Groene smoothie met banaan, kiwi, andijvie en appel
Groene smoothie met andijvie, banaan, appel en kiwi

Van alles wat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren, of gewichtsverlies te stimuleren, is het dagelijks drinken van een groene smoothie één van de beste dingen die je kunt doen. Het is de beste aanvulling op je huidige voedingspatroon en bovendien erg gemakkelijk toe te passen. Met groene smoothies verbeter je je gezondheid en verlies je gemakkelijker kilo’s en/of lichaamsvet, zonder andere dingen te moeten laten staan!

De beste aanvulling op mijn huidige voedingspatroon als ik wil afvallen en/of mijn gezondheid wil verbeteren?
Ja, want ga maar na: We weten allemaal dat (minimaal) twee ons groente en twee stuks fruit noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Maar heb je wel eens geprobeerd om 200 gram rauwe bladspinazie op te eten? Gekookt lukt dit misschien, maar iedereen ziet met het blote oog het verschil in vitaliteit tussen een rauw blad spinazie en spinazie dat is doorgekookt. Rauwe groente is vele malen rijker aan enzymen, vitamines en mineralen doordat deze tijdens het kookproces kapot en verloren gaan. Door dagelijks meer vitamines en mineralen binnen te krijgen verbeteren honderden stofwisselingsprocessen die constant in je lichaam plaatsvinden, raakt je hormoonhuishouding beter in balans, verbetert de pH waarde van je bloed en wordt je lichaam al op korte termijn een heel stuk gezonder.

Gemakkelijk?
Wanneer je bladgroente (zoals spinazie, andijvie, sla en eventueel, voor gevorderden, boerenkool) in een blender doet samen met water en twee tot drie stuks fruit dan krijg je op een zeer gemakkelijke manier een grote hoeveelheid vitamines en mineralen binnen. Het kost heel weinig tijd en is super gemakkelijk toe te voegen bovenop wat je nu dagelijks eet, zonder dat je dingen moet weglaten.

Is dit wel lekker?
Het leuke aan groene smoothies is dat de smaak van fruit al direct overheerst. Daardoor is het drinken van groene smoothies niet alleen goed voor je gezondheid maar is het ook gemakkelijk en bovendien erg lekker! Het fruit in de smoothie geeft een zoete smaak, zelfs mensen die anti-groente zijn lusten groene smoothies.

Recepten ideeën

Dit zeggen andere mensen over groene smoothies…..

10 comments

 1. ik heb lekkende darmen iets gegeten wat niet goed was . Een dikke buik en opgejaagd gevoel als ik iets eet waar mijn darmen niet tegen kunnen. Nu weer weken lang niet veel eten alleen wit brood en water of karnemelk

 2. Hey Jesse,

  Ik ga je smoothies vandaag voor het eerst proberen.
  Ik heb deze pagina sowieso als favoriet opgeslagen. 🙂
  Ik heb het Prikkelbaar Darm Syndroom en wil mijn eet patroon proberen aan te passen om te kijken of dat een beetje helpt.
  Sowieso wil ik ook wat afvallen omdat ik door mijn gewicht niet lekker in mijn vel zit.
  Ben dus heel benieuwd naar het effect van de smoothies. 🙂

  Groetjes, Gerard Kielenstijn.

Geef een reactie