Blijvend gewichtsverlies - zo saboteren we zelf ons gewicht

Blijvend gewichtsverlies – Zo saboteren we zelf ons gewicht

Gewicht verliezen is meestal niet moeilijk. Er zijn uitzonderingen, en misschien heb je ervaren dat het voor jou jarenlang heel moeilijk is geweest. Wat echter in de praktijk veel moeilijker lijkt te zijn is je bereikte (streef) gewicht behouden.

Afvallen kan iedereen, maar hoe behoud je blijvend het lichaam waar je echt heel tevreden over bent?

Hoe voorkom je dat je weer aankomt?

Er zijn twee belangrijke aspecten in voorkomen dat je weer aankomt:

 • Het maken van een mentale verandering (oftewel: nieuwe denkpatronen).
 • Het krijgen van een gezond lichaam van binnen.

Bekijk de video:

In bovenstaande video geef ik toelichting op beide. Je ontdekt:

 • De 2 redenen waarom we keer op keer weer aankomen nadat we zijn afgevallen
 • Hoe we onbewust ons eigen gewicht saboteren vanuit 1 irrationele angst
 • Waarom darmbacteriën er voor kunnen zorgen dat we aankomen, zonder dat we veranderen wat we eten
 • De fout die we maken als we ons best doen om te "willen volhouden" (en hoe we het onszelf daarmee onnodig moeilijk maken)
 • De sterkste mentale drijfveer afkomstig uit ons 'oerbrein' en hoe deze bewust in te zetten voor jouw succes

Wil je nu beginnen met resultaat te zien?
Klik hier om te beginnen met mijn 8-weekse programma.

Blijvend gewichtsverlies stap 2: Het krijgen van een gezond lichaam van binnen
Om het tweede als eerste toe te lichten (gezond lichaam van binnen): het balans in de darmflora is van sterke invloed op het gewicht. Bij ratten werd in onderzoek gevonden dat als alleen de darmbacteriën veranderen (‘slechte’ bacteriën worden toegevoegd, of goede weg gehaald), dat ze kunnen aankomen in gewicht. Zonder dat het voedingspatroon wordt veranderd en zonder dat ze aan meer stress worden blootgesteld.

Blijvend gewichtsverlies stap 1: Het maken van een mentale verandering
Jij kunt je eigen denkpatronen veranderen. Dat je het tot nu toe moeilijk hebt gevonden om “vol te houden” betekent niet dat je dat niet kunt. Het betekent slechts dat je een verkeerde strategie hebt geprobeerd toe te passen.

Motivatie komt mede voort uit weten wat je niet meer wilt, want als mens zijn we meer gemotiveerd om pijn te vermijden dan om plezier te ervaren.

Maar structurele verandering komt tevens voort uit het jezelf gunnen. Voelen dat je het waard bent om gezond te eten. Om tijd te maken voor jezelf. Om te gaan sporten. En te durven kiezen voor gezonder te gaan eten, zonder angst dat het eventueel niet lukt. Heb je eerder ergens niet aan durven beginnen, of niet hebben durven uitspreken dat je anders ging eten, uit angst dat het niet zou lukken?

Heb je in het verleden je eigen gewicht (en gezondheid) gesaboteerd?

De enige weg naar blijvend slank te zijn is om dit aan jezelf te gunnen. Zie video voor uitleg.

Opdracht
Wil je hieronder in de reacties met me delen:

 • Wat wil je absoluut niet meer?
 • Durf je jezelf een gezond, slank lichaam te gunnen? Durf je slank te zijn?

Onder alle reacties verloot ik 5x mijn boek “Gezondheidsboost”. Ik lees alle reacties persoonlijk, dus ik hoor graag van je.

Ben je klaar om er voor te gaan?
Klik hier om te beginnen met mijn 8-weekse programma.

Share:

15 comments

 1. Ik volg je, ben tevreden over mezelf, 70 jaar 62 kg

 2. Ik mag er zijn!
  Ik doe er toe!
  Ik ben het waard!

  Dus JAAAAAAA, ik gun mezelf het belangrijkste wat er is: GEZONDHEID !
  Ik ben uniek om te mogen STRALEN! Van binnen en van buiten! Dus ik zeg JA tegen goed voor mijn innerlijke mens te zorgen en liefdevol met mezelf om te gaan. Life is too short, not to live a Healthy and happy life! Want zeg nou eerlijk, lekker in je vel zitten, geeft je toch een enorme BOOST en vergroot je LEVENSVREUGDE!

