echt zult stimuleren om vet te verbranden. Wanneer je structureel de juiste trainingen gaat doen, zul je echt je verbranding omhoog brengen en de aanmaak van de juiste ‘vetverbrandingshormonen’ stimuleren, waardoor je daadwerkelijk een strakke buik begint te ontwikkelen. In het boek geef ik twee trainingsschema’s die je kunt volgen. Mijn advies is om minimaal drie keer per week deze training uit te voeren, ze hoeven maar een half uur te duren. Hieronder alvast een aantal tips uit het boek.

1. De juiste fysieke training stimuleert je lichaam om meer groeihormoon te produceren
Met de juiste fysieke training bedoel ik de juiste oefeningen, in de juiste combinatie, aantal herhalingen, sets en rusttijd. Groeihormoon is een hormoon dat je lichaam vooral tijdens de slaap aanmaakt  en is verantwoordelijk voor het herstel van cellen, zoals spier- en huidcellen. Dit hormoon draagt ook bij aan de verbranding van vetcellen. Hoe hoger je groeihormoonproductie, hoe meer vet je verbrandt. De trainingen in het boek zijn erop gericht de productie van groeihormoon te stimuleren. Additionele trainingen zoals met een kettlebell, krachttraining in een fitnesscentrum, crossfit of een andere training met gewichten dragen sterk bij aan de productie van groeihormoon en daarmee de verbranding van lichaamsvet.

2. Constante variatie en constant nieuwe trainingsprikkels (stap voor stap op een hoger niveau) zijn noodzakelijk om vooruitgang te blijven boeken
Nadat je twee weken het trainingsschema uit het boek hebt gevolgd, ben je toe aan een nieuw schema. Maar welke training je ook volgt, je lichaam went altijd aan een training en daarom moet je blijven variëren om vooruitgang te blijven boeken.

3. Mentale training is nog belangrijker dan fysieke training
De training dat op de momenten dat je geen zin hebt om te sporten, dat je neigt weer dingen te eten die je altijd at (die niet goed voor je zijn, maar waar je ook altijd wel een reden voor kunt bedenken om ze wel te eten), je jezelf herinnert aan: ‘ik heb controle over mijn eigen gedachten, over mijn eigen mentale staat.’

4. Motivatie: geen kwestie van tijd, maar van priori-tijd (prioriteit)
Maak tijd om te gaan sporten. Plan minimaal drie trainingen per week in je agenda. Nogmaals, het is een kwestie van prioriteit.

5. 3 kerneigenschappen helpen je richting je doel: dankbaarheid, vertrouwen en acceptatie.
Dankbaarheid is focus hebben op wat je nu al wel hebt of wat er nu al wel is, en wat je waardeert. Vertrouwen is een mentale staat van rust en innerlijke zekerheid, bijvoorbeeld om te voelen dat als je stap voor stap verbeteringen zult blijven maken, je uiteindelijk de gezondheid en het lichaam zult hebben dat je zoekt. Vertrouwen is het tegenovergestelde van stress, er is geen stress als je vertrouwen hebt. Acceptatie is de mentale staat dat jij ook nu al goed genoeg bent. In plaats van focussen op wat niet goed genoeg is en wat moet veranderen, is acceptatie de huidige situatie volledig omarmen. Daarmee geef je jezelf geen toestemming dat het zo mag blijven, maar je stopt wel met je tegen de situatie verzetten. En verzet kost veel energie. Deze kerneigenschappen maken dat je succesvol een gezondere levensstijl kunt ontwikkelen.

Ik hoop dat je je gezondheid ziet als een cadeau. Iets waar je als je jong bent, niet voor hoeft te werken, maar waar je naarmate je ouder wordt, steeds bewuster mee bezig moet zijn. En wanneer je dat doet, kun je jouw kwaliteit van leven (en misschien ook wel de duur van je leven) drastisch verbeteren.

Zou je het boek van Jesse “Een strakke buik in 4 weken” gratis willen ontvangen? Via deze link betaal je alleen de verzendkosten. Klik hier.

Share:

6 comments

 1. Door het gebruik van kokosolie om mijn vlees in te bereiden, heb ik last van een jeukende huiduitslag, allemaal hele kleine pukkeltjes.

  Hebben hier meer mensen last van?

  Wat is een alternatief om te gebruiken?

 2. Ik ben heel blij met dit boek! Ik heb mijzelf als doel gesteld om mijn lichaam gezonder te maken met behulp van voeding en beweging. Mede dankzij de goede opbouw, heldere uitleg en vele praktische voorbeelden geeft dit boek mij de motivatie die ik nodig heb om mijn doel te bereiken!

 3. Wil graag de e-versie van een strakke buik in vier weken downloaden; waar kan dit?

 4. Afgelopen donderdag heb ik beide boeken inclusief e-book besteld. De beide e-book en zouden direct na aankoop geleverd worden. Ik heb nog niets ontvangen (ook geen bevestiging mail trouwens, alleen van de PayPal betaling). Foutje in de administratie?

 5. Goed dat je benadrukt dat mentale training nog belangrijker dan fysieke training is. Ik heb een zittend werk, en ik denk dat het de reden voor mijn rugklachten is, maar ik weet het niet zeker. Ik heb al verschillende oefeningen geprobeerd, maar ze helpen niet. Ik zorg ervoor dat ik een fysiotherapeut zo snel mogelijk bezoek en mentaal dit probleem zelf probeer op te lossen.

 6. Ik heb op 12 /3 vier boeken betaald maar nog altijd niets van gehoord.
  Weten jullie soms wanneer ik die kan verwachten?

Geef een reactie