Zeg ‘goodbye cellulite’ met een gezond voedingspatroon

Het kan ons allemaal wel eens overkomen, maakt niet uit hoe oud je bent of wat voor gewicht je hebt… die gevreesde bobbels in de huid, beter bekend als cellulite. Vaak gaan we deze huidaandoening te lijf met crèmes, lotions en medicijnen, maar de beste en meest eenvoudige manier om cellulite te behandelen is door je voedingspatroon te verbeteren.

Wat is cellulite en wat zijn de boosdoeners?

Een bobbelige huid, meestal op de dijen of billen, is het meest voorkomende symptoom van cellulite. Cellulite wordt vaak in verband gebracht met verzwakte huidcellen en bindweefsel die uitgedroogd raken en hun soepelheid verliezen. Dit wordt veroorzaakt door een groot aantal factoren, waaronder hormonen, maar een ophoping van giftige stoffen in het lichaam en een gebrek aan elasticiteit van de huid kunnen ook bijdragen aan de vorming van deze huidkwaal. Overigens dient cellulite, ook vaak cosmetische cellulite of sinaasappelhuid genoemd, niet te worden verward met cellulitis, een medische huidaandoening veroorzaakt door bacteriële infecties van het onderhuidse weefsel die gekenmerkt wordt door onder andere extreme roodheid en zwelling van de huid, pijn en koorts.

cellulite

Hoe je van cellulite af kunt komen

De conditie van je huid is een afspiegeling van je lichamelijke gezondheid. Celwanden zijn gemaakt van lipiden en lecithine, die een gezond voedingspatroon nodig hebben om gezond en gehydrateerd te blijven. Je dient dus eerst van binnen voor je huid te zorgen voordat je de buitenkant gaat behandelen. Het is essentieel om je lichaam van de juiste voedingsstoffen en bouwstenen te voorzien zodat het zichzelf op de juiste manier kan genezen en repareren. Als je gezond eet wordt je huid vanzelf weer stevig en stralend, zonder kuiltjes en groefjes.

Voorbeelden van voeding die helpt bij de vermindering van cellulite:

 • Groene thee: behalve dat deze thee ideaal is als je een paar pondjes wil kwijtraken werkt het ook enorm goed bij de bestrijding van cellulite. In groene thee zit namelijk de stof theobromine, die het vrijgeven van vet dat is opgeslagen in het lichaam stimuleert.
 • Broccoli kan vanwege de hoge voedingswaarde een echte “koning van de groenten” worden genoemd. Elk broccoliroosje bevat een rijk mengsel van vitamines en mineralen, maar misschien wel de gezondste stof in broccoli is alfa-lipoïnezuur. Dit is een natuurlijk ingrediënt dat helpt voorkomen dat het collageen in het lichaam uithardt waardoor cellulite kan ontstaan.
 • Asperges hebben bijzondere ontstekingsremmende eigenschappen en verminderen een opgeblazen gevoel. Daarnaast stimuleren ze de bloedcirculatie en dragen ze bij aan de reiniging van giftige stoffen in je lichaam die cellulite kunnen veroorzaken.
 • Vette vis: goede vetten heeft je lichaam nodig voor een gezonde stofwisseling. Daarnaast dragen ze bij aan de vermindering van cellulite. Omdat de meeste vis verontreinigd is met kwik kun je het beste sardines of ansjovis eten. Het meest gezonde alternatief voor vis is Krill Oil, een visolie gemaakt van Krill dat leeft in de poolzeeën en naast gezonde omega-3 vetzuren rijk is aan antioxidanten.
 • Rode Bieten: alhoewel het klaarmaken van rode bieten soms een geklieder is helpen zij heel erg bij het behandelen van cellulite. Deze paars-rode knol bevat de stof lycopeen, die de bloedcirculatie stimuleert en helpt voorkomen dat het lichaam vocht vasthoudt. Daarnaast zit er ook kalium, vitamine E (essentieel voor een gezonde huid) en collageenversterkende vitamine A in de rode biet, die er samen voor zorgen dat giftige stoffen uit het lichaam worden verwijderd en het cholesterol wordt verlaagd.

Wat je absoluut moet vermijden als je last hebt van cellulite

Behalve veel gezonde voeding aan je voedingspatroon toevoegen is het ook heel verstandig om bepaalde voedingsstoffen die cellulite verergeren te vermijden. De meest beruchte voedingsmiddelen die je beter niet kan eten als je cellulite hebt zijn:

 • Augurken
 • Frites
 • Chips,
 • Bewerkte levensmiddelen, met name kaas, worst en andere bewerkte vleeswaren
 • Voeding waar veel zout of suiker in zit
 • Kant-en-klare slasauzen en dressings
 • Alcoholische dranken
 • Koffie

Als je cellulite zo effectief mogelijk wil behandelen is een permanente verandering in je voedingspatroon onontbeerlijk. Vaak is dat niet eens zo moeilijk, omdat veel gezonde voedingsstoffen die helpen cellulite te verminderen al in je voedingspatroon zitten. Echter, als je de hoeveelheid voeding in je voedingspatroon die cellulite verergert niet sterk reduceert of helemaal elimineert zijn de effecten van al die gezonde voedingsmiddelen maar heel beperkt.