 3. ik blijf je graag volgen! mijn doel heb ik enkele jaren geleden al bereikt….mede door jouw boeken, dvd’s en adviezen! van 74 kg naar 62 kg. ik ben 60 jaar, fit, vrolijk en vol energie!!

 4. Op en top! Een waarheid als een koe! Deze video getuigt van helder inzicht in het doen & laten vd mensen met als doel dit inzicht te gebruiken om er zichzelf én vóóral anderen er zich beter door te kunnen laten voelen. Het gaat nooit om afvallen of diëten maar om fundamenteel te geloven in jezelf en het eigen organisme. Ondanks dat ik al verschillende “afvalraces” heb afgelegd (zonder permanent succes uiteraard) ben ik nu op een punt gekomen in mijn leven dat ik al zolang wil: ik wil weer ik zijn en die ik is en blijft gezond! Ik ga proberen de komende weken en maanden zeer nauw bij Jesses’s programma’s betrokken te blijven om gaandeweg…stap voor stap me ook te LATEN helpen. Ik kijk er naar uit en ben ook feitelijk benieuwd om hem Is te ontmoeten maar goed. ..alles op zijn tijd! Eerst heb ik nog een super belangrijke afspraak! En dat is er eentje met mezelf! 😉

 5. Ik ben vorig jaar 10 kilo afgevallen. Mede daardoor kan ik dus terugkijken op een succesvol 2014. Ik heb mijn eetgewoontes aangepast door meer eitwitten en minder koolhydraten te eten. Dat was in het begin wel wennen, maar na een paar weken voelde ik geen gemis meer.

  In de aanloop naar de kerstdagen had ik veel leuke sociale gelegenheden waarbij ik het moeilijk vind om mijn eigen eetgewoontes te handhaven. En eerlijk gezegd wil ik daarbij ook niet dogmatisch zijn. Vooral niet als mijn vrienden hun best gedaan hebben om lekkere gerechten inclusief toetje (met suiker) te maken en speciaal voor de gelegenheid een goede wijn hebben gekocht.

  Nu merk ik wel dat ik het ook thuis moeilijker vind om mijn eigen eetgewoontes te volgen en vaker weer ineens trek heb. Dat zal wel met het eten van suikers en koolhydraten te maken hebben.

  Het is dus nu belangrijk om weer terug te keren naar de eetgewoontes van 2014 en niet weer te vervallen in die van 2013. Ik heb de video van Jesse daarom met veel interesse bekeken.

  Wat ik absoluut niet wil? Gelukkig heb ik nog wat foto’s van vorig jaar rond deze tijd. Daarbij is niet alleen mijn ijdelheid een sterke motivator, maar achter dat beeld ging toch ook een chronische vermoeidheid en kortademigheid schuil, die ik absoluut niet meer wil (ik ben in 2014 ook veel meer gaan bewegen).

  Eén van mijn strategische voornemens voor 2015 is dat ik iedere week een nieuw gezond gerecht of een nieuw ingrediënt wil uitproberen als extra motivatie om weer ‘back on track’ te komen.

  Ik wens iedereen die dit leest een gezond, gelukkig en succesvol 2015!

 6. Bedankt voor je heldere video. Als ik eerlijk ben saboteerde ik ook vaak mijn afvalproces. Vaak als mijn lichaam begon af te vallen en ik me beter en slanker begon te voelen, had ik weer trek in lekkere dingen en liet ik mezelf toe dat het proces weer stopte (ben ook een emotie-eter). Dat wil (en ga) ik veranderen. Ik gun mezelf (ben 42, mag wel een keer) nu weer een slanker lichaam. Het gaat om 5 of 6 kilo, maar eerst mijn darmen weer in balans brengen (heb spastische darm en 2x zeer hardnekkige candida gehad). Bedankt voor je inzicht!

 7. Ieder jaar opnieuw speelt zich bij mij dezelfde strijd af, je beschrijft het helder. Als emotie-eter is slank en gezond blijven wel lastig. Vorig jaar ( voor de 4e keer) 30 kg af met crash en nu weer 15 kg bij door een lastige periode en “eetpartijtjes” . Al enkele jaren verdiep ik mij in voeding en gezondheid en ben ook met veel plezier een moestuin gestart. Omdat mijn manier van omgaan met voeding niet werkt wil ik graag een nieuwe manier proberen en vooral slank en actief durven blijven! Ik doe mee. Ik wil mij graag slank en echt “volwaardig” voelen 😉

 8. Beste Jesse,
  Superinspirerende video, deze deel 2. Vooral de focus op wat je juist NIET meer wil is voor mijn gevoel een hele goede motivator.
  Hartelijke groet

 9. Jesse, ik werk fulltime, zit per dag drie uur in de trein, dus 11,5 uur per dag werk. Geen tijd voor een sportschool (heen en terug, omkleden, douchen, sporten gaat echt niet). Maar nu gaat het roer om! Geen alcohol meer, regelmatig eten en slapen. ‘S morgens sinaasappel met granen en yoghurt, tussen de middag sla met ei, ‘s middags een appel en ‘ avonds vis of vlees met groente. Tussen de middag drie kwartier wandelen en proberen zo vaak mogelijk van trein naar werk te fietsen met ns fiets. Ik wil niet meer snurken en niet meer me te dik voelen! Ik weet dat ik leuker ben zonder die buik die ik nu heb!
  Dus ik ga ervoor! Bedankt voor je video!

 10. het was weer een mooi verhaal en duidelijk jesse. heb er zeker weer wat van geleerd en ga er zker wat mee doen. ben nu een half jaar geleden bevallen en er zitten zeker nog kilotjes aan en al doe ik al wel heel veel aan gezond eten . maar sporten moet ik nog weer oppakken en inderdaad veel zit ook tussen je oren en je denk wijze moet er zelf ook positief tegen over staan dat je je doelen gaat bereiken. dan gaat het een stuk makkelijker vind ik. ik heb altijd veel wilskracht maar als om afvallen gaat dan werk die wilskracht niet altijd dan brengt het veel stress en ongeluk en als ik meer denk we gaan het doen en ik ben meer relax en rustiger en gelukkiger dan gaat het afvallen een stuk beter maar ik denk dat is eigenlijk met alles in het leven. maar wel altijd blijven geloven in je doelen en er voor gaan.

  Maar jesse bedankt door de jaren heen heb ik al veel geleerd en gehad van al je tips ,info,mails,video; s ben er super blij mee om al deze informatie te krijgen.

 11. Ik wil absoluut niet op dit gewicht blijven. Ik wist dat ik na het stoppen met roken aan zou komen, maar zo veel had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht.

 12. Hallo Jesse, ik ben al lang op queno zaden overgestapt, geen brood meer. Maar nu heeft de huisarts mijn schildklier medicatie naar beneden gebracht, omdat de TSH niet meer te vinden was. Echt nu ben ik weer 5 kilo aangekomen. Verder ben ik slank alleen mijn buik wordt weer voller, balen.

 13. Toen je begon met praten dacht ik ‘bla bla bla, dat weet ik allemaal wel’ en tegen het einde van de video rolden hele dikke tranen over mijn wangen – durf ik wel slank te zijn? Nee! Zo herkenbaar wat je zegt. Ik ga de andere filmpjes ook maar eens bekijken 🙂

 14. Hoi Jesse,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met je aankomende vaderschap! Ook felicitaties aan Marjolijn! (ik had al een beetje het vermoeden, want je spreekt in veel video’s en webinars over “als je zwanger bent”). En ook voor jullie een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!
  Over deze video (wat me aanspreekt):
  het jezelf gunnen van een slank lichaam, tijd maken om te sporten, tijd maken om een gezonde maaltijd te maken en vooral om ervoor te durven kiezen om slank te mogen zijn…..
  Gunnen en mogen kiezen voor ….. jezelf….. Yes, ik ga ervoor!

 15. Ik heb met belangstelling je video bekeken. En ik herkende veel uit mijn verleden toen ik mezelf vaak saboteerde door toch weer verkeerd te gaan na een periode van lijnen.
  Sinds Juli vorig jaar heb ik mijn eetgewoonten drastisch omgegooid en ik eetl indien geen tarwe, suiker en keuvel meer. En ook geen voorverpakte etenswaren.
  Sindsdien ben ik 20 kilo afgevallen en ik voel me geweldig!
  Ik volg je met veel belangstelling en heb veel aan je informatie. Bedankt!!

Geef een reactie