Buikspiertraining – coretraining en buikspieroefeningen

Dinsdagavond 19 januari a.s. geef ik vanaf 20.30u een uur lang een Live Uitzending (webinar) met daarin alles over buikspiertraining, coretraining en buikspieroefeningen. We gaan het hebben over het effectief trainen van deze regio: welke buikspieroefeningen het beste zijn, welk aantal sets en herhalingen je het beste kunt kiezen, hoe vaak per week je jouw buikspieren moet trainen, wat coretraining is en waarom het nuttig is, etc, etc.

Na deze webinar weet je precies welke buikspieroefeningen je het beste kunt doen en hoe je jouw ideale buikspiertraining samenstelt.

Vragen over dit onderwerp kan je nu alvast stellen op deze pagina door een reactie achter te laten.

Het webinar kan je bekijken op: https://jessevandervelde.com/webinar/

Tot dinsdagavond 19 januari om 20.30u.

Share:

50 comments

 1. Morgen avond heb ik geen mogelijkheid om te kijken, zal het webinar achteraf nog ergens te zien zijn?

 2. Ik ben het afgelopen 1/2 jaar 35kg lichaamsgewicht kwijtgeraakt door veel fitness en een aangepast dieet.
  Helaas heb ik nu last van los vel en restvet, vooral rond mijn middel, ook dit vet wil ik kwijt, buiten de tips die ik van Jesse heb m.b.t. Cortisol en genoeg nachtrust(8uren) doe ik ook veel buikspieroefeningen(geen vetverlies hierdoor), ik krijg (ondanks 6dagen p/w 4 uur p/d sporten) het losse vel en het restvet niet weg, heb je een tip voor mij Jesse (behalve een maagwandcorrectie) 😉
  Mijn voedsel bestaat uit…: (ik ben vegetarier)( wel vis en ei).
  S’ochtens : Magnesium tablet / Supradin tablet / Muesli 200gr met 50ml magere yoghurt / 1 appel.
  S’middags: 200gr muesli met 50ml magere yoghurt.
  S’avonds: 300 tot 400 gram gemengde groente met witvis of zalm of tahoe / 350ml groentesap (Appelsientje)
  S’avonds snacks: crackers op waterbasis / Mango of kiwi of appel / 2 koppen koffie / 1 kop thee.
  (Zoetstof = rietsuiker)

  Het is een heel verhaal maar ik denk dat je deze gegevens wel nodig hebt om een juist antwoord te kunnen geven.

  Met vriendelijke groet,
  Alwin.

 3. achteraf bekeken heb ik veel te impulsief gereageert dit is niets voor mij wil uitschrijven graag

 4. Heey,

  Ik doe iedere dag je oefeningen is dat wel goed?

  Erwin

 5. Hallo Jesse,

  Ten 1 wil ik je complimenteren met je site.

  Ik ben zelf werkzaam in het sportgebeuren, werk veel met mensen die een psychische aandoening hebben.

  Op de eerste plaats is het in mijn ogen het allerbelangrijkste dat datgene wat je ook doet, maakt niet uit wat, dat je dat leuk vind.
  Ik maak veel mensen mee, ook op de sportschool, die na verloop van tijd de brui eraan geven, dat heeft denk ik te maken met het feit dat er een verhaal vaak verteld word dat niet strookt met de werkelijkheid.

  Vooral op het gebied van buikspier training zijn er veel fabels, en haken mensen zeer snel af.

  Ik wil je mijn ervaring graag laten horen.
  Ik train iedere dag mijn buikspieren,soms 5 minuten , soms 10, dan een dag niet, dan weer meer, kortom ik mis het vaak als ik het niet doe.

  Zelfs als ik mij down en lusteloos voel, ga ik mijn buikspieren trainen, daarna voel ik mij vaak beter, ook omdat je grondoefeningen doet, dus vlak bij de grond bent, heeft dit in mijn ogen een rustgevende werking in combinatie met je ademhaling.

