Dinsdag 13 oktober Gratis Live Uitzending (Webinar) om 20.00u

Dinsdag 13 oktober geef ik van 20.00u tot 21.00u een gratis Live Uitzending (webinar).

 

Een uur lang spreek ik over training en voeding voor een betere gezondheid, meer energie, minder stress en natuurlijk voor een strakkere buik πŸ™‚

 

Je kunt de webinar bekijken op deze pagina: https://jessevandervelde.com/webinar/

 

Je bent vrij om tijdens dit webinar al je vragen omtrent je lichaam en het bereiken van je doelstellingen aan mij te stellen. Je kan dat doen door onderaan deze blog een reactie (je vraag) achter te laten.

 

Vragen die als eerste zijn gesteld zal ik als eerste beantwoorden.

 

Tot dinsdagavond 13 oktober 2009, om 20.00u op:

https://jessevandervelde.com/webinar/

Share:

29 comments

 1. Beste Jesse,
  Altijd fijn om weer een webinar van jou te bekijken.

  Stress kan je niet altijd vermijden.
  Sommigen gaan dan juist veel eten, en sommigen zoals ik kunnen dan niet eten.
  Ik neem elke avond SP, ik slaap iig dan 5 uur achter elkaar door, maar dan komt de stress weer opzetten.
  Hoe verminder ik stress?
  Ik train nu om de dag zoals je aangaf in de vorige webinar met de kettlebell, en dan helpt zeker om je hoofd leeg te maken, en je goed te voelen.

  Grt,
  Annemarie

 2. Hallo Jesse,

  Mijn vraag is voor het webiar;
  Hoe kan het toch dat ik met zeer veel inspanning,sport, juiste voeding, rust etc. maar mondjesmaat gewicht, lees vet verlies, maar dat met heel weinig inspanning, bv een avondje doorzakken, een frikandel eten, er heel snel gewicht/ vet bijkomt. Ik vind het oneerlijk van mijn lichaam. Af en toe een uitspatting moet toch kunnen of ben ik gedoemd tot levenslang een streng regime?
  Gr, Ben

 3. Beste Jesse,

  in een filmpje vertel je over voldoende slaap (8 uren slaap). ik ga tegenwoordig om 11 uur op bed (tip van jou), maar ik slaap altijd door tot half 8 en soms langer. Want dan verslaap ik me. heeft mijn lichaam meer rust nodig? (ben zelf niet zo’n bezige bij), of moet ik 8 uren aanhouden en dus om 6 uur uit bed springen? Ik heb nu 2 wekkers die elke ochtend flink brullen, dus 2 uurtjes eerder er uit is geen probleem.

  Ook heb ik nog de vraag hoe je het beste de strakkebuikspieren oefeningen kunt combineren met de strakke buikspier oefeningen (dus alleen voor strakke buikspieren). Moet je dat apart inlassen op een dag, of er extra bij doen?

  het gaat wel heel goed met het programma πŸ˜€ Ik ben ruim een kilo kwijt in anderhalve week. Ik let ook meer op mijn voeding (neem helaas niet het hele voedingsschema over, dat lukt mij nog niet, maar de rest wel πŸ˜€ Train netjes 3 keer per week, + 2 keer per week zwemmen en of cardio en als het even mee zit, nog even trainen met de wii).

  Alvast bedankt voor uw antwoord.
  ik zal zeker aanwezig zijn op uw Webinar (gelukkig doet mijn internet het weer :D)

  Groetjes,
  Geertje

 4. Hallo Jesse,
  Ik ben een meisje van 13 jaar en weeg 63 kilo.
  Ik ben dus best wel zwaar..
  En ja ik zit er ook heel erg mee.
  Zal je me kunnen helpen?
  Ik ben pas begonnen met fitniss en dat ga ik 2x per week doen.
  En ik eet ook niet veel snoep ofzo.
  Maar ik heb wel af en toe wel een vreetbui.
  En dan eet ik wat ik maar eten kan.
  En daarna word ik zo chagerijnig…
  Ik wil graag van me buikje af.
  En strakkere benen.
  Ik hoop dat je me kan helpen.

  Groetjes lisa.