Dit is een samenvatting van het artikel “Hoe een gezond voedingspatroon helpt bij de behandeling van cellulite” op de Superverbrander ledenwebsite, waarin je leert wat cellulite is, hoe het ontstaat, wat de symptomen zijn en hoe je met een gezond voedingspatroon cellulite kan voorkomen en behandelen.

Share:

15 comments

 1. Volgens jou is er dus iets mis met 80% van de vrouwen, want dat is ongeveer het percentage dat cellulite heeft. Bijna iedereen heeft het, dikke mensen, atleten, zelfs supermodellen. Er is niks mis mee, het is normaal.

 2. Even een tip. Rode bieten bereiden hoeft niet zo kliederig te zijn.
  Schil de biet rauw en rasp of snij het, daarna hoef je het maar heel
  kort te koken. Dus dubbel voordeel!

  groetjes, Tineke

 3. Sauna is de beste middel ooit!

 4. Het is waar, door te stoppen met de pil en gezonde voeding ben ik er van af!

 5. Ik ben 42 en heb er geen last van
  Juiste voeding maar ook een goede doorbloeding is echt de oplossing
  Ik heb diverse topmodellen geholpen om van hun cellulitis af te komen of sterk te reduceren in een paar weken
  Groetjes
  Iboya

 6. Hoe heb je dat gedaan Ibova?
  Alle tips zijn welkom

 7. Beter geen krill-olie gebruiken: Krill is een klein diertje dat leeft in de koude wateren van Antartica en is het belangrijkste voedsel van de walvis (zie het Greenpeace-magazine van oktober 2012). En de krill wordt bedreigd o.a. doordat enorme vissersschepen erop jagen. Dus beter geen krill-olie maar bijv. kokos- of walnotenolie.

 8. Waarom geen augurk? Is toch groente?

 9. Beste,

  Graag had ik u raad gehad omtrent het best te volgen methode daar ik 42 jaar ben slank maar toch met al wat plaatselijk vet (billen, heupen, armen,…) te maken heb en daar graag wil vanaf geraken zonder te dieten want dat hoef ik niet te doen, vermits ik geen overgewicht heb. Daarentegen heb ik een dochter van 18 die altijd fijn is geweest maar sinds zij haar pil beginnen nemen is 5 kg aangekomen is met als gevolg dat zij dikkere billen, heupen en buik heeft. Ze voelt zich niet meer goed in haar kleren zoals vroeger en verliest ook aan fitheid en de goesting om te bewegen. Dan weer te veel beweging en dan weer helemaal niets meer. Natuurlijk kan ik mijn voeding best gaan aanpassen maar ik heb dan ook weer een zoon die eigenlijk wat mager is voor zijn leeftijd 15 jaar en hij doe dan ook graag aan fitness om wat spieren bij te kweken. Hoe kan ik mijn gezin het best op weg helpen voor een gezondere voeding die ons gaat afhelpen van onze kwalen en tegelijkertijd een fitter gevoel zal geven.

 10. Waar haal je alle aparte middelen, hier is niet eens een naturwinkel!

 11. Je adviezen volgen is niet zo makkelijk. Heb je geen concreet voorbeeld van een week eten. Maar welgewoon uit supermarkt.

 12. Help!!! Ik heb tijdens het bekijken van jullie film over food mijn mail adres ingevuld rechts op jullie site. Dom..dom…dit was een commercieel gedeelte om een DVD te bestellen, wat niet mijn bedoeling was. Nu krijg ik regelmatig mails van deze club die ik niet wil ontvangen. Hoe kom ik hier van af. Ik zie op hun mail geen mogelijkheid om mij af te melden.

 13. Verwacht geen antwoorden, Jesse leest ze niet, misschien zijn robot als die lezen kan. Is nu 2018, waarschijnlijk krijg je nog steeds mails met commerciële uitingen 😂

 14. Ik eet heel gezond, drink veel water en snoep niet, verder beweeg ik
  veel en had nooit last van cellulite. Zomaar ineens ivm
  Hormonen die achterlijk gaan doen als je richting de vijftig gaat krijg ik cellulite op mijn buik, dus dit heeft niks met alleen de voeding te maken. Ik heb nooit last gehad van cellulite!! Hormonen spelen wel degelijk een grote rol.

 15. Gewoon dat eten wat dicht bij de natuur staat. Ook gewoon kaas en roomboter eten. Alleen niet teveel. Verder is mijn advies om echt ALLE suiker te schrappen. Dus ook de etiketten lezen. Dat betekent zelf pasta saus maken van gezeefde tomaten en kruiden. Zelf koekjes bakken zonder suiker. Zelf pindasaus maken zonder suiker en geen kant en klare pakjes kruiden voor de nasi. Is het mogelijk? Ja. Hoe? Grwoon googlen op recepten. Alles is mogelijk. En nog leuk ook.
  En nog een advies… de trampoline voor in huis. Mega goed voor het lymfesysteem aangezien deze vooral goed functioneert. Meer info lees stuk over onderzoek nasa naar effecten trampoline springen.

  Veel plezier!

Geef een reactie