  Ik sport gemiddeld 3 x per week in de sportschool, daarnaast geef ik 3 x per week fitness aan mensen in een psychiatrisch ziekenhuis, mijn vraag is eigenlijk, hoe kan je mensen blijven motiveren zonder dat ze er de brui aan geven.
  Ikzelf blijf ze vaak stimuleren en motiveren, en deel mijn ervaringen met hun, echter deze mensen zijn super moeilijk in beweging te krijgen.

  Ik ben morgenavond van de partij.

  Groet Herman,

 6. Ik doe iedere dag je oefeningen is dat wel goed?

 7. Hey Jesse ik kan jammer genoeg morgenavond je seminar niet volgen :-(en laat nu net het onderwerp zijn dat ik zeker wou zien en jouw tips wou horen… ik zelf heb geen overgewicht meer (ben meer dan 14jaar geleden zo’n 30kg kwijt gespeeld) ben slank sportief gebouwd (m87 70kg) mede doordat ik zo’n 3 keer per week krachttrainig doe afgewisseld met jouw kettlebell dvd’s ik doe ook 3keer per week buikspieroefeningen waardoor ik wel strakke platte buik heb MAAR ik zou graag nog meer zichtbare buikspieren hebben een echte sixpack krijgen 🙂 Nu ik weet dat je je seminars meestal opneemt is er een mogelijkheid dat ik het achteraf ergens kan bekijken aub? Alvast bedankt!!! groetjes Andy!

 8. Hallo Jesse,

  wat doe je met een pijnlijke onderrug en de buikspieroefeningen?
  Bedankt

 9. Hallo,

  Ik doe zelf Sportgezondheid en ben ook heel veel bezig met fitness, voeding etc. Zowel op school als op mijn stage. En vind het echt heel interessant wat je te vertellen hebt.

  Maar ze zeggen dat het niet mogelijk is om plaatselijk vet te verbranden zoals op de rechte en schuine buikspieren, is dit volgens jou wel of niet mogelijk, zo ja welke oefening en hoe veel herhalingen/rust?
  Er zijn ghigantisc veel oefeningen. Ik zelf geef de voorkeur aan de Swissbal voor de steun in de rug.

  Zelf train ik de buik niet meer maar heb nu toch wel weer wat last van de onderrug, ik denk zelf dat het ligt omdat mijn buikspieren veel sterker zijn dan me rug omdat ik deze echt nooit heb getraind kan dat kloppen??

  Tot slot heb ik toch een ander onderwerp en heb het gehad met een dietiste over CLA, magnesium en Omega 3. En zij leek het sterk dat het zou moeten helpen omdat dan iedereen het zou kunnnen slikken en de rest van die producten overbodig zouden zijn, wat is daarop jou reactie? (kan ook apart per mail aan mij verstrekken).

  Bedankt!

 10. Ik ben het afgelopen 1/2 jaar 40 kg lichaamsgewicht kwijt
  Helaas heb ik nu last van los vel en restvet, vooral rond mijbuik en zij, ook dit vet wil ik kwijt, buiten de tips die ik van Jesse heb m.b.t. Cortisol en genoeg nachtrust kon ik niet hebben voldaan daat ik nachtdienst en avonddienst doet. Ik ben nog niet begonnen met buikspier maar wel met dumbell en andere spieroefening.Tevens doe ik de vier oefening die U mijn heb gestuurd, ik het raadzaam om nu wel met buikspier training te beginnen. graag wenst ik U advies om deze vetten in de komende maanden te verloren.