 5. kan ik s’morgens al mn brood vervangen door kip? is dit wel een goeie ondbijt?(ik hoorde iemand zeggen in een filmpje van een seminar die geweest is dat hij zijn brood hadt mee genomen en dat hij toen zij dat jij had gezegt dat hij dat kon veranderen door ,vlees?)
  ik neem ook brood mee naar mn werk moet ik dat vervangen door iets anders en zo ja door wat?(en trauwens ik kan helaas niet komen bij je seminar 24 oktober ik zit dan in bremen met de muziek(freimarkt)dat gaat voor toch veel plezier dan. Gr Frank.

 6. Dit stukje heb ik elders van je overgenomen. Ik heb hier een vraag over.

  Wat kun je het beste eten ‘voor’ de training, als je onderstaande doelstelling wilt bereiken. Wanneer mag je daarna met de training beginnen? Ik merk dat ik na twee uur wachten alweer honger heb. Na de training eet ik kwark of een bak yogurt en eet 2 boterhammen. Welke eettips zou jij adviseren die het beste werken voor je lichaam?

  b) Wil je spiermassa opbouwen maar zo weinig mogelijk stijgen in je vetpercentage, of zelfs je vetpercentage tegelijkertijd naar beneden brengen, eet dan uitsluitend koolhydraten DIRECT na je training. Drink na je training je eiwitshake en eet koolhydraten naar behoefte.

 7. Dag Jesse, Ik vind het reuze dat je al jou kennis en rijke ervaring wil delen om de mensen op het goede spoor te zetten – als fitness instructeur ben ik in bijberoep ook bezig met steeds meer bij te leren om de programma’s als basis aan de mensen bij te brengen. Voor de conditie ga ik vooral voort op de hartslagzones van 65 tot 😯 % van de max hartslag volgens de leeftijd. Dit geef ik in combinatie met krachttraining waar ik ook de mensen eerst met lage gewichen de juiste uitvoering bijbreng met de juiste manier van ademhaling. Wat kan ik volgens jou hierover nog toevoegen om de basis nog steviger te onderbouwen ?
  Wat zou je in mijn plaats nog toevoegen om vooral mijn terrein van trainen met hartslagmeting nog doeltreffender te maken. Mijn specialiteit is afstandslopen tot en met de marathon. Dank alvast voor jou raad. Fitte groetjes Luc

 8. Hoi Jesse,

  Ik volg nu al een kleine 4 weken het eetpatroon: geen koolhydraten maar meer eiwitten. Toch voel ik me aan het eind van de dag moe. Ik barste van de energie voorheen , soms heb ik geen vut meer om te gaqan sporten zelf om de dag de spierversterkende oefeningen
  lijken al eenhele opgaaf. Dit baart mij enigzins zorgen, daar ik voorheen het liefst 7 dagen in de week aan het sporten was van joggen tot nordic walken en natuurlijk mijn spierverstevigende oefeningen enz…
  Ik moet zeggen dat ik niet altijd aan de zes maaltijden per dag kom, 5 red ik wel. Wat is jou advies daar ik weer teug wil naar vroeger qua sporten en energie Help!!!!!!!!!!!!!!
  Groetjes, Samiena

 9. Hoi Jesse;
  ik train al een paar jaar maar mijn buikspieren krijg ik niet zichtbaar zoals ik zou willen.
  mijn horizontale strepen zijn goed zichtbaar, maar mijn vertikaale streep alleen op de bovenste 2 blokjes.
  moet ik meer vet verbranden of verzwaarde buikspieroefeningen doen?

  alvast bedankt:)
  goetjes Cisse

 10. hoi jesse n vraagje he wat kan ik het beste doen om me vetjes zo snel mogelijk te verbranden want wil bij de marine maar mijn uithoudings vermogen is nog te zwak aangezien ik 5mnd nix gedaan heb vanwege mijn operaties die ik ondergaan heb enne mijn vetpercentage is nog 5% teveel hoe ik dat zo snel mogelijk ken wegtrainen alleen moet er bij zeggen dat mijn eetpatroon slecht is zoals ik bijv pas is om 5 uur n broodje eet of soms n soepje en soms eet ik juist weer wat meer dan normaal meer ook niet dus vandaar mijn vraag

  groetjes kim

 11. Hoi Jesse, zoals je dit al eerder weet over mijn situatie en waar ik graag wil afvallen..Zou dit echt kunnen werken met kettlebell.en behoud met dvs’s. Ik heb echt van alles geprobeerd om zo mijn buikje weg te krijgen, maar helaas na 2 keizersnee bevallingen lukte me niet meer zo om naar mijn oude gewicht terug te krijgen. Hoe kan ik of wat raad u mij aan om juiste resultaat te krijgen.. groetjes van Mila

 12. beste,
  wanneer neem je best een magnesiumsupplement om een betere nachtrust te bekomen, en gemakkelijker buikvet te verbranden?

