De juiste blender voor je groene smoothie


Door: Marjolijn Verkaik

Welke blender moet ik nemen?

Een goede blender (om je groene smoothie in te drinken) is het halve werk is mijn motto. In principe kan elke blender die op de markt aanwezig is een heerlijke groene smoothie bereiden maar er zit behoorlijk wat verschil tussen de verschillende blenders.

Ik krijg heel vaak de vraag wat voor blender en keukenmachine ik gebruik en hoe deze blender mij bevalt. Daarom heb ik de tijd genomen om over elke blender die ik zelf wel eens heb gebruikt een klein stukje te schrijven. Ik hoop dat dit je kan helpen bij het maken van je keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuwe blender.

Philips HR7775/00 Blender, Keukenmachine en Sapcentrigue

Dit is de machine die jullie in mijn filmpjes zien. Ik gebruik deze blender en keukenmachine nu al zo’n twee jaar en hij maakt nog steeds de lekkerste groene smoothies voor mij. Het voordeel van deze blender is dat hij een inhoud heeft van 2 liter.

Jesse en ik drinken beide minimaal 1 liter groene smoothie per dag en daarom komt zo’n grote kan heel erg goed van pas. De kan is van plastic maar kan tegen een stootje (weet ik uit eigen ervaring ;-)). Over het algemeen kan je zonder problemen bijna alle ingrediënten van je smoothie tegelijkertijd in je blender stoppen. De krachtige motor van 1000 Watt kan daar prima mee om gaan.

De blender is niet het enige onderdeel van de machine. De keukenmachine is een ander onderdeel wat ik bijna elke dag gebruik. Ik gebruik dit om rawfood producten te bereiden en groentes te snijden.

Het laatste onderdeel is een sapcentrifuge. Deze gebruik in minder vaak omdat ik meestal te lui ben om de machine weer schoon te maken. Dit is namelijk veel meer werk dan even snel de blender omspoelen. De sapcentrifuge werkt prima maar maakt wel heel veel lawaai. Ik gebruik deze sapcentrifuge vooral om verse wortelsap te maken om dit daarna vervolgens weer in mijn groene smoothie te verwerken.

Hier zijn nog wat technische weetjes over de machine:

Vermogen (maximaal Watt): 1000
Inhoud (liter): 2
Inclusief: blender, citruspers, hak/mixkom, sapcentrifuge
Vulopening: Ja
Variabele snelheden: Ja
Momentpuls: Ja
Kliksysteem: Ja
Antislip: Ja (dit vind ik persoonlijk heel handig, de blender blijft mooi stevig staan)
Aantal snij/rasp inzetplaten: 5 accessoires: extra mengkom, garde, hakmes, klopper, kneedhaak, rostischijf, sikkelmessen, snij/raspschijf, spatel
Fabriekstype: HR7775/00
EAN: 8710103385004
Goedkoopst op: Wehkamp.nl, €179,-

Klik hier voor meer info over deze blender


Philips HR2094/00 blender

Deze blender kan ik je ook persoonlijk aanbevelen. Hij is heel erg gemakkelijk te gebruiken en doet zijn werk uiterst effectief. Deze heeft een motorcapaciteit van 750 Watt wat hem dus iets minder sterk maakt dan de HR 7775 maar hij is sterk genoeg om binnen enkele minuten een overheerlijke groene smoothie voor je te bereiden. Wederom een voordeel van deze machine is de capaciteit van 2 liter, ideaal als je veel groene smoothies maakt. Makkelijk schoon te maken en met glazen kan.

Vermogen (maximaal Watt): 750
Inhoud (liter): 2
Vulopening: Ja
Mengbeker: glas
Momentpuls: Ja
Schenktuit: Ja
Antislip: Ja
IJscrusher: Ja
Merk: Philips
Fabriekstype: HR2094/00
EAN: 8710103193548
Goedkoopst op: Wehkamp.nl, €89,95

Klik hier voor meer info over deze blender


Princess 212022 blender

Ook in deze blender heb ik wel eens mijn groene smoothie bereid. Mijn schoonmoeder heeft deze namelijk deze blender en is er heel erg tevreden over. Z’n afneembare navuldop kan ook dienst doen als maatbeker, en dat is vooral erg handig wanneer je tijdens het mixen ingrediënten toe wilt voegen. Niks geen poespas aan deze blender en dat zie je terug in de prijs.