 11. Heey!

  Tja, eigenlijk ben ik best wel slank =)
  Maar ik heb zo’n stom vet randje aan de onderkant van mijn buik en rug. Ik weet maar niet hoe ik mijn onderbuikspieren en rugspieren kan trainen om dat weg te krijgen =S. Ik sport heel veel. 3,5u training in de week, voor mezelf skieler ik graag en ga ook nog wel eens hardlopen. Zelfs een x per ongeluk een rondje geskielerd van 30km… (deed het lekker wel in 2u en daarna nog 1.5u getraint =P) Tja ik blijf een meisje en gevoel voor richting is niet altijd helemaal oké.. Mja ik kwam wel zelf thuis (A). Maargoed ga je dan ook vertellen hoe ik daar van af moet komen? (A) Wil graag trots zijn op mijn buik =D

  Groetjes!

 12. Sterker nog ik sport meer in de week.
  Heb op school nog 2u gym (waar ik zo fanatiek mogelijk aan meedoe) en heb elke week een wedstrijd.. 😉

 13. Hoi Jesse,

  kwou nog ff van je weten hoe het zit met havermout. Dit eet ik praktisch iedere morgen met weinig suiker(maak er pap van). Zijn dit nu goede of slechte koolhydraten? Verder lees ik dat lijnzaad sporen van blauwzuur elementen bevat. Is dit gevaarlijk? Ik gooi dit tegenwoordig ook door mijn smoothies om ze wat meer volume te geven.

  Verder heb ik het idee dat wanneer je buikspieroefeningen te veel hetzelfde belast, je weinig vooruitgang boekt. Ik train ze zowieso met gewichten zoals je al eerder aangaf maar heb jij nog tips voor afwisseling? Meer reps/minder sets of viseversa?

 14. Beste Jesse,

  wat vind jij van de p90x trainingsmethode? Heb jij hier ervaring mee?

  Groet, Gerard

 15. heey, ik gah zeker kijken hoor.
  en ik heb een vraag:ik train elke dag mijn buikspieren zo vaak mogelijk al een tijd land ma ik heb dr iets vet over heen hoe krijg ik dat terug of gaat dat ook vanzelf als ik meer train??
  tot morgen avond dan maar.

 16. heey, ik gah zeker kijken hoor.
  en ik heb een vraag:ik train elke dag mijn buikspieren zo vaak mogelijk al een tijd land ma ik heb dr iets vet over heen hoe krijg ik dat weg of gaat dat ook vanzelf als ik meer train??
  tot morgen avond dan maar.

 17. Hoi Jesse,

  Hoe weet ik dat ik groeihormoon aanmaak? Merk je dit altijd door spierpijn de volgende dag of maak je dit altijd aan als je met gewicht traint?

  OT: Zelf gebruik ik een swiss ball voor oefeningen van mijn core, dit is een ideaal hulpmiddel waarmee je veel oefeningen kunt doen. Want onthoudt dat het uitoefenen van kracht ontstaat vanuit je core. Dit wordt vaak vergeten omdat je de spieren die je met dit middel traint vaak niet ziet. Toch zal je houding er uiteindelijk beter van worden. Op mijn werk zitten we de hele dag op dit soort skippyballen :O Goed voor de rug! In amerika is dit heel gebruikelijk. Heb er zelf jaren gewoond.

 18. Hoi Jesse, ik ben helemaal fan van

  Hoe was je trip naar usa? Orlando? veel nieuwe ideeën opgedaan?

  De laatste tijd al je video’s bekeken en die zijn erg leerzaam. Ik ben sinds vorige week begonnen met je adviezen van je laatste webinar waarin je vertelde over groentesmoothies en cortisol/bloedsuikerspiegel etc. Ik probeer mijn koolhydraatinname nu dan ook drastisch te beperken (na 12.00uur). Verder veel eiwitten. zelf ook een schema opgezet. Vandaag dit schema gedaan: *** , alleen moet ik die laatste oefening eerst nog zonder gewicht gaan uitvoeren. Hopelijk heb jij hier ook wat aan. Zo leren we van elkaar 😉

  Morgen zit ik uiteraard ook weer klaar.