 13. hey Jesse,

  Alleen groene groentes?
  Of ook bv witlof en bloemkool?
  En eet je ze rauw?

  groetjes Cynthia

 14. Jij hebt het over een paar keer op een dag vis.
  Maar er zijn ook heel veel negatieve kanten bekend over
  de vervuiling van de zee en dus ook van de vis. Dus
  niet te veel vis zegt men

 15. Hoi Jesse,

  ik ben te laat in getuned, als er nog tijd is, zou je mijn vraag nog een keer willen beantwoorden?
  Groet,
  Geertje

 16. Jesse,
  Waarom vind je vis in blik zo oninteressant. Je vertelde onlangs dat onze voorouders geen “blik” hadden. Het heeft nochtans zijn voordelen.
  Dank !
  wim

 17. Hoi Jesse,

  Je hebt het over omega 3 vetten. Maar ik eet 3 keer in de week vette vis is dit niet genoeg?
  Verder ben ik goed op gewicht en wil niet meer afvallen.Maar ik wil wel strakker in me vel komen te zitten.Ik train 3 a 4 keer per week met de kettlebell. Is dit genoeg of heb je misschien een andere tip?

  Groetjes Bart

 18. Bedankt πŸ™‚

 19. Nog eentje Jesse,
  Klopt het dat je beter tussen de middag warm kunt eten en s

 20. Hoi Jesse, Hoe goed of slecht is 1 week per jaar sapvasten. Dus 3 x p.d. groente en fruitsap 6 dagen lang. Is dit funest voor je stofwisseling? Gaat je lichaam op de “spaarstand” oftewel dat je daarna heel erg snel aankomt. De meningen hierover zijn verdeeld. By the way, toen ik deze zomer een week onder begeleiding heb gevast ben ik maar een kilo kwijtgeraakt en de anderen allemaal 5 tot 8 kilo. Hoe kan dat?

 21. Is het eten van 4 volkeren broodsneetjes per dag, dikmakend

  Maria

 22. Beste Jesse,

  Na een succesvolle start met de kettlebell, waarover ik reuze enthousiast ben, heb ik een blessure hierdoor opgelopen. Wellicht iets te enthousiast getraind en in een onbewaakt moment (vermoeidheid) de blessure opgelopen. Kun je adviseren hoelang dan niet te trainen. Blessure zit in rug/rechterheup. Hoe lang is rust geadviseerd? Train momenteel 10 dagen niet.

  Ria

 23. licht de boel weer plat

 24. Hoi Jesse

  Ik zit naar je webinar te kijken, echt super! En heel duidelijk! Moet wel lachen om hoe je over melk denkt! Haha, dat drink ik gelukkig zelden, alleen een beetje in de koffie wat (ja ik weet het ook weer vet opslaat) Maar ik drink maar 2 kopjes per dag….
  Je had het over visolie, ik heb een poosje ‘El Mare’ visolie geslikt maar ik word er misselijk van en heb dan een gevoel of er een steen op mijn maag ligt, wat ik trouwens bij heel veel vetten heb! Ook als ik het tijdens een maaltijd neem, welke visolie is dan wel goed voor mij?

  Groetjes! Marjan

 25. IK HOOR NIKS OVER FRUIT. IS DAT WEL OK???

 26. alleen wat als je nou geen vis eet want dat eet ik totaal niet en vlees en groentes juist wel en ik train ook gewoon in de sportschool cardio 30 minuten en daarna krrachtmetingen maare ene x val ik wel af en dan merk ik weer dat ik weer n beetje ben aangekomen maar aangezien ik in januari weer me 2de sporttest heb bij de marine en wat ik al zei 5mnd niet gewerkte en gesport heb merk ik wel dat ik sneller moe ben en ik sport toch vaak uur ander half uur duss

 27. Wie is de schrijver van het boek ‘A cel can live forever’?

 28. Hartelijk bedankt voor het kijken allemaal!

  Bedankt voor jullie interesse!

  Veel succes,

  Tot snel,

  Groetjes,

  Jesse

Geef een reactie