Vermogen (maximaal Watt): 750
Inhoud (liter): 1,5
Vulopening: Ja
Mengbeker: glas
Momentpuls: Ja
Schenktuit: Ja
Antislip: Ja
Fabriekstype: 212022
EAN: 8712836920224
Goedkoopst op: Wehkamp.nl, €39,95

Klik hier voor meer info over deze blender


Princess 212014 blender

Deze blender is heel klein van formaat en is dus geschikt voor iedereen die minder dan een liter groene smoothie per dag drinkt. Een beetje geduld is gewenst bij deze blender want met een vermogen van 300 Watt duurt het even voordat alles mooi egaal vermengt is.

Vermogen (maximaal Watt): 300
Inhoud (liter): 0,8
Vulopening: Ja
Mengbeker: glas
Momentpuls: Ja
Schenktuit: Ja
Antislip: Ja
IJscrusher: Nee
Merk: Princess
Fabriekstype: 212014
EAN: 8712836920149
Goedkoopst op: Wehkamp.nl, €29,99

Klik hier voor meer info over deze blender

Share:

15 comments

 1. Hallo Marjolijn,

  Ikzelf heb een blender van Ariston. Het is een krachtige, duurzame blender die uitstekend te gebruiken is voor groene smoothies.
  Ik ben nu ruim een jaar bezig met groene smoothies, heb al veel variaties geprobeerd. Wat ik miste in het recept hier op de site waren kruiden!

  Als ontbijt neem ik een smoothie, hier kan ik gerust meer dan een halve liter van op, de andere helft neem ik mee bij de lunch.
  Mijn smoothie:

  -1/2 gevuld met spinazie
  -1/4 komkommer

  -1/4 advocado
  -1/2 citroen
  -theelepel cayennepeper (boordevol vitamine)
  -theelepel chlorella en spirulina
  -snuf kaneel
  -andere kruiden wissel ik af: geelwortel, paprikapoeder, gember enzo..
  hierbij doe ik een scheut appelazijn en water (tot bovenkant van de kan)

  even op de knop en dan …..
  Een heerlijke smoothie!
  Ik doe er 2 a 3 eetlepels kokosvezel doorheen, dat is lekker zoet, vol met vezels en goede eiwitten, dus erg gezond!

  Meestal eet ik hierbij in de ochtend wat rauwkost en soms wat joghurt, bij de lunch neem ik een salade waar ik ook fruit toevoeg en vis.

  Het vult super en ik zit vol energie!

  groetjes Lein

 2. Marjolijn,

  Is het de bedoeling dat je de blenders drinkt in plaats van dat je
  een maaltijd neem? Dus gewoon de maaltijden vervangen door blenders.
  Als je gewoon 3 maaltijden per dag neemt, 2 tussendoortjes en ook nog 1-2 blenders per dag neemt, val je dan niet af? De blenders moet je nemen in plaats van maaltijden eten? Of moet je de blenders nemen in plaats van snoep? Als je gewoon eet en blenders drinkt, val je niet af?
  Als je vitamine B12 tekort hebt en je een dieet daar voor hebt, moet je soms meer eten dan je wilt, maar dat heb je dan nodig om dat tekort op te heffen.
  Maar misschien helpt de blender ook daarvoor of is datonzin?

 3. Hallo,

  Met veel interesse volg ik de filmpjes van Jesse, ga er ook zeker mee aan de slag, eerst nog even een blender aanschaffen.
  Maar mijn vraag is: hoe zit het met zuivelproducten, mag je wel gewoon een schaaltje yoghurt eten en een glas melk?
  Dit kan ik tot nu toe niet vinden.
  Dat de koolhydraten geschrapt moeten worden begrijp ik inmiddels.
  En hoe zit het met fruit tussendoor, een appel of peer ofzo?
  Alvast bedankt, groet okkel

 4. interessante verhalen allemaal…, maar worden er ook antwoorden gegeven die zichtbaar worden aan de lezers?