 19. Beste Jesse

  Hoe je voor een mooie sixpack traint snap ik ondertussen, maar hoe train je in hemelsnaam zodat je een mooie ‘appolo’s belt’ krijgt? De gewone buikspieroefeningen lijken daarbij niet zo heel effectief te zijn.

  Weet je enkele oefeningen die je in de gym kan doen?
  Alvast bedankt

  Pol

 20. Dag Jesse,
  Ik zou zo graag buikspieroefeningen doen waarbij ik mijn onderrug ontlast. Omdat ik mijn onderrug op de grond moet houden, voel ik spanning in mijn nek, mijn schouders en mijn rug. En dus worden alle spieren aan de achterkant van mijn lijf méér geactiveerd dan die aan de voorkant, hetgeen toch niet de bedoeling kan zijn bij BUIKSPIER-oefeningen. Zelfs bij de oefeningen op de Swissball heb ik hier last van.
  Succes vanavond, ik zal er zijn.
  Hartelijke groet,
  Maartje

 21. Hoi Jesse

  Ik wil heel erg graag een mooie buik. Ik ben niet dik, maar ik heb steeds de motivatie niet om door te gaan met buikspier oefeningen.
  ook al hou ik het een paar weken vol om het elke dag te doen..
  er komt maar niks.
  ik hoopte dat jij me kan helpen.

 22. Hoi Jesse,

  Ik volg altijd wel een keer in de week het buikspierkwartiertje, maar toch voel ik veel te vaak mijn rug, ik hoop in jouw uitzending nu echt te horen hoe je je buikspieren echt traint, zonder je rug daarbij te belasten.

  Er wordt tegen mij gezegd dat ik mijn navel moet intrekken of zoiets, ik begrijp er geen hout van.

 23. Graag informatie over introducte kettelbeld in Geleen.
  Kan de datum niet meer vinden op de website.Ben zelf 66 jaar.
  Is de kettelbelttraining dan niet te zwaar?
  Graag inlichtingen. Frans

 24. Hoezo kan je afvallen door buikspieroefeningen?

  Dan train je tog alleen maar je buikspieren of niet?

  Alvast Bedankt
  Erwin

 25. hallo,
  ik werdt door lies van duijn op je website en de seminar geduid maar heb vanavond massages voor de boeg. is het mogelijk om deze op een later tijdstip of wel morgen te bekijken.
  lijkt me ruze interessant
  ik hoor van je
  m.vr.gr. Pedro Houben
  Sportmasseur

 26. hoi Jesse,
  je ziet soms op TV reklames over een band die elektronische pulsen geeft aan de spieren. Helpt dit echt of zijn dat fabeltjes. Mijn zus heeft zo een band voor de buik maar ziet geen verschil.
  graag je reactie

  kaat

 27. Dag Jesse,
  zeer goede uitleg
  wel frusterend om te zien hoe hoog je komt met de schuine buikspieroefening
  dat vraagt natuurlijk heel veel training
  overigens, als je wat last van je onderrug hebt – verkeerde stap gemaakt (niet door training) – kan je dan doortrainen?

 28. Hoi Jesse,
  goede uitleg,
  sommige oefeningen doe ik op de trilplaat,heeft dit nog extra effekt?

 29. Proficiat Jesse Back to the basics! Paul

 30. Jesse,

  Heb je in een vorige webinar niet gezegd dat er pas na 40 seconden verzuring optreed. Als je maar 6-10 herhalingen doet, moet je het dan zo traag doen dat het +- 40 seconden duurt?

  Fabien

 31. hai jesse is er ook een mogelijkheid dat je afvalt zonder dat je los vel overhoud en hoe krijg je dat anders weg
  gr joan

 32. Hi Jesse,

  Ik heb altijd onderug pijn als ik bigin met buikoefining doe, moet ik eerst onderrug verserken dan pas buikoefing

  Bedankt haertelijk, kazal

 33. Hallo Jesse,
  Deze aflevering was grandioos, eindelijk goede oefeningen. Plaats je het filmpje wel online want het was wel veel.

 34. jesse ik wordt vaak zo chagerijnig en “hangerig” na een training. Ik gebruik omega3 en extra vit C. Wat kan ik nog meer doen?
  Bedankt voor je super goede uitleg!
  Jolanda

 35. Dag Jesse

  zoals ik al aangaf, een goede uitleg
  wel veel dus opnieuw bekijken is wel raadzaam
  en je antwoord was duidelijk

 36. hallo jesse,

  ik heb je webinar met zeer veel interesse gevolgd ! bedankt voor de duidelijke uitleg op m’n vraag ! de oefeningen heb ik genoteerd en ga er zeker werk van maken !
  bedankt
  kaat

 37. Hoi Jesse, het lijk me wel een nieuwe vorm van training, leuke tips maar nu moet ik zelf aan de slag!!
  tot snel weer,
  jackieta

 38. Hoi Jesse,

  Dit was een perfect webinar.
  Ik heb me blauw geschreven om aantekeningen met tekeningetjes erbij te maken, maar heb het nu duidelijk op papier. Ik zal deze oefeningen aan het eind van iedere kettlebelltraining plakken. Perfect en duidelijk was je, niets op aan te merken. Bedankt!

 39. Beste Jesse,

  Supper deze uitleg van de buikspiertrainingen.
  Goed te volgen,duidelijk en zeker niet te veel informatie.
  Tot ziens bij de workshop in Amsterdam.

  Hg,
  Peter

 40. Dag Jesse,

  Ik heb met veel aandacht gekeken naar je webinar en was zeer tevreden over de oefeningen die je hebt laten zien.
  Ze zijn eenvoudig thuis uit te voeren zonder hulpmiddelen.
  Mijn dank daarvoor.

 41. Jesse

  Bedankt, meeste wist ik wel, maar toch weer enkele nieuwe
  oefeningen geleerd. Je hoort of ziet altijd weer iets nieuws.
  Tot de volgende keer.

  Groetjes Jan

 42. Dat was weer een geweldig goeie uiteenzetting Jesse, duidelijk uitgelegd en voor mij zeer interessant voor mijn onderrug, waar het mij in feite allemaal om begonnen is ! Ik ga deze oefeningen zeker aan mijn ketllbell trainingen toevoegen, maar wilt ge ze nog eens on-line zetten zodat ik ze telkens weer kan bekijken ?
  Hartelijk bedankt, ik acht mij gelukkig dat ik jou leren kennen heb,want dank zij jou is de pijn door artrose in mijn onderrug nu al zo goed als verdwenen, ik train nu vier maand;
  Tot zaterdag in Antwerpen hé,
  vriendelijke groeten

 43. Hoi Jesse,

  Alles afgekeken. De oefeningen, de antwoorden super. Iedere keer raak ik weer extra gestimuleerd na het kijken van jouw webinairs. Ik vind het fijn dat ze online komen, het is veel wat je moet onthouden en door herhaling gaat dat op den duur vanzelf.
  Jesse nogmaals bedankt en ik vond de uitleg geweldig

  Groetjes Nelly

 44. Jesse,

  Het Webinar was zeer interesant en zeker voor herhaling (van aanvullende stof) vatbaar.
  De oefeningen zijn voor mij iets te licht maar zal ze toch integreren in mijn bestaande oefeningen en dan kijk ik of het verschil uitmaakt.
  ben ook erg benieuwd naar de Amandelmelk waar je het over had en waar je mij het recept van wilt sturen.
  Om meer buikvet kwijt te raken wil ik geen zuivel meer eten/drinken maar in plaats daarvan de amandelmelk en CLA (magnesium tabletten neem ik al voordat ik naar de sportschool ga en voordat ik ga slapen.
  Wel even een brandende vraag…: waar haal ik mijn Calcium en kalk en eiwitten vandaan als ik geen yoghurt en melk meer neem?

  Ik wil je tevens nog even complimenteren met de enthousiaste manier van overbrengen van de informatie, ik zit zelf in het muziekonderwijs en weet dat o.a. enthousiasme en toewijding de sleutel is.

  Groet,
  Alwin.

  P.s. ik kijk uit naar de volgende webinar!!
  Overigens was de streaming video veel vloeiender toen je de oefeningen deed op de vloer dan het moment dat je voor de computer zat, volgens mij gebruik je 2 verschillende (IP camera’s)?
  Het beeld van de camera oftewel de streaming data bij de computer haperde vaak.

 45. Hallo Jesse,
  Niets dan lof over deze uitzending. Je hanteert voor het ‘therapeutisch’ aspect van je oefenschema alweer een ‘lange termijn benadering’. Je vestigt terecht de aandacht en alertheid voor de noodzakelijke balans tussen de krachten van de voorste spieren en de krachten van de achterste spieren van het onderlichaam (stevige en stabiele ‘core’ of fundament voor een correcte houding). Vandaag nog niet te veel last … maar is dat ook nog zo over tien jaar? Het jeudig publiek onder jouw fans weze gewaarschuwd. Ik (70 jaar) weet waarover ik praat.

  Ondanks mijn precaire fysische conditie (heupprothese, schouderprothese, hernia-operatie L4-L5), aarzel ik geen ogenblik om jouw trainingsschema uit te testen.. Ondervind ik hierbij pijnlijke gewaarwordingen (lage rugpijn) dan zal ik proberen uit te zoeken of dit inderdaad geen gevolg is van te zwakke onderrugspieren i.d.p.v. deze nog meer te ontzien.

  Mag ik jouw video van vandaag nog een tijdje ontlenen? Een goed verhaal lees je toch ook (als je tijd kan maken) nog eens over.
  Jouw presentatie en demo van de oefeningen wil ik echt nog een aantal keren doornemen. Meer dan dat … grondig onder de loep nemen en correct toepassen. Moet kunnen toch. Althans dat hoop ik…

  Het was me een waar genoegen deze uitzending te mogen meemaken. Je hebt me niet ontgoocheld, integendeel, overtuigd. Mijn avond was goed. Ik zou dit goed gevoel nog een tijdje willen vasthouden en deze bron van informatie (jouw werkstuk)nog verschillende keren willen bezoeken. Dankjewel en een vriendelijke groet vanuit Limburg. Paul

 46. Hoi Jesse,
  Ook ik kon vanavond niet naar je seminar kijken, en ik had me er zo erg op verheugd!
  Geef bodyshape lessen en ook bij ons is het probleem: Hoe krijg ik een platte buik?
  Heb jou afgelopen zondag voor het eerst gezien op you tube toen ik oefeningen zocht en vind dat je erg veel verstand van deze materie hebt, je komt ook erg duidelijk en betrouwbaar over. Heb die 4 oefeningen direct maandag in m;n les gebruikt(squats, mountain climbers, push ups en crunches) Hoopte vanavond nog veel meer te horen!!! Kan ik het toch nog een keer terugzien alsjeblieft?
  groetjes,
  Rita

 47. ik heb op 19/1 je live proggrama gemist. is het mogelijk dat ik nog te zien krijg.
  groetjes . ghazala

 48. hallo jesse,
  hoeveel set en reps moet ik maken voor een strakken buik,
  mvg stefan

 49. als ik ALLE oefenningen moet doen, ben ik nog 4 uur kwijt per dag !!!! Er zijn wel hele goede oefenningen bij en daar bedankt ik mij ook voor. Gezonde Groet Erik

 50. Beste jesse,

  Ik ben best tevreden over mijn lichaam, maar ik heb wat last van rugvet. Wat kan ik hier het beste tegen doen. Welke oefeningen kan ik doen om zoveel mogelijk rugvet te verbranden?
  Groetjes margret

Geef een reactie