Dieet Schema voor 1 week snel resultaat

Eigenlijk is een dieet volgen nooit goed als je wil afvallen. Een dieet is namelijk meestal een enorme belasting voor je lichaam, want doordat je tijdens een dieet een heleboel voedingsstoffen mist die je lichaam dagelijks nodig heeft word je futloos, gestresst en prikkelbaar. Daarnaast raakt je hormoonhuishouding uit balans en kan je immuunsysteem sterk verzwakt raken. Het grootste nadeel van een dieet is dat de resultaten meestal maar erg tijdelijk zijn, want zodra je stopt met je dieet vliegen de kilo’s er weer aan en vaak komt er zelfs nog een kilootje extra bij! Als je voorgoed een slanker lichaam wil krijgen is een blijvend gezonde levensstijl de beste afslankmethode. Door gezonder te gaan eten op een manier die bij jou past en die nieuwe gezonde gewoontes blijvend te maken raak je alle overtollige kilo’s vanzelf kwijt en dan hoef je nooit meer een dieet te volgen!

Hoe kan ik beginnen met gezonder eten?

dieetschemaEen blijvende gezonde levensstijl creëer je niet van de ene op de andere dag, daar gaan vaak maanden overheen omdat je voor jezelf moet ontdekken welke gezonde gewoontes bij jou passen. Dat laatste is erg belangrijk, want als je dingen doet die je eigenlijk tegen staan hou je het nooit lang vol, en dan kun je het dus ook niet blijvend maken. Door gezonde voeding en gezonde recepten uit te proberen kun je voor jezelf achterhalen wat je lekker vindt. Onderstaand dieet schema kan je daarbij helpen en bevat allemaal gezonde recepten die eenvoudig te maken zijn. Alle gerechten zijn zo samengesteld dat ze veel energie en een langdurig verzadigd gevoel geven, omdat ze talloze voedingsstoffen bevatten die je lichaam écht nodig heeft om gezond te blijven.

Weekoverzicht dieet schema

Maandag

Ontbijt: Heerlijk gevulde omelet
Lunch: Rijk belegde crackers
Avondmaaltijd: Oosterse wraps met walnotengehakt

Dinsdag

Ontbijt: Chia ontbijt
Lunch: Gezonde maaltijdsalade
Avondmaaltijd: Gemarineerde paddenstoelen met pesto

Woensdag

Ontbijt: Zoete quinoa
Lunch: Courgette-zalm pannenkoekjes
Avondmaaltijd: Glutenvrije pasta met zalige saus

Donderdag

Ontbijt: Fruitontbijt met Superfood Cereal
Lunch: Havermout-banaan torentjes
Avondmaaltijd: Salade met gedroogde mango en geitenkaas

Vrijdag

Ontbijt: Rauwe muesli met cashewnoten
Lunch: Heerlijk gevulde omelet
Avondmaaltijd: Veganistische couscous met kokosazijn

Zaterdag

Ontbijt: Aji Morado (ontbijtgerecht uit de Andes)
Lunch: Krokante aardappel-zalmburgers
Avondmaaltijd: Japanse nori rolletjes met amandelpaté

Zondag

Ontbijt: Zoete banaan-vanille pannenkoeken
Lunch: Lunchsalade met falafelballetjes
Avondmaaltijd: Quinoa tabouleh

Waarschijnlijk heb je aan de hand van dit dieet schema een aantal gerechten en producten ontdekt die je ontzettend lekker vindt en daarom vaker op je menu zou willen gaan zetten. Gefeliciteerd, daarmee heb je de eerste stap gezet naar een blijvende gezonde levensstijl! Wil je meer weten over gezonde gewoontes en hoe jij die eigen kunt maken? In het programma Gezonde Gewoontes leer je hoe je stap voor stap jouw voedingspatroon en levensstijl kunt aanpassen zodat je nooit meer een dieet hoeft te volgen.

Share:

2 comments

  1. Beste Jesse en collega’s,
    Ben nu van 76.8 kg naar 71 kg gegaan en heb de laatste tijd erge moeilijke stoelgang. Nu ben ik tarwevezels gaan gebruiken en roggebrood, maar dat past niet in jullie dieet, is dit erg<
    Lieve groetjes en dank voor alles, Berith

Geef een reactie