 5. Leuk deze vergelijking, en grappig dat ik zelfs voor het uitzoeken van een blender weer op Jessevandervelde.com terechtkom. 🙂

  Ik heb een fantastische keukenmachine (magimix 4200) maar ik vind hem in smoothies niet zo goed. Mijn moeder heeft de genoemde Philips blender, en daar komen de smoothies echt smooth uit.
  🙂 NU twijfelde ik tussen de Philips en de Princess, maar gelukkig heb je ook over de Princess niets dan lof, dus neem ik die, lekker goedkoop. 🙂 Ik neem aan dat ook daar de smoothies wel echt ‘smooth’ uitkomen, en niet vol klontjes, pitjes, en oneffenheden.

 6. beste,
  Uit verschillende bronnen verneem ik dat de meeste blenders niet geschikt zijn om harde groenten (bvb groene selder) heel fijn blenden. Ik wek zelf met een oude blender van moulinex die in de meeste gevallen wel voldoet, maar soms kleine pellen niet fijn mixed. Bvb sinaasappelen worden niet steeds voldoende “smooth”, rauwe selder en wortelen is al helemaal onmogelijk. De merken vitamix, blentec zouden dat wel kunnen maar kosten dan ca 700 euro wat ik toch wel wat veel vind.

  graag je opinie

 7. Ik heb zelf de let’s blender van Princess.

  Mijn ervaring is dat spullen van princess altijd lang meegaan en deze blender heb ik ook alweer 1,5 jaar en werkt nog prima. Wat mij vooral opvalt is dat hij erg snel kan blenden, dit brengt dan ook het nodige geluid met zich mee!

  Maar grootste pluspunt voor mij is het reinigen ervan. Je kan de blender zo uit elkaar draaien, en alles is zo vormgegeven dat je het binnen no-time schoon hebt. Dat was voor mij erg belangrijk aangezien ik meerdere shakes per dag maak, en hem dus meerdere keren moet afwassen.

  Er zijn vast en zeker betere blenders maar die zijn een stuk duurder. Prijs/kwaliteit verhouding vind ik bij deze iig top.

 8. De meeste goedkopere blenders hebben volgens mij toch echt een kortere houdbaarheid; in ieder geval geldt dit voor de goedkopere Princess- en Tomadoblenders. Ik heb er nu reeds drie versleten en heb er toch niets geks mee gedaan. Geprobeert om er niet te grove stukken fruit in te doen, niet te lang laten draaien achter elkaar. Ze zijn alledrie binnen een half jaar kapot gegaan! Lekker duurzaam! Dan toch maar een duurdere kopen waarbij je de onderdelen kunt vervangen. Ik las dat Kitchenaid wel lang meegaat en je er bovendien de onderdelen van kunt nabestellen… Ieman hier ervaring mee?

 9. heeeyy,
  ik houd zelf super veel van blenders en zit te denken ook een site te maken over handige blenderweetjes, heb je misschien een paar toffe en zeer puike tips? ik heb vernomen dat er veel illegale blenderactiviteit is de laatste paar jaar… dit maakt mij diep ongelukkig weet je, ik wilde ook weten hoe dat met jou zit. als mede blenderliefhebber kun je misschien wel snappen dat ik er soms nachten van wakker lig. ik hoor graag iets terug!
  xxx

 10. ohjaaaa en kun je helpen met een leuke naam voor de site? 🙂

 11. Kan je met de door jouw genoemde keukenapparaat/blender ook ijsklontjes crushen?

 12. Ik wist dat niet, dat er de laatste jaren veel illegale blenderactiviteit is. Vervelend, zeg! Ik hoop niet dat ik daar ook wakker van ga liggen…

 13. Al een wat ouder artikel, maar desondanks nog steeds heel interessant om te lezen. Na veel vijven en zessen heb ik nu toch gekozen voor Princess. En tot dusver geen spijt van mijn keuze!
  Groetjes,
  Vivian

 14. Wie kan mij vertellen of ik met een blender met 1100 Watt kokosblokjes kan blenderen zonder dat ie stuk gaat?
  Mijn Bestron 300 Watt blendertje kon het in ieder geval niet aan. Vanmiddag maar een Philips 1100 Watt blender gekocht. Maar durf er dus nog geen blokjes kokos in te blenderen.Eva

Geef een reactie