Snoep jij dan nooit, Jesse?

Ik krijg zo vaak te horen:

“Jesse, snoep jij dan nooit meer?”

Altijd moet ik lachen als ik deze vraag krijg, gewoon omdat ik het leuk vind als hij wordt gesteld!

In deze video geef ik je mijn antwoord en ontdek je:

Veel plezier en succes!

Laat je je reactie achter? Bedankt!

Share:

15 comments

 1. Bedankt dat je dit met ons deelt!
  Ik merk ook inderdaad hoe bewuster en gezonder je voedingspatroon is des te minder je lichaam naar suikerrijke/ongezonde producten snakt..
  Ik moet zeggen, wat Marjolijn met dropjes heeft heb ik met Leonidas praline chocolade, jammie!!

 2. Om ik wat gezonder wil leven heb ik een slow juicer aangeschaft om groente en fruitsap en zelf gemaakte tarwegrassap te maken dat alle enzymen in blijven dat de groente niet goxideerd raakt dat geen oxidatie plaats vind ik ben verplanom binnenkort een droog oven aan te schraften die je op 45 graden kan zetten om je soort crackers kan maken van noten zaden kruiden en groente en nog meer en is ook minder verzurend het rauwfood idee is wel super gezond maar ik denk dat ook belans moet zijn tussen verhit en rauw want je heb ook je eieren nodig. maar de vitamix is volgens mij een van de beste blenders op de markt met deze kan je echt alles warme soepen maken terwel enzymen ong in zit hennep melk ijs van een aardbei je eigen rauw brood maar dat is wel een hele grote inverstering. sinds ik die slow juicer heb ik s,avonds laat minder eetbuien ik kon wel blijven eten ik neem wel 2 rauwe chocolaatjes per dag dan heb ik minder behoefte om te snoepen.

 3. Hi Jesse,

  Ik ben het met je eens. Als ik koekjes en chips zie staan, denk ik precies hetzelfde: ik wil die troep niet in mijn lichaam hebben! Al die transvetten, glycatie etc. Ik ben ook precies door die pieken en dalen heen gegaan! En dacht daarna ook: zo wil ik met niet meer voelen! Sinds ik weet hoe verslaafd suiker en snoep mij heeft laten voelen, ben ik een hekel aan suiker gaan ontwikkelen.
  Als ik zondig, dan is het voornamelijk omdat ik TE VEEL (86% cacao) chocolade heb gegeten, of teveel van mijn zelfgemaakte chocolade (rauwe cacao, goji bessen, cocosrasp, stevia) of teveel (gedroogd) fruit heb gegeten, of omdat ik niet wist wat de ingredienten waren van wat ik at (omdat ik uit eten ging).

 4. Ik weet dat alles wat Jesse via zijn site onder de aandacht brengt een must is op dit moment om mensen wakker te maken voor de eigen verantwoordelijkheid aangaande ieders eigen gezondheid.
  Ik vind het prachtig welke invulling hij geeft aan de vraag — Snoep jij dan nooit Jesse?–
  die hem zo vaak gesteld wordt. Een vraag die een excuus voor de vraagsteller in zich draagt. Jesse weet bewustwording in beeld te brengen door dat excuus onder de aandacht te brengen.
  ‘Chapeau’ voor de wijze waarop Jesse mensen weet te bereiken op een zuivere, opbouwende en bovenal respectvolle wijze.

  beste groet Francisca

 5. Jammer zeg dat jij een vriendin hebt hahahaha. Mooie knappe vent die verstand heeft. Net als ik. *uche uche*

  x

 6. Hallo Jesse,

  Het is waar. Zo is het bij mij ook gegaan, een proces van afkicken, volhouden, terugvallen, opnieuw beginnen, enz, tot er een soort “walging” intrad, een walging van al het “niet-voedel”. Wat mij opviel: toen ik omega 3-6-9 capsules begon te nemen, negen stuks per dag, werd mijn trek in zoetigheid drastisch ingeperkt. Ik heb gelezen dat er een verband bestaat tussen de behoefte aan zoet en een gebrek aan goede vetten.

  Dank voor de video en voor al het andere.

 7. Nog een PS: volgens mij worden zo veel mensen ook te dik omdat ze gewoon veel te weinig bewegen, bijna iedereen leidt een zittend leven. Vroeger moesten mensen soms uren lopen naar hun werk, of fietsen, ze moesten sjouwen en slepen, en keihard met de hand gigantische bergen kleren wassen, ik noem maar een dwarsstraat. Toch?

 8. Beste Jesse,

  Wat een interessante video! Het beste kan ik het vergelijken met roken denk ik. Ik hield toch zoveel van roken en kon me dan zo beroerd voelen weer na zoveel cigaretten!! En als ik niet rookte zoveel beter!! Met vallen en opstaan heb ik het roken echt aan de kant gezet. Niet dat ik het niet meer lekker vind, maar ik wil het gewoon niet en ik ben er in geslaagd. De vergelijking loopt een beetje mank in deze dat ik me echt niet zo beroerd voel als ik weer snelle carbos eet (gebak,koek,snoep etc.). Ik ben er wel van overtuigd dat het niet goed is, maar dit is meer mentaal dan uit ervaring, dus de strijd is nog een beetje moeilijker!! (maar wel waard om de strijd te voeren!!!)

 9. Hallo Jesse,

  Wat een mooie tips en Video.s dat je dat met ons wil delen,
  meestal moet je ergens voor betalen, en dan hoeft het eigenlijk niet zo nodig,
  want iedereen heeft niet altijd genoeg om overal voor te betalen.

  ik zelf ben al een poos bezig met gezond eten, maar ben ook vegetariër geworden
  omdat er veel vlees ook heel slecht is, en niet zozeer uit princiepes maar omdat ik het heel erg vindt hoe die dieren behandelt worden, en ze worden vol gestopt met allerlei hormoonen, antibiotica ongezonde stoffen in ieder geval.

  maar het gaat inderdaad niet van de ene op de andere dag en ook dat uitzoeken wat wel en niet kan is soms heel vermoeiend want dingen waar je nog nooit van gehoord hebt, ga je eten en zoeken wat is dat nu weer/ waar kan ik het kopen.
  wat past er bij, nu snoepen doe ik al een poos niet meer daar heb je gewoon geen zin aan, alleen smokel ik chocolaatjes vindt dat nog steeds heerlijk,
  ik was ook gek op drop kon zo maar een hele zak drop in èèn /twee dagen op!
  maar dat is gelukkig verleden tijd.
  dank je Jesse de tips en goede aanwijzingen ook wat bewegen betreft dat doen wij veel te weinig, ik ben al wat op leeftijd en fiets en loop veel, maar voor afvallen hoeft het niet ik ben wel goed op gewicht.

  met een hartelijke groet van Manon (wat zijn kelpnoedels)! kun je die bij de pasta,s vinden?

 10. Hallo Jesse,

  Bedankt voor weer een mooie video.
  Ben zelf ook aan het uitproberen wat goed en vooral wat lekker is.
  Nu heb ik dus ontdekt dat als ik zoet neem, b.v een roggen broodje met
  zoet of wat anders, dan ga ik daarvan erg hoesten.
  Ik weet niet wat de oorzaak daar van is , maar het valt mij gewoon op.
  Dus ben daar mee gestopt en voel mij een stuk beter.

  Groeten van Betty

 11. Kantoor van Eelco? 🙂

 12. Na een aantal maanden gezond te leven kan ik me al voor een groot gedeelte vinden in je video. Wat ik nog lastig vind, is het laten staan van de chips ‘s avonds, maar suiker vind ik echt niet meer lekker. Als ik even een likje van een supermarktijsje neem, dan proef je de chemische smaken, bah! En dat had ik nooit gedacht…. net als zovelen met mij.
  In elk geval top, hoe je je kennis deelt, hopelijk wordt de wereld snel gezond!

  groet,
  Esther

 13. Dat Jesse deze informatie deelt is omdat hij vanuit zijn passie, dat wat hem bezielt, dat waarmee hij zich in verbinding weet te stellen met de wereld om hem heen, handelt.

  Jesse behoort tot de mensen die weten hoe invulling te geven aan hoe gezonde gewoontes een bijdrage leveren aan een gezonde wereld waaraan iedereen deel mag en kan nemen.

  beste groet francisca

 14. Wat ik heb gedaan is het ongezonde snoepen vervangen voor gezond snoepen. Heb ik lekkere trek, dan pak ik nu een wortel of 2, gedroogd fruit, Glutenvrije rijstwafel met quinoa, selderijstengel (soms met amandelpasta besmeerd), tomaatje, stuk komkommer, groene smoothie, druifjes, maanzaad/kerriecrackers van de biowinkel, zelfgemaakte brownies, zelfgemaakte chocolaatjes, tahin/honing/zonnebloempitjesballetjes.
  Ook met verjaardagen kun je dat goed op tafel zetten. Onze gasten keken eerst vreemd, maar zijn het nu ook gewend om andere dingen voorgeschoteld te krijgen.

  Het gaat er bij mij vooral om: weten wat ik wilt, dit ook doen en uitstralen! En vooral genieten!!

 15. My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post’s to be precisely what I’m looking for.

  can you offer guest writers to write content available for you?
  I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a lot of the subjects you write related to here. Again, awesome blog!

Geef een